Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Pandakonda

#96726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Jordan1961 wrote: 27/04/2023 19:29
Pandakonda wrote: 27/04/2023 19:24 Znaci svi su dobili po malo, a niko nije dobio 100% svoje zahtjeve. Moze se reci da je probosanska strana vise hajrovala od ovoga nego HDZ jer je HDZ bio protiv svih vrsta dugotrajnog rjesenja. Ovako su prisiljeni da pregovaraju jer ako ne budu onda stupa ovaj sistem na snagu gdje ih se moze zaobici.
Sta su to dobile gradjaske stranke? Sta su dobile probosanske stranke?
Dobile su HDZ zacementiran u vlasti i sa nikakvim interesima da pregovara osim ako ne dobiju treci entitet i HDZ clana Predsjednistva. A i bez toga im ostaje veto i pravo da biraju koga ce uzeti od Bosnjaka da ih posluzuje.
Probosanske stranke (u koje ubrajam i građanske) su dobile dosta liberalnije mjere biranja vlasti ukoliko se nesto drugacije ne izglasa u roku od godinu dana. Sta to znaci ? Pa obzirom da mi vec sada imamo definisane te mjere, probosanska strana ce imati dosta bolju poziciju pregovaranja jer recimo nema sanse da će odustati od prijevremenih izbora, ili mehanizma gdje 2 potpisa sada mogu imenovati vladu uz malu zastitu u DN koju uzivaju svi narodi a ne samo hrvati. HDZ je taj koji je unazađen na duze staze jer oni sad moraju moliti probosanske stranke da naprave izmjene u onome sto ih zagarantovano ceka nakon godinu dana.
mishic

#96727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Situacija se toliko zakomplikovala i usijla da su vanredni izbori najbolje rješenje.
Prethodni su svakako pokradeni naročito u RS. Ali i diljem BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#96728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Sjoooooo Reufa mene stid za njega
Mishelinke

#96729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Jordan1961 wrote: 27/04/2023 19:37
Mishelinke wrote: 27/04/2023 19:23

:lol: :lol: :lol:

Ohani malo, hercika će te opaliti :lol:
Klasika, tamo gdje nema argumenata ima emoticona.
O postu Studenta ni rijeci.
Sve je napisano i sve je jasno ko dan, ne može se objasniti nekome ko ne želi da mu se objasni, već piše za po nalogu.

Nego, pusti me da uživam, veliki je ovo dan :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#96730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Leverage wrote: 27/04/2023 19:38
_BataZiv_0809 wrote: 27/04/2023 19:36

Bio je kad uzivo kad ga je Smit nameto
Odlično, jedva čekam snimak.
Vrati na EONu Hayat
video

#96731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

E sto pa ispušiše nes/zaBiH malo je reci :shock:
Misim da ce kod njih "kuci" biti lom!

Pojedini dadose dobre novce u kampanji i poslije a sada - mrka kapa :izet:

Koje samoubistvo iz zasjede!!!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#96732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Jordan1961 wrote: 27/04/2023 19:26
zippoo87 wrote: 27/04/2023 19:18 Ova odluka je sada puno bolja od one na dan izbora.
Ovdje imaju mehanizmi koji proces vracaju na pocetak,tj. na nove izbore ako neko misli blokirati do kraja.
A onda postoji sansa da gradjani ipak ne zaborave ko je blokirao sta pa da ih kazne...jer nije isto kada imas dvoje izbore u godinu dana i kada imas izbore u 4 godine,pa se zaboravi.
Takodjer niko ne komentarise ni izmjene krivicnog zakona,gdje ce preletaci biti sankcionisani.
Jos samo da je uveo i elektronsko brojanje i to bi bilo to.
I svaki ponovljeni izbori ce ti dati HDZ sa pravom veta.
Dotle ce se gradjansko krpiti u bosnjackoj kvoti (mada ocekujem povratak SDA na 1990. - narod je takav mada ni Dini ne bi bilo mrsko sjesti tamo gdje je Bakir sada)
Slatko.

Ovako se predstavlja kao da ce HDZ imati vecinu i u klibi Bosnjaka, a ne samo da SDA nece mkci ucjenjivati.

Sva ova frka nije zbog HDZa, nego zbog toga sto SDA ne moze nafatati delegata ko HDZ pri cemu se gradjansko ne smatra bosnjackim. A istovremeno se kao srbima i hrvatima pokusava prodati prica o gradjanskoj.

