SDP
-
Officer Crabtree
#71201 Re: SDP
Najbolje otkačiti sve kojima su Bošnjaci u većini dali glasove
- Styling
#71202 Re: SDP
Ako su kvarni kao ova dvojica, onda ih sa apetitom treba otkačiti. Neka ucjenjuju Nailovu mater.Officer Crabtree wrote: ↑23/04/2023 10:29 Najbolje otkačiti sve kojima su Bošnjaci u većini dali glasove
-
Officer Crabtree
#71203 Re: SDP
Tako je šefice.Styling wrote: ↑24/04/2023 06:55Ako su kvarni kao ova dvojica, onda ih sa apetitom treba otkačiti. Neka ucjenjuju Nailovu mater.Officer Crabtree wrote: ↑23/04/2023 10:29 Najbolje otkačiti sve kojima su Bošnjaci u većini dali glasove
NiP treba da vlada i bez podrške naroda ako treba.
Samo Neku zadovoljiti i to je to.
- Roccohljup
#71204 Re: SDP
Eh cuj "lubenica"
KO GRADI LUKSUZNI OBJEKAT NA TREBEVIĆU S POGLEDOM NA SARAJEVO: Iza svega stoje Nikšić i Dodik?
Prema saznanjima, iza gradnje na Trebeviću, a sve uz podršku RS i, razumije se samo po sebi, Milorada Dodika, stoji čitava svita iz vrha SDP BiH!
Mini market
Prije 2h
3
Objekat je vidljiv iz starog dijela Sarajeva
Građani Sarajeva svakodnevno mogu gledati kako ubrzano iz šumskog dijela Trebevića niče luksuzni stambeni kompleks. Ovaj kompleks, u kojem se kvadrat stana kreće u visini od 10 000 KM, gradi firma čudnog naziva – XYLLION – ROOF GARDENS, ali iza nje, prema saznanjima medija, stoje nimalo čudni likovi. Direktor ove firme je Berin Alagić, SDP-ov kandidat na jednom od proteklih izbora i bliski suradnik Nermina Nikšića. Prema saznanjima, iza gradnje na Trebeviću, a sve uz podršku RS i, razumije se samo po sebi, Milorada Dodika, stoji čitava svita iz vrha SDP BiH! Sve je upakovano provjerenom “Konjičkom konekcijom” čiji je kreator, razumije se, Nermin Nikšić, popularni Lubenica.
Da Lubenica nije lubenica kada se radi o njegovim osobnim interesima, odavno je pokazao. Konjičke konekcije pojavile su se u medijima kada se u Nadzornom odboru Bosnalijeka pojavio Bernardin Alagić, “biznismen” iz Konjica, inače Nikšićev prijatelj. Dakle, u isto vrijeme kada je Nikšić bio na čelu Vlade Federacije koja je bila suvlasnik u Bosnalijeku, za direktora je imenovan Nedim Uzunović, koji je sada krivično gonjen i nalazi se pred presudom u Općinskom sudu u Sarajevu, a u NO i Bernardin Alagić. Istovremeno, jedan od izvršnih direktor za prodaju u Bosnalijeku tada postaje Berin Alagić, sin člana NO Bernadina Alagića, koji je kasnije je imenovan i za direkora KJKP Toplane. Pored toga, Alagić je bio i na drugim pozicijama za vrijeme dok je Nikšić, popularni Lubenica, bio premijer FBiH. Dakle, upravo ovaj lik gradi po Trebeviću, radeći u ime konzorcija koji je kreirao popularni Lubenica, a u kojem se, prema informacijama portala Ekran.ba nalaze i Denis Bećirović, Saša Magazinović, Igor Stojanović, Damir Mašić i drugi “prvaci” SDP BiH!
