Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Styling wrote: ↑27/04/2023 12:11
Hajde sto se vrati na poziciju drzavnog uhljeba nakon otpremnine, nego paralelno prima i penziju koja, vjerujem, nije zanemariva.
Penzija se moze primati i nakon 65 godine kad imas poslodavca.
Bezveze je pricati o ovom kada je bas nedavno izgasano da im se poveca plata, iako nije moralo.
Hajde sto se vrati na poziciju drzavnog uhljeba nakon otpremnine, nego paralelno prima i penziju koja, vjerujem, nije zanemariva.
Bezveze je pricati o ovom kada je bas nedavno izgasano da im se poveca plata, iako nije moralo.
Helem, hoće li Kifla razliku vratiti drzavi ?
znaci pravdas ovaj klasicni lopovluk?
to je to, od ovog oktobvra se pokazalo sve koji su ko i bili neutralni na cijoj su strani nema ba naeutrlanih u zivotu. jos jednom s pokazalo.
ngdje mora preovladat ovaj ili onaj interes.
Helem, hoće li Kifla razliku vratiti drzavi ?
Moze, ako si po ugovoru o djelu, a da ti se placaju doprinosi i da primas penziju u isto vrijeme nisam sigurna da bas moze.
Bez obzira, nista iznenadjujuce od SDFA ekipe kojoj su moral i etika strani pojmovi.
sumirprimus wrote: ↑27/04/2023 12:19
to je to, od ovog oktobvra se pokazalo sve koji su ko i bili neutralni na cijoj su strani nema ba naeutrlanih u zivotu. jos jednom s pokazalo.
Ja da se pitam ja bih ukinuo otpremnine izabranim licima.
Svi ostali imaju pravo, eto - oni da nemaju.
Ali, svi imaju pravo na otpremnine. Fazon sto su njihove ogromne i jeste sto im je ogromna plata naspram prosjecnog covjeka.
mislim da je dosta njih u sarajevu a i sire u tz mostaru zenici, iako nisu clanovi sda, sda doslo do izrazaja da oni kojima su bliski ili ih podrzavaju uz sda. kao recimo df, szbih, nes, i ostale organizacije irme, mediji, pod plastom neutrlanosti. fola neutralnosti, od ovog oktobra sve su maske spale. iz ovog ili onog interesa s kim i takav si ,dakle podrzavas sda i njihovu politku , ti si druze sda ne treba ti clanska kartica. ili ili nema ovde sredine niikad nije ni bilo ,pogotov sad.
Ali, svi imaju pravo na otpremnine. Fazon sto su njihove ogromne i jeste sto im je ogromna plata naspram prosjecnog covjeka.
ne pricam ja ovde samo o otpremnini, nego i o vracanju na poso u dom naroda i plus jos penziju. dakle klasicni lihvarluk, hinjaluk, lopovluk, nekog ko je cjelozivotna budzetskapijavica.
a baska to sto ih ne mozes lopatom potjerat u pnziju. to misli sisat budzet dok ne umre.
i kako ih onda podrzati , i kako generlaziovati situaciju?
ili ili, ili si s lopovima ili si protiv njih.
sumirprimus wrote: ↑27/04/2023 12:23
ne pricam ja ovde samo o otpremnini, nego i o vracanju na poso u dom naroda i plus jos penziju. dakle klasicni lihvarluk, hinjaluk, lopovluk, nekog ko je cjelozivotna budzetskapijavica.
Pa je li izabran ili nije?
Hajde da uvedemo da stariji od 65.godina ne moze na izabrane funkcije. Do tada, oni konzumiraju prava ista ko i ostali.
sumirprimus wrote: ↑27/04/2023 12:24
a baska to sto ih ne mozes lopatom potjerat u pnziju. to misli sisat budzet dok ne umre.
i kako ih onda podrzati , i kako generlaziovati situaciju?
ili ili, ili si s lopovima ili si protiv njih.
Ako pricamo o principima, otpremnine su jedna sindikalna borba. To je u kolektivnim ugovorima gdje se jos malo stite svakako jadna radnicka prava.
Sta je sad problem? Otpremnine? Oni sebi platu povecali, a otpremnine da ukinu? Na koje imaju pravo i drugi?
Last edited by Haris.ba on 27/04/2023 12:28, edited 1 time in total.
