Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mirza_15

#38976 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Sada sa utakmice. Užasnih posljednjih pola sata. Pa svaki napad TC-a nama panika. Pa mrtvi Željo zatvori utakmicu protiv Širokog da ne upute ni jedan jedini šut nakon što su poveli nama svaka akcija TC-a visi gol. Ovaj poništeni gol TC-a mene sramota. Jeste nama kasnije poništio čist gol, ali za ono svirati ofsajd.... Bože sačuvaj. Ziljkiću bi ja odbio pola plate za one gluposti. Prvo nabijanje i žuti pa se još poslije utakmice, kada je sve gotovo, pokoška za još jedan. Ali kako su nas ljudi stisli posljednjih pola sata kao da su Barcelona. Mi svi sa tribina vidimo da Čirjak na boku ispada k'o iz tramvaja, vidimo da fali trke u veznom redu jer igraju Vrančić i Avramovski. Mirza tek pred kraj utakmice skontao da Čirjak mora vani i da ima dva lijeva beka na klupi, te da izvede Avramovskog i ubaci Mustafića da unese malo živosti u vezni red. Mislim koji će ti Q. dva lijeva beka ako će ti to igrati vezni koji to usput katastrofalno odigra?

I ne čitavu zadnju liniju promijenio. Šerbecic opet kiks za 1:1. Desno morao mijenjati zbog kartona. Što je mijenjao lijevo Čirjak se apsolutno nije snašao.

Sve u svemu, užas. Mi dobili, a ja k'o popišan izašao sa utakmice.
Silvester071

#38977 Re: Utakmice.

Post by Silvester071 »

Serbecic dobro ograjiso negdje, loš iz kola u kolo...
Utakmica, KATASTROFA, dva pasa ne mogu sastaviti, trenerski rukopis se vidi 🥴.
A ova sudijska bruka, pa ovo u Ruandi nema, sto neko napisa prethodno, izasao sa stadiona ko popišan 🤢

P.S Teren dobar
mirza_15

#38978 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Prvih 15 minuta drugog je na nešto ličilo. Hajde i dijelovi prvog. Ostalo jako, jako loše. Gledam sa istoka onog lika što nakon njihove akcije uđe u naš šesnaesterac i fino vidim koliko je u dobroj poziciji da zabije gol. Šta mu bi da odigra u sredinu samo ptice znaju. Ne tako dobru, ali sličnu situaciju su imali u prvom i opet nisu pucali.

Vidim, protiv Zrinjskog smo već izgubili izgleda. Počistili kartone biseri.
van Basten

#38979 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Kakav horor od igre... ovih 5 kola sa ekipa.a iz donjeg dijela tabele nisu licili bukvalno ni na sta (kao ni protiv Veleza i komsija dok se jos drugi dio sezone igrao). Ne znam cemu se sad nadati kad idu derbiji jedan za drugim. Po neofirnom ciscenju kartona reklo bi se da smo iducu vec halalili.
mirza_15

#38980 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Igrali smo dobro protiv Širokog. Željo je isto truba. Ova utakmica je bila užasna, ali i dalje mislim da smo bolji od te dvije ekipe ispred kojih treba da bude o na kraju. Ali znat ćemo dosta toga nakon ove srijede i vikenda. Ako dobijemo Širokog za vikend u veoma dobroj smo poziciji bez obzira na ovu sada u srijedu.
last mohicans

#38981 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ali što nas Rendulić opet ponizi da je uz njih Velez najbolja ekipa. Mozda mi drugim očima gledamo, a ćišćenjem kartona idemo u prilog toj priči, da se ničemu ne nadamo, a mozda još i večeras matematički obezbijede titulu.
Logovan