Na koji načn se sve odvija, očigledno sklonjeno od javnosti iza fasade neke nepoznate firme, pokazuje, između ostalog, činjenica da je Alagić, slijedeći lubenica-politiku ponašanja, netom prije smjene u KJKP Toplane potrošio skoro 1.000 KM na reprezentaciju, i to u nekoliko dana, što je više od prosječne plaće u FBiH, čime je jasno pokazao kako se ponaša SDP-ova Uprava, koju je štitio i imenovao njen lider Nermin Nikšić i njemu podobni lubenica-kadrovi kadrovi. Navodno, kriminal u Bosnalijeku, sa kojim je Nikšić povezan, jedna je od stavki kojom je popularni Lubenica, od strane međunarodnih faktora, stavljen u procjep između interesa države BiH i optužnice koja bi ga mogla koštati slobode. Tako i svaka priča o antikorupcionoj Vladi FBiH sa popularnim Lubenicom na čelu nema nikakvog smisla. Naprotiv, prethodni period njegovog političkog djelovanja daje uvjerljive razloge za preventivne sumnje!
Prema informacijama portala Ekran.ba, društvo socijaldemokratskih investitora je pod vrlo povoljnim okolnostima i uz maksimalnu podršku administracije iz RS dobilo sve potrebne dozvole. Navodno je na Palama ovaj projekat bio proglašen od značaja za RS i lokalnu samoupravu. Nije se teško sjetiti da je Saša Magazinović prije par godina imao sličan projekat izgradnje apartmana na Jahorini, koji je, prema nekim informacijama, bio samo probni projekat i podsticaj za investiranje u RS. Naravno, u svemu tome svoju suglasnost i podršku dao je Milorad Dodik. Izvori iz SDP kažu da je srdačnost prilikom pozdravljanja Dodika i Nikšića na proteklim sastancima, utemeljena upravo u investicionium pothvatima popularnog Lubenice i njegovog socijaldemokratskog društva!
Koliko investiranje SDP-ovog vrha i podrška RS u tim investicijama, kao i sumnjiva prošlost Nermina Nikšića, opterećena sumnjama u kriminalna djela, ima veze sa doslovnom spremnošću na izdaju države i gubljenje državnosti BiH u korist Zagreba i Beograda, bilo bi prejudicirano govoriti. Ipak, ako znamo da kod Dodika apsolutno ništa nema što nije povezano sa politikom, teško je povjerovati da njegova podrška investicijama Lubenice i njegovih kompanjona nije praćena političkim ustupcima i naklonošću svemu što Dodik zahtijeva. I tako, dok niče kompleks na Trebeviću, dok se on sve više uzdiže iznad Sarajeva, vrh SDP doprinosi tome da sve manje ima države BiH.
- Styling
#71205 Re: SDP
Naravno. Samo SDFA da se nabije nogom.Officer Crabtree wrote: ↑24/04/2023 18:55Tako je šefice.
NiP treba da vlada i bez podrške naroda ako treba.
Samo Neku zadovoljiti i to je to.
-
NediM17
#71206 Re: SDP
Veceras ti sef rece da ne bu islo bRez njihA.Styling wrote: ↑23/04/2023 10:25NES i SBiH su kukavičja jaja u koaliciji, i Trojka je u startu pogriješila što ih je uzela. Trebalo je pregovarati sa hrvatskim strankama. Ja bih ih već sada otkačila, ali očigladno da Trojka ne smije jer onda dolazi u pitanje koalicija u KS. Hoće na mala vrata da uvedu SDA u vlast.mishic wrote: ↑16/04/2023 18:43 "Nikšić: SDA i DF blokiraju proces formiranja vlasti u FBiH"
Pa jado jadni kako ne skontaš da pored njih i pola drugih stranaka u koaliciji ne želi tebe za premijera.
I ne samo da te ne žele za premijera nego su očajni na tvoje upropaštavanje svega čemu se približiš pa i SDP-a.
Vas desetak koji ste godinama u politici a pravi ste karcinom i strankama i društvu u cjelini nedate se odstraniti baš poput karcinoma.
- drug_profi
#71207 Re: SDP
Što se mene tiče, ako neće sa trojkom nek idu sa SDA, ali SDP ne smije biti dio te priče.
