Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Student_u_Ostavci

#98351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Čenga piše ono što sam ja juče,

sviraj penisu Čenga sada i igraj kako Dragan svira. Ako se naljuti, raspustit će i tebe i tvoje partijske drugove. :zzzz:

Što se tiče otpuštanja :lol: :lol:
Smanjite doživljaj...
plavi_E

#98352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Kao parlamentarac SDP-a koji u oba doma Parlamenta FBiH ima najveću podršku građana pokazanu na prošlim izborima, nemam luksuz da ne iskažem svoj stav u ovakvom vremenu, jer: “Tamo gdje svako isto razmišlja, tu niko mnogo ne razmišlja.”

🔴 O novoj Vladi FBiH:
Čekao sam da se Vlada izabere i sada kada nema više SDA da moje stavove dežurni botovi lažno ne dovode me u vezu da pomažem ostanku loše SDA Vlade.

Dužan sam objasniti da ja NISAM glasao za imenovanje ove Vlade jer sam u Domu naroda i ja ne glasam o imenovanju Vlade. Na organima SDP-a nisam došao dati podršku ovakvoj Vladi jer smatram da nije u skladu sa Programom SDP-a

Kao što ja imam statutarno pravo na vlastito mišljenje, tako i drugi imaju mogućnost da snagom ruku nametnu svoje stavove da u vladama trebaju sjediti pravomoćno osuđeni za kriminal, ljudi sa crnih lista, bez izbornog legitimiteta... i meni je to sastavni dio demokratije.

Odgovornost za imenovanje te Vlade je preuzeo Kristijan Šmit uzimajući ustavno pravo potpredsjedniku i 51 zastupnik koji ima ime i prezime.

Novoj Vladi FBiH želim sretan rad, imati će moju podršku u svemu dobrom u skladu sa ustavom, zakonima i Programom SDP-a. U bilo čemu lošem neće imati bez obzira na cijenu, jer domovina nema cijenu a mandat prođe valja nama svima hodati gradom, doduše dosta njih i ne hoda gradom.

Dobro je da SDA odlazi u opoziciju, rukovodstvo SDA treba se pogledati u ogledalo i zapitati kako su sebe doveli u ovu situaciju i kako su državu doveli tu gdje jeste. Imaju veliku prednost jer mislim da će im način dolaska nove Vlade FBiH ekstremno brzo pomoći da povećaju broj glasova na narednim izborima.

🔴 O nametnutoj Odluci OHR-a

Sada kada više NEMA SDA i kada imamo novu Vladu trebamo iskreno govoriti o lošim namjerama Kristijana Šmita za ovu državu.

Kao što nije istinu govorio 2.10. da je odblokirao FBiH, isto tako neistinu je rekao i jučer 27.4. da je dugoročno deblokirao FBiH jer nakon detaljnog čitanja nova Odluka ostavlja mogućnost blokade FBiH plus dodatno svih 10 kantona ukoliko to želi 14 delegata iz Kluba Hrvata.

Dakle u članu 1. odluke je jednokratnim "ad hoc rješenjem" koje služi samo danas, Šmit odlučio uzeti pravo potpredsjedniku iz reda Bošnjaka koje mu garantuje Ustav i Washingtonski sporazum i svojim potpisom izabrati Vladu FBiH i poslati je Predstavničkom domu na potvrdu.

Svjestan da trojka ima samo 6 od 23 delegata u Klubu Bošnjaka koji su spremni prihvatiti jednokratna rješenja, odlučio je oduzeti Klubu Bošnjaka pravo da učestvuje, kakvo pravo imaju svi klubovi naroda u DN iza 2026. Razlog zašto 14 delegata a ne 2/3 je jednostavan, to je procjenjeni broj za koji se smatra da probosanske snage ne mogu nikada dobiti u Klubu Hrvata da bi izbacili HDZ iz vlasti.

A ako Klub Hrvata bude blokirao kao sada Klub Bošnjaka, tada neće više biti moguća intervencija OHR već će se Parlament i skupštine kantona moći u nedogled raspuštati i birati a Vlade u tehničkim mandatima ostajati.

Jasno je da za 6 mjeseci neće doći do izborne reforme Ustava BiH, jer Šmit ne može intervirati na Ustav BiH a mi nemamo 2/3 u PS BiH i samo 1 od 5 Bošnjaka u Domu naroda PS BiH i tada nastaju novi veliki problemi.

