Kakva si ti osoba... ti si zlo... kako neces to podrzavati???Ateista wrote: ↑24/04/2023 09:04Ja licno znam dosta ljudi, a i ja sam jedan od njih, koji su potpuno strait ali iskreno podrzavaju njihovu borbu za prava, nema to nikakve veze savjescu ni bilo cim drugim, vec iskrena podrska svim ugrozenim manjinama koje se bore za svoja prava.
Ne podrzavam da se trans sportisti koji su rodjeni kao muskarci takmice u zenskim kategorijama.
LGBT+ parada - 2023.
-
MUNAFIK
#601 Re: LGBT+ parada - 2023.
- qlface
#602 Re: LGBT+ parada - 2023.
+1Afro_japanac wrote: ↑23/04/2023 16:38Kme, kme religija kriva za ovo, religija kriva za ono, vidiš religija se promovise iz razloga sto je većina stanovnika ove države religiozna, kome se ne svidja ima S.Koreju, a ti kao moderator bi trebala da budeš nepristrasna a ne da brišes postove koji se ne slažu sa tvojim ličnih stavovima, a pojedine ostavljaš.Bloo wrote: ↑17/04/2023 08:47
Ako ćemo koristiti anegdotalni dokaz kao argument, onda i ja znam ljude te orijentacije i oni nisu otvoreno te orijentacije jer bi imali probleme, a kada se odluče na otvoreno iskazivanje te orijentacije i to u grupama onda i nastanu problemi (Merlinka, Kriterion...).
Šege i šale su OK sve dok nisu na tvoj račun.Onda ide kmečanje o islamofobiji (ili rjeđe kršćanofobiji?)
Uzmimo drastičan primjer: Meni kao ateistkinji je tvoje religijsko predijeljenje neprirodno jer je naučeno, a nije prirođeno. Ono je usvojeno i promovisano na svakom koraku. Ono je uključeno u obrazovni sistem čak i vrtić. Ono iskače iz TV programa, svakog coska, svakog magazina...Religiji su dana prava i zmiri se na oba oka kada se gura tamo gdje joj nije mjesto. Religija se koristi i kao alat za širenje mržnje prema Drugom i Drugačijem.
Religija se promoviše kao nešto normalno dok je u suštini nešto diskriminatorno.
- murga225883
#603 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sta bi o mojem postu , zašto je slab odaziv LGBT na iftar
Neko ga izbrisao.
Da ponovimo slab odaziv na onaj LGBT iftar.
Neko ga izbrisao.
-
MUNAFIK
#604 Re: LGBT+ parada - 2023.
Valjda nisu mogli doci ovi iz Srbije i Hrvatske svakako je njih bilo vise i na paradi i na svemu... ove nase pedere boli neka stvar ocitomurga225883 wrote: ↑26/04/2023 18:03 Sta bi o mojem postu , zašto je slab odaziv LGBT na iftar
Neko ga izbrisao.
- qlface
#605 Re: LGBT+ parada - 2023.
Evo bez "mržnje" (koja se ovdje izgleda seletivno definiše u u zavisnosti sa koje strane dolazi), neka mi neki pripadnik LGBT grupe objasni da li je ovo normalno? Više je nego očigledno da će svaki LGBT trend iz Amerike doći kod nas, a to uključuje i aktivnu borbu protiv ovakvih zakona.
DeSantis je u Floridi zabranio prisustvo djece na drag shows, i parada u Floridi je zbog toga otkazana. Zašto je LGBT zajednici toliko bitno da mala djeca prisustvuju seksualiziranim predstavama sa polugolim transvestitima? Niko nije zabranio te predstave za punoljetne osobe, samo su djeca izbačena iz jednačine i odmah je nastao haos.
DeSantis je u Floridi zabranio prisustvo djece na drag shows, i parada u Floridi je zbog toga otkazana. Zašto je LGBT zajednici toliko bitno da mala djeca prisustvuju seksualiziranim predstavama sa polugolim transvestitima? Niko nije zabranio te predstave za punoljetne osobe, samo su djeca izbačena iz jednačine i odmah je nastao haos.
- AleksoMKD
#606 Re: LGBT+ parada - 2023.
Zato sto za T deo te zajednice je pristup maloljetnicima izgleda vrlo bitno ljudsko pravo.
T killed the LGB.
- Jack Be Nimble
#607 Re: LGBT+ parada - 2023.
Jel iko od vas bio na drag queen show? Imam jarane koji su drag queen, neki dress pub trivia, nema tu nikave seksualnosti.
