Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Prpa.ba

#98851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

plavi_E wrote: 29/04/2023 14:48 Toliko si nemocan prema mojim postovima da si krenuo da me vrijedjas. Znam da moras nesto napisati a neznas sta bi i jedino ti vrijedjanje ostaje. Nije meni problem gledati kako se mucite zbog mojih postova.
Pretjerali sa rakijom slavljenicom jucer, Sanja Vlaisavljevic im previse sipala.

Zato im je vrhunac rasprave "drogiras se", "bakireee", i ostale doskocice. Ovog Franju iz HMS-a makar postujem jer pokusava spojiti nespojive niti i ponuditi kakav takav argument, koliko god smijesno ispadalo. Ovi ostali se brukaju, ozbiljnije diskusije na maticnom im hercegbosna forumu.
plavi_E

#98852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 14:50
plavi_E wrote: 29/04/2023 14:48

Toliko si nemocan prema mojim postovima da si krenuo da me vrijedjas. Znam da moras nesto napisati a neznas sta bi i jedino ti vrijedjanje ostaje. Nije meni problem gledati kako se mucite zbog mojih postova.
Hahahhah koji nepismeni panj.
Panju,kad god udjem na temu,samo ti pises i tvoje botovske nebuloze.
Ti brojati do 10 ne znas gmazu...zato i jesi bot...da znas sta raditi korisno,ne bi bulaznio na temi po 20 sati dnevno.
Gmazovi jadni...sa vama se nema sta pisati,jer pameti nemate a casti i obraza ni u tragovima.
Cemu tolika nervoza. Pa dao vam je Shmit vlast.
tank3

#98853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tank3 »

plavi_E wrote: 29/04/2023 14:25
DaysleepeR wrote: 29/04/2023 14:24 Narod ce sve ovo zaboraviti do slijedecih izbora.
To i jeste glavna nada Trojke.
Mislim da više neće biti izbora. Odnosno biće ih, ali će ova vlada ovakva kakva je ostati ko zna koliko dugo.
HelaS

#98854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 14:44
plavi_E wrote: 29/04/2023 14:32

Ta prica da su svi za SDA koji su protiv jednodevne suspenzije ustava je providna ko taroguzni papir. Jasno je da je morate vrtiti ko pokvarenu plocu jer nemate sta drugo za argumentovati.
Ima li ijedan SDA bot na forumu u historiji foruma,da nije glup ko mlohav K??
Pa gdje vas nadju takve glupe u PM?
Pa ja sada da trazim negdje takvog kao ti,namucio bi se u okruzenju da nadjem a kod vas u stranci,svi takvi 😂
Boze me sacuvaj ovakvih pajsera.

Nakucao lik 1000 postova zadnja 2 dana na ovoj temi 😂
Pa ne možeš mu to tako pisati, šta ti je :-) Ništa te neće razumjeti, moraš to drugačije formulisati :D
sajber87

#98855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

kluz franjo wrote: 29/04/2023 14:46
plavi_E wrote: 29/04/2023 14:43

Nije bolan Trojka nikog naguzila nego jednodnevna suspenzija ustava i zakona na koju je Trojka pristala. Dzaba sad kmecanje.
Nego... "pristade li" i SDF na ovu kako navodiš "jednodnevnu suspenziju ustava i zakona"?
Sa ili bez kmečanja...
:meza1:
Nisu pristali kao i dodik sto nije pristao sto mu tata smit izmjeni krivicni zakon potezom pera :mrgreen:
armin071

#98856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

Eeee na šta nam spade SDFa od “najjače stranke u Bošnjaka” do toga da je ispred DPO-a brani 100 ljudi sa 150 zuba i Esad plavi uz podršku par skandinavskih jurišnika. tugo tužna….
Bosanski_kralj

#98857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosanski_kralj »

Članstvo Nesa je uveliko razočarano Ogreševićem i Hozanom. Ne mogu da shvate da su ovakvu priliku propustili, da od lokalne stranke postanu bitni i na nivou Federacije i BiH
planinar60

#98858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by planinar60 »

Nek je sda maknuta pa makar i nelegalno, jer su i oni nelegalno i na pravdi Boga otjerali mnogo mojih prijatelja, djece boraca, djece sehida, djece koja su patila da bi uhljebili svoje poltrone, svoje dijasporce koji su kupovali radna mjesta.
Samo sto su sehidsku djecu zakidali dovoljno im je za svu patnju i na dunjaluku i ahiretu, a vidimo da im je ahiret toliko drag daa bi svoj narod ubijali zaradvlasti i pozicije.
Bandu u zatvore!
sajber87

