Kad bi još nešto i razumjeli od prve... e da!
"Teorija svega"
-
teodati
-
H323
#353 Re: "Teorija svega"
Ovo je do sad najveće pojašnjenje ove schizo filozofijeteodati wrote: ↑26/04/2023 19:31 U krivu si, to je OGRANIČENO razmišljanje, beskonačnost iako je BESKONAČNA, nije veća od same sebe, i kada se CIJELA popuni prostornim jedinicama imamo početnu i završnu točku te beskonačnosti, a to znači i NEKI OBLIK, probajte popunjavati cijeli prostor, pa ćete vidjeti (tko je dovoljno Umno sposoban za to), da SFERA ne može OBUHVATITI cijeli prostor (recimo samo kod smjera gore i lijevo, sfera ne sadrži prvu jedinicu prostora IZNAD krajnje lijeve jedinice prostora, pametnome dosta), cijeli prostor MOŽE obuhvatiti jedino KOCKA, e da.![]()
-
teodati
#354 Re: "Teorija svega"
Da bi shvatio BESKONAČNOST moraš razmišljati kao da si sam BESKONAČAN, inače ništa nećeš shvatiti, eto, kratko i jasno.H323 wrote: ↑26/04/2023 19:40Ovo je do sad najveće pojašnjenje ove schizo filozofijeteodati wrote: ↑26/04/2023 19:31 U krivu si, to je OGRANIČENO razmišljanje, beskonačnost iako je BESKONAČNA, nije veća od same sebe, i kada se CIJELA popuni prostornim jedinicama imamo početnu i završnu točku te beskonačnosti, a to znači i NEKI OBLIK, probajte popunjavati cijeli prostor, pa ćete vidjeti (tko je dovoljno Umno sposoban za to), da SFERA ne može OBUHVATITI cijeli prostor (recimo samo kod smjera gore i lijevo, sfera ne sadrži prvu jedinicu prostora IZNAD krajnje lijeve jedinice prostora, pametnome dosta), cijeli prostor MOŽE obuhvatiti jedino KOCKA, e da.![]()
![]()
A to može samo PRAVA metafizika, i pravi metafizičar, a to se ne postaje preko noći, nego desetinama godina mukotrpnog Umnog rada, e da!
-
teodati
#355 Re: "Teorija svega"
"Kako se zove NEŠTO u čemu ničega nema?"
Što je, nitko ne zna odgovor na tako laganu pitalicu?
E da!
Što je, nitko ne zna odgovor na tako laganu pitalicu?
E da!
-
Avetinho
#356 Re: "Teorija svega"
E na ovo sam stvarno umro od smijeha. Jehovac, šta kažeš, jedan ti kompjuteraš pokazao? I zbilja kažeš kocka. Majko mila.teodati wrote: ↑26/04/2023 19:34Pa dokazao sam već da je tako, POPUNI prostor POTPUNO u 26 smjera u koliko se širi i dobiti ćeš KOCKU, a ne sferu, druga je stvar ak to ne znaš napraviti, pitaj nekog kompjuteraša koji se u to razumije da ti to nacrta, meni jeste jedan, i dobije se zbilja kocka, a pošto detalje dakle ni slike ne dajem na forumima, eto tako stvari stoje, e da!
Ali odaću ti jedno priznanje. Na ovom forumu je mnogo zabavnije nego na "Vicevima". Tamo nas već godinama ubi isto neki Jehovac koji je totalno operisan od humora, baš kao i ti od metafizike, metamatike i metafilozofije. Da niste šta u rodu?
-
Avetinho
-
teodati
#358 Re: "Teorija svega"
Meni ne treba kompjutor da bi ZNAO koji oblik ima naš cijeli prostor, to tebi treba koji nisi sposoban sam Umno doći do toga, zato sam i naveo taj primjer, eto.Avetinho wrote: ↑26/04/2023 20:03E na ovo sam stvarno umro od smijeha. Jehovac, šta kažeš, jedan ti kompjuteraš pokazao? I zbilja kažeš kocka. Majko mila.teodati wrote: ↑26/04/2023 19:34
Pa dokazao sam već da je tako, POPUNI prostor POTPUNO u 26 smjera u koliko se širi i dobiti ćeš KOCKU, a ne sferu, druga je stvar ak to ne znaš napraviti, pitaj nekog kompjuteraša koji se u to razumije da ti to nacrta, meni jeste jedan, i dobije se zbilja kocka, a pošto detalje dakle ni slike ne dajem na forumima, eto tako stvari stoje, e da!
