Meni je Dva smo svijeta različita super serija, šteta što je samo jedna sezona.Plavo-bijeli wrote: ↑27/04/2023 12:03jes ta, vidio Admira, a procitao i pozitivnih komentara za Macu, pa vidjet cu... jednu dvije, dat sansu... od LZN(ne pikam posljednje sezone) a prije toga NMK i Cimmer Fraj, nisam gledao ni jednu komediju na nasem jeziku, a da valja...last mohicans wrote: ↑27/04/2023 11:52
Ono kreveljenje sa Macom? Je li ta? Pokusao par puta, usiljeni humor koji mi je zalostan. Uzas, ako o toj pričamo.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Point.
#28526 Re: Gledate seriju - preporučite je
- tranquil
#28527 Re: Gledate seriju - preporučite je
Meni su ove serije FIST Produkcije sve postale nekako varijacija na temu, nekako imaju sličan šmek, a svaka osim LZN je brzo otkazana, tako da ne žurim sa gledanjem ove.
Evo koje sam više ili manje gledao, i moje mišljenje o njima:
LZN - počela je dobro, otišla u nedogled, i postala odron
Konak kod Hilmije - dobro
Kriza - dobro
Ne diraj mi mamu - dobro, meni možda najbolja
2 svijeta - ne valja, stvarno mi nije sjela
U svakom slučaju, sve osim LZN su imale kratak rok trajanja, i mislim da su sa svim ostalim pokušali ponoviti uspjeh, ali ne ide. Svaka u kojoj su pokušali malo manje krkanski humor (Ne diraj mi mamu, Kriza) je prošla nezapaženo.
I da se ne lažemo, sve su više ili manje kopirale ili elemente stranih, i to vrlo poznatih serija, ili kompletan koncept (Konak kod Renea), tako da je ovo strani humoristički program prilagođen domaćem tržištu, ali original je uvijek bolji.
Evo koje sam više ili manje gledao, i moje mišljenje o njima:
LZN - počela je dobro, otišla u nedogled, i postala odron
Konak kod Hilmije - dobro
Kriza - dobro
Ne diraj mi mamu - dobro, meni možda najbolja
2 svijeta - ne valja, stvarno mi nije sjela
U svakom slučaju, sve osim LZN su imale kratak rok trajanja, i mislim da su sa svim ostalim pokušali ponoviti uspjeh, ali ne ide. Svaka u kojoj su pokušali malo manje krkanski humor (Ne diraj mi mamu, Kriza) je prošla nezapaženo.
I da se ne lažemo, sve su više ili manje kopirale ili elemente stranih, i to vrlo poznatih serija, ili kompletan koncept (Konak kod Renea), tako da je ovo strani humoristički program prilagođen domaćem tržištu, ali original je uvijek bolji.
-
last mohicans
#28528 Re: Gledate seriju - preporučite je
Dva smo svijeta različita je najbolja humoristična serija. Neke epizode skoro napamet znam, Fadil Opančić je prekucuo i ogolio sav jad i čemer našeg društva uopće. LZN su dobre prve sezone, poslije pada kvalitet. Kriza mi je također dobra, dok ovaj Konak kod Hilmije mi nije legao.Point. wrote: ↑27/04/2023 13:08Meni je Dva smo svijeta različita super serija, šteta što je samo jedna sezona.Plavo-bijeli wrote: ↑27/04/2023 12:03
jes ta, vidio Admira, a procitao i pozitivnih komentara za Macu, pa vidjet cu... jednu dvije, dat sansu... od LZN(ne pikam posljednje sezone) a prije toga NMK i Cimmer Fraj, nisam gledao ni jednu komediju na nasem jeziku, a da valja...
- karanana
#28529 Re: Gledate seriju - preporučite je
od ovih svih gore nabrojanih konak mi je najbolje legao. cak mi je zao da nisu napravili jos mozda jednu sezonu. nisam imao zasicenje jos kao na primjer sa hrpom LZN epizoda i sezona i raznoraznim novim likovima.