#98859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

kluz franjo wrote: 29/04/2023 14:52
plavi_E wrote: 29/04/2023 14:49
Kad su pristali? Daj neki link. Suspenzija ustava se desila i nije nikakva navodna.
Ahaa...
Znači ide sada neko "dešavanje naroda" u režiji SDF? Proglašenje "samouprave"? Bojkot parlamenta?
Barem Apelacija Ustavnom sudu?
Bilo šta?
Ili je SDF ipak ćutke "pristao" na "jednodnevnu suspenziju ustava i zakona"?
Cuti covjece ne pominji samoupravu sto ih podsjecas ccccc, a je li u toj samoupravi moze vlada nova da se napravi i da ucestvuju u njoj sda df nes sbih silja itd aaaa :mrgreen:
SmokingMan

#98860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Chmoljo wrote: 28/04/2023 22:28
SmokingMan wrote: 28/04/2023 20:20

Nisu ljudi svijesni da na žalost nemamo izbora nakon ove invazije na Ukrajinu. EU je odlučila da će ulaskom Švedske u NATO skroz preurediti svoju politiku prema Rusiji, ali odlučnije krenuti u ozbiljnije reforme same unije. Unutar iste je trenutno prisutna mala kriza, i oni vide da su svijesno napravili propust kroz slabo prisustvo na ovim prostorima. Niko bošnjake neće pokrstit, samo od nas kršćanska Europa traži da poštujemo zapadne kršćanske vrijednosti, a na nama je da što je više moguće balansiramo između nas i njih i sačuvamo se toga da nas zbog naših gluposti prepuste silama protiv kojih se bez njihove pomoći ne možemo boriti, a Europa je svijesna da je zbog svog nemara prema nama tokom devedesetih ostala dužna. Takva je realna politika, život je krajnje nepravedan.
:thumbup:

Zato na celu ne mozes imati ljude kojima opstina centar bitnija od deset drugih. Umjesto nakukavanja o genocidu, nepravdi i islamofobiji trebalo se zasukti rukave i raditi.

Umjesto toga zaigravalo se sa cetiri prstica i muslimanskom bracom od kojih je pola vise gotivilo slobu nego nas.

Meni je samo gadno sto o patriotizmu najvise trube oni koji bi ko picketine sutili da kako mogu dobiti opstinu vrijedniju od deset drugih i sarajevski kanton.

Dodijeljen nam je tutor, jer se ponasamo kao neko kome jenisti potreban. A nije da ga nismo godinama zazivali. To sto on ne igra onako kako smo mi namislili da trebaa... Sto kazes zivot je krajnje nepravedan.

Ja kad god sam tako pisao po forumu bilo je, ali mi smo zrtve, mi pretrpili... Buca je vec proslost, a kamoli Prijedor, Bijeljina ili Visegrad, pa i Srebrenica.
Možda je jedan eklatantan primjer sa suprotne strane atlantika najbolje oslikan u post izbornom procesu 2020.te, kada je i počela trampova čuvena kampanja na premisi straha, koja i traje dan danas, iz pozicije budućeg pretendenta za predsjedničkog kandidata iz reda republikanaca. iako jedan čovjek nije mogao imati tolik utjecaj na širu javnost, mediji su bili ti koji su uspjeli prenijeti talas "emotivnog ucijenjivanja" koje je republikanskim glasačima stizao sa svih strana i putem svih mogućih medijiskim oglašivača. Na kraju su dobili jedan metež, koji se umalo nije pretočio u sukob širih razmjera, nešto naklik građanskome ratu lokalnog dometa. Hoću reći da meni skoro svaki poznati nacionalistički konzervativni pokret u svijetu počiva doslovno na istoj bazičnoj i veoma trivijalnoj retorici, i teško je se oteti dojmu kao da se takav šablon propagande rijetko istorijski mijenjao.
planinar60

#98861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by planinar60 »

zavrzlama wrote: 29/04/2023 14:46 Sda je nekad dobijala izbore na "borbi za BIH i borbi protiv blokada vlasti"

Danas zeli ostanak u vlasti na blokiranju drzave :lol:
Dobijali su na nelegalno i na stelu zaposljavanje, na kupovinu,na podvale, i sad kad i njihova djeca moraju u dojc jasno je da su dosli na dno, a povratka vise biti nece, bar sda nece biti ta koja ce se ikad vraatiti.
zavrzlama

#98862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Da je sda imala iskrene namjere da zeli BIH kao gradjansku drzavu,sa zapadom i Natom kao strateskim partnerima,u svojoj stranci bi gurala ljude poput Zvizdica,Konakovica,a ne kofer hodze i hadzije...cim su zvizdic i konakovic napustili sda,svako ko se razumije u politiku je trebao znati da ce sda propasti i da su maske pale o njihovim strateskim ciljevima a ciljevi su bili da svojim defetizmom i defanzivom omoguce da dodik i covic odrade posao za njih,to jest podijele BIH gdje bi sda klan bio vladar bosnjikistana..

