EUROLIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Priglavke

#1426 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Jako lose sudjenje! Regionalni nivo sudjenja, a ne EL.
Partizan je sve ubado sa trice. Nevjerovatno koliko su srece imali,a i sudije su im naklonjeni bili u zavrsetku.
Real karina, Deck i Yabousele odlicni,ostatak nista!
Hezonju, coach ubacuje 1,3min pred kraj utakmice i ako je solidan bio u prvom polevremenu.
Lose pripremljena utakmica Realovog strucnost tima.
ami8

#1427 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

Priglavke wrote: 25/04/2023 23:27 Jako lose sudjenje! Regionalni nivo sudjenja, a ne EL.
Partizan je sve ubado sa trice. Nevjerovatno koliko su srece imali,a i sudije su im naklonjeni bili u zavrsetku.
Hezonju, coach ubacuje 1,3min pred kraj utakmice i ako je solidan bio u prvom polevremenu.
Izgleda da ti nisi gledao istu utakmicu kao ostali :mrgreen:
A malo ili malo više ti je i krivo zato što je dobio Partizan. Reče 3:0, sada pretpostavljam da je prognoza 3:1?
Student_u_Ostavci

#1428 Re: EUROLIGA

Post by Student_u_Ostavci »

Priglavke wrote: 25/04/2023 23:27 Jako lose sudjenje! Regionalni nivo sudjenja, a ne EL.
Ti hoćeš reći da se u Madridu svira protiv Reala ili?
Očito se ne prati Euroliga malo duže :mrgreen:

Suđenje je bilo bara bara. Možda faul Puntera nad Musom, ali prije toga su Rudyu dali dva bacanja za ništa, Exum ga nije ni pipnuo.
Ono 3+1 Punteru je čisto, dobio po ruci.
Priglavke

#1429 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Student_u_Ostavci wrote: 26/04/2023 00:00
Ti hoćeš reći da se u Madridu svira protiv Reala ili?
Očito se ne prati Euroliga malo duže :mrgreen:

Suđenje je bilo bara bara. Možda faul Puntera nad Musom, ali prije toga su Rudyu dali dva bacanja za ništa, Exum ga nije ni pipnuo.
Ono 3+1 Punteru je čisto, dobio po ruci.
Pa eto i sam kazes da je sudjenje bilo lose! Sta si htio da kazes? Citirao si me i rekao isto kao i ja.
Student_u_Ostavci

#1430 Re: EUROLIGA

Ja nisam rekao da je suđenje bilo loše niti na niovu jadranske lige. 2-3 greške max. To se desi na svakoj utakmici.

Tvoj post implicira da je Partizan srećno dobio i da ih je sudija pogurao a to nije tačno.
Priglavke

#1431 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

ami8 wrote: 25/04/2023 23:55
Izgleda da ti nisi gledao istu utakmicu kao ostali :mrgreen:
A malo ili malo više ti je i krivo zato što je dobio Partizan. Reče 3:0, sada pretpostavljam da je prognoza 3:1?
A sto bi mi bilo krivo junace?! Sto sam falio prognozu? Sto se mené tice,EL mode uzeti bilo koja ekipa... nece uticati na moje raspolozenje...
Priglavke

#1432 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Student_u_Ostavci wrote: 26/04/2023 00:17 Ja nisam rekao da je suđenje bilo loše niti na niovu jadranske lige. 2-3 greške max. To se desi na svakoj utakmici.

Tvoj post implicira da je Partizan srećno dobio i da ih je sudija pogurao a to nije tačno.
Nego sta nego srecno!!! Ali i da je Real dobio bilo bi srecno.
Pa odlucujuci momenat je faul nas Musom koji nije sviran a onda Partizan postize 3+1.
I na stetu Partizana je bilo dosta sudijskih gresaka.I sam si vodio reakcije Obradovica i hvatanje za glavu igraca Partizana. I da sudjenje je lose bilo i zbog toga moje poredjenje sa regionalnim ligom.,jer sigurno nije kvalitet EL-e
Isner

#1433 Re: EUROLIGA

Post by Isner »

Dobiti Real u sred Madrida, to se ne može na sreću.. I u prvoj utakmici u ligaškom dijelu mislim da im je Partizan natrpao 40 ili 41 koš u PRVOJ četvrtini...