Ali odaću ti jedno priznanje. Na ovom forumu je mnogo zabavnije nego na "Vicevima". Tamo nas već godinama ubi isto neki Jehovac koji je totalno operisan od humora, baš kao i ti od metafizike, metamatike i metafilozofije. Da niste šta u rodu?
I drago mi je da voliš "viceve", i meni je "vic" kada netko osnovne stvari ne razumije, pa ga treba poučiti.
I što si zapeo za te Jehovce, toliko ih voliš, ili što, da si malo obrazovaniji i sam bi shvatio da ja nemam veze sa njima, ali nisi, pa eto, uživaj u svom KRIVOM uvjerenju, meni ne smeta, e da!
-
teodati
-
teodati
#360 Re: "Teorija svega"
Dakle POSTOJI najmanji prostor, isto kao i najmanje vrijeme u našoj dimenziji, zato se možemo kretati, zato i vrijeme teče bez prekida u jednom smjeru.
To da postoji najmanji prostor mi kao materijalna bića ne možemo vidjeti, jer je kudikamo manji od Planckove duljine, seveda.
Isto tako da je naš cijeli prostor SAVRŠENA KOCKA (jednakih duljina i stranica i dijagonala), također ne samo mi ljudi kao materijalna bića, nego čak ni nematerijalna Vansvemirska bića (Bogovi koji su napravili svemir i sav život u njemu), ne mogu vidjeti, jer bi trebali do tamo putovati cijelo trajanje naše dimenzije da bi to mogli vidjeti, a kada bi došli tamo to bi nestalo kao i cijela naša dimenzija, eto nekih sitnica iz moje "teorije, svega", e da.
To da postoji najmanji prostor mi kao materijalna bića ne možemo vidjeti, jer je kudikamo manji od Planckove duljine, seveda.
Isto tako da je naš cijeli prostor SAVRŠENA KOCKA (jednakih duljina i stranica i dijagonala), također ne samo mi ljudi kao materijalna bića, nego čak ni nematerijalna Vansvemirska bića (Bogovi koji su napravili svemir i sav život u njemu), ne mogu vidjeti, jer bi trebali do tamo putovati cijelo trajanje naše dimenzije da bi to mogli vidjeti, a kada bi došli tamo to bi nestalo kao i cijela naša dimenzija, eto nekih sitnica iz moje "teorije, svega", e da.
-
Avetinho
#361 Re: "Teorija svega"
Jehovac, moja "Teorija, Svega Mi" ima isto toliko kredibiliteta koliko i ova tvoj nebuloza. Po mojoj teoriju u kockastoj glavi Jehovca je tolika kockasta praznina, da ona potpuno preoblikuje naše shvatanje praznine, ničega, koje smo do sada imali.
- Dozer
#362 Re: "Teorija svega"
Sve sto si napiisao je totalna besmislica, pocevsi od boldiranog.teodati wrote: ↑26/04/2023 19:31U krivu si, to je OGRANIČENO razmišljanje, beskonačnost iako je BESKONAČNA, nije veća od same sebe, i kada se CIJELA popuni prostornim jedinicama imamo početnu i završnu točku te beskonačnosti, a to znači i NEKI OBLIK, probajte popunjavati cijeli prostor, pa ćete vidjeti (tko je dovoljno Umno sposoban za to), da SFERA ne može OBUHVATITI cijeli prostor (recimo samo kod smjera gore i lijevo, sfera ne sadrži prvu jedinicu prostora IZNAD krajnje lijeve jedinice prostora, pametnome dosta), cijeli prostor MOŽE obuhvatiti jedino KOCKA, e da.Dozer wrote: ↑24/04/2023 12:44
Jasno ti je da ovo sto si napisao paradoks...? Kontradiktornost...?
Ako je nesto "beskonacno", to znaci da nema kraj. Takodjer ne moze imati ni oblik, pogotovo ako se beskonacno prostire u svim pravcima.