Sjeba ih rat u Ukrajini,sjeba ih sto vecinski bosnjo vise voli BIH ,rakiju,meze ,sjebase ih sejtanska posla.... 8)
Last edited by zavrzlama on 29/04/2023 15:03, edited 1 time in total.
amidzazeher

#98863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by amidzazeher »

Image

:-D
plavi_E

#98864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

plavi_E wrote: 29/04/2023 14:49
Kad su pristali? Daj neki link. Suspenzija ustava se desila i nije nikakva navodna.
Ahaa...
Znači ide sada neko "dešavanje naroda" u režiji SDF? Proglašenje "samouprave"? Bojkot parlamenta?
Bilo šta?
A mislio si na neke buduce korake SDA.
Cirkus od "desavanja naroda" je bio jucer i po tom pitanju tesko da ce opet nesto pokusati.
"Samouprava"? Tu si pobrkao loncice. "Saomourave" su juznije.
Bojkot parlamenta se dogocio jucer kad su napustali sjednicu nakon sto su nalupali gomilu gluposti. Dali ce biti trajan tesko je reci. Mislim da nece.
"Apelacija ustavnoim sudu?" Na osnovu cega bi se ti zalio Ustavnom Sudu? Tuzio Shmita pred Ustavnim Sudom? Smjesan si bolan.
"Bilo sta?" Neki cirkus ce zasigurno izvoditi.

Jasno je da se trazi bar indirektno saucesce drugih stranaka u jednodnevnoj suspenziji ustava i zakona ali tesko da ce to proci. Ali vrijedi vam pokusati.
zippoo87

#98865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

HelaS wrote: 29/04/2023 14:56
zippoo87 wrote: 29/04/2023 14:44
Ima li ijedan SDA bot na forumu u historiji foruma,da nije glup ko mlohav K??
Pa gdje vas nadju takve glupe u PM?
Pa ja sada da trazim negdje takvog kao ti,namucio bi se u okruzenju da nadjem a kod vas u stranci,svi takvi 😂
Boze me sacuvaj ovakvih pajsera.

Nakucao lik 1000 postova zadnja 2 dana na ovoj temi 😂
Pa ne možeš mu to tako pisati, šta ti je :-) Ništa te neće razumjeti, moraš to drugačije formulisati :D
Sjecate li se Bunka 😂😂
I svih slicnih...pa svi su oni isti...dodju na forum i pocnu ovako pisati nebuloze kao i ovaj...izgleda da je svim zajednicko da se bunikom hrane 😂😂
Sramotno je kako odrasli ljudi mogu biti ovsžako zatucani i jadni,meni neshvatljivo.
Jbte neko ti naredi da ides tamo i pises gluposti i ti to odes i radis.
sajber87

#98866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

planinar60 wrote: 29/04/2023 15:01
zavrzlama wrote: 29/04/2023 14:46 Sda je nekad dobijala izbore na "borbi za BIH i borbi protiv blokada vlasti"

Danas zeli ostanak u vlasti na blokiranju drzave :lol:
Dobijali su na nelegalno i na stelu zaposljavanje, na kupovinu,na podvale, i sad kad i njihova djeca moraju u dojc jasno je da su dosli na dno, a povratka vise biti nece, bar sda nece biti ta koja ce se ikad vraatiti.
I na izbornu kradju dokazano i sudski
Bosanski_kralj

#98867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosanski_kralj »

Nego šta mislite koje su dvije rezervne ruke jučer na sjednici bile? Tako Nikšić sinoć spomenu u Face
kluz franjo

#98868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

plavi_E wrote: 29/04/2023 15:03
Ahaa...
Bilo šta?
A mislio si na neke buduce korake SDA.
Cirkus od "desavanja naroda" je bio jucer i po tom pitanju tesko da ce opet nesto pokusati.
"Samouprava"? Tu si pobrkao loncice. "Saomourave" su juznije.
Bojkot parlamenta se dogocio jucer kad su napustali sjednicu nakon sto su nalupali gomilu gluposti. Dali ce biti trajan tesko je reci. Mislim da nece.
"Apelacija ustavnoim sudu?" Na osnovu cega bi se ti zalio Ustavnom Sudu? Tuzio Shmita pred Ustavnim Sudom? Smjesan si bolan.
"Bilo sta?" Neki cirkus ce zasigurno izvoditi.

