Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#95826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

denis.istok wrote: 25/04/2023 16:32
sajber87 wrote: 25/04/2023 16:29

Ahaaa znaci privuce kada udju u koaliciju sa sda najveci broj glasaca koji su najvise u drzavi protiv sda, a inace su i oni dobili glasove na anti sda prici. E to se zove teorija bravo :mrgreen:
Nisam vidio da ce oni u vlast??? Ili ne citamo iste vijesti. Samo su rekli nece ovako
Ja sam ti samo rekao da niko nije vise od glasaca nipa anti sda raspolozen i da sbih i nes koketiranjem sa sda ne mogu privuci te glasace a mogu izgubiti svoje jer su ih dobili na anti sda prici.
Osim_13

#95827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osim_13 »

plavi_E wrote: 25/04/2023 16:28 Mogli bi NES i SzBiH postati najjace stranke u Federaciji ako se pokrene talas prelazaka u te stranke. A to nije nemoguce da se desi.
Bukvalno bolje glas najgoroj mraki iz SDA dati nego deblima iz NES-a. SBiH ok.
sajber87

#95828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

plavi_E wrote: 25/04/2023 16:35 Botovi Xmorke u nedoumici. Pljuvati NES odmah sad ili bolje sacekati jos malo.
Ne znam za botove ali kao neko ko je podrzao stranke trojke, smatrao sam i nisam pogrijesio da su sbih a posebno nes interesne grupe koje u funkcionisanju nemaju mnogo razlike u odnosu na sda, ako ne vjerujes mozes pogledati moje starije postove i nacices. Ako i formiraju vladu sa njima imace problem
Idemedosumom

#95829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Je li ovo DoFu, rumenko i onaj treci vise nisu izdajnici svog naroda? :-D
Roccohljup

#95830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Idemedosumom wrote: 25/04/2023 16:42 Je li ovo DoFu, rumenko i onaj treci vise nisu izdajnici svog naroda? :-D
Jos su u "cistilistu" 😂
plavi_E

#95831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Bajke o obrbi Xmorke protiv SDA i spasavanju drzave od SDA jos jedini prolaze na ovom forumu. Nigdje drugdje se ne vjeruje da je 100% davanje drzavnog sigurnosnog aparata u ruke Dodiku i Covicu borba za spas drzave nego borba za fotelje.
ragib

#95832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ragib »

Znaci sda df szbih I nes sad imaju 48, sta je sa pomakom iz krajne imaju I oni jednu ruku, jel idu oni sa osmorkom ili vamo sa sda, ako idu sa sda to je 49
tvojkomsija

#95833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tvojkomsija »

Ekipa prati li iko ovaj najveci ikada graDZanski protest ispred OHR? :lol:

Ja ih oko 200 izbrojao, 190 od toga penzioneri
plavi_E

#95834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

relativno84 wrote: 25/04/2023 16:27
Murphy: Vlada SAD-a spremna raditi rame uz rame s onima koji su spremni boriti se protiv korupcije
Misli na Špirića il.. :?
Ma na Covica i Dodika.
denis.istok

#95835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

sajber87 wrote: 25/04/2023 16:36
denis.istok wrote: 25/04/2023 16:32
Nisam vidio da ce oni u vlast??? Ili ne citamo iste vijesti. Samo su rekli nece ovako
Ja sam ti samo rekao da niko nije vise od glasaca nipa anti sda raspolozen i da sbih i nes koketiranjem sa sda ne mogu privuci te glasace a mogu izgubiti svoje jer su ih dobili na anti sda prici.
Izadji malo iz zone komfora i vidi sta pricaju ljudi koji su davali glasove Nipu i SDP. I kad ce im opet dati. NS je tu jedina konstanta. Ionako su priljepak svuda sem u KS a dali im sve sto zele.

Kako li ce Niksic reagovati ne uspije li ga Smit ubacit u fotelju
plavi_E

#95836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Cvitanović: Nećemo podržati niti jedno dugoročno rješenje, spremni smo u većinu ali pod jednim uslovom

Ovako razmislja osoba koja parlamentarno nadzire rad OSA-e koju je Xmorka postavila na to mjesto umjesto Mehmedovica.
Maliodmene

#95837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maliodmene »

plavi_E wrote: 25/04/2023 16:51 Cvitanović: Nećemo podržati niti jedno dugoročno rješenje, spremni smo u većinu ali pod jednim uslovom

Ovako razmislja osoba koja parlamentarno nadzire rad OSA-e koju je Xmorka postavila na to mjesto umjesto Mehmedovica.
Boli nas kurko za Mehmedovica :lol:
plavi_E

#95838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Maliodmene wrote: 25/04/2023 16:52
plavi_E wrote: 25/04/2023 16:51 Cvitanović: Nećemo podržati niti jedno dugoročno rješenje, spremni smo u većinu ali pod jednim uslovom

Boli nas kurko za Mehmedovica :lol:
Ma ne samo za njega. Za mnoge druge stvari.
kakotakonikako

#95839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Konaković se u svojoj objavi pitao šta je plan Komšića, kazavši da je u vrijeme njegovog mandata Dodik postao nezaobilazan politički faktor, te da su brojni napustili BiH u tom periodu.