Puno bi jednostavnije za shvatiti bilo da je Kristijan Šmit napisao u Ustav da stranke HDZ i ostatak HNS-a uvijek moraju biti u vlasti bez obzira da li se uopšte i kandiduju za PD Parlamenta FBiH, jer ovim rješenjem im je to omogućio. Nemam ja problem što se izbacuje SDA nego zato što se trajno stiti HDZ.

Sa sam neopterećen pa mogu iskreno pisati, jer svaku svoju dužnost sam dobio glasovima naroda, bez nametanja,bez komoenzacija, bez imenovanja... i mogu čvrsto stajati u riječi koje su zapisane u Programu SDP-a.

Većina samo komentariše ovu Vladu, mene više zanima ša smo dobili za 2026., 2030., 2034. iskreno porazno je kakvo smo rješenje za budućnost BiH dobili. Rješenje koje ubija građanske multietnicke stranke i građansku perspektivu.

Da ostane zapisano da nebi poslije bilo...
General War

#98353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Chmoljo wrote: 28/04/2023 19:28
General War wrote: 28/04/2023 19:15

Ama ne mjenja se vlast vec samo imena ljudikoji zu izasli iz jedne a usli u drugu stranku plus HDZ...svjestan si ti toga dobro
Naravno da se mijenja. Odluke vise ne donosi Izetbegovic i klika oko njega. Sta je to nego promjena vlasti.

Sve ovo sto je Smit uradio 02. i 27. sve ovo ide njemu na dusu i njegovoj kamarili koji drkaju kurac otkako su odstranili Tihica i nemilice kradu bez obzira na posljedice.

Faktura se nije ispostavila samo njima, nego i nama za ubuduce, jer vise nije dovoljno 5 u klibi Hrvata. Vlada je sklepana i opet kazem, prilika ce biti procerdana.

Jedino se nadati da ce se i SDA otresti dinastije i nastaviti svoj put kao normalnija stranka desnog centra, od cega bi drzava mogla imati koristi. U teoriji.
E to se SLAZEM :thumbup:
Sve sto bonjaci i tzv probosanci imaju da se ljute je na svoje izabranike a ne za Schmita...dvadeset i kusr godina, samo daj...i evo rezultata.
SmokingMan

#98354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Šlučajući Dinu govori sa entuizijazmom o stvarima koje se ne mogu izbjeći a da pri tome obećava brz obračun sa onima koji budi ličili na ove druge što poćeraše kanĐijom, a to je duboko ukorijenjena korupcija.
JohnnyS

#98355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Truba wrote: 28/04/2023 19:28
JohnnyS wrote: 28/04/2023 19:20 Ma kakvi otkazi kakve pizdarije, prvo, ne možeš dati nekoj tajnici, nekom referentu ili sličnom otkaz jer ti je kurcu ćeif ć, niti realno trojka ima ljudi da ih zamijeni sve i kad bi mogli podijeliti sve te otkaze
Moze ako je ugovor vezan za direktora ili smjenu vlasti
Svasta nesto se moze samo zakon doneses
Ima zakon, zove se Zakon o radu
relativno84

#98356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Chmoljo wrote: 28/04/2023 19:29 U dva dana ti je los i dobar.
Lose je sto se ovo isto moglo i juce procitati od strane Irfana ali ok vojnik partije nije red da on kvari ambijent, danas osim za licnu korist i nema neku drugu svrhu, opet lijepo od njega sto je podijelio svoje dileme s nama, ali to mi je vise kao pranje sebe od moguce losih stvari koje dolaze.

Razlika izmedju tebe i mene je sto ja mogu reci kad mi nesto smeta, ti moras da sutis jer remetis atmosferu i ambijent. I tebi je Ramo los sigruno, da ga jebes nije normalno ali gutas jer je to za vece dobro u nekom djelicu tvoje svijesti, mozda i jeste, vrijeme ce pokazati, ali to lazno moralisanje ostavi za vrijeme koje dolazi.
JohnnyS

#98357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Podrška gospodinu Čengiću za izražavanje svoga stava koji je u mnogim stvarima točan. Također, lijepo je obrazložio tajming iznošenja stavova i mislim da ga svatko normalan može razumijeti, jer klima je zadnjih dana, a pogotovo danas vrlo loša za ikoga tko odstupa od onog što se od njega očekuje
Last edited by JohnnyS on 28/04/2023 19:47, edited 1 time in total.
plavi_E

#98358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ovo sto je Cengic rekao bi svak iz "muslimanske" kvote trebao procitati. Osim naravno botova. Njihovo je da rade ono sto im se naredi tako da nema smisla da citaju sta je Irfan napisao.
Styling