- dječak sa šibicama
#28530 Re: Gledate seriju - preporučite je
2 svijeta najbolja, ali otkazana, ne znam zasto. Znam samo da su se dezurni dusebriznici bunili jer je Opancic prikazan kao nepismeni ljakse sto vrijedja osjecaje dosljaka sa sela Bosnjaka. Nesto kao dzenaza za prase, samo eto LZN nisu mogli zaustaviti.
-
Suzie Q
#28531 Re: Gledate seriju - preporučite je
Potvrdjujem ovo za 2 svijeta, cak i ovo malo epizoda koje su snimili se moze uvijek iznova gledati i ne prestaju biti genijalne i smijesne. Glumacka ekipa vrh, sa sve Opancicem na celu kojemu je uloga sjela kao budali samar. Nermin Omic takodjer fenomenalan i drago mi je da se odmakao od Vize za buducnost. Imam osjecaj da je taj glumac nepravedno zapostavljen. Ornela kraljica.
jedino objasnjenje zasto je prestalo snimanje je da je nekoga zabolila istina.
- tranquil
#28532 Re: Gledate seriju - preporučite je
Oj hljebe dragi, ukinuli ih jer su zasmetali nekome
Gledajte to ovako. Ako se povodom serije nije oglasila niti SDA, niti IZ, pa čak ni Majke Srebrenice, koje izgleda imaju mišljenje o svim društvenim pitanjima, onda svi navedeni seriju ili nisu ni vidjeli, ili im nije smetala. Mislim da su se svi pomenuti oglasili kada je bila dženaza krmetu, a ovo su odignorisali.
Ono čega niste svjesni je to da je urbani humor u kojem su seljaci glavni likovi, i koji u očima građana ismijava seljake, samo identični brat blizanac seljačkog humora u kojem su seljaci glavni likovi, i koji u očima seljaka predstavlja seljake kao simpatične likove. Obje forme nalazim za papanske, zbog čega mi se ova serija nije ni svidjela, i ponekad ih je teško razlikovati - npr. da li je Žika iz "Ludih godina" i milion nastavaka, protagonist tog serijala, ili možda predmet ismijavanja, ili oboje? Ko voli takav humor, građani, seljaci, ili i jedni i drugi?
Ono što vi mislite da nekome smeta, možda taj neko drugi doživljava na skroz drugačiji način.
Ili jednostavno, kao što sam već rekao, niko od njih seriju nije ni gledao, i ukinuta je zbog niske gledanosti.
Ukinuta "Kriza" sa Kojom, ukinuli "Ne diraj mi mamu" sa odličnim triom Đuro - Rene - Diklić, dakle dvije serije koje su ciljale na urbanu publiku, i koje očito nisu imale dovoljnu gledanost, i onda treća serija koja cilja na tu istu publiku je opet ukinuta - e to mora da je zavjera korumpiranih seljaka na vlasti.
Gledajte to ovako. Ako se povodom serije nije oglasila niti SDA, niti IZ, pa čak ni Majke Srebrenice, koje izgleda imaju mišljenje o svim društvenim pitanjima, onda svi navedeni seriju ili nisu ni vidjeli, ili im nije smetala. Mislim da su se svi pomenuti oglasili kada je bila dženaza krmetu, a ovo su odignorisali.
Ono čega niste svjesni je to da je urbani humor u kojem su seljaci glavni likovi, i koji u očima građana ismijava seljake, samo identični brat blizanac seljačkog humora u kojem su seljaci glavni likovi, i koji u očima seljaka predstavlja seljake kao simpatične likove. Obje forme nalazim za papanske, zbog čega mi se ova serija nije ni svidjela, i ponekad ih je teško razlikovati - npr. da li je Žika iz "Ludih godina" i milion nastavaka, protagonist tog serijala, ili možda predmet ismijavanja, ili oboje? Ko voli takav humor, građani, seljaci, ili i jedni i drugi?
