Dakle, ipak se gleda na potrošnju
(btw gube neki manji postotak snage na plinu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Sve razumijem, a pogotovo podržavam ovu poslednju rečenicu. Nije toliko bitno o čemu se radi, kada ga zaradiš svojim poštenim trudom, i kupiš, osjećaj je odličan.milojicabrzi wrote: ↑28/04/2023 23:50
Upravo tako, mi smo u salon došli ustvari pogledati Opel Mokka, koji je na akciji Opelova 24h, bio spušten negdje na 40 hiljada KM, skoro se poravnao cijenom sa Crosslandom...
Međutim, vidjeli smo da je to auto u kojem je jako "nabudžen" prednji dio, hauba i A stub, da izgleda kao terenac, a na zadnjoj klupi i gepeku, nema baš mjesta, niti je ulazak komotan.
Crossland je "kutijastog" oblika i dosta prostran unutra, što se primjeti tek kad se sjedne i vozi, ne izgleda toliko na pravi pogled...npr. gledali smo i Toyotu Corollu, ali nam se nije svidjela, upravo zbog te neke niske i odrezane kabine i običnog 1,5 trocilindraša...
Što se tiče ljepote... nama je najljepši na svijetu![]()
![]()
Složio bih se sa postom. Ja sam neko ko je u mladosti preferirao talijanske automobile bez obzira ne neke njihove meni tada nebitne manje mane. Mehanički i dizajnerski ti automobili su tada bili bez greške (prije 15-20 god). Sada već to nije to i čovjek gleda kompletan automobil. Giulia jeste vrhunski vozački automobil, ali u ostalim karakteristikama za premium vozilo zaostaje za njemačkim proizvođačima. Giuliettu nema smisla porediti sa A3, to je u najboljem slučaju Leon.preludezalude wrote: ↑28/04/2023 11:45 Po mom misljenju je pametniji izbor bio za ove pare neki francuz ove klase, ali kod izbora nije prioritet bila pametna kupovina. Kad zanemarimo onu znacku na haubi, i kad sjednem u ovo auto, odmah se vidi da je to neki drugi svijet od Megana krenuvsi od tapacirunga, sjedista, table.
Svako auto je dobro dok sluzi svrsi i dok ne pocne zajebavati. Sve ostalo se dodatno placa, od sava na rukohvatu tapacirunga do znacke na haubi. Pitanje svih pitanja je...dali znacka na haubi stvarno vrijedi toliko? Moje misljenje je da ne vrijedi ali moje misljenje ne utice na cijenu vozila.
U odnosu na prodajne brojeve, cijenu, konkurenciju i ono sto nudi, Mazda 3 je najpodcjenjenije auto na planeti.
Sjećam se kada je predstavljena Fiesta Mk VI tada glavni dizajner enterijera evropskog Forda bio je Hrvat i u Auto Klubu je bio intervju sa njim. Čovjek je rekao da Ford mora da uloži tada 2 milijarde eura u opremu kako bi postigao preciznost i kvalitet završne obrade Audi-a.
Kolega ima C5, da mi ga džaba daju ne bih ga uzeo.milojicabrzi wrote: ↑28/04/2023 23:50Upravo tako, mi smo u salon došli ustvari pogledati Opel Mokka, koji je na akciji Opelova 24h, bio spušten negdje na 40 hiljada KM, skoro se poravnao cijenom sa Crosslandom...citroen xm wrote: ↑28/04/2023 17:41
Zavisi kolika su djeca. Onaj Opel ima čudne proporcije, ali je visok plafon, a meni je prostor iznad glave ključan za komfor. Ako mi plafon stoji na glavi, mogu imati 10 metara za noge, nije mi ugodno.Jednom sam se vozio pozadi u Cliu 4, ono ni dušmaninu ne bih poželio dok mi je Clio 3 pozadi sasvim ok.
Međutim, vidjeli smo da je to auto u kojem je jako "nabudžen" prednji dio, hauba i A stub, da izgleda kao terenac, a na zadnjoj klupi i gepeku, nema baš mjesta, niti je ulazak komotan.
Crossland je "kutijastog" oblika i dosta prostran unutra, što se primjeti tek kad se sjedne i vozi, ne izgleda toliko na pravi pogled...npr. gledali smo i Toyotu Corollu, ali nam se nije svidjela, upravo zbog te neke niske i odrezane kabine i običnog 1,5 trocilindraša...
Što se tiče ljepote... nama je najljepši na svijetu![]()
![]()
ma chuna auti, ne povlace od 900 obrtaja i nemaju 15 brzina poyyykravamuzara wrote: ↑29/04/2023 12:13U odnosu na prodajne brojeve, cijenu, konkurenciju i ono sto nudi, Mazda 3 je najpodcjenjenije auto na planeti.
Njegova povisena verzija CX-30 se prodaje osjetno bolje ali isto relativno malo u odnosu na šrot 1.0 kosilice ostalih proizvodjaca.
Ko vam je kriv sto ste neproporcionalni..kravamuzara wrote: ↑29/04/2023 13:42 Ja kad kazem da je 408 klaustrofobican, plastican i neergonomican konektovani hoce oci da mi iskopa.
umom selu največasam seljačina JA
Ja sam ispod 190 i ispod 100 ali ne puno u oba slucaja
ode i ti u metroe