Nevjerovatno kako se lako upada u logicke zamke, ali to je nesto sto SDAu nikad nije bilo ni bitno. Bitna je samo i jedino vlast, a kako ce se do nje doci... Nikad nije bilo vazno.
tramvajtrojka

#96733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 27/04/2023 19:40 Sjoooooo Reufa mene stid za njega
Image

hodzicino susramlje :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Mishelinke

#96734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Samo gledaj/čitaj i uživaj.

Ne znam šta mi je draže, odlazak kriminalne vlasti nak9n 30 i nešto godina jahanja ovog napaćenog naroda, ili ovo kmečanje botova i članova SDA filijale.

:bih: :bih: :bih:
palermo

#96735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Mislim da je sreyna okolnost sto je ovim imenovanjem novog federalnog ministra policije izbjegnuta mogucnost bilokakvih nereda. Sto ti je vizija.
sajber87

#96736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 27/04/2023 18:55 Mishelinka je na vi sa logikom ali ovo prevazilazi i njegove donje granice.

HDZ ima glasove svih Hrvata, uvijek ima dovoljan broj u klubu da blokira, ne svidi im se, zakuju, idu izbori, opet Hrvati glasaju za njih, oni opet zakuju i tako u nedogled... Nerealno kakvu odluku je čovjek donio. Bukvalno je HDZ učinio ustavnom kategorijom. I to se ovdje slavi :lol:
Hrvati su glasali masovno za hdz kada su iz sda podmetali komsica , cinjenica je da od kada je komsic clan predsjednistva hdz je nikad jaci, to pokazuji brojke, kada se relaksira stanje izmedju bosnjaka i hrvata i kada hrvati dobiju neku alternativu sa respektabilnim brojem glasova hdz ce lako pasti ali ni tada nijedna stranka sa hrvatskim predznakom nece zeljeti uci u koaliciju da strankama koje vode sda df politiku , sa politikom kakvu su vodili sda i df hrvati nikad nikog ne bi birali osim hdz a. Lanac zla izmedju sda df i hdz je pukao i to na nasoj strani sto je i dobro pa i logicno jer mi kao najmnogobrojniji narod imamo i najvecu odgovornost za bosnu. Buducnost je u kompromisu a ne u sijanju zla i mrznje medju ljudima i onda kao u zadnjih 30 godina vladaju zajedno oni koji siju zlo i strah a istovremeno nude kvazi zastitu od onoga sa kojim pljackaju i vladaju drzavom( sda i sateliti, hdz i sateliti). To je zlocin prema ljudima bosne
Last edited by sajber87 on 27/04/2023 19:44, edited 2 times in total.
Leverage

#96737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Gdje su Salkini potrebni i dovoljni uslovi, zna li se šta :lol:
Ulaf

#96738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ulaf »

tramvajtrojka wrote: 27/04/2023 19:42
Image

hodzicino susramlje :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
seljačina i terorista kakav hodža
Student_u_Ostavci

#96739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Mishelinke wrote: 27/04/2023 19:40
Jordan1961 wrote: 27/04/2023 19:37
Klasika, tamo gdje nema argumenata ima emoticona.
O postu Studenta ni rijeci.
Sve je napisano i sve je jasno ko dan, ne može se objasniti nekome ko ne želi da mu se objasni, već piše za po nalogu.

U naletu euforije, lupetaš gluposti. Izvini što sam te omeo u tome. :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#96740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

video wrote: 27/04/2023 19:40 E sto pa ispušiše nes/zaBiH malo je reci :shock:

Sjo levata dedemi.....sad ih jos nabit iz Vlade KS
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#96741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 27/04/2023 19:42 Mislim da je sreyna okolnost sto je ovim imenovanjem novog federalnog ministra policije izbjegnuta mogucnost bilokakvih nereda. Sto ti je vizija.
Izbor je katastrofa. No bolje i jedan Ramo Isak, nego njih 16.
Mishelinke

#96742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Brutalno :shock:

Ali, sami su krivi. Sve su imali, ali hoće još.

Sada im nema ništa, sretno im u opoziciji do konačnog raspada.