Ono što vi mislite da nekome smeta, možda taj neko drugi doživljava na skroz drugačiji način.
Ili jednostavno, kao što sam već rekao, niko od njih seriju nije ni gledao, i ukinuta je zbog niske gledanosti.
Ukinuta "Kriza" sa Kojom, ukinuli "Ne diraj mi mamu" sa odličnim triom Đuro - Rene - Diklić, dakle dvije serije koje su ciljale na urbanu publiku, i koje očito nisu imale dovoljnu gledanost, i onda treća serija koja cilja na tu istu publiku je opet ukinuta - e to mora da je zavjera korumpiranih seljaka na vlasti.
-
kakavdanakneiskustvu
#28533 Re: Gledate seriju - preporučite je
the staircase 
-
Isaiah4110
#28534 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nije druga sezona, isti je kreator Flanagan, ali nisu povezane, definitivno preporucujem...i jos od Flanagana preporucujem Midnight Massmalocvijece wrote: ↑25/04/2023 18:38 Odgledala The Haunting of Hill House (10 epizoda). Preporučujem za one koji vole horor, ali s finom pričom i bez puno jump scare scena. Dobro su im razvijeni likovi, a imai mnogo detalja koje sam nekad kasnije počela primjećivati, pa mi dođe da opet gledam seriju kako bih još upratila.
Ima par emotivnih scena. Jedna od njih u zadnjoj epizodi me je i rasplakala. Ko bi rekao da ću uz horor seriju plakati
Vidim na Netflixu ima i The Haunting of Bly Manor (ne zna je li ovo druga sezona) i ne znam kakva je.
-
ninjahepek
#28535 Re: Gledate seriju - preporučite je
Odgledao Guilt, prvu sezonu. Fargoesque. Meni se đasvi.

Ima li fanova Last Kingdoma da su film odgledali da kažu vrijedi li. Ja sam odustao kad su jednog od najpobožnijih kraljeva u povijest Engleske predstavili kao pedera
Ima li fanova Last Kingdoma da su film odgledali da kažu vrijedi li. Ja sam odustao kad su jednog od najpobožnijih kraljeva u povijest Engleske predstavili kao pedera
- irac300
#28536 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pokusaj sa ovim filmom da se zaokruzi prica o Uhtredu, sto nije odradjeno kako treba u seriji pa napravili jos gore sranje. Na stranu pederluk, cijela prica je nabacana zbrda-zdola. Bukvalno se mogla jos jedna sezona serije odraditi po sirini price. Ovako kao da sam odgledao duzi trailer za novu sezonu.ninjahepek wrote: ↑28/04/2023 23:53 Odgledao Guilt, prvu sezonu. Fargoesque. Meni se đasvi.![]()
Ima li fanova Last Kingdoma da su film odgledali da kažu vrijedi li. Ja sam odustao kad su jednog od najpobožnijih kraljeva u povijest Engleske predstavili kao pedera![]()
I da, Uhtred ne stari kao gorstak, borio se sa kraljevim djedom, ocem, i s njim.
- dječak sa šibicama
#28537 Re: Gledate seriju - preporučite je
Serija je odlicna, po meni i nasa najbolja, LZN se strasno pokvario sa vremenom.Suzie Q wrote: ↑28/04/2023 09:57 Potvrdjujem ovo za 2 svijeta, cak i ovo malo epizoda koje su snimili se moze uvijek iznova gledati i ne prestaju biti genijalne i smijesne. Glumacka ekipa vrh, sa sve Opancicem na celu kojemu je uloga sjela kao budali samar. Nermin Omic takodjer fenomenalan i drago mi je da se odmakao od Vize za buducnost. Imam osjecaj da je taj glumac nepravedno zapostavljen. Ornela kraljica.
Kad takvu seriju otkazu bez ikakvog objasnjenja, ne treba biti poseban genijalac za donijeti zakljucke. Neki su se ocito prepoznali.