"Dok ste vi njima prijetili po prstima, poručivali da se napuše gandže, gledali smo sjednice Predsjedništva BiH na kojim helikopter za gašenje požara u Jablanici niste mogli podići vi i Džaferović, nije vam dozvoljavao Dodik", poručio je Konaković

Druga optužba ticala se puta BiH ka NATO članstvu.

"Dok ste na njih vikali, zajedno ste nas sa SDA i SNSD-om sa NATO integracija prebacili na polje SARADNJE sa NATO-om. Ostaće zapisano da je vaš kadar u tom periodu bio na čelu Ministarstva odbrane. Ministarstva koje je na ozbiljno povećanje budžeta čekalo godinama, čekalo zapravo da dođemo mi, od vaše galame puno fajde nije bilo", dodao je Konaković.

Komšić je kazao kako mora reagovati na "bujicu laži" koje je iznio ministar Konaković.

"Kao prvo, Konaković bi trebao prestati da lamentira i nad mojim i nad svojim učešćem u redovima Armije Republike Bosne i Hercegovine. Konaković mora pojasniti građanima da li zbog činjenice da je pridobijen od strane zvaničnog Zagreba, što tvrde i sami hrvatski zvaničnici počev od Željane Zovko do Andreja Plenkovića, izostaje reakcija na miješanje Mađarske u unutarnja pitanja BiH i proces izmjene Ustava BiH i Izbornog zakona, posebno kada se u vidu ima saradnja Zagreba - HDZ-a BiH i ministarstva vanjskih poslova Mađarske, na kršćanskim osnovama", istakao je Komšić.

Dodao je da Konaković mora pojasniti zbog čega je dio onih struktura koje žele mijenjati Ustav BiH i Izborni zakon na kršćanskim osnovama.

"Ministar vanjskih poslova BiH također mora pojasniti zbog čega izostaje reakcija na dovođenje u pitanje teritorijalnog integriteta BiH od strane ministra vanjskih poslova Republike Srbije. Konaković svoje nepostupanje ne može pravdati tobožnjim pristupom po kojem on navodno ne želi da galami, ma koliko mu to bilo sugerisano na nekoj od večernjih škola američke diplomatije za Dodikove muslimane", poručio je Komšić.

Dodao je da Konaković govori o NATO-u zaboravljajući njegove stavove, kao i stavove njegovih stranačkih partnera o Programu reformi Bosne i Hercegovine, usvojenom 2019. godine.

"Učinili su sve da to devalviraju, obezvrijede i da „javnost upoznaju“ kako to zapravo ne znači ništa u smislu NATO puta Bosne i Hercegovine. Govorili su kako je MAP (Membership Action Plan) aktiviran ili nije aktiviran, ne znajući da se MAP ne aktivira, već da se u njemu učestvuje i to jedino putem podnošenja ANP-ova, koji se u slučaju Bosne i Hercegovine zovu Program reformi. Odjednom, kad postadoše vlast, tim trojkašima postade važan Program reformi", kazao je Komšić.

Dodao je da bez toga Konaković ne bi imao osnova da danas govori o NATO-u.

"Bez toga Konaković ne bi imao osnova da danas govori o NATO-u, a kamoli da tvrdi kako je putem promjene naziva Komisije za NATO integracije u Komisiju za NATO saradnju, došlo do parkiranja NATO puta Bosne i Hercegovine, koji je po njemu zaustavljen i to radi odluka resornog ministra odbrane u prethodnom sazivu Vijeća ministara. To je notorna laž. A istina je kako su upravo Konakovićevi naredbodavci, oni iz američke ambasade, radi ustupaka Dodiku pokrenuli, organizovali i obezbijedili promjenu naziva u Komisiju za NATO saradnju, iako sam ja i moji saradnici bili protiv toga, što smo im otvoreno rekli", kazao je Komšić.

Podsjetio je da zbog toga stava Sifet Podžić, u svojstvu ministra odbrane u prethodnom sazivu Vijeća ministara, jedini glasao protiv promjene naziva te Komisije.

"Što se tiče vanjske politike, razlika između nas i kompromisnog manipulatora Konakovića je veoma jednostavna, mi svima onima koji hoće da preotmu suverenitet ove zemlje, koji koriste svoje političke satelite u BiH, jasno kažemo da to ne može i da mi ne damo suverenitet ove zemlje, niti ćemo ikada pristati na njihove ideje o Izbornom zakonu, legitimnom predstavljanju, hidrocentralama, aerodromima i sličnim udarima na suverenitet Bosne i Hercegovine, za razliku od Konakovića koji čak ne smije interpretirati presudu Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, koji je nedvojbeno utvrdio da je ovdje bio međudržavni oružani sukob, u kojem su učešće imali i Hrvatska i Srbija, kao agresori na Bosnu i Hercegovinu", dodao je Komšić.

Istakao je da je posljedica "kompromisnih politika" je izručivanje suvereniteta Bosne i Hercegovine zapadnom susjednu i istočnom komšiji.