-
KojiJa
#71208 Re: SDP
Niko nema podršku naroda osim SDA sa svojih 16-17%
-
mishic
#71209 Re: SDP
"Nikšić: Pozdravljam sistemsko, trajno rješenje koje je nametnuo Schmidt"
E moj Nikšiću, gdje je tebe tu rješenja nema. Upropastio si stranku a sada ćeš i Federaciju. Da si Bog dao malo pametniji pa da se povučeš na vrijeme prije nego što doživiš da te po aferama i sudskim procesima pamte. A ideš ka tome mada ni do sada nisi baš neukaljanih ruku. Istina ima i gorih od tebe ali i oni se nisu mogli zahvaliti i povući na vrijeme pa će sada plačati danak svojoj pohlepi.
E moj Nikšiću, gdje je tebe tu rješenja nema. Upropastio si stranku a sada ćeš i Federaciju. Da si Bog dao malo pametniji pa da se povučeš na vrijeme prije nego što doživiš da te po aferama i sudskim procesima pamte. A ideš ka tome mada ni do sada nisi baš neukaljanih ruku. Istina ima i gorih od tebe ali i oni se nisu mogli zahvaliti i povući na vrijeme pa će sada plačati danak svojoj pohlepi.
-
mishic
#71210 Re: SDP
"Stojanović: Ko danas dođe na proteste, on je protiv građanske BiH"
Jest vala, a građanski je da se nečiji glas i potpis ne računa, nečiji vrijedi sedam puta više od onoga drugog i tako redom...
Jest vala, a građanski je da se nečiji glas i potpis ne računa, nečiji vrijedi sedam puta više od onoga drugog i tako redom...
-
KojiJa
-
mishic
#71212 Re: SDP
Čestitke novom premijeru Nerminu Čoviću i građanskom HDZ-u!
-
Škobo Habu
#71213 Re: SDP
Kao po nekoj navici, mlad Čengić opet sa naknadnom pameti izlazi u javnost.
- Styling
#71214 Re: SDP
Nikako da dokučim čiji je on igrač uopšte.Škobo Habu wrote: ↑28/04/2023 20:43 Kao po nekoj navici, mlad Čengić opet sa naknadnom pameti izlazi u javnost.
-
__Phoenix__
#71215 Re: SDP
Najviše svoj, uvrijeđena mlada koja sanja da Nikšić ode, Bećirović dođe a on opet u prvi saf sdpaStyling wrote: ↑28/04/2023 22:42Nikako da dokučim čiji je on igrač uopšte.Škobo Habu wrote: ↑28/04/2023 20:43 Kao po nekoj navici, mlad Čengić opet sa naknadnom pameti izlazi u javnost.
- drug_profi
#71216 Re: SDP
Vala i meni malo ide na qurac. Ali hajd. Ima pravo da misli svojom glavom, pa kako god to ispalo.__Phoenix__ wrote: ↑28/04/2023 22:45Najviše svoj, uvrijeđena mlada koja sanja da Nikšić ode, Bećirović dođe a on opet u prvi saf sdpa
A danasnja scena. Transaparent veliki na kojem piše "za građansku" a iza masa vice "Allahu Ekber!" Pa to je kao iz viceva jbt.
Ko do danas nije skotao sta se krije iza SDFA borbe za građansku, neće skontat ni danas, ali eto... cirkus,
Ko i Srbi onomad: "Jesmo li mi genocidan narod!?" A masa vice "JESMOOOOO!!"
- omega369
#71217 Re: SDP
On je Semir Efendic 2Styling wrote: ↑28/04/2023 22:42Nikako da dokučim čiji je on igrač uopšte.Škobo Habu wrote: ↑28/04/2023 20:43 Kao po nekoj navici, mlad Čengić opet sa naknadnom pameti izlazi u javnost.
Ako se ne opameti, tako ce i zavrsiti
-
Škobo Habu
#71218 Re: SDP
Čengić je, generalno gledajući, u pravu.Styling wrote: ↑28/04/2023 22:42Nikako da dokučim čiji je on igrač uopšte.Škobo Habu wrote: ↑28/04/2023 20:43 Kao po nekoj navici, mlad Čengić opet sa naknadnom pameti izlazi u javnost.
No, za isto ono što je rekao nakon Šmitove odluke mogao je komotno reći i prije svega toga, jer ne treba neka posebna pamet da se donese zaključak.