Cim kazes da nesto ima oblik, to automatski znaci da to nesto nije beskonacno.![]()
- Dozer
-
teodati
#366 Re: "Teorija svega"
Nema besmislica, sve što postoji, pa i beskonačnost NIJE veća od same sebe, i onda je jasno ZAŠTO postoje KONAČNE beskonačnosti (koje su unutar svoje dimenzije beskonačne, a izvana konačne, misli se na druge dimenzije), ali i APSOLUTNA beskonačnost (koja je i unutar i izvana doslovno beskonačna, seveda).Dozer wrote: ↑27/04/2023 11:43Sve sto si napiisao je totalna besmislica, pocevsi od boldiranog.teodati wrote: ↑26/04/2023 19:31
U krivu si, to je OGRANIČENO razmišljanje, beskonačnost iako je BESKONAČNA, nije veća od same sebe, i kada se CIJELA popuni prostornim jedinicama imamo početnu i završnu točku te beskonačnosti, a to znači i NEKI OBLIK, probajte popunjavati cijeli prostor, pa ćete vidjeti (tko je dovoljno Umno sposoban za to), da SFERA ne može OBUHVATITI cijeli prostor (recimo samo kod smjera gore i lijevo, sfera ne sadrži prvu jedinicu prostora IZNAD krajnje lijeve jedinice prostora, pametnome dosta), cijeli prostor MOŽE obuhvatiti jedino KOCKA, e da.![]()
Ne moraš to sada ti a ni bilo tko drugi shvatiti, neka ostane za blisku budućnost kada će ljudi SVE razumjeti iz moje "teorije svega", neka se nađe da je to i na forumima dato kao opći rezultati, se razme.
I zbilja je žalosno što ni običan prostor ne znaš do kraja ispuniti barem malo, pa bi i sam vidio KOJI oblik jedino može imati, e da!
-
teodati
#368 Re: "Teorija svega"
Ne piši gluposti na ovoj temi ak već ne znaš ništa pametno, samo kažem, e da!
-
teodati
#369 Re: "Teorija svega"
I tako, vidi se da će mnogima "teorija svega" biti veliki problem za shvatiti (što nije ni čudno pošto je barem tisuću puta teža za shvatiti od recimo kvantne teorije), mogao sam je nazvati i "teorija beskonačnosti", jer je beskonačnost JEDINO što zbilja postoji i od čega je sve nastalo što postoji u svim dimenzijama.
Dakle NEMA ni Velikoga praska a ni nekih vječnih bića koja čudom stvaraju naš svijet, "beskonačnost" je sve to NAPRAVILA (a ne stvorila, nije to isto, dapače), prvo našu dimenziju, a onda su Prva bića nastala u njoj napravila materijalni svijet (svemir), znači SVE se zna KAKO je naš svijet nastao (dobro, znanost još o tome pojma nema ali će imati USKORO, samo kažem).
E da!
Dakle NEMA ni Velikoga praska a ni nekih vječnih bića koja čudom stvaraju naš svijet, "beskonačnost" je sve to NAPRAVILA (a ne stvorila, nije to isto, dapače), prvo našu dimenziju, a onda su Prva bića nastala u njoj napravila materijalni svijet (svemir), znači SVE se zna KAKO je naš svijet nastao (dobro, znanost još o tome pojma nema ali će imati USKORO, samo kažem).
E da!
-
belfy
#370 Re: "Teorija svega"
jedino sto smo do sada vidjeli da postoji su tvoji pokusaji davanja raznih imena svojoj teoriji, kao i stvarima koje izmisljas. ponavljanje da ces nesto objasniti (bukvalno bilo sta) bez da to ijednom ucinis je vec pomalo dosadila. sto je najsmesnije ti bi to smjestio u neke domene u kojima nikako ne pripadaju...
nego, da ja tebi otkrijem nesto druze teodore. znanje je konacno, ali neznanje je beskonacno.
nego, da ja tebi otkrijem nesto druze teodore. znanje je konacno, ali neznanje je beskonacno.
skroz sam zaboravio na tu. hvala na podsjecanju i, kao i obicno, u potpunosti u pravu. ja samo imam neku trunku te sadisticke note da smaram trolove, "kvaziste" i "metiste"... meni tu uvijek bude najinteresantnije kako je ljudima tesko objasniti prostu cinjenicu da je znanje ograniceno, ali da je neznanje neograniceno. a najsmesnija cinjenica je, istovremeno i najtuznija, da upravo to se ne moze objasniti onima kojima je to najpotrebnije. kao sto je ovaj primjerak kvazipropovjednika u metapokusaju filozofiranja...Maxxtro wrote: ↑25/04/2023 18:05 Prica ide da su poznatog fizicara Wolfganga Paulija zamolili da pregleda neciji rad koji je bio hajmo reci sumnjivog kvaliteta, da bi ovaj dao komentar nakon sto ga je procitao: "Ne samo da nije tacno, nije cak ni pogresno."