"Kaže lažno kompromisni Konaković, kako su u prethodnom mandatu ovu zemlju zaobilazili redom iz Brisela, Vašingtona, Berlina, Londona, Pariza, Beča, Rima, a zapravo je istina da su najviši zvaničnici iz tih metropola dolazili u Bosnu i Hercegovinu, a i mi išli kod njih u posjete, (možda su za Konakovića predsjedavajući Evropskog vijeća Charles Michel ili visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku gospodin Borell nevidljivi) sa kojima smo razgovarali i dogovarali razne stvari. Svima njima, redom smo govorili i o potrebi da se Bosna i Hercegovina treba transformisati u modernu, demokratsku državu, prema evropskim standardima, koji traže zaštitu individualnih građanskih prava i redom dobijali podršku za takve stavove. Onda dođoše Konaković i kompromisni trabanti, koji nas vratiše u okove etničkih politika", istakao je Komšić.

Osvrnuo se i na tvrdnje da je njegova stranka zagovornik legitimnog presravljanja.

"Još jedna laž. Nikada mi nismo, niti ćemo ikada braniti legitimno predstavljanje, jer je to u srži jedan pro-fašistički narativ, nespojiv sa našim politikama građanske države, dok je upravo Konaković više puta govorio da „nije dobro da Hrvatima Bošnjacima biraju predstavnike“ i time se sam svrstao na drugu, suprotnu stranu onih vrijednosti u potpunoj suprotnosti sa evropskim standardima, pa ako hoćete i suprotnim sa vrijednostima zapadno-demokratskog svijeta, kojem mi težimo, a Konaković to zakoči kada god to može, kako bi ovdje zadržao neki pseudo-feudalni sistem u kojem on sebe vidi kao poglavicu Bošnjaka", poručio je Komšić.
Prpa.ba

#95840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Komsic ugasio Konakovica, NES ugasio Fudu, svi kolektivno ugasili Murfija i njemackog turistu.. :lol:
PM72

#95841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Ova dva šupka počeli se prepucavat preko medija- ko Plenković i Milanović.
dječak sa šibicama

#95842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dječak sa šibicama »

SDFA nema ni za autobuse, tanka posjeta mitingu
512MB

#95843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Žao mi Nerke jer neće moći duradi nešto za ovu zemlju :D
512MB

#95844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

E budale Kifle, kreno javno na Komšića :-)
ragib

#95845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ragib »

Ove bosnjacke politike ne valjaju nego eto bosnjaci bi volili da vide kako bi to izgledalo bez sda, mislim da niko nije odusevljen ni osmorkom.
Mislim da je zelja amerike I smidta velika da izbace sda iz vlasti dovela do kontraproduktivnosi, ovi su samo ojacali ko hdz sto je ojacao uz komsica. C
Iskreno cudno izbacuju sda radi korupcije a eto ovi drugi su neke postenjacine iz snsd I hdza
Last edited by ragib on 25/04/2023 17:12, edited 1 time in total.
plavi_E

#95846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

ragib wrote: 25/04/2023 17:08 Ove bosnjacke politike ne valjaju nego eto bosnjaci bi volili da vide kako bi to izgledalo bez sda, mislim da niko nije odusevljen ni osmorkom
To je to! Samo sto je Xmorka mislila da je nezadovoljstvo stanovnistva sa SDA beskonacno i da oni na osnovu toga mogu raditi sta god hoce nikad nece biti izdajnici ko SDA. E tu su se zahebali.
plavi_E

#95847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Prpa.ba wrote: 25/04/2023 17:01 Komsic ugasio Konakovica, NES ugasio Fudu, svi kolektivno ugasili Murfija i njemackog turistu.. :lol:
Nece Fudo biti jedina zrtva NES-a. Mogli biu Krajisnici ugasiti jos negog. U stilu "mogob ovdi njeko bit bjen"
ragib

#95848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ragib »

plavi_E wrote: 25/04/2023 17:11
ragib wrote: 25/04/2023 17:08 Ove bosnjacke politike ne valjaju nego eto bosnjaci bi volili da vide kako bi to izgledalo bez sda, mislim da niko nije odusevljen ni osmorkom
To je to! Samo sto je Xmorka mislila da je nezadovoljstvo stanovnistva sa SDA beskonacno i da oni na osnovu toga mogu raditi sta god hoce nikad nece biti izdajnici ko SDA. E tu su se zahebali.
Dok je bakir I sebija na cely sda tesko ce neko biti gori. Mehmedovic da dodje sda bi zakucala a I sa blentavim trenutnim sastavom dobivaju puno
plavi_E

#95849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

512MB wrote: 25/04/2023 17:08 E budale Kifle, kreno javno na Komšića :-)
Potez ocajnika. Zna i on da je njihov eksperiment propao.
Student_u_Ostavci

#95850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Joj, pa morate sada i Cvitanoviću kmečati jer ste bez njega pušiona. :cry:

Nestvarno šta se radi umjesto da su stranke sa najvećim brojem glasova sjele i napravile vladu dopustilo se da vlada ovisi o Iliji Cvitanoviću :lol:
Locked