Vjerovatno je i park jezero izgrađen od tog poreza.
Bilo bi lijepo da se i u drugim gradovima na slican nacin grade parkovi.

Ovo je dobar test za planirano jezero na mjestu aerodroma.Dino79 wrote: ↑25/04/2023 18:42 Građani Istočnog sarajeva plačaju poseban porez koji se zove "komunalna taksa" i zavisi od zone grada u kojoj zive. Prakticno oni u selima i rubnim naseljima ne placaju taksu a urbanim zonama se placa.
Vjerovatno je i park jezero izgrađen od tog poreza.
Bilo bi lijepo da se i u drugim gradovima na slican nacin grade parkovi.
![]()
Slazem se, fino je.citroen xm wrote: ↑25/04/2023 19:41 Valjda postoje neke hemikalije.![]()
Bez obzira na to, fino se uklopilo u samo naselje i desilo se nešto što razbija sindrom klasičnog novog BiH naselja gdje je samo zgrada na zgradu bez ičega više.
Ima i osnov je prijava nekretnine koju si ti prijavio Poreskoj. Poreska osnovica se umanjuje za obveznikovih 50 kvadrata i po 10 kvadrata po članu domaćinstva. Čini mi se da je to puno ako je stan u pitanju, jer ja malo veći iznos platim za kuću i oko 1000 kvadrata okućnice u prvoj zoni BL. Uvijek možeš pisati prigovor, ja sam prepolovila prvi račun, pisala da je staro, dotrajalo, bla, bla, nikad nisu došli provjeriti, samo poslali novi račun.ljubijankic wrote: ↑19/04/2023 23:39 Pozdrav, da li ovo u RSu ima porez na nekretnine? Kupio sam stan tamo i danas mi stize , kuci, da uplatim 124km poreza
Sve jedinice lokalne samouprave u RS (opštine i gradovi) imaju komunalnu taksu, to je prihod budžeta te jedinice, koju onda oni raspoređuju na projekte javne rasvjete, puteve, uopšte infrastrukturu, održavanje...
Pa kakve prosjecne zgrade trebaju biti?
sve su zgrade nove, fasade jos nisu isarane,relativno je cisto. ono sto mi se dopada je parking prostor. kad dodjes umoran kuci, mjesta za parkiranje koliko hoces. tu im zavidim.agent_zero wrote: ↑26/04/2023 10:25 Ove zgrade oko jezera izgledom ljepše od sve ijedne izgrađene u Kantonu nakon rata!
Tako je. Ljudi planirali. Pored zgrada širina, parkinzi, igrališta.. Primjer kako treba da se gradi. Respectagent_zero wrote: ↑26/04/2023 10:25 Ove zgrade oko jezera izgledom ljepše od sve ijedne izgrađene u Kantonu nakon rata!
Ljudi su preuzeli standarde gradnje kakvi su bili prije rata. Javni parkinzi oko zgrada, trotoari, malo zelenila ispred zgrada, u prizemlju poslovni prostori, ponegdje djecije igraliste...okanomalo wrote: ↑26/04/2023 10:46sve su zgrade nove, fasade jos nisu isarane,relativno je cisto. ono sto mi se dopada je parking prostor. kad dodjes umoran kuci, mjesta za parkiranje koliko hoces. tu im zavidim.agent_zero wrote: ↑26/04/2023 10:25 Ove zgrade oko jezera izgledom ljepše od sve ijedne izgrađene u Kantonu nakon rata!
Joj nemoj Mostara majke ti, Tuzle..prljavijih gradova na dunjaluku nema..hebo grafite,..DaysleepeR wrote: ↑26/04/2023 10:48 Sarajevo je unakaženo grafitima, rulof i njegova ostala klošarska raja su nam jebali majku.
Bio za vikend u Mostaru, onakav grad u onakvom kurcu pa nema ni 10% grafita po zgradama kao Sarajevo.