#98359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Jordan1961 wrote: 28/04/2023 19:26
MMM1977 wrote: 28/04/2023 19:10 Ali kakav posao za Trojku uradiše SBIH i NES :D Proguraše Bećirovića, uzeše Premijera u USK, doveli proces uspostave Vlade do kraja i natjeraše Šmita da reaguje i kada su mogli da dobiju nešto oni izvisiše. Aferim momci
Sto NES?
Najveći gubitnik u čitavoj ovoj drami je SBiH. NES je barem dobio vladu u USK a Rumeni bi mogao izgubiti sve, uključujući i funkciju načelnika NG na narednim izborima.
plavi_E

#98360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Botovi trojke tjese sebe pricama kako ce drugi izgubiti izbore jer isu sa njima. Irfan se dotakao i te teme u svom tekstu. Ali kao sto rekoh nije za botove ono sto je Irfan napisao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#98361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 28/04/2023 19:39
Truba wrote: 28/04/2023 19:28

Moze ako je ugovor vezan za direktora ili smjenu vlasti
Svasta nesto se moze samo zakon doneses
Ima zakon, zove se Zakon o radu
Brkas uposlenike parlamenta sa stranackom ekipom

Sta je ljudi dobilo otkaz kad je sda zajahala
A privatizacija drzavnih firmi
A sistematizacija...
Gasenje sektora...itd
plavi_E

#98362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

agent_zero wrote: 28/04/2023 19:55 Strašan kiks policije MUPa KS na čijem čelu je NIP. Dozvoliti onakvo balijsko terorističko orgijanje mimo svakog propisa o javnom okupljanju i još pritom verbalne i fizičke napade na ljude je dno dna. Sram i stid da je policiju MUPa KS.
Cemu sad tolika nervoza? Dao vam je Shmit vlast. Cega ste se sad ukakili pa tako agresivno reagujete. Mozda zbog nacina kojim vas je Shmit doveo na vlast?
uglavnomja

#98363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

agent_zero wrote: 28/04/2023 19:55 Strašan kiks policije MUPa KS na čijem čelu je NIP. Dozvoliti onakvo balijsko terorističko orgijanje mimo svakog propisa o javnom okupljanju i još pritom verbalne i fizičke napade na ljude je dno dna. Sram i stid da je policiju MUPa KS.

A što se tiče razjarulene, pogane i zločinačke terorističke bagre, samo im mogu poželjeti teško i dugo liječenje na Fikretovim, Sebijinim i Fadilovim respiratorima!

Pod hitno donijeti zakon kojim se zabranjuje bilo kakvo javno djelovanje zločinačke organizacije jedne porodice i njenih simpatizera, te stavljanje na crne liste svih demokratskih zemalja.
:thumbup:

:D

ali stvarno koji propust da se dozvoli kontakt rulje i zatupnika, a bile najavljene silne snage, specijalci, nenajavljen skup ...

trebali su oni radnici cistoce ranije doci pa smrkovima stoku rastjerati kad policija nece/ne moze/ne smije
Student_u_Ostavci

#98364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Prpa.ba wrote: 28/04/2023 19:58

A što se tiče razjarulene, pogane i zločinačke terorističke bagre, samo im mogu poželjeti teško i dugo liječenje na Fikretovim, Sebijinim i Fadilovim respiratorima!

Pod hitno donijeti zakon kojim se zabranjuje bilo kakvo javno djelovanje zločinačke organizacije jedne porodice i njenih simpatizera, te stavljanje na crne liste svih demokratskih zemalja.
Ovaj pretjerao sa slavljenickom rakijom, kulturniji je tramvaj na poskoku od tebe, fuj.
Ma ovaj lik je psihički bolesnik. Nije ovo prvi put, pogledaj mu upise na forumu. Ne znam kako je uopšte došao u priliku da koristi forum.
Javier Pena

#98365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Javier Pena »

Ono što je jasno ko dan, da sultan i cijela familija podnesu kolektivnu ostavku u SDA i stranka krene u jednu jaku reorganizaciju i bude dobra opozicija, poderali bi na sljedećim izborima.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#98366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

IP lokacija:
Ul. Đenerala Dragoljuba Draže Mihajlovića br. 52
71123 Istočno Novo Sarajevo
Last edited by PreWiBa on 28/04/2023 20:04, edited 1 time in total.
agent_zero

#98367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Prpa.ba wrote: 28/04/2023 19:58

Ovaj pretjerao sa slavljenickom rakijom, kulturniji je tramvaj na poskoku od tebe, fuj.
Vi i kultura se niste sreli ni u putu. Mojoj porodici i meni ste toliko zla nanijeli da je dobro da vas šta gore od mene nije snašlo.