Ukoliko je Tavares out za naredne utakmice, Partizan ide dalje 3:1..
WarrenGrozni

#1434 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

Pokazaće se valjda u narednim utakmicama koliko je sreća bila u pitanju, s obzirom da se igra na tri dobijene.

Real ima 10 vrhunskih igrača za euroligaški standard, ali kao ekipa imaju slabosti koje očigledno Obradović očigledno zna koristiti. Partizan je sve tri utakmice ove sezone sa Realom delovao kao egal ili bolja ekipa.

Na Musu je ključni pritisak bio.
Izbačen je iz ritma od početka utakmice i plus je brzo nagomilao lične greške.
Jednom je dobio tri slobodna bacanja i onda je Obradović zajapuren kod sudija vilenio zbog tog njegovog trika sa s nogom koju pruža prilikom skoka.
U ključnom momentu, sledeći put su sudije svirale prekršaj u napadu.

I onda poslednja akcija, gdje centar prevodi loptu preko pola, a u rotaciji Punter ostaje sa Yabuseleom.

To su ti neki sitni detalji, koji odlučuju ovakve egal utakmice.
Sreća je tu uvijek prisutan faktor. Mogao je Punter i da promaši.
dulekrele

#1435 Re: EUROLIGA

Post by dulekrele »

Priglavke wrote: 26/04/2023 00:36
Student_u_Ostavci wrote: 26/04/2023 00:17 Ja nisam rekao da je suđenje bilo loše niti na niovu jadranske lige. 2-3 greške max. To se desi na svakoj utakmici.

Nego sta nego srecno!!! Ali i da je Real dobio bilo bi srecno.
Pa odlucujuci momenat je faul nas Musom koji nije sviran a onda Partizan postize 3+1.
I na stetu Partizana je bilo dosta sudijskih gresaka.I sam si vodio reakcije Obradovica i hvatanje za glavu igraca Partizana. I da sudjenje je lose bilo i zbog toga moje poredjenje sa regionalnim ligom.,jer sigurno nije kvalitet EL-e
Obradovic uvijek drami. Pa to i nije neki pokazatelj. Real izgubio onako kako i gubi u zadnje vrijeme, a to je zbog katastrofalnog trenera.
Musa odigrao pa moze se reci jednu od najlosijih utakmica u posljednje vrijema zahvaljujuci tome sto su ga odlicno udvajali i nisu mu dali da dise. Tavares se rano povrijedio i to je to. Ostatak isto odigrao prosijecno.
Isner

#1436 Re: EUROLIGA

Post by Isner »

WarrenGrozni wrote: 26/04/2023 09:58 Pokazaće se valjda u narednim utakmicama koliko je sreća bila u pitanju, s obzirom da se igra na tri dobijene.

Real ima 10 vrhunskih igrača za euroligaški standard, ali kao ekipa imaju slabosti koje očigledno Obradović očigledno zna koristiti. Partizan je sve tri utakmice ove sezone sa Realom delovao kao egal ili bolja ekipa.

Na Musu je ključni pritisak bio.
Izbačen je iz ritma od početka utakmice i plus je brzo nagomilao lične greške.
Jednom je dobio tri slobodna bacanja i onda je Obradović zajapuren kod sudija vilenio zbog tog njegovog trika sa s nogom koju pruža prilikom skoka.
U ključnom momentu, sledeći put su sudije svirale prekršaj u napadu.

I onda poslednja akcija, gdje centar prevodi loptu preko pola, a u rotaciji Punter ostaje sa Yabuseleom.