Ta fraza je ostala u upotrebi i koristi se i danas da opise pseudonauku baziranu na losim premisama i generalno losem rezonovanju, gdje je cak i tesko precizirati sta je pogresno, jer se radi o besmislicama i semantickim vratolomijama koje uglavnom ne prolaze niti kriterij opovrgljivosti, a i ondje gdje se pozivaju na postojecu terminologiju i nauku to ne rade ispravno. Tako dobijes recimo beskonacnu kocku iako je kocka po samoj definiciji konacna. Uglavnom htio sam reci da nema potrebe da se trudis pronaci nesto konkretno pogresno u ovim nebulozama, jer nisu cak ni dovoljno tacne da bi bile pogresne.
- Dozer
- Dozer
#372 Re: "Teorija svega"
Ljubo....teodati wrote: ↑27/04/2023 19:56 I tako, vidi se da će mnogima "teorija svega" biti veliki problem za shvatiti (što nije ni čudno pošto je barem tisuću puta teža za shvatiti od recimo kvantne teorije), mogao sam je nazvati i "teorija beskonačnosti", jer je beskonačnost JEDINO što zbilja postoji i od čega je sve nastalo što postoji u svim dimenzijama.
E da!![]()
Religije....I tako, vidi se da će mnogima "teorija sviejsti" biti veliki problem za shvatiti (što nije ni čudno pošto je barem tisuću puta teža za shvatiti od recimo kvantne teorije), mogao sam je nazvati i "teorija Svijesti", jer je Svijest JEDINO što zbilja postoji i od čega je sve nastalo što postoji u svim dimenzijama.
Dakle NEMA ni Velikoga praska a ni nekih vječnih bića koja čudom stvaraju naš svijet, "Svijest" je sve to NAPRAVILA (a ne stvorila, nije to isto, dapače), prvo našu dimenziju, a onda su Prva bića nastala u njoj napravila materijalni svijet (svemir), znači SVE se zna KAKO je naš svijet nastao (dobro, znanost još o tome pojma nema ali će imati USKORO, samo kažem).
Sve slicnosti su slucajne....I tako, vidi se da će mnogima "bog" biti veliki problem za shvatiti (što nije ni čudno pošto je barem tisuću puta teža za shvatiti od recimo kvantne teorije), mogao sam je nazvati i "teorija boga", jer je bog JEDINO što zbilja postoji i od čega je sve nastalo što postoji u svim dimenzijama.
Dakle NEMA ni Velikoga praska a ni nekih vječnih bića koja čudom stvaraju naš svijet, "bog" je sve to NAPRAVIO (a ne stvorio, nije to isto, dapače), prvo našu dimenziju, a onda su Prva bića nastala u njoj napravila materijalni svijet (svemir), znači SVE se zna KAKO je naš svijet nastao (dobro, znanost još o tome pojma nema ali će imati USKORO, samo kažem).
-
Avetinho
#373 Re: "Teorija svega"
Ne smeta meni što je čovjek glup i budala. Ima nas svakakvih i ne može svak biti sav svoj. I neka ima svoje teorije, i neka ih isprobava, i neka provjeri šta drugi misle o njegovoj "teoriji svega mi", pa će je onda doraditi, popraviti i napraviti boljom.
Ali šta mi smeta je ovaj pristup sa visine, bezgranična arogancija -- kao da je on dobro sve već prostudirao, uporedio, našao slabe tačke a utvrdio stabilne, provjerio s autoritetima iz oblasti -- a od toga ne da ništ nije uradio nego se nije pobrinuo niti o vlastitom osnovnom obrazovanju.
Za ovog prevaranta na nivou cirkuskih prodavača zmijskog ulja svemir "nije krug nego kocka", a lik valjda nikad stvarno nije stigao do šestog osnovne gdje se nauči razlika izmedju geometrijskih tijela i oblika, pa nije krug, nego lopta; a "savršena kocka" nema "jednake stanice i dijagonale", nego su ove striktne dužine od 1:√2:√3, čak i kad se ne obaziremo na to da je svaka geometijska kocka "savršena".
Ovaj arogantni teoretičar će sa orkanskih visova postaljati pitalice i zagonetke, kao da je on krajnji autoritet, a ostali oko njega neznalice; glavni argument mu je: "e da, seveda, dapače" i kraj diskusije; e to je ono što pritišće moje dugmiće da se ovog bezobraznika postavi gdje spada.
Ali šta mi smeta je ovaj pristup sa visine, bezgranična arogancija -- kao da je on dobro sve već prostudirao, uporedio, našao slabe tačke a utvrdio stabilne, provjerio s autoritetima iz oblasti -- a od toga ne da ništ nije uradio nego se nije pobrinuo niti o vlastitom osnovnom obrazovanju.