Jasno je da se trazi bar indirektno saucesce drugih stranaka u jednodnevnoj suspenziji ustava i zakona ali tesko da ce to proci. Ali vrijedi vam pokusati.
OK. Da skratimo.
I SDF je dakle uz "cirkus od dešavanja naroda", "lupanja gomile gluposti u parlamentu" i "sličnih cirkusa u najavi" u biti "pristao na jednodnevnu suspenziju ustava i zakona", jer "nema osnova za žalbu ustavnom sudu".

Znači u konačnici isto kao i Trojka. Samo kod Trojke nema "cirkusa i gomile gluposti".
OK. Tu se možemo složiti.
sajber87

#98869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

zippoo87 wrote: 29/04/2023 15:04
HelaS wrote: 29/04/2023 14:56

Sjecate li se Bunka 😂😂
I svih slicnih...pa svi su oni isti...dodju na forum i pocnu ovako pisati nebuloze kao i ovaj...izgleda da je svim zajednicko da se bunikom hrane 😂😂
Sramotno je kako odrasli ljudi mogu biti ovsžako zatucani i jadni,meni neshvatljivo.
Ima tu i bezobrazluka i nemanja obraza kad mozes svjesno da branis lazi i manipulises iz posta u post, treba zeludac za to nije obicnom covjeku to bas lako
laik1981

#98870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Bosanski_kralj wrote: 29/04/2023 15:08 Nego šta mislite koje su dvije rezervne ruke jučer na sjednici bile? Tako Nikšić sinoć spomenu u Face
Bice tu ruku jos sijaset. Samo sacekaj imenovanja za rukovodstva javnih preduzeca. SDA je od juce mrtva stranka.
zippoo87

#98871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

sajber87 wrote: 29/04/2023 15:11
zippoo87 wrote: 29/04/2023 15:04
Sjecate li se Bunka 😂😂
Ima tu i bezobrazluka i nemanja obraza kad mozes svjesno da branis lazi i manipulises iz posta u post, treba zeludac za to nije obicnom covjeku to bas lako
Pa to je kljucno.
Nece moralan i cist covjek nikada biti bot sendvicar.
To i mogu ova najveca govna u ljudskom obliku i beskicmenjaci bez obraza i morala.
A na ovakvim SDA i postoji...vecih lazljivaca,smutljivaca,munafika,kriminalaca nema i zato je meni smijesno kada ovakvi pisu o vjeri i islamu.
Islam i vjera su sve suprotno od onog sto oni rade.
PM72

#98872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Jel Nermin konačno postao premijer?
kluz franjo

#98873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

PM72 wrote: 29/04/2023 15:26 Jel Nermin konačno postao premijer?
Ma jok. Još je Mujezinović.
Sve u dure. Nastavi ti slobodno svojim poslom.
:mrgreen:
funeral blues

#98874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by funeral blues »

sehohari wrote: 29/04/2023 02:41
funeral blues wrote: 29/04/2023 00:41 Ma mozemo mi nesto romantizirati i filozofirati, ali istorijska realnost je da u Evropi nema sta da trazi drzava ciju politiku ce dominantno krojiti muslimami. Primjer su Turska, Albanija, a evo sad i mi. Jednostavno si krme u Teheranu i sto prije to prihvatimo, to bolje. Dakle, izvana nema pomoci. Iznutra nemamo sanse, jer smo okruzeni susjedima i komsijama koji su jaci. Ostaje nam ili neka Palestina varijanta Sa-Tz-Ze ili da se drzimo Hrvatske kao zemlje koja sporo, ali ipak pomalo koraca u dobrom smjeru, za razliku od komsija sa istoka. Kao pojedinac imas opciju da si u Minhenu podredjen Svabi, da odes u Tursku ili Iran ako se furas na vjeru, ili da ostanes tu i budes relativno dobro uvazen kao politicki faktor od Hrvatske, ako imas dobre politicare. Doduse, to nemamo, al ne mijenjaj poentu.
Jah, to funkcioniše za vas iz sarajevskog vilajeta. Kada malo odmaknete od razmišljanja na liniji Čvila-Baščaršija možda i shvatite da se nekome po Vitezu, Stocu ili Mostaru ta ideja baš i ne sviđa.

A uvažen politički faktor jedino možeš biti po Heliodromima, Ahmićima i drugim mjestima. Ne pričaj o nečemu o čemu pojma nemaš.
Aha, OK. Sta predlazes?
PM72

#98875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

kluz franjo wrote: 29/04/2023 15:33
PM72 wrote: 29/04/2023 15:26 Jel Nermin konačno postao premijer?
Ma jok. Još je Mujezinović.
Sve u dure. Nastavi ti slobodno svojim poslom.
:mrgreen:
Meni nebitan i jedan i drugi.Jedan lopov drugi šupak.
Locked