To su ti neki sitni detalji, koji odlučuju ovakve egal utakmice.
Sreća je tu uvijek prisutan faktor. Mogao je Punter i da promaši.
Nije to trik, to zaista jeste faul... Kao što neko ima ružnu mehaniku šuta tako i Musa ima groznu "mehaniku doskoka" prilikom šuta(ako se to tako može formulisati) gdje uvijek noga ide naprijed.. Iskusni igrac ce se postaviti na nju i dobiti faul. Igrac iznenađenja sinoc bio je Smailagić koji otvara utakmicu sa tri ubacene trojke.. Po meni, iako to statistika ne pokazuje, u jakim utakmicama Lesor je najslabija karika u napadu Partizana samo iz razloga što on nema šut.. svaki njegov koš je kucanje ili polaganje, u zadnjih 7 utakmica Lesor je imao samo 5 šuteva od kojih je promašio 4... S druge strane, pozicioniranje mu je bolja strana i zna "isčeprkati" loptu..
Exum je igrac po mojoj mjeri.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1437 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

U Madridu je bila pobjeda vrhunskog trenerskog strucnjaka nad nevidjenim trenerskim klocem Mateom. Ja zaista od kad je Musa dosao u Real gledam sve utakmice tog kluba i u prvenstvu i u EL i u kupu i svi porazi Reala su vecinom radi glupavog Matea. Jucer me je podsjetio na Loju kad je unistio Maricu Gajic drzeci je na terenu da granica izdrzlljivosti.....e i ovaj kloc je to jucer napravio Tavarezu i veliko je pitanje da li ce sutra Tavarez igrati sto znaci da Real ostaje bez centara posto je Poire vec odvano na bolovanju radi operacije slijepog crijeva. Kod Matea na klupi sjede dva klasicna playa svjetskog kvaliteta Ljulj i Rodrigez a lopte mu prevode smotani Hanga, izgubljeni Williams Goss, pa onda odlicni Deck ali koji nije play i Hezonja kada igra koji je jos najjaci od ovih ostalih. Pocinje sa petorkom u kojoj ne igraju da najbolja igraca ove sezone Musa i Yabussele misleci da je Zoc levat i da je Partizan neki nizerazredni klub i vec ih u samom pocetku skrse sa licnim greskama. Musina prva u napadu jeste bila al druga ni u mislima jer se frajer kretao ali dobro. Na kraju nisu svirali cist prekrsaj u napadu fenomenalnog Pantera nad Musom ali naravno ne mogu se sudije optuziti za ovaj poraz Reala. Da ne govorim koliko je idiot drzao Hezonju na klupi pa i u Musu koji nije igrao uopste 3/4....uglavnom ovaj trener im je sjebao kup, sjebao drugu ili prvu poziciju u EL i istu stvar napravio i u prvenstvu. Takodje Real ima jos jednog centra Ndiaye koji je vrlo solidno odigrao svoje role ali glupan ide protiv Partizana na najjaceg centra EL sa samo Tavarezom.
Ma u biti ja se iskreno nadam prije svega radi Muse kojem Mateo ogranicava mogucnosti da ce ga uprava Reala sto prije smjeniti.
WarrenGrozni

#1438 Re: EUROLIGA

Post by WarrenGrozni »

Isner wrote: 26/04/2023 10:11

Nije to trik, to zaista jeste faul... Kao što neko ima ružnu mehaniku šuta tako i Musa ima groznu "mehaniku doskoka" prilikom šuta(ako se to tako može formulisati) gdje uvijek noga ide naprijed.. Iskusni igrac ce se postaviti na nju i dobiti faul. Igrac iznenađenja sinoc bio je Smailagić koji otvara utakmicu sa tri ubacene trojke.. Po meni, iako to statistika ne pokazuje, u jakim utakmicama Lesor je najslabija karika u napadu Partizana samo iz razloga što on nema šut.. svaki njegov koš je kucanje ili polaganje, u zadnjih 7 utakmica Lesor je imao samo 5 šuteva od kojih je promašio 4... S druge strane, pozicioniranje mu je bolja strana i zna "isčeprkati" loptu..
Da, Smailagić pravi grdne probleme Tavaresu već drugu utakmicu na startu. Bježi mu dosta, a sad još počeo i trojke trpati.

Na kraju se Tavares i povrijedio na onoj rampi Smailagiću, koja je u stvari bila prilično brutalan faul.

