Ono, ko u Rimu ko Rimljani.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#65651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je istina da "ako si lud" drzava ti ne moze nista, onda fino dobijes i ti papir da si lud, jos dobijes i invalidninu - i pocnes i ti ponasati se ludo. 
- Laplace
#65652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije istina da ti država ne može ništa ako imaš papir da si lud. Može ti:
- izdati važeću vozačku dozvollui
- izdati dozvolu za držanje vatrenog oružja
- ...
-
PM72
#65653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- muha_sa
- Laplace
#65655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebala bi, ali im uredno ostavlja važeće i jednu i drugu dozvolu. Čovjek koji je nekad davno kod Tuzle ubio neke ljude iz puške je imao olakšavajuću okolnost to što je "imao papir da je lud" ali mu to nije smetalo da (navodno) ima dozvolu za oružje. A i maloprije je neko spominjao lika koji ima papir da je lud a uredno vozi.
Logično bi bilo da taj "papir da je lud" poništava mogućnost da dobiješ i vozačku i dozvolu za oružje.
-
PM72
#65656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam siguran al mislim da poništavaju.Jedan moj drug htio ganjati invalidsku penziju-šatro lud pa su mu rekli da će ostat bez vozačkeLaplace wrote: ↑23/04/2023 20:28Trebala bi, ali im uredno ostavlja važeće i jednu i drugu dozvolu. Čovjek koji je nekad davno kod Tuzle ubio neke ljude iz puške je imao olakšavajuću okolnost to što je "imao papir da je lud" ali mu to nije smetalo da (navodno) ima dozvolu za oružje. A i maloprije je neko spominjao lika koji ima papir da je lud a uredno vozi.
Logično bi bilo da taj "papir da je lud" poništava mogućnost da dobiješ i vozačku i dozvolu za oružje.
- zateznistub
#65657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo se jurcalo... kurcilo...
- Altsa
#65658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Glupa ti prica i nema nikave veze sa temom.Truba wrote: ↑23/04/2023 11:45 Meni je neko isarao registraciju crnim sprejom
Pitao suseda multimilionera da mi samo kaze jesu li djeca romi ili neki klosari na snimku
Da se ne zabrinem
Kozja brarica me iskulirala
Umro godinu poslije...bogatuni kriju smrt svoga clana iz sekte...3 kuce nula smrtovnica
Obaveza policije je da pronade krivce za busenje guma i ostala sranja a ne djevojka da im pribavlja dokaze. Policiju zaboli neka stvar i onda covjek mora sam da rjesava problem.
- Reglan
#65659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bas mlad momak…
-
Tea lana
#65660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
NediM17
#65661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Brude se oprastaju, "ljubi te brat".
Zalosno, 24 godine, tesko roditeljima.
Zalosno, 24 godine, tesko roditeljima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#65662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto mi je glupa prica sto milioner ne da snimak krafje moga bicikla ili saranja auta?Altsa wrote: ↑23/04/2023 20:44Glupa ti prica i nema nikave veze sa temom.Truba wrote: ↑23/04/2023 11:45 Meni je neko isarao registraciju crnim sprejom
Pitao suseda multimilionera da mi samo kaze jesu li djeca romi ili neki klosari na snimku
Da se ne zabrinem
Kozja brarica me iskulirala
Umro godinu poslije...bogatuni kriju smrt svoga clana iz sekte...3 kuce nula smrtovnica
Obaveza policije je da pronade krivce za busenje guma i ostala sranja a ne djevojka da im pribavlja dokaze. Policiju zaboli neka stvar i onda