The BEN10 wrote: ↑25/04/2023 07:19
Retro0000 wrote: ↑25/04/2023 00:19
Ovaj komentar važi za korisnika The BEN10 jer je pisao ovo "koji je u zemljama regiona manje-više na istom nivou." na koji region ste mislili balkanski, evropski ili neku drugu regiju? Pisali ste isto ovo "Ukoliko tih 110 stanovnika po 1 bebi iz regiona prenesemo na BiH" Na koje stanovnike mislite i odakle vadite ove brojke od 110 po 1 bebi i zbog čega se to treba prenijeti na BiH jer sam guglao i nisam dobio rezultate sa kojima sam zadovoljan? Ima li netko od drugih forumaša pojma ili koji je skontao o čemu on piše jer ne dobija po mome znanju taj tekst svoj smisao? Nema li više smisla izračunati broj novorođenih sa onim brojem koliko dugo ljudi žive? Ali i tako brojanje nije kod mene iznio tačan rezultat jer sam uzeo kao uzrok uređenu Njemačku i onda bi i Njemačka imala danas oko 55 miliona stanovnika šta ne može biti tačno.
Kenj*š i pametuješ ko foka, bez da išta konkretno napišeš, a nisi se udostojio niti da komentarišeš konkretne tvrdnje iz posta.
Zatim:
1. Kad se kaže region onda se misli na onaj najbliži, osim ako nije drugačije navedeno
2. Kako dobiti broj od 110 stanovnika po bebi u regionu? Jednostavno: uzmeš broj stanovnika u okolnim zemljama (popisi stanovništva su dosta tačniji nego kod nas) i podijeliš sa brojem beba
Zašto se referenciram na taj odnos u regionu - pa zato što su nam slične starosne strukture, socijalne i ekonomske prilike, praktično mi smo jedan narod u pogledu demografskih karakteristika, sa malim odstupanjima. Ne rađa hrvatica u prosjeku nešto mnogo manje nego bosanka, ili ako hoćeš bošnjakinja. Eto zato.
Prije nego te dodam na foe listu još da ponovim: koji god da se uzme scenario nije dobro: imamo dosta stanovnika a mnogo manje rađamo nego region (zbog čega bi to bio slučaj) ili imamo malo stanovnika a malo i rađamo (što je tačno).
I ti isto kenj*š i pametuješ ko foka.
Djelomično ste tačni sa ovim "Ne rađa hrvatica u prosjeku nešto mnogo manje nego bosanka, ili ako hoćeš bošnjakinja. Eto zato.
Prije nego te dodam na foe listu još da ponovim: koji god da se uzme scenario nije dobro: imamo dosta stanovnika a mnogo manje rađamo nego region (zbog čega bi to bio slučaj) ili imamo malo stanovnika a malo i rađamo (što je tačno)."
ali ne sa ovim "popisi stanovništva su dosta tačniji nego kod nas" jer zemlja regije Crna Gora već od 2011 godine nije imala popis stanovništva šta izbacuje tu zemlju iz vašeg usporeda, odakle znate da su njihovi popisi stanovništva tačniji nego naši jer ja znam da su u Hrvatskoj političari HDZ-a na vlasti koji misle da je agresorski napad na BiH u 1993 godini bio tačan i da je tačno se miješati u unutrašnjosti BiH šta su isto radili u zadnjih godina, odakle znaš onda da je njihov popis bolji? Evo ti mišljenje jedne medijske kuće koja isto o tome piše
https://www.google.ba/amp/s/balkans.alj ... 021-godine
Isto mišljenje imam i o srpskim političarima jer su isto imali odlične odnose sa Rusijom do 2022 godine (isto su mislili da su sa tim idu prema tačnim putem) koja isto nije dokazala svoju tačnost da može Ukrajinu u brzom vremenu poraziti jer su precijenjili svoju sposobnost i ispodcijenili Ukranijsku. Vučić isto ne vjeruje da je taj popis pokazati tačan broj Albanaca u Srbiji
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Pre ... gu.sr.html i zbog čega bi ja vjerovao nekome da je popis u Srbiji onda 100% tačan i da se drugdje može pokazati tačan broj Srba, Bošnjaka, Mađara ili drugih manjina ko Roma ili Bugara u Srbiji?
niste isto tačni sa ovim
"pa zato što su nam slične starosne strukture, socijalne i ekonomske prilike, praktično mi smo jedan narod u pogledu demografskih karakteristika, sa malim odstupanjima."
jer Slovenija je za mene zemlja regiona i tu zemlju možete isto izbaciti iz vašeg usporeda jer njihove ekonomske prilike su bliže Njemačkoj nego BiH jer je Slovenija uspjela skoro svake godine da doselili par hiljada stanovnika iz drugih zemalja zbog radnih mjesta čak i nekoliko iz BiH, po mome znanju traži isto više ljudi azil u Sloveniji i ako mislite da se BiH može da usporedi sa Hrvatskom zbog čega BiH nije do danas dio evropske unije i možete li mi dostaviti neke dokaze da je BiH ko Hrvatska od 2011 do 2021 godine izgubila oko 9% svoga stanovništva(šta je njihov popis prikazao) ili ko Srbija oko 7% svoga stanovništva (šta je i njegov popis tvrdi)? Već sam od ja od drugih forumaša tražio linkove od (stranih) vebstranica koje mogu pokazati njihove tvrdnje da je BiH izgubila oko 800 000 stanovnika u zadnjih 10 godina i na njihove statistike čekam još uvijek. Čim nemate za BiH te podatke da je sve isto ko u zemljama regiona ne možete usporediti jabuke sa kruškama.