Real je bolje zaigrao kad je Tavares izašao.
Priglavke

#1439 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

hrasno38 wrote: 26/04/2023 10:15 U Madridu je bila pobjeda vrhunskog trenerskog strucnjaka nad nevidjenim trenerskim klocem Mateom. Ja zaista od kad je Musa dosao u Real gledam sve utakmice tog kluba i u prvenstvu i u EL i u kupu i svi porazi Reala su vecinom radi glupavog Matea. Jucer me je podsjetio na Loju kad je unistio Maricu Gajic drzeci je na terenu da granica izdrzlljivosti.....e i ovaj kloc je to jucer napravio Tavarezu i veliko je pitanje da li ce sutra Tavarez igrati sto znaci da Real ostaje bez centara posto je Poire vec odvano na bolovanju radi operacije slijepog crijeva. Kod Matea na klupi sjede dva klasicna playa svjetskog kvaliteta Ljulj i Rodrigez a lopte mu prevode smotani Hanga, izgubljeni Williams Goss, pa onda odlicni Deck ali koji nije play i Hezonja kada igra koji je jos najjaci od ovih ostalih. Pocinje sa petorkom u kojoj ne igraju da najbolja igraca ove sezone Musa i Yabussele misleci da je Zoc levat i da je Partizan neki nizerazredni klub i vec ih u samom pocetku skrse sa licnim greskama. Musina prva u napadu jeste bila al druga ni u mislima jer se frajer kretao ali dobro. Na kraju nisu svirali cist prekrsaj u napadu fenomenalnog Pantera nad Musom ali naravno ne mogu se sudije optuziti za ovaj poraz Reala. Da ne govorim koliko je idiot drzao Hezonju na klupi pa i u Musu koji nije igrao uopste 3/4....uglavnom ovaj trener im je sjebao kup, sjebao drugu ili prvu poziciju u EL i istu stvar napravio i u prvenstvu. Takodje Real ima jos jednog centra Ndiaye koji je vrlo solidno odigrao svoje role ali glupan ide protiv Partizana na najjaceg centra EL sa samo Tavarezom.
Ma u biti ja se iskreno nadam prije svega radi Muse kojem Mateo ogranicava mogucnosti da ce ga uprava Reala sto prije smjeniti.
Lojo prvak Njemacke Dobio 3:0😁 S vecim dijelom se slazem s tobom.Real je ove godine izgubio previse utakmica u zadnjim sekundama, a to je uglavnom zbog slabog vodjenja ekipe. Najslabija karika Reala je strucni stab. Ja sam ove godine odgledao mnogo utakmica Monaka, al ih sinoc Makabi podera i ako du bili favoriti.
hrasno38

#1440 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Priglavke wrote: 26/04/2023 11:16
hrasno38 wrote: 26/04/2023 10:15 U Madridu je bila pobjeda vrhunskog trenerskog strucnjaka nad nevidjenim trenerskim klocem Mateom. Ja zaista od kad je Musa dosao u Real gledam sve utakmice tog kluba i u prvenstvu i u EL i u kupu i svi porazi Reala su vecinom radi glupavog Matea. Jucer me je podsjetio na Loju kad je unistio Maricu Gajic drzeci je na terenu da granica izdrzlljivosti.....e i ovaj kloc je to jucer napravio Tavarezu i veliko je pitanje da li ce sutra Tavarez igrati sto znaci da Real ostaje bez centara posto je Poire vec odvano na bolovanju radi operacije slijepog crijeva. Kod Matea na klupi sjede dva klasicna playa svjetskog kvaliteta Ljulj i Rodrigez a lopte mu prevode smotani Hanga, izgubljeni Williams Goss, pa onda odlicni Deck ali koji nije play i Hezonja kada igra koji je jos najjaci od ovih ostalih. Pocinje sa petorkom u kojoj ne igraju da najbolja igraca ove sezone Musa i Yabussele misleci da je Zoc levat i da je Partizan neki nizerazredni klub i vec ih u samom pocetku skrse sa licnim greskama. Musina prva u napadu jeste bila al druga ni u mislima jer se frajer kretao ali dobro. Na kraju nisu svirali cist prekrsaj u napadu fenomenalnog Pantera nad Musom ali naravno ne mogu se sudije optuziti za ovaj poraz Reala. Da ne govorim koliko je idiot drzao Hezonju na klupi pa i u Musu koji nije igrao uopste 3/4....uglavnom ovaj trener im je sjebao kup, sjebao drugu ili prvu poziciju u EL i istu stvar napravio i u prvenstvu. Takodje Real ima jos jednog centra Ndiaye koji je vrlo solidno odigrao svoje role ali glupan ide protiv Partizana na najjaceg centra EL sa samo Tavarezom.
Lojo prvak Njemacke Dobio 3:0😁 S vecim dijelom se slazem s tobom.Real je ove godine izgubio previse utakmica u zadnjim sekundama, a to je uglavnom zbog slabog vodjenja ekipe. Najslabija karika Reala je strucni stab. Ja sam ove godine odgledao mnogo utakmica Monaka, al ih sinoc Makabi podera i ako du bili favoriti.
Ma da je prvak svijeta dzaba mu je kad je unistio nasu najbolju kosarkasicu a i generalno razjebao odlican tim
palermo