KojiJa wrote: ↑27/04/2023 12:26
Najmanji problem su njihove plate i opremnine. Sve ostalo je problem.
naravno ali uslucaju ove cjelotzivotne budzetske pijavice krivozubog dzaferovica i to je problem.
zamisli ti tog vodje , lik hladono dosad bar milion digo i nije uradio kvalitetnu protezu bar
Šta više imamo dodati na propast jednog samoproždirućeg režima, i sam se nesposoban ogolio tokom pandemije, nije mu trebao veći neprijatelj od samoga sebe. Gdje god tražili krivca naći će ga u odrazu ogledala, uzroke im ne treba ispsotavljati, uvijek su tu bili prisutni među njima, samo što se sve i svašta tolerisalo. Sada se nema šta tolerisati kada je od njih ostala gotovo prazna ljuštura bez suštine na vjetrometini. Kada god neko od njih u trenutnoj agoniji i krizi identiteta izgovori riječ "patriozitam" neka znaju koliko su dobro tokom a i poslije rata unovčili svoj kukavičluk, naštrb onih koji su fizički i psihički sagorili ne samo na frontovima već i u poslijeratnoj neimaštini, mrcvareći se i dalje nakon dvije decenije agresije na BIH po kolektivnim centrima. Moralni bošnjački kapital se i nije morao istrošiti vremenom jer ga tu negdje nije ni bilo, a kako bi imao i mjesta naspram koristi koje su se privilegovanima prostrle na izvolite, umjesto da "koristi" bude dostupna čitavom koletivu. Na čast (ne)moralnosti skorojevićima, koja i dalje ostaje pod velom tajnosti.
KojiJa wrote: ↑27/04/2023 12:26
Najmanji problem su njihove plate i opremnine. Sve ostalo je problem.
naravno ali uslucaju ove cjelotzivotne budzetske pijavice krivozubog dzaferovica i to je problem.
zamisli ti tog vodje , lik hladono dosad bar milion digo i nije uradio kvalitetnu protezu bar
SmokingMan wrote: ↑27/04/2023 12:28
Šta više imamo dodati na propast jednog samoproždirućeg režima, i sam se nesposoban ogolio tokom pandemije, nije mu trebao veći neprijatelj od samoga sebe. Gdje god tražili krivca naći će ga u odrazu ogledala, uzroke im ne treba ispsotavljati, uvijek su tu bili prisutni među njima, samo što se sve i svašta tolerisalo. Sada se nema šta tolerisati kada je od njih ostala gotovo prazna ljuštura bez suštine na vjetrometini. Kada god neko od njih u trenutnoj agoniji i krizi identiteta izgovori riječ "patriozitam" neka znaju koliko su dobro tokom a i poslije rata unovčili svoj kukavičluk, naštrb onih koji su fizički i psihički sagorili ne samo na frontovima već i u poslijeratnoj neimaštini, mrcvareći se i dalje nakon dvije decenije agresije na BIH po kolektivnim centrima. Moralni bošnjački kapital se i nije morao istrošiti vremenom jer ga tu negdje nije ni bilo, a kako bi imao i mjesta naspram koristi koje su se privilegovanima prostrle na izvolite, umjesto da "koristi" bude dostupna čitavom koletivu. Na čast (ne)moralnosti skorojevićima, koja i dalje ostaje pod velom tajnosti.
tacno tako i da muka bude veca i dalje nastavlajju, i smao je jedan razlog zasto nastavljaju to storade!
PARE! nista drugo,bolje da oni kupe lovu nego neko drugi a drzava , jbo ba drzavu, to je ionako prica za sirotinju da se ne lazemo.
Moze, ako si po ugovoru o djelu, a da ti se placaju doprinosi i da primas penziju u isto vrijeme nisam sigurna da bas moze.
Bez obzira, nista iznenadjujuce od SDFA ekipe kojoj su moral i etika strani pojmovi.
E vidis, moze.
Penzija je steceno pravo i tako funkcionise.
Nego, kad vec ukljucujemo moral i etiku, hoce li Kifla vracati povecan dio place.
Znam ja sta je penzija, ali isto tako znam i sta je socijalna neosjetljivost i gramzivost. Penzija se moze zamrznuti dok se obavlja neki drugi posao. Tako da se bas NE MORA uzimati u isto vrijeme koa i drugi prihod. Ali, ako sto rekoh, to je SDA manir.