Nije pobjedio Čović, već hrvatsko lobiranje na sve strane. Nije krahu bošnjačkog zajedništva kriv HDZ, već SDA i SDP.
SDA svojom pogrešnom politikom kojom je izgubila savezništvo sa Amerikom i EU, a SDP svojom ideološkom jalovosti, jer kao stranka više nisu sigurni ni šta zagovaraju.
Ja već odavno tvrdim da, a nakon oglašavanja američke ambasade to je i evidentno, kako su - prvenstveno - SAD pustile Komšića niz vodu, zajedno sa Izetbegovićem. Zbog globalnih turbulencija, Ameri, skupa sa EU, ne žele da se bošnjačko-hrvatsko savezništvo dodatno urušava, jer to ostavlja prostor za širi ruski uticaj na ovim prostorima. Konaković i ostali su dovedeni pred svršen čin, iako oni bezspješno šminkaju stvari, Ramo Isak je dokaz kako demokratija može postati banalna stvar. Ramo Isak nije želja većine građana kada su u pitanju spektakularne promjene, koje najavljuje propali Nikšić i ambiciozni Konaković, jer, svakako, od tih promjena nema ništa.
Ovdašnji Bakirovi "Turci", koji se za građansku državu bore sa šehadetom na usnama, izgledaju jadno i bespomoćno u svojoj nakani da odbrane svoje pozicije, da je to Bogu plakati. Nema babe Erdogana, nema njegovih askera, nema turske ambasade da reaguje...Erdogan se o sebi zabrinuo.
Last edited by Škobo Habu on 29/04/2023 10:33, edited 1 time in total.
-
Anquilla
#71219 Re: SDP
Škobo Habu wrote: ↑29/04/2023 07:04Čengić je, generalno gledajući, u pravu.
No, za isto ono što je rekao nakon Šmitove odluke mogao je komotno reći i prije svega toga, jer ne treba neka posebna pamet da se donese zaključak.
Nije pobjedio Čović, već hrvatsko lobiranje na sve strane. Nije krahu bošnjačkog zajedništva kriv HDZ, već SDA i SDP.
SDA svojom pogrešnom politikom kojom je izgubila savezništvo sa Amerikom i EU, a SDP svojom ideološkom jalovosti, jer kao stranka više nisu sigurni ni šta zagovaraju.
Ja već odavno tvrdim da, a nakon oglašavanja američke ambasade to je i evidentno, kako su - prvenstveno - SDA pustile Komšića niz vodu, zajedno sa Izetbegovićem. Zbog globalnih turbulencija, Ameri, skupa sa EU, ne žele da se bošnjačko-hrvatsko savezništvo dodatno urušava, jer to ostavlja prostor za širi ruski uticaj na ovim prostorima. Konaković i ostali su dovedeni pred svršen čin, iako oni bezspješno šminkaju stvari, Ramo Isak je dokaz kako demokratija može postati banalna stvar. Ramo Isak nije želja većine građana kada su u pitanju spektakularne promjene, koje najavljuje propali Nikšić i ambiciozni Konaković, jer, svakako, od tih promjena nema ništa.
Ovdašnji Bakirovi "Turci", koji se za građansku državu bore sa šehadetom na usnama, izgledaju jadno i bespomoćno u svojoj nakani da odbrane svoje pozicije, da je to Bogu plakati. Nema babe Erdogana, nema njegovih askera, nema turske ambasade da reaguje...Erdogan se o sebi zabrinuo.
Bakir je o pragmatizmu trebao mnogo više naučiti iz koalicije sa HDZ-om i Čovićem.
-
Anquilla
#71220 Re: SDP
Vratih ovo gostovanje na FACE TV.
Irfan Čengić je rekao:
"Mi nećemo moći isporučiti ovo što Dragan misli, u 6 mjeseci izbornu reformu, jer za izbornu reformu treba većina u Klubu Bošnjaka u državnom Domu naroda, mi imamo jednog od pet, i treba dvotrećinska većina u oba doma. Mi nemamo dvotrećinsku većinu."
Ovako sročeno, izgleda da misli da bi SDP dao izborni zakon po volji HDZ, da može.
Irfan Čengić je rekao:
"Mi nećemo moći isporučiti ovo što Dragan misli, u 6 mjeseci izbornu reformu, jer za izbornu reformu treba većina u Klubu Bošnjaka u državnom Domu naroda, mi imamo jednog od pet, i treba dvotrećinska većina u oba doma. Mi nemamo dvotrećinsku većinu."
Ovako sročeno, izgleda da misli da bi SDP dao izborni zakon po volji HDZ, da može.
-
Nero Histrion
#71221 Re: SDP
Denis Becirovic je veliko razocarenje. Da sam znalo da ce izabrati Lagumdziju, ostaviti Skaku i onog sa Ilidze na ambasadorskim mjestima, da ce raditi ovo sto radi, nikad za njega glasao ne bih. Nisam jedini kaoji ovako razmislja. Mnogi su htleli izabrati nekoga ko je galaksijama daleko id Dinastije Izetbegovic, ispostavilo se da smo glasali za SDA. Naredni izbori - radije prekriziti listic nego ikome dati glas. Za NES i SBiH se znalo da su SDA trojanci, svi su znali samo Osmorka-Trojka nije ... ali Becirovic? Ako on bude na celu SDP-a, mozemo ocekivati veliki povratak na scenu SDA mafije, a buduci ko mu je uzor ( Lagumdzija) takvo nesto je realno za ocekivati.
Osim izuzetno lijepe supruge, za sada nista lijepo o njemu nema se za reci. Steta.
Osim izuzetno lijepe supruge, za sada nista lijepo o njemu nema se za reci. Steta.
-
ReymondReddington
#71222 Re: SDP
Anquilla wrote: ↑29/04/2023 10:20 Vratih ovo gostovanje na FACE TV.
Irfan Čengić je rekao:
Izborni zakon na nivou drzave se mora mijenjati da bi se provele presude europskog suda. Ako pogledas te presude one mijenjaju strukturu dejtona. Pogotovo presuda koja bi trebala dozvoliti da se ljudi iz drugog entiteta mogu kandidovati i da se moze glasati za njih. Tipa Srbin iz federacije i da ljudi iz federacije mogu glasati za njega.
Ovo sada nije moguce provesti. RS nece pristati ali ni hrvati ne bi. Bosnjaci bi i pristali.
Da bi se sve presude zadovoljile ici ce se na indirektan izbor kroz parlament i domove naroda. Sve stranke ce na to morati pristati. Tu ce se onda ukinuti prefiksi u predsjednistvu,.bit ce samo 3 clana. Hrvati ce kroz klub Hrvatskog naroda dobiti mogucnost da biraju svog predstavnika.
Time ce se problem hrvata rijesiti. Rijesit ce se i sve presude. U biti ono sto je 95 uvrdeno dejtonom ce ostati na snazi.
-
tap3ah75
#71223 Re: SDP
Ne pratim baš političku scenu
Ali je li Vojin Mijatović iz rs sad Ministar u FBiH?
Ko glasa i ko ga je postavio u FBiH - ako je to istina?
Ali je li Vojin Mijatović iz rs sad Ministar u FBiH?
Ko glasa i ko ga je postavio u FBiH - ako je to istina?
- basicm
#71224 Re: SDP
Da ne bi bilo na nacionalnoj osnovi?drug_profi wrote: ↑16/04/2023 01:48 JA nesto kontam da u Sarajevu zeleni termiti nemaju muda praviti probleme, jer mi se cini da je mnogo vise nas koji bi rado iskoristili prigodu da ih nalupamo...
- drug_profi
#71225 Re: SDP
Ne razumijem insinuaciju.basicm wrote: ↑30/04/2023 21:33Da ne bi bilo na nacionalnoj osnovi?drug_profi wrote: ↑16/04/2023 01:48 JA nesto kontam da u Sarajevu zeleni termiti nemaju muda praviti probleme, jer mi se cini da je mnogo vise nas koji bi rado iskoristili prigodu da ih nalupamo...
Hoćeš reći da su samo Bošnjaci za SDFA, i samo nebošnjaci protiv SDFA?