Sad samo počistiti Vladu KS iduće hefte i napokon sve došlo na svoje.
Jordan1961

#96743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Pandakonda wrote: 27/04/2023 19:38
Jordan1961 wrote: 27/04/2023 19:29
Sta su to dobile gradjaske stranke? Sta su dobile probosanske stranke?
Dobile su HDZ zacementiran u vlasti i sa nikakvim interesima da pregovara osim ako ne dobiju treci entitet i HDZ clana Predsjednistva. A i bez toga im ostaje veto i pravo da biraju koga ce uzeti od Bosnjaka da ih posluzuje.
Probosanske stranke (u koje ubrajam i građanske) su dobile dosta liberalnije mjere biranja vlasti ukoliko se nesto drugacije ne izglasa u roku od godinu dana. Sta to znaci ? Pa obzirom da mi vec sada imamo definisane te mjere, probosanska strana ce imati dosta bolju poziciju pregovaranja jer recimo nema sanse da će odustati od prijevremenih izbora, ili mehanizma gdje 2 potpisa sada mogu imenovati vladu uz malu zastitu u DN koju uzivaju svi narodi a ne samo hrvati. HDZ je taj koji je unazađen na duze staze jer oni sad moraju moliti probosanske stranke da naprave izmjene u onome sto ih zagarantovano ceka nakon godinu dana.
Ja opet mislim suprotno. HDZ ne mora qurcem mrdnut ako promjene Ustava nisu u njihovu korist. Za 4 godine imaju kvalificiranu vecinu u klubu Hrvata. Mogu insistirati na predsjeniku FBiH. Jednom kad to imaju, u vlasti su. Bosanske stranke kogu pokusati sta god hoce, HDZ-u ce i ponovljeni izbori donijeti isti rezultat i tako opet. S tim da mislim da ce se Bosnjaci poceti ponovo koncentrirati prema SDA (nazalost) sto ce dovesti do kohabitacije (pare su svakome mile) SDA i HDZ-a (slicno ovome sto imamo zadnjih 30 godina). I? Zadnji neka ugasi svjetlo.
SmokingMan

#96744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Treba i osmorku držati za jaja :D , onako kako smo, da smo bili pametni, trebali i SDA. Čim počnu skretati u-desno, protesti, pa da takvi ipak imaju neki opšti podsjetnik da nećemo dopustit da nam se dva puta dese iste stvari, ako se već čuva taj ugked / obraz bošnjaštva. Inače, meni je, kao građaninu, bošnjaštvo nebitno skroz koliko mi je bitno da ovdje zaživi jedan normalan i snošljiv ambijent, mada on u mojoj glavi egistira kao jedna opšta utopija, gdje sve pršti od nedosanjane sreće. :D
Last edited by SmokingMan on 27/04/2023 19:47, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#96745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 27/04/2023 19:44
palermo wrote: 27/04/2023 19:42 Mislim da je sreyna okolnost sto je ovim imenovanjem novog federalnog ministra policije izbjegnuta mogucnost bilokakvih nereda. Sto ti je vizija.
Izbor je katastrofa. No bolje i jedan Ramo Isak, nego njih 16.
Ali kud bas MuP da mu daju
Jordan1961

#96746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Jordan1961 »

Chmoljo wrote: 27/04/2023 19:41
Dotle ce se gradjansko krpiti u bosnjackoj kvoti (mada ocekujem povratak SDA na 1990. - narod je takav mada ni Dini ne bi bilo mrsko sjesti tamo gdje je Bakir sada)
Slatko.

Ovako se predstavlja kao da ce HDZ imati vecinu i u klibi Bosnjaka, a ne samo da SDA nece mkci ucjenjivati.

Sva ova frka nije zbog HDZa, nego zbog toga sto SDA ne moze nafatati delegata ko HDZ pri cemu se gradjansko ne smatra bosnjackim. A istovremeno se kao srbima i hrvatima pokusava prodati prica o gradjanskoj.