Ne slavim ja ništa, samo se gnušam od vas i vašeg mentalnog sklopa.
kamberovica polje

#98368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

uglavnomja wrote: 28/04/2023 20:01

ali stvarno koji propust da se dozvoli kontakt rulje i zatupnika, a bile najavljene silne snage, specijalci, nenajavljen skup ...

trebali su oni radnici cistoce ranije doci pa smrkovima stoku rastjerati kad policija nece/ne moze/ne smije
Nije ovo čak nužno ni loše.
Kornjače znaju izazvat kontraefekt i neki mogu ispast žrtve. Ovako su džiberoidi pokazali svoje pravo lice.

I da, zaboravih napisat......KMEEEEEE KMEEEEEEE!!!!! :sad:
agent_zero

#98369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

sehohari wrote: 28/04/2023 20:03

IP lokacija:
Ul. Đenerala Dragoljuba Mihajlovića br. 52
Evo tipičnog sda bošnjaka, laž i spin, kao najbolji učenici Dobrice Ćosića.

Hrak, pljuc!
agent_zero

#98370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

kamberovica polje wrote: 28/04/2023 20:04
uglavnomja wrote: 28/04/2023 20:01

Nije ovo čak nužno ni loše.
Kornjače znaju izazvat kontraefekt i neki mogu ispast žrtve. Ovako su džiberoidi pokazali svoje pravo lice.

I da, zaboravih napisat......KMEEEEEE KMEEEEEEE!!!!! :sad:
Ne može se tako posmatrati šta je ok ispalo a šta ne.

Imaju jasni propisi o javnom okupljanju, ako se hoće biti drugačiji od onih koji 30 i kusur godina ne poštuju propise, onda okači sve mačku o rep.

Bez poštovanja i primjene zakona nema ni države.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#98371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

agent_zero wrote: 28/04/2023 20:04
sehohari wrote: 28/04/2023 20:03

IP lokacija:
Ul. Đenerala Dragoljuba Mihajlovića br. 52

Hrak, pljuc!
Bolje ti je da hrakneš na one bljuvotine što si gore napisao. Boldirani komentar te ni po čemu ne razlikuje od prosječnog stanovnika pomenute lukavičke ulice.
SmokingMan

#98372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Ima istine u jednom komentaru ispod Chengicheve izjave, ne vjeruje nam zapad, i kao rezultat dobijete nametanje. Nije problem u tome što smo muslimani, već što nam je politika zadnjih godina poput vjetrenjače, a zadnje prilike sa izjavama SDA čelnika su samo pogoršale situaciju. Ovo isto rade i sa Vučićem, ali neće ni on moći toliko dugo šurovati sa tradicionalnim partnerom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#98373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 28/04/2023 19:40
Chmoljo wrote: 28/04/2023 19:29 U dva dana ti je los i dobar.
Lose je sto se ovo isto moglo i juce procitati od strane Irfana ali ok vojnik partije nije red da on kvari ambijent, danas osim za licnu korist i nema neku drugu svrhu, opet lijepo od njega sto je podijelio svoje dileme s nama, ali to mi je vise kao pranje sebe od moguce losih stvari koje dolaze.

Razlika izmedju tebe i mene je sto ja mogu reci kad mi nesto smeta, ti moras da sutis jer remetis atmosferu i ambijent. I tebi je Ramo los sigruno, da ga jebes nije normalno ali gutas jer je to za vece dobro u nekom djelicu tvoje svijesti, mozda i jeste, vrijeme ce pokazati, ali to lazno moralisanje ostavi za vrijeme koje dolazi.
E cuj ja sutim, a on slobodno govori. E jebem te zivote... :lol:

Ne vrijedi se raspravljati sa ljudima koji evidentno i lako provjerljivo lazu.

Svako dobro :thumbup:
agent_zero

#98374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

sehohari wrote: 28/04/2023 20:07

Hrak, pljuc!
Bolje ti je da hrakneš na one bljuvotine što si gore napisao. Boldirani komentar te ni po čemu ne razlikuje od prosječnog stanovnika pomenute lukavičke ulice.
Buljuvotine su danas orgijale po ko zna koji put po mom gradu zato što im mafijaška organizacija jedne porodice gubi vlast!
uglavnomja

#98375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by uglavnomja »

sehohari wrote: 28/04/2023 20:07

Hrak, pljuc!
priznajes da je vama sasvim normalno i uobicajeno sluziti se ovakvim podlim lazima za diskreditaciju neistomisljenika

hrak, pljuc
Locked