Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Godina nastanka je sigurno prije 1896, jer korito Miljacke jos nije uredjeno.
nemogu odredit ni ja koja je godina ali tu je filipovica kasarna ona se pocela gradit 1898 a zavrsena 1902 hotel evropa je na slici ona je izgradjena 1882 vijecnica koje nema je izgradjena 1896 djulagin dvor izgradjen 1897 itd ako je slika prije 1896 kako to da je filipovica kasrna na njoj
dobro pitanje
neznam, meni je stvarno skroz nejasna slika
jel goca bila “logorašica“?
ja sam imo jednu curu iz hrasnice, u lokalnom žargonu “šumarka” … jednom je jednom od jarana izletilo .. nije joj bilo nimalo pravo
RJ57 wrote: ↑24/04/2023 21:27
jel goca bila “logorašica“?
ja sam imo jednu curu iz hrasnice, u lokalnom žargonu “šumarka” … jednom je jednom od jarana izletilo .. nije joj bilo pravo
Jeste otac joj bio željeznicar a mama radila na čaršiji
Dom invalida je bio poznat po necemu ali ja nisam siguran tacno... moja stara je znala sve te destinacije, mislim islo se tamo na odredjeno jelo sa rajom ili na famoznim poslovnim ruckovima i vecerama, kod Palate je bila valjda kozletina cuvena, u Dva ribara kisela corba za vadjenje fleka, u domu policije kranjske kobasice ko jede oinka, kod Stake na janjetinu, Tilava i Hadzici pastrmka a Dom invalida ako se sjecam, zeljanica i to nekakva slagana ne motana.
dječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2023 22:32
Dom invalida je bio poznat po necemu ali ja nisam siguran tacno... moja stara je znala sve te destinacije, mislim islo se tamo na odredjeno jelo sa rajom ili na famoznim poslovnim ruckovima i vecerama, kod Palate je bila valjda kozletina cuvena, u Dva ribara kisela corba za vadjenje fleka, u domu policije kranjske kobasice ko jede oinka, kod Stake na janjetinu, Tilava i Hadzici pastrmka a Dom invalida ako se sjecam, zeljanica i to nekakva slagana ne motana.
Godina nastanka je sigurno prije 1896, jer korito Miljacke jos nije uredjeno.
nemogu odredit ni ja koja je godina ali tu je filipovica kasarna ona se pocela gradit 1898 a zavrsena 1902 hotel evropa je na slici ona je izgradjena 1882 vijecnica koje nema je izgradjena 1896 djulagin dvor izgradjen 1897 itd ako je slika prije 1896 kako to da je filipovica kasrna na njoj
Mislim da je na slici "kršla" (stara turska kasarna, koja je bila na istom mjestu. Nazire se doksat na prednjoj strani kojeg nema na novoj kasarni). Takodjer nije uredjen ni At mejdan (vidi se da su tu jos uvijek kuce).