Zanimljivo. Naštancali amerii.
Fol bi bio da izgledaju ko lažnjaci a budu pravi.
Bernardinac wrote: ↑28/04/2023 13:05 https://www.thedrive.com/the-war-zone/t ... in-in-ohio
Zanimljivo. Naštancali amerii.
Fol bi bio da izgledaju ko lažnjaci a budu pravi.![]()

„Pozadinski vojni komiteti iz mobilizacionih centara biće upućeni na front, a ranjeni borci biće smješteni na njihova mjesta. To je preporuka predsjednika generalu Zalužnom. Ogromnu većinu vojnih komiteta koji već duže vrijeme sjede u pozadini, treba poslati kao vojnike na prvu liniju fronta. Na njihova mjesta treba poslati vojnike koji su ranjeni i koji, između ostalog, znaju kako da pravilno obave poslove na realizaciji mobilizacijskih potreba“, kaže Reznikov.
Rizik da, za one preko nišana.
Čudne slike i dešavanja zadnjih dana oko ovih PVO.
druže...samo na foe troprstašehaubica_i_to_teshka wrote: ↑28/04/2023 12:26laserShow wrote: ↑28/04/2023 09:06
Jest da cu ispasti opet crna ovca od ptspovaca i bubica, ali za forumski stenogrammoram da navedem da fotografija covjeka koji prima nagradu od zelenskog je iz aprila 2022. Ista je vec javno objavljena i kao takva dostupna na internetu. Preuzeta, blurovana i postana ovdje.
Mozda je to zaista on na fotografiji, mozda je neko iz tima. Ne zelim polemisati, ali moradoh komentarisati da je iz APRILA 2022 i da je javno dostupna na netu.
I istrazitelj tudjih identiteta, je l’ zavrshena istraga, saznao ime i prezime, ili da ti dam jos malo vremene? Ne znam, zasto te interesuje moj identitet(!?) jer da si nesto drugo imao na umu ne bi ptretrazivao foto po netu nego bio konkretan i pitao.
dugo sam na forumu da bih tako naivno “pao” na fotografiju
illi mislis da nisam znao kako ce biti gpretrage po netu (a nije bilo tesk trazitio po zelenskom jell) da ce se sve zivo “prevrat”, traziti….istrazivatii bio sam u pravu je l’ tako?Ako jel akse nisam bio, sve sam izmislio. Zavreno.
p.s. nije ovo prvi put, da me pokusaju identifikovati imam ja ovih “situacija” josh od vremena ‘wikipedije “i “shekspira”, ovi stariji forumasi znaju o cemu pisem.
uzivaj.
Za špijunažu, davanje strancima podataka koji predstavljaju državnu tajnu, prelazak na stranu neprijatelja ili pružanje finansijske, logističke, savjetodavne ili druge pomoći u aktivnostima usmjerenim protiv Rusije, lice može biti kažnjeno doživotnim zatvorom. Ranije su ovi zločini bili kažnjivi kaznom zatvora do 20 godina sa novčanom kaznom do 500 hiljada rubalja.
Osim toga, šef države potpisao je ukaz o pooštravanju krivične odgovornosti za sabotaže i terorizam. Prema dokumentu, od sada je za organizovanje sabotaže zaprijećena kazna do 20 godina zatvora umjesto 15.

Realno, snimak je poprilicna bruka za Ukrajince, nebitno sto je Gepard prezivio. Ne vjerujem ni da je pokvaren ni da je maketa. Nisu smjeli dopustiti da ih uhvate na otvorenom sa ugasenim radarom.Bernardinac wrote: ↑28/04/2023 14:41Čudne slike i dešavanja zadnjih dana oko ovih PVO.
Pitanje je šta ovaj gepard radi na otvorenom i spuštenih gaća?
Pravilo je da u njemu boravi posada 24h na dan i da se rotira. Ovaj je pokvaren i napušten ili je neki drveni model od slavonske hrastovine![]()
Prosuđujem sigurnosnu situaciju kao veoma lošu, veoma opasnu za Poljake. Rat je bio i jeste politika, a u svojim determinantama ima fundamentalni niz ekonomskih faktora: finansije, infrastrukturna pitanja, socijalna pitanja, tehnologiju, proizvodnju hrane i čitav niz problema koji se moraju postaviti na mjesto kako bismo shvatili ovaj rat.
Kada gledam na rat u Ukrajini, vidim ga kroz ta politička sočiva. Nažalost, ne izgleda dobro. Kratkoročno, kroz jednu do dvije godine, nema naznaka da će Rusiji ponestati novca za rat. Finansijski instrumenti koje je imala prije rata, dinamika potrošnje i djelotvornost sankcija ili cjelokupna ekonomska situacija, ukazuju na to da će Rusija imati novca za rat. Ukrajina, s druge strane, ima velike finansijske probleme. Znamo koliko im treba mjesečno. Znamo kolika je američka pomoć i pomoć cijelog civilizovanog Zapada. Znamo i kolika je poljska pomoć u ovoj oblasti jer smo drugi donator i vjerovatno bi trebali biti značajan inspirator drugima. Kada se radi o finansijskoj oblasti, sukob je danas, nažalost, na štetu Ukrajine.
U bliskoj budućnosti nema naznaka da će se Ukrajinci koji su pobjegli od rata vratiti kućama i započeti proces obnove zemlje. Julski samit NATO-a u Vilniusu biće sami vrhunac našeg kredibiliteta, ne samo NATO-a, već i cijelog Zapada. Ako zakasnimo, ako ne iskoristimo ovu priliku i ne pokažemo odlučnost, nećemo dati Ukrajini šansu da izgradi svoju sigurnu budućnost", naglasio je on.
Upitan da li zapadni lideri shvataju da je Ukrajina još daleko od pobjede u ratu sa Rusijom, Andrzejczak je odgovorio da je "neuljepšana procjena za većinu i dalje šok i iznenađenje".
- Kao vojnik, dužan sam da predstavim najnepovoljniju i najtežu opciju, dajući prostor svima koji mogu i trebalo bi da pomognu Ukrajini...Jednostavno, nemamo municije. Industrija nije spremna ne samo da pošalje opremu u Ukrajinu, već i da dopuni naše zalihe, kojih je sve manje. To se mora prenijeti svima i na svim forumima gdje god je to moguće, bez anestezije, što i činim - rekao je Andrzejczak.
Pa eto da se slozim sa Vukom. I ja sam isto govorio da je Rusija pustila Srbe niz vodu jer nakon njihove agresije vise nije moguce da se dozvoli da Srbi izvedu nesto sto bi prosirilo postojece granice Srbije.