Nevjerovatno kako se lako upada u logicke zamke, ali to je nesto sto SDAu nikad nije bilo ni bitno. Bitna je samo i jedino vlast, a kako ce se do nje doci... Nikad nije bilo vazno.
Znaci ok je da HDZ moze ucjenjivati a nije da SDA moze ucjenjivati. Vrijeme ce pokazati i vidimo se za 4 godine. Ja ti kazem da je ovom odlukom VP poplocao put SDA (ili nekoj slicnoj stranci, recimo NIP) da za 4 godine bude u istoj poziciji kao SDA sada. Zivi bili pa vidjeli.
zippoo87

#96747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote: 27/04/2023 19:18 Ova odluka je sada puno bolja od one na dan izbora.
Ovdje imaju mehanizmi koji proces vracaju na pocetak,tj. na nove izbore ako neko misli blokirati do kraja.
A onda postoji sansa da gradjani ipak ne zaborave ko je blokirao sta pa da ih kazne...jer nije isto kada imas dvoje izbore u godinu dana i kada imas izbore u 4 godine,pa se zaboravi.
Takodjer niko ne komentarise ni izmjene krivicnog zakona,gdje ce preletaci biti sankcionisani.
Jos samo da je uveo i elektronsko brojanje i to bi bilo to.
Nemoj ti nista puno ocekivati.
Ova odluka je odmjerena i u principu je ono sto je trebala biti i ona prethodna odluka.Ovdje sada samo znamo da bi SDA sve uradila da blokira i iskmeci vlast .Ova odluka nije voda ni na ciji mlin 100% i stvari se mogu mijenjati od situacije do situacije a ono sto ti ne kontas,je da blokade ne idu u korist nikome KO VEC NIJE VLAST (barem tehnicka)...tako da to sto ce neko opet birati HDZ (ili nece),ne znaci nista,jer ce opeti HDZ i sve stranke morati da se dogovore OKO FORMIRANJA VLASTI.
Tek kada se vlast formira,moze se krenuti krcmiti budzet...bez vlasti nema ni budzeta ni para.
Valjda ovaj dio mozes skontati i onda ces skontati da nikome nije cilj blokirati,ako vec nije vlast.
Last edited by zippoo87 on 27/04/2023 19:49, edited 1 time in total.
Haris.ba

#96748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 27/04/2023 19:41

Problem je sto je haman isto na svim "stranama". Sve se radi zbog vlasti.
pinkman

#96749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Mishelinke wrote: 27/04/2023 19:45

Brutalno :shock:

Ali, sami su krivi. Sve su imali, ali hoće još.

Sada im nema ništa, sretno im u opoziciji do konačnog raspada.

Sad samo počistiti Vladu KS iduće hefte i napokon sve došlo na svoje.
Imam osjecaj da sutra nece biti vecine :D
Mishelinke

#96750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

sajber87 wrote: 27/04/2023 19:43
Student_u_Ostavci wrote: 27/04/2023 18:55 Mishelinka je na vi sa logikom ali ovo prevazilazi i njegove donje granice.

HDZ ima glasove svih Hrvata, uvijek ima dovoljan broj u klubu da blokira, ne svidi im se, zakuju, idu izbori, opet Hrvati glasaju za njih, oni opet zakuju i tako u nedogled... Nerealno kakvu odluku je čovjek donio. Bukvalno je HDZ učinio ustavnom kategorijom. I to se ovdje slavi :lol:
Hrvati su glasali masovno za hdz kada su iz sda podmetali komsica , cinjenica je da od kada je komsic clan predsjednistva hdz je nikad jaci, to pokazuji brojke, kada se relaksira stanje izmedju bosnjaka i hrvata i kada hrvati dobiju neku alternativu sa respektabilnim brojem glasova hdz ce lako pasti ali ni tada nijedna stranka sa hrvatskim predznakom nece zeljeti uci u koaliciju da strankama koje vode sda df politiku , sa politikom kakvu su vodili sda i df hrvati nikad nikog ne bi birali osim hdz a. Lanac zla izmedju sda df i hdz je pukao i to na nasoj strani sto je i dobro pa i logicno jer mi kao najmnogobrojniji narod imamo i najvecu odgovornost za bosnu. Buducnost je u kompromisu a ne u sijanju zla i mrznje medju ljudima i onda kao u zadnjih 30 godina vladaju zajedno oni koji siju zlo i strah a istovremeno nude kvazi zastitu od onoga sa kojim pljackaju i vladaju drzavom( sda i sateliti, hdz i sateliti). To je zlocin prema ljudima bosne
Bravo, u sridu :thumbup:
Student_u_Ostavci wrote: 27/04/2023 19:44
Mishelinke wrote: 27/04/2023 19:40

U naletu euforije, lupetaš gluposti. Izvini što sam te omeo u tome. :zzzz:
Placite samnom jesenje kise
Zivot se nastavlja
Moja me stranka ne voli vise
Fadil se zaboravlja
Locked