#1441 Re: EUROLIGA

Post by palermo »

Sve ok osim spominjanja Chaca kao vrhunskog playmaker. Cak I ja kao laik za kosarku sam vidio ogromnu rupu u odbrani kad je on igrao onih 6-7 minuta. Mislim da je tad Partizan I stekao prvu prednost.

I ono sto mi je upalo u oci je ignorisanje Hezonje u drufom poluvremenu. Hez jeste malo divlji igrac ali dvije njegove trice su mogle prelomiti utakmicu. Al ne mozes sa klupe dati tricu. I zasto nikad skupa ne igraju Musa i Hezonja, upravo je Musa igrac koji moze stvoriti prostor Hezonji za cisu tricu.

Tesko ce ovo Real okrenuti, iako naravno jedna utakmica ne mora nista znaciti.
Altsa

#1442 Re: EUROLIGA

Post by Altsa »

palermo wrote: 26/04/2023 11:37
Sve ok osim spominjanja Chaca kao vrhunskog playmaker. Cak I ja kao laik za kosarku sam vidio ogromnu rupu u odbrani kad je on igrao onih 6-7 minuta. Mislim da je tad Partizan I stekao prvu prednost.

I ono sto mi je upalo u oci je ignorisanje Hezonje u drufom poluvremenu. Hez jeste malo divlji igrac ali dvije njegove trice su mogle prelomiti utakmicu. Al ne mozes sa klupe dati tricu. I zasto nikad skupa ne igraju Musa i Hezonja, upravo je Musa igrac koji moze stvoriti prostor Hezonji za cisu tricu.

Nakon sinocnjeg poraza Real nema nikakve sanse da prode. U BG pred onom publikom ne mogu dobiti ni pod razno.
laik1981

#1443 Re: EUROLIGA

Post by laik1981 »

Zeljko Obradovic je kosarkaski genije.. Tavares je pola Reala..
Isner

#1444 Re: EUROLIGA

Post by Isner »

Altsa wrote: 26/04/2023 11:39
palermo wrote: 26/04/2023 11:37

Nakon sinocnjeg poraza Real nema nikakve sanse da prode. U BG pred onom publikom ne mogu dobiti ni pod razno.
Posto uvijek navijam protiv Partizana želio sam da dobiju Real više nego Barsu. Barsa ih je dobila dva puta, i mislio sam da bi se opustili u seriji te da bi Partizan tu mogao iznenaditi. Precijenio sam Real, isto tako mislio sam da ce nakon 20 razlike u Beogradu nešto nauciti iz tog poraza, međutim..
ami8

#1445 Re: EUROLIGA

Post by ami8 »

WarrenGrozni wrote: 26/04/2023 10:45
Isner wrote: 26/04/2023 10:11

Da, Smailagić pravi grdne probleme Tavaresu već drugu utakmicu na startu. Bježi mu dosta, a sad još počeo i trojke trpati.

Na kraju se Tavares i povrijedio na onoj rampi Smailagiću, koja je u stvari bila prilično brutalan faul.