- AleksoMKD
- Josip321
#611 Re: LGBT+ parada - 2023.
Nemože tako. Ili sve ili ništa.MUNAFIK wrote: ↑24/04/2023 22:16Kakva si ti osoba... ti si zlo... kako neces to podrzavati???Ateista wrote: ↑24/04/2023 09:04
Ja licno znam dosta ljudi, a i ja sam jedan od njih, koji su potpuno strait ali iskreno podrzavaju njihovu borbu za prava, nema to nikakve veze savjescu ni bilo cim drugim, vec iskrena podrska svim ugrozenim manjinama koje se bore za svoja prava.
Ne podrzavam da se trans sportisti koji su rodjeni kao muskarci takmice u zenskim kategorijama.
Odluči se.
-
broj dva
#612 Re: LGBT+ parada - 2023.
Afro_japanac wrote: ↑23/04/2023 16:38Kme, kme religija kriva za ovo, religija kriva za ono, vidiš religija se promovise iz razloga sto je većina stanovnika ove države religiozna, kome se ne svidja ima S.Koreju, a ti kao moderator bi trebala da budeš nepristrasna a ne da brišes postove koji se ne slažu sa tvojim ličnih stavovima, a pojedine ostavljaš.Bloo wrote: ↑17/04/2023 08:47
Ako ćemo koristiti anegdotalni dokaz kao argument, onda i ja znam ljude te orijentacije i oni nisu otvoreno te orijentacije jer bi imali probleme, a kada se odluče na otvoreno iskazivanje te orijentacije i to u grupama onda i nastanu problemi (Merlinka, Kriterion...).
Šege i šale su OK sve dok nisu na tvoj račun.Onda ide kmečanje o islamofobiji (ili rjeđe kršćanofobiji?)
Uzmimo drastičan primjer: Meni kao ateistkinji je tvoje religijsko predijeljenje neprirodno jer je naučeno, a nije prirođeno. Ono je usvojeno i promovisano na svakom koraku. Ono je uključeno u obrazovni sistem čak i vrtić. Ono iskače iz TV programa, svakog coska, svakog magazina...Religiji su dana prava i zmiri se na oba oka kada se gura tamo gdje joj nije mjesto. Religija se koristi i kao alat za širenje mržnje prema Drugom i Drugačijem.
Religija se promoviše kao nešto normalno dok je u suštini nešto diskriminatorno.
Ako je većina religiozna odakle nam.ovoliko lopiva, lažova, siledžija, huškača, pjani vozača, nesavjesni sugrađana, kurvi i dilera i narkomana i pijanica...
Naši ljudi jedntavno lažu da su vjernici, dođe im ko neka dozvola da budu šupci.
- rovac13
#613 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ima li neko objasnjenje zasto su ovi ugrozeni i sta tacno zele da ne budu ugrozeni.
Nisam u toku
Nisam u toku
- Ateista
#614 Re: LGBT+ parada - 2023.
Naravno, ne smiju proci geadom zagrljeni da ih neko ne prebije, organizovati bilo sta jer debili upadnu da ih tuku i slicno.
Nemaju pravo na brak, da registruju svoju zajednicu na neki bacin, da posjete svog partnera u bolnici i svasta nesto slicno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#615 Re: LGBT+ parada - 2023.
Klasicno brkanje vjere i grijehabroj dva wrote: ↑18/05/2023 09:36Afro_japanac wrote: ↑23/04/2023 16:38
Kme, kme religija kriva za ovo, religija kriva za ono, vidiš religija se promovise iz razloga sto je većina stanovnika ove države religiozna, kome se ne svidja ima S.Koreju, a ti kao moderator bi trebala da budeš nepristrasna a ne da brišes postove koji se ne slažu sa tvojim ličnih stavovima, a pojedine ostavljaš.
Ako je većina religiozna odakle nam.ovoliko lopiva, lažova, siledžija, huškača, pjani vozača, nesavjesni sugrađana, kurvi i dilera i narkomana i pijanica...
Naši ljudi jedntavno lažu da su vjernici, dođe im ko neka dozvola da budu šupci.
Nismo svetci ljudi smo
S olosem se isus druzio i s gresnicima i nama je poslan ne svetcima i terezama majkama
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#616 Re: LGBT+ parada - 2023.
Imaju slaba prava gotovo nikakva
Kao i vecina obicnih ljudi i manjina...bez obzira koje manjine
- Ateista
#617 Re: LGBT+ parada - 2023.
-
MUNAFIK
#618 Re: LGBT+ parada - 2023.
Njihovo NIKAD ne staje samo idu dalje i traze VISE...
U drustvima gdje imaju sve, pa cak su nekad i pozitivno "diskriminisani", evo sad tjeraju sve da prihvate kao normalno da djeca idu na nekakve seksualne predstave itd...
Bolesni ljudi nikad nemaju granicu...
- Ateista
#619 Re: LGBT+ parada - 2023.
Na zapadu znaju pretjerati i ici u krajnosti, sad da li su to samo neki pojedinacni slucajevi ili to postaje praksa, to vec nisam upucen.
Moju podrsku imaju da dodju do svojih prava koja trebaju imati, za pretjerivanje se vec ne slazem i tu moja podrska staje, kao i kod svake grupe koja je bila diskriminisana i gdje dodje do toga.
-
konami666
#620 Re: LGBT+ parada - 2023.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cetvrta ... /230520009
Pogledajte top komentare, sve neki mučenici kače sure nekakve
Opet će se skupiti bradonje da galame.
Pogledajte top komentare, sve neki mučenici kače sure nekakve
Opet će se skupiti bradonje da galame.
-
PM72
#621 Re: LGBT+ parada - 2023.
Manji BH entitet i "tolerantna i multi" Banjaluka su to odradili na pismen način.
A nas će natjerat da heftično održavamo paradu...sve dok nekom ne dojadi.
A nas će natjerat da heftično održavamo paradu...sve dok nekom ne dojadi.
- Bloo
- Globalna šefica
#622 Re: LGBT+ parada - 2023.
Pa kod nas nemaju ni osnovna prava, tako da o tome "da nikada ne staju i da traze sve vise" se nekako ne moze primijeniti na nasu situaciju.
-
MUNAFIK
#623 Re: LGBT+ parada - 2023.
Mnogi ljudi u BIH nemaju osnovna ljudska prava tako problemi ove grupe realno bas puno i ne znace u nasoj situaciji...
Ali opet to ne mjenja cinjenicu da je taj cijeli sistem povezan, da je finansiranje svih ovih aktivista povezano i da svi manje vise dobijanu direktive iz istih centara koji ovo sve vode, finansiraju, lobiraju i kontrolisu.
I ti centri kako sada guraju pricu da ne postoje polovi i da bebe mogu birat koji su pol... i da muskarci mogu ici u zenski WC ili da u skoli musko moze ze ici sa curama u svlacionicu tako i kod nas guraju polahko i to...
Vec na nekim fakuktetima drze se predavanja o 'toksicnoj muskosti' polahko se potezu teme da musko moze biti zensko itd...
Borba za prava je sada samo paravan za promociju jednog bolesnog i degerativnog sistema vrijednosti i nacina zivota.
- vaučer
#624 Re: LGBT+ parada - 2023.
A ono. Meni je pravo koje sebi roditelji daju da od rođenja dogmatiziraju djecu religijom bolesno i degenerativno. Tebi je normala.
Mišljenja jebiga.
Mišljenja jebiga.
- Bloo
- Globalna šefica
#625 Re: LGBT+ parada - 2023.
Osnovna prava - pravo na brak, porezne olaksice, posjetu partneru u bolnici, nasljedivanje imovine nakon smrti partnera... ta pravaMUNAFIK wrote: ↑20/05/2023 17:57Mnogi ljudi u BIH nemaju osnovna ljudska prava tako problemi ove grupe realno bas puno i ne znace u nasoj situaciji...
Ali opet to ne mjenja cinjenicu da je taj cijeli sistem povezan, da je finansiranje svih ovih aktivista povezano i da svi manje vise dobijanu direktive iz istih centara koji ovo sve vode, finansiraju, lobiraju i kontrolisu.
I ti centri kako sada guraju pricu da ne postoje polovi i da bebe mogu birat koji su pol... i da muskarci mogu ici u zenski WC ili da u skoli musko moze ze ici sa curama u svlacionicu tako i kod nas guraju polahko i to...
Vec na nekim fakuktetima drze se predavanja o 'toksicnoj muskosti' polahko se potezu teme da musko moze biti zensko itd...
Borba za prava je sada samo paravan za promociju jednog bolesnog i degerativnog sistema vrijednosti i nacina zivota.
Toksicna muskost postoji i interesantno je vidjeti uzrocno-posljedicnu vezu izmedu toga, religije i patrijarhata.
Ostalo ne bih komentarisala.