-
ninjahepek
#28538 Re: Gledate seriju - preporučite je
Znači da se ne trudim dalje da gledam. Hvala! Ima Wikipedia i to je to. A što se starenja tiče, inače im je tu podbacio tim za šminku, efekte i šta već. Čovjek život proveo na ratištu, star ko prahino magare i ništa, ko za nivea reklamu izgledairac300 wrote: ↑29/04/2023 13:49Pokusaj sa ovim filmom da se zaokruzi prica o Uhtredu, sto nije odradjeno kako treba u seriji pa napravili jos gore sranje. Na stranu pederluk, cijela prica je nabacana zbrda-zdola. Bukvalno se mogla jos jedna sezona serije odraditi po sirini price. Ovako kao da sam odgledao duzi trailer za novu sezonu.ninjahepek wrote: ↑28/04/2023 23:53 Odgledao Guilt, prvu sezonu. Fargoesque. Meni se đasvi.![]()
Ima li fanova Last Kingdoma da su film odgledali da kažu vrijedi li. Ja sam odustao kad su jednog od najpobožnijih kraljeva u povijest Engleske predstavili kao pedera![]()
I da, Uhtred ne stari kao gorstak, borio se sa kraljevim djedom, ocem, i s njim.Ni jedne bore na licu.
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28539 Re: Gledate seriju - preporučite je
from beton 
pocela druga
pocela druga
-
kakavdanakneiskustvu
- dječak sa šibicama
#28541 Re: Gledate seriju - preporučite je
Obala komaraca, druga sezona bas smor. Dogurao do 6. epizode tesko da su zavrsiti. Preseravanje, te vole se te ne vole te hocu te necu te piskicu te kakicu, a i prica postaje bezvezna.
- Jack Be Nimble
#28542 Re: Gledate seriju - preporučite je
White House Plumbers - Max, prica o Watergate, ali kroz zajebanciju. Dobra prva ep.
- desni
#28543 Re: Gledate seriju - preporučite je
O domaćici iz američkog komšiluka, koja je ubila ljubavnikovu ženu tako što ju je oštricom sjekire udarila više od 40 puta, a nije ni dana odležala stigla je i druga serija.
Zasad ima bolje ocjene na IMBD od ove sa nezaobilaznom debelom brinetom na istu temu, obje su preko 7
Zasad ima bolje ocjene na IMBD od ove sa nezaobilaznom debelom brinetom na istu temu, obje su preko 7
-
sumirprimus
#28544 Re: Gledate seriju - preporučite je
from tek otkrio, ko radi ovu seriju podsjeca na lost...
- dale cooper
#28545 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nije slučajnost, neki od njih su radili i na Lostu.
-
sumirprimus
#28546 Re: Gledate seriju - preporučite je
jao, samo da ne bude kraj ko na lostu
zasad je ubjedljivo i drzi pozor...
zasad je ubjedljivo i drzi pozor...
-
swanfilter
#28547 Re: Gledate seriju - preporučite je
Preporuka Dave serija.
Lagana razonoda ...
I, eto, zavrsi Snow serija. Meni odlicna bila ...
Lagana razonoda ...
I, eto, zavrsi Snow serija. Meni odlicna bila ...
- JoNesto
- Grijem se na: Benzin
- Vozim: Ćilim
#28548 Re: Gledate seriju - preporučite je
From je odlična. Ko je gledo Lost, ova mu neće teško pasti 
- Altsa
#28549 Re: Gledate seriju - preporučite je
Odlicni. Totalno ludilo.Jack Be Nimble wrote: ↑02/05/2023 19:46 White House Plumbers - Max, prica o Watergate, ali kroz zajebanciju. Dobra prva ep.
-
swanfilter
#28550 Re: Gledate seriju - preporučite je
Jel dobra? Ocjena slabija od prosjeka ...Altsa wrote: ↑04/05/2023 10:52Odlicni. Totalno ludilo.Jack Be Nimble wrote: ↑02/05/2023 19:46 White House Plumbers - Max, prica o Watergate, ali kroz zajebanciju. Dobra prva ep.