Real je bolje zaigrao kad je Tavares izašao.
Tačno tako, čisti faul tada nije sviran nad Smailagićem pri polaganju jer je bio prilično jak udarac sa leđa po ruci od strane Tavaresa. Istovremeno Smailagić je prilično brzo dobio tri faula od čega dva na postavljanje, situacije u kojima nikad ne znaš šta će svirati. 3+1 očigledan Gossov faul nad Punterom a ono Musino pružanje noge svaki put nema potrebe komentarisati, previše ofirno i bezobrazno po mom mišljenju.
Kada se sve sagleda prilično sretna pobjeda Partizana, ali sreća je sastavni dio igre, vidjeli ste one dvije trice Madara, čista sreća. Ali tako je to kada utakmicu odlučuje jedan koš nekad dobiješ, nekad izgubiš.
Priglavke

#1446 Re: EUROLIGA

Post by Priglavke »

Mozda najveci problem Reala jeste hijerarhija,koje nema.Ili ako je ima,onda je to jos uvijek stara garda . A o strucnom stabu ne treba previse rijeci trositi.
Procitah negdje da bi Campazzo treba da se vrati u Réal.
Isner

#1447 Re: EUROLIGA

Post by Isner »

PAO je doveo Atamana za trenera i ponudio Kampacu 2,5 miliona po sezoni na tri godine. Ako je tacno, ide on u zelene iz Atine, nije lud da odbije 7,5 miliona, te pare mu niko nece ponuditi više...
Student_u_Ostavci

#1448 Re: EUROLIGA

Priglavke wrote: 26/04/2023 12:49 Mozda najveci problem Reala jeste hijerarhija,koje nema.Ili ako je ima,onda je to jos uvijek stara garda . A o strucnom stabu ne treba previse rijeci trositi.
Ma nemaju trenera. Pogledati samo onaj zadnji ili predzadnji napad gdje Musa glumi Trae Younga. :-)
hrasno38

#1449 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Student_u_Ostavci wrote: 26/04/2023 14:05
Priglavke wrote: 26/04/2023 12:49 Mozda najveci problem Reala jeste hijerarhija,koje nema.Ili ako je ima,onda je to jos uvijek stara garda . A o strucnom stabu ne treba previse rijeci trositi.
Ma nemaju trenera. Pogledati samo onaj zadnji ili predzadnji napad gdje Musa glumi Trae Younga. :-)
Problem kod Muse je upravo ta kocnica koju ima u igri radi Matea koji ga izvuce svaki put nakon sto napravi glup prekrsaj ili promasi loptu dvije sto nije slucaj kod ostalih igraca. Da Musa ima slobodu kao Ljulj ili Rodrigez davao bi 30 poena po utakmici...na kraju krajeva to je imao u Breoganu i na kraju bio MVP lige i prvi strijelac. Naravno i Dzanan zna praviti gluposti i nerezonski pokusava uci pod kos. Dalje Hanga kada igra poprilicno ga ignorise kao i William Gos dok kada igraju Ljulj i Fernandez je druga prica. Uglavnom ovaj trener je katastrofa i svaku utakmicu koju je Real izgubio je radi njegeovog budalasanja i sablonskog mijenjanja igraca. Pa gdje ima u kosarci da ti najboljeg igraca izvedes iz igre i drzis ga 10 minuta i vise na klupi....pa to se ohladi i bude ko panj.
hrasno38

#1450 Re: EUROLIGA

Post by hrasno38 »

Najveci problem kod Reala je identican onome ko u Interu a to je da treneri prevashodno zele da ispune minutazu igracima a rezultat je u drugom planu. I jedan i drugi trener sablosnki mijenja otprilike u istim minutama iste igrace. Pa to nema nigdje u kosarci Ako mu Musa igra od pocetka izlazi naponje u prvoj cetvrstini 2 minuta prije kraja pa onda ulazi u drugoj dva minuta prije kraja. Ako ne igra od pocetka onda ulazi otpriliek u osmoj i igra do osme u drugoj cetvrtini. I tako je otprilike i sa Hezonjom, Yabuseleom i ostalim igracima. Isto u Interu onaj medjed u 67 minuti obavezono mijenja napadace. Pa kako ces uigrati dva napadaca kad svaku utakmicu stavljas drugu dvojicu. Jedini koji zna odigrati izvrstan pik sa Tavaresom je Musa i Musa uopste nije skrt igrac i maksimalno razigrava svoje suigrace kad ima priliku.
Post Reply