Za ovog prevaranta na nivou cirkuskih prodavača zmijskog ulja svemir "nije krug nego kocka", a lik valjda nikad stvarno nije stigao do šestog osnovne gdje se nauči razlika izmedju geometrijskih tijela i oblika, pa nije krug, nego lopta; a "savršena kocka" nema "jednake stanice i dijagonale", nego su ove striktne dužine od 1:√2:√3, čak i kad se ne obaziremo na to da je svaka geometijska kocka "savršena".
Ovaj arogantni teoretičar će sa orkanskih visova postaljati pitalice i zagonetke, kao da je on krajnji autoritet, a ostali oko njega neznalice; glavni argument mu je: "e da, seveda, dapače" i kraj diskusije; e to je ono što pritišće moje dugmiće da se ovog bezobraznika postavi gdje spada.
-
belfy
#374 Re: "Teorija svega"
samo neko ko se lozi na nesto slicno ovome:

iako ovo nije prava animacija koju sam trazio... on ne bi razumio ni kako je ovo moguce:

tako da je sasvim validno pocetki od skupova... ali posto je dosta stariji poceti i sa podpitanjima. nesto kao: sta sadrzi prazan skup? kao i: da li prazan skup sadrzi sebe? jer, da bi dosao do beskonacnosti valjda moramo poceti od nule... eh, a onda, bas zbog tog pitanja o nuli nakon toga... a pogotovo radi onog glupog odgovora:
iako ovo nije prava animacija koju sam trazio... on ne bi razumio ni kako je ovo moguce:

tako da je sasvim validno pocetki od skupova... ali posto je dosta stariji poceti i sa podpitanjima. nesto kao: sta sadrzi prazan skup? kao i: da li prazan skup sadrzi sebe? jer, da bi dosao do beskonacnosti valjda moramo poceti od nule... eh, a onda, bas zbog tog pitanja o nuli nakon toga... a pogotovo radi onog glupog odgovora:
on jednostavno ne zna sta je sve povodom beskonacnih velicina pokazano i dokazano, isto kao sto ne vidi to isto ni u fizici oko relativnosti sistema... jednostavno ne moze razumjeti... zato pokusava nesto svoje dodavajuci sufiks "meta" za koji isto tako ne zna sta znaci.... al' zaista bi bila steta ne ostaviti sve ovo napisano. jer, kao sto rekoh, niko nije beskoristan. svako moze posluziti kao los primjer...teodati wrote: ↑26/04/2023 19:18 Prvo, uopće ne shvaćaš što je to prava metafizika, još se nisi susreo s njom, ali HOĆEŠ, želiš li ikada ZNATI istinu o postanku svega.
Drugo, ne možeš tražiti središte beskonačnosti u nizu beskonačnih brojeva recimo između 1 i 2, tko je o tome uopće govorio, pogubio si se, ja govorim o središtu beskonačnosti u PROSTORNOM I VREMENSKOM SMISLU, a to nije isto ko i puko nabrajanje u matematici, dakle nema nikakvih kontradiktornosti u mojoj "teoriji svega", samo treba RAZUMJETI do kraja o čemu se zapravo govori, jednostavno.
Treće, znanost POJMA NEMA o tisuću stvari koje moja "teorija svega "donosi, jer NEMA mogućnosti (pogotovo ograničena fizika), do njih ikada doći, do nekih se stvari samo Umno dolazi, zato je filozofija, osobito vrhunac filozofije METAFIZIKA (koju ti uopće ne poznaješ), JEDINA koja nam MOŽE objasniti SVE što postoji, i ovo nije šala, dapače.
-
Avetinho
#375 Re: "Teorija svega"
Naravno. Šteta što izgleda kao tipo, ali sam se još u postu #356 osvrnuo na Teodorovo znanje iz METAmatike (uz naravno malo čitljivje metafiziku i metafilozofijubelfy wrote: ↑28/04/2023 17:15 {...}
on jednostavno ne zna sta je sve povodom beskonacnih velicina pokazano i dokazano, isto kao sto ne vidi to isto ni u fizici oko relativnosti sistema... jednostavno ne moze razumjeti... zato pokusava nesto svoje dodavajuci sufiks "meta" za koji isto tako ne zna sta znaci.... al' zaista bi bila steta ne ostaviti sve ovo napisano. jer, kao sto rekoh, niko nije beskoristan. svako moze posluziti kao los primjer...