#38982 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

mirza_15 wrote: 24/04/2023 18:18 Igrali smo dobro protiv Širokog. Željo je isto truba. Ova utakmica je bila užasna, ali i dalje mislim da smo bolji od te dvije ekipe ispred kojih treba da bude o na kraju. Ali znat ćemo dosta toga nakon ove srijede i vikenda. Ako dobijemo Širokog za vikend u veoma dobroj smo poziciji bez obzira na ovu sada u srijedu.
Mislim i ja isto, ali nam je trener velika neznalica. :roll:
ZonFon

#38983 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

last mohicans wrote: 24/04/2023 18:22 Ali što nas Rendulić opet ponizi da je uz njih Velez najbolja ekipa. Mozda mi drugim očima gledamo, a ćišćenjem kartona idemo u prilog toj priči, da se ničemu ne nadamo, a mozda još i večeras matematički obezbijede titulu.
Ne znam sto nas je ponizio?! Sinoc sam gledao Mostaraki derbi niko do sada nije ovako trkacki parirao Zrinjskom. Da je Velez imao malo koncentrisanije napadace mininalno bi x izvukli. Za razliku od nase takme na tom istom terenu protiv iste ekipe Velez je izgledao mnogo ozbiljnije.
last mohicans

#38984 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

ZonFon wrote: 24/04/2023 20:20
last mohicans wrote: 24/04/2023 18:22 Ali što nas Rendulić opet ponizi da je uz njih Velez najbolja ekipa. Mozda mi drugim očima gledamo, a ćišćenjem kartona idemo u prilog toj priči, da se ničemu ne nadamo, a mozda još i večeras matematički obezbijede titulu.
Ne znam sto nas je ponizio?! Sinoc sam gledao Mostaraki derbi niko do sada nije ovako trkacki parirao Zrinjskom. Da je Velez imao malo koncentrisanije napadace mininalno bi x izvukli. Za razliku od nase takme na tom istom terenu protiv iste ekipe Velez je izgledao mnogo ozbiljnije.
Zbog cjelokupne situacije, ulozenog-dobivenog, jeste poniženje. Sinoć Velez jeste zasluzio više, ali ako su pribliznog ranga Zrinjskog, sto ih ne dobiše ili što nas ne nalupaše, nego zabili jedan i to poklonjen od nas, baš kao što smo mi dva poklonili istom tom Zrinjskom.
ZonFon

#38985 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

last mohicans wrote: 24/04/2023 20:47
ZonFon wrote: 24/04/2023 20:20

Zbog cjelokupne situacije, ulozenog-dobivenog, jeste poniženje. Sinoć Velez jeste zasluzio više, ali ako su pribliznog ranga Zrinjskog, sto ih ne dobiše ili što nas ne nalupaše, nego zabili jedan i to poklonjen od nas, baš kao što smo mi dva poklonili istom tom Zrinjskom.
Pa sto ih mi ne pobjedismo ako smo bolji od Veleza?
last mohicans

#38986 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

ZonFon wrote: 24/04/2023 21:28
last mohicans wrote: 24/04/2023 20:47
Mi smo pobijedili sami sebe, onakav Velez nije sigurno bolji od nas, ali u ovom trenutku imaju kvalitetnijeg trenera.
ZonFon

#38987 Re: Utakmice.

Post by ZonFon »

last mohicans wrote: 24/04/2023 21:38
ZonFon wrote: 24/04/2023 21:28

Mi smo pobijedili sami sebe, onakav Velez nije sigurno bolji od nas, ali u ovom trenutku imaju kvalitetnijeg trenera.
Imaju stabilno financiranje, bez previranja u upravi, podrsku navijaca, kontinuitet kakav takav ali je kontinuitet i tek na sve to kvalitetnijeg trenera. Mozemo mi gledati igrace "head to head" ali ne cini nas to boljim od njih. Za pocetak da je Mirzu nekako otjerati jer je kvalitetom dosta ispod dovedenih pojacanja i ne vjerujem da je sposoban dovesti nas do mjesta koje vodi u evropu.
Cossack

#38988 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Mirza je počeo da pravi rezultate a najgore za ekipu bi bilo da sada ode. Neka odradi do kraja sezone pa neka se onda podvuče crta.
Piaty

#38989 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Cossack wrote: 24/04/2023 23:05 Mirza je počeo da pravi rezultate a najgore za ekipu bi bilo da sada ode. Neka odradi do kraja sezone pa neka se onda podvuče crta.
Kako bi se na ekipu odrazio odlazak Varešanovića?

Da li rezultati Sarajeva više ne bi bili toliko dobri kao što su dobri pod njegovim vodstvom?
Piaty

#38990 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

@mirza_15

Znači Tuzla krenula Blitzkrieg zadnjih pola sata :lol:

Dragi Bože, dobro smo mi ikoga pobijedili. Bez zajebancije. Nekada zavidim plavim susjedima. Igraju bolje u skladu sa mogućnostima. Ajoj kad neko spomene Europu i euro takmičenja u istoj rečenici sa Sarajevom...

Žao mi je ali uskoro će jzgleda doći vrijeme pa će se govoriti da je Zrinjski najveći bosanski klub i to ne bi bilo ništa neobjektivno jer zajebi povijest u kojoj smo osvojili titule u vrijeme Kraljevine SHS i u Austrougarskoj. Gdje su naše titule u zadnjih 20 godina?
mirza_15

#38991 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Piaty wrote: 25/04/2023 09:37 @mirza_15

Znači Tuzla krenula Blitzkrieg zadnjih pola sata :lol:

Dragi Bože, dobro smo mi ikoga pobijedili. Bez zajebancije. Nekada zavidim plavim susjedima. Igraju bolje u skladu sa mogućnostima. Ajoj kad neko spomene Europu i euro takmičenja u istoj rečenici sa Sarajevom...

Žao mi je ali uskoro će jzgleda doći vrijeme pa će se govoriti da je Zrinjski najveći bosanski klub i to ne bi bilo ništa neobjektivno jer zajebi povijest u kojoj smo osvojili titule u vrijeme Kraljevine SHS i u Austrougarskoj. Gdje su naše titule u zadnjih 20 godina?
Ma ono je bilo strašno zadnjih pola sata. Svaki napad neko kuhanje oko našeg gola. Patnja za gledati. Još kada nas sudija pogura sa onim "ofsajdom"... Muka mi bilo kada sam izašao iako smo dobili. Ja ne znam kako mi svi na tribini vidimo da mora mijenjati lijevog beka jer onog kao da nema na terenu. Dva mu sjede na klupi, a na toj pozicji igra vezni igrač i ispada kao iz tramvaja. Svi vidimo da u veznom redu fali trke i agresivnosti i da mora barem jednog od dvojca Vrancic - Avramovski da vadi. On to skonta tek u 86-toj i 79-toj minuti (evo ne bi mi mrsko da provjerim). Možda je malo i psiha kod nas na tribinama, ali meni je izgledalo kao da nas Barcelona napada posljednjih pola sata. Kako nismo u stanju da smirimo prosječnog protivnika i stavimo utakmicu pod kontrolu? Hajde da ti protivnik napravi neku šansu nije problem. Fudbal je. Ali da ti ne znaš odakle sijeva 30 minuta mi je neshvatljivo.
last mohicans

#38992 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Pa čekao da dobiju žute, Avram dobio u 79, tad ga i zamjenio. :-) Vrančić dobio zuti u 82. Po izvjestaju na rezultati.com Vrančića nije ni zamjenio. Ja fakat nisam upratio. A danas najavljuje borbu za 3 boda protiv najbolje ekipe, a tri najbolja igrača ne igraju jer ih je neko instruisao da požute. Komična kosica naša. Pročitah na drugom forumu da Kodro nije prihvatio jer su kosicini haveri iz podzemlja prijetili Mehi da se ne zajebaje. Ako je tako, mi smo u raljama kriminalaca, a jedan od uglednijih novinara mi je isto kazao. Ako je to sve istina, apsolutno podržavam HZ.
Last edited by last mohicans on 25/04/2023 16:28, edited 1 time in total.
dzeno123

#38993 Re: Utakmice.

Post by dzeno123 »

Uzas, kao rastimani orkest, Mirzu je pregazilo vrijeme a relativno je mlad. Kretnje bez lopte igracima uzas. Ni jedne uigrane akcije da vidis to je njegov pecat. Kad gleda covjek vani ekipe, to uvijek se neko nekom otvara da ima opciju, meni kao laiku to zapada za oko ovo...
Logovan

#38994 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

dzeno123 wrote: 25/04/2023 16:21 Uzas, kao rastimani orkest, Mirzu je pregazilo vrijeme a relativno je mlad. Kretnje bez lopte igracima uzas. Ni jedne uigrane akcije da vidis to je njegov pecat. Kad gleda covjek vani ekipe, to uvijek se neko nekom otvara da ima opciju, meni kao laiku to zapada za oko ovo...
Ma on je pregažen od početka trenerske karijere. :lol:
sencobih

#38995 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Sve utakmice zavrsene 1-0 samo smo mi nezadovoljni, a ostali su odigrali super jako i po misljenju objektivne sarajevske publike jedino smo mi nezasluženo pobijedili.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#38996 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Pa drugi nisu potrošili milion na tri igrača moj Senco...
sencobih

#38997 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Pitar sa Kariba wrote: 25/04/2023 21:04 Pa drugi nisu potrošili milion na tri igrača moj Senco...
Sto jes jes, ali evo real gubi od girone 4-1, i to im anonimus dade 4 gola, znači nije sve ni novcu ni u imenu. Ne moze se reci ni da je real loš. U našoj ligi novac ne znači ništa, jer se kljucne stvari rješavaju raznim igrama van terena.
mirza_15

#38998 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

last mohicans wrote: 25/04/2023 16:18 Pa čekao da dobiju žute, Avram dobio u 79, tad ga i zamjenio. :-) Vrančić dobio zuti u 82. Po izvjestaju na rezultati.com Vrančića nije ni zamjenio. Ja fakat nisam upratio. A danas najavljuje borbu za 3 boda protiv najbolje ekipe, a tri najbolja igrača ne igraju jer ih je neko instruisao da požute. Komična kosica naša. Pročitah na drugom forumu da Kodro nije prihvatio jer su kosicini haveri iz podzemlja prijetili Mehi da se ne zajebaje. Ako je tako, mi smo u raljama kriminalaca, a jedan od uglednijih novinara mi je isto kazao. Ako je to sve istina, apsolutno podržavam HZ.
Mislio sam na Čirjaka i Avramovskog. Čirjak je utakmicu igrao na lijevom beku. A pored toga što je on bio rupa imao si dva dizelaša u veznom redu Avramovskog i Vrančića.
sencobih

#38999 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

last mohicans wrote: 25/04/2023 16:18 Pa čekao da dobiju žute, Avram dobio u 79, tad ga i zamjenio. :-) Vrančić dobio zuti u 82. Po izvjestaju na rezultati.com Vrančića nije ni zamjenio. Ja fakat nisam upratio. A danas najavljuje borbu za 3 boda protiv najbolje ekipe, a tri najbolja igrača ne igraju jer ih je neko instruisao da požute. Komična kosica naša. Pročitah na drugom forumu da Kodro nije prihvatio jer su kosicini haveri iz podzemlja prijetili Mehi da se ne zajebaje. Ako je tako, mi smo u raljama kriminalaca, a jedan od uglednijih novinara mi je isto kazao. Ako je to sve istina, apsolutno podržavam HZ.
Ova priča vrlo lahko moze biti iz gurbetske kuhinje, ili nekih drugih neprijatelja,a nije da ih nemamo
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#39000 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Ovo za Kodru je istina.
Isto tako ima info da je jos prije mjesec dana Smrk iz zatvora zvao Ismira da ne dira Mirzu.
Post Reply