Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
problemnatravunu

#98576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by problemnatravunu »

Janjicar wrote: 28/04/2023 23:02 Mozel’ se veceras na klupi spavat ? Jel sigurno ?
Ma hladno noćas , pusti to
czhuay

#98577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by czhuay »

Image
madner

#98578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Mora se priznati da ovo bez Kifle ne bi islo.

Nakon sto su pokrali glasove i nastelili DN ovako preveslat SDA nije mala stvar. Dobio ih je na njihovom terenu.

Kao i KSu moras imati svog operativca prve klase :D
Mishelinke

#98579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Student_u_Ostavci wrote: 28/04/2023 22:54
dale cooper wrote: 28/04/2023 22:50

Opa bilo je i nešto i na račun znači? Ima se, može se. :mrgreen: Neka, ostavi nešto i za crne dane.
Uvijek mogu preći u NiP ako bude stani tako da nema crnih dana 8-)
Ako se prepoznaješ tu i nemaš oraha u džepu, bujrum.

Samo ne znam šta si do sada čekao? Trenutno si u društvu sa radikalnim ekstremistima, kojima su Srbija, Iran, Kina i Rusija uzori.

A ako imaš oraha u džepu, onda mi je jasno. I ja bih tu ostao u takvoj situaciji.
Ustvari, ispalio bih se kod kuma, pa botovao "iz daljine". Što je sigurno, sigurno je.
__Phoenix__

#98580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by __Phoenix__ »

Sad imaju tijesnu većinu, ja dajem ruku da sljedeće godine u ovo doba to će biti barem 5 novih preletača
last mohicans

#98581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

Pa ni do danas vlada nije imala parlamentarnu većinu, a funkcionisala je u tehničkom mandatu. To je tragično za građane, jer će zakoni na slamku prolaziti, a zakoni su ti koji bi trebali poboljšavati kvalitet života svih kategorija društva.
armin071

#98582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

czhuay wrote: 28/04/2023 23:05 Image
:lol: :lol:
Mishelinke

#98583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Jel fakat ili je montaža?

Nisam ga gotivio nikako, ali ako je ovo zaista napisao, skidam mu kapu.

Sad me zanima jel i on ovim upisom postao "balijsko pseto", "Gavrilo Pezić", "izdajnik", "UZP-ovac", jel zaslužio da "dočeka Jaciju"? Šta na ovo kaže fetva-i-emin Hamdija Abdić Tigar?
czhuay

#98584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by czhuay »

Mishelinke wrote: 28/04/2023 23:11

Sad me zanima jel i on ovim upisom postao "balijsko pseto", "Gavrilo Pezić", "izdajnik", "UZP-ovac", jel zaslužio da dočeka Jaciju? Šta na ovo kaže fetva-i-emin Hamdija Abdić Tigar?
da zaista je napisao na svom profilu na fb
pinkman

#98585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Bobi wrote: 28/04/2023 22:51 Ove teroriste sto su napali Uzunovica a snimljeni su sve pohapsit i kaznit, prvi radni zadatak Rame :D.
Zanima me da li bi Ramo njih prije isamarao ili bi se zalagao za kaznjavanje :D
relativno84

#98586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Chmoljo wrote: 28/04/2023 20:09 E cuj ja sutim, a on slobodno govori. E jebem te zivote... :lol:

Ne vrijedi se raspravljati sa ljudima koji evidentno i lako provjerljivo lazu.

Svako dobro :thumbup:
Samo opusteno, veseli se svanulo je, idu bolji dani, neces morati vani.
Ima vremena za tegobne teme, a sto se tice lazi tesko da neko moze na megdan crvenima, ipak na svom ste terenu.

:sampanjac: :bih:
Baltazar_khan

#98587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baltazar_khan »

Student_u_Ostavci wrote: 28/04/2023 23:01
Opasna vrućica?
Paracetamol i koji limun, proći će.
halo student :mrgreen: kako prezivi dan, jesi dobar :kiss:
Mishelinke

#98588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

czhuay wrote: 28/04/2023 23:13
Mishelinke wrote: 28/04/2023 23:11

Sad me zanima jel i on ovim upisom postao "balijsko pseto", "Gavrilo Pezić", "izdajnik", "UZP-ovac", jel zaslužio da dočeka Jaciju? Šta na ovo kaže fetva-i-emin Hamdija Abdić Tigar?
da zaista je napisao na svom profilu na fb
Svaka mu čast. Zaista velika je hrabrost kačiti se sa likovima kao što je spomenuti u tom upisu. Takvi su na sve spremi.
Mishelinke

#98589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

pinkman wrote: 28/04/2023 23:16
Bobi wrote: 28/04/2023 22:51 Ove teroriste sto su napali Uzunovica a snimljeni su sve pohapsit i kaznit, prvi radni zadatak Rame :D.
Ja imam osjećaj da će Ramu mnogi zgotiviti. Jest sirovina, ali ima neki x faktor :)
statixx

#98590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

I ovaj Irfan postao populista. Pravio bi gradjansku u Federaciji, nigdje rijeci o drzavi i RSu, a realnost je da ce za 4 godine zavrsiti u drzavom parlamentu i poput Magazinovica furati gradjansku retoriku bez ikakvog osjecaja za stvarnost. I tako do penzije, ugodan zivot i seruckanje.

A Covic moze da pritisce i ucjenjuje koliko hoce, ali alternativa mu je vlast s Komsicem, pa neka izvoli.
giannibelif

#98591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Zar nije lakše školu završiti, usavršavati se, raditi nešto što želiš više ili manje uz nekom momentu, nego da te ovako šutira svaka šuša i fukara i psuje ti mater na ulici. Sve je jeftinije od ovoga. Za ovo treba imati baš želudac.
Last edited by giannibelif on 28/04/2023 23:27, edited 1 time in total.
Nebozemlja

#98592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

Mishelinke wrote: 28/04/2023 23:20
pinkman wrote: 28/04/2023 23:16

Ja imam osjećaj da će Ramu mnogi zgotiviti. Jest sirovina, ali ima neki x faktor :)
Super je što je SDA pala, al nemoj da pretjerujemo. Čuj x faktor...
elk

#98593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Ja kmeke :lol:
Aparati za dijasporu tockica, flaster i ostali gradjani.... Ventilator za po gige, zasluzio je. Onaj austrijski desnicar iz zivinica seln se sigurno rokno davno.

Esad plavi tugu lijeci iskljucivo halal popom, johny cash sa alifakovca pomaze.
Student je (valjda) mlad. Zna ponesto i o sportu. Eno ce mu arsenal biti prvak :lol:

Jedino me prpic brine. Kazu nosi nekavu debelu kanafu, pogubljen hoda i mjerka bandere :(
Student_u_Ostavci

#98594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Mishelinke wrote: 28/04/2023 23:06
Student_u_Ostavci wrote: 28/04/2023 22:54

Uvijek mogu preći u NiP ako bude stani tako da nema crnih dana 8-)
Ako se prepoznaješ tu i nemaš oraha u džepu, bujrum.

Samo ne znam šta si do sada čekao? Trenutno si u društvu sa radikalnim ekstremistima, kojima su Srbija, Iran, Kina i Rusija uzori.

A ako imaš oraha u džepu, onda mi je jasno. I ja bih tu ostao u takvoj situaciji.
Ustvari, ispalio bih se kod kuma, pa botovao "iz daljine". Što je sigurno, sigurno je.

Na ovu stranu da stanem? :shock:
Sa ovim orasima, koje ste bezpogovorno prihvatili, zapečatili ste sudbinu države na duže staze. Ona sada više nema ni teoretskih šansi da krene naprijed jer je pola nje u rukama HDZa a druga polovica u rukama SNSDa.

Na kraju će, vjerovatno, kada odbijete neku želju Zagreba, oni mirno sa Dodikom napustiti institucije te time Dayton prestaje da postoji. Jer ste im vi to omogućili prihvatanjem ovakvih nakarada od zakona.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#98595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Image
Zaha i Meha :D
DaysleepeR

#98596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Dzaba je kmekati, narod nece SDA, da hoce, danas bi bilo makar 10000 na protestima.
To je najbolji i najvazniji pokazatelj.
Na dva zadnja protesta nisu skupili 500 ljudi.
Narod nece SDA.
Last edited by DaysleepeR on 28/04/2023 23:38, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#98597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

dr_arsla wrote: 28/04/2023 23:38
Student_u_Ostavci wrote: 28/04/2023 23:31

Sa ovim orasima, koje ste bezpogovorno prihvatili, zapečatili ste sudbinu države na duže staze. Ona sada više nema ni teoretskih šansi da krene naprijed jer je pola nje u rukama HDZa a druga polovica u rukama SNSDa.

Na kraju će, vjerovatno, kada odbijete neku želju Zagreba, oni mirno sa Dodikom napustiti institucije te time Dayton prestaje da postoji. Jer ste im vi to omogućili prihvatanjem ovakvih nakarada od zakona.
Pa šta ako HDZ ne izađe na izbore? Izaći će neko drugi i popuniti upražnjeno mjesto. Zato treba pametno praviti liste za sljedeće izbore.
Pa dzaba ti ako nemas nista u domu naroda, koji se bira preko kantona, a ne federalnog nivoa.
Jordan1961

#98598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Styling wrote: 28/04/2023 19:48
Jordan1961 wrote: 28/04/2023 19:26
Sto NES?
Najveći gubitnik u čitavoj ovoj drami je SBiH. NES je barem dobio vladu u USK a Rumeni bi mogao izgubiti sve, uključujući i funkciju načelnika NG na narednim izborima.
NES je dobio i ministarsko mjesto u vladi FBiH. Ministra policije, odranije poznatog policiji.
kakotakonikako

#98599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Piše: Avdo Avdić / Istraga

Ko god vam ubuduće pomene evropske i zapadne vrijednost, pošaljite ga u tri materine. Kada vam počnu lagati o “jednakosti”, ponovite istu psovku.

Lažu vas, o, Sarajlije, Tuzlaci, Zeničani, Bišćani, Goraždani, Mostarci sa istočne obale Neretve, kada vam kažu da se zalažu za vaša prava. Ne vrijedi isto Mujo iz Travnika i Mijo iz Širokog Brijega. Ne vrijedi ni sarajevski Željko koliko vrijedi Ivan iz Gruda.

Lažu vas i ambasadori, i projektni borci za ljudska prava, i čitav OHR, i Vijeće Evrope, i Evropska unija, i OSCE i svi oni drugi koji kažu da su bošnjačka djeca iz Sarajeva vrijedna koliko i hrvatska djeca iz Širokog Brijega.

Lažu vam i sa pričom o borbi protiv korupcije, o ekonomiji. Lažu vam sve kad god se obrate na televiziji da vam, navodno, za vaše dobro pričaju.

BiH više ne znači Bosna i Hercegovina. BiH znači Banovina Hrvatska. Četrnaest Bošnjaka u Domu naroda Federacije danas nije moglo blokirati imenovanje Vlade Federacije. Ali četrnaest Hrvata će to moći za tri i po godine. Danas na snazi nije bio Ustav Federacije. Nema ga. Suspendovao ga Christian Schmidt na 24 sata. Tokom suspenzije Ustava četrnaest bošnjačkih ruku iz Doma naroda i potpis bošnjačkog potpredsjednika Federacije je proglašeno ništavnim. I sada, kada je postavljena Vlada Federacije BiH u skladu sa željama Zagreba i nosilaca zapadnih vrijednosti iz Ambasade SAD-a i OHR-a, vraćamo se na stare postavke. Da su danas važila “trajna” pravila koja je nametnuo Christian Schmidt, ne bi bila imenovana ova Vlada. Da su važila jučerašnja pravila iz Ustava FBiH, danas ne bi bila imenovana Vlada. Ali danas je dan bez pravila. Danas je dan bez Ustava. Danas je dan u kojem samo Muji i Hasi iz zagrebačkog vica nije jasno da manje vrijede od Mije.

Eto, nema više Fadila Novalića. Nema više ni Bakira Izetbegovića. Nema Osmice, nema Asima Sarajlića. I nije problem u tome što ih nema. Nekad ih, svakako, ne bi bilo. Nije problem ni to što od danas federalnom policijom upravlja osuđivani Ramo Isak zbog kojeg je Ambasada SAD-a uvodila sankcije bivšoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Nije problem ni to što je Nermin Nikšić “novo” rješenje. Ni to što je Vojin Mijatović potpredsjednik Vlade. Ni Sanja Vlaisavljević nije problem, sve sa svojim ispadima o sarajevskim božićnim danima i konsocijacijom. Nije problem ni što je neki prosvjednik štocirao Kenana Uzunovića. Nije problem ni Elzina Pirić.

Problem je to što su nam “za naše dobro”, Michael Murphy i Christian Schmidt suspendovali Ustav na jedan dan. Problem je što su nam jučer nametnuli pravila koja će stupiti na snagu za godinu, a jučerašnja pravila stavili van snage na 24 sata, kako bi mogli imenovati Vladu koja će se boriti za “prava svih građana”. Čak i onih koje su obespravili na jedan dan. S tim da građani koji su obespravljeni na jedan dan nemaju pravo žalbe za dan u kojem su obespravljeni. Schmidt i Murphy za samo dva dana, 2. oktobra 2022. godine i 27. aprila 2023. godine, obespravili više ljudi u Bosni i Hercegovini nego i Novalić, i Nikšić, i Dodik, i Čović, i Izetbegović, i svi njihovi tajkuni zajedno. Jer nikad niko od navedenih nije suspendovao ustav.

Nije isto ljudima ukrasti imovinu i ukrasti im dostojanstvo. Schmidtovom jučerašnjom odlukom ukradeno je dostojanstvo svih Bošnjaka koji su mislili da za njih vrijede ista pravila kao i za Hrvate iz Hercegovine. Schmidtovom odlukom od 2. oktobra 2022. godine je oteto dostojanstvo svih Srba, Hrvata i ostalih koji žive u kantonima gdje je bila Armija RBiH.

I zato još jednom da ponovim – ko god vam od međunarodnih zvaničnika ubuduće pomene evropske i zapadne vrijednost, pošaljite ga u tri materine.

Ne, nisam ruski čovjek. O Rusima sam pisao prije pet-šest godina. I tada su me ismijavali oni što sada slove za američke ljude. Poput Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Dragana Čovića

:shock:
Jordan1961

#98600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

dr_arsla wrote: 28/04/2023 23:38
Student_u_Ostavci wrote: 28/04/2023 23:31

Pa šta ako HDZ ne izađe na izbore? Izaći će neko drugi i popuniti upražnjeno mjesto. Zato treba pametno praviti liste za sljedeće izbore.
A sto nebi HDZ izasao na izbore? Ako ne bude onako kako oni hoce, onda nece biti nikako. Insitucija vanrednih izbora je prica za malu djecu jer se mogu ponavljati unedogled dok se sve zelje HDZ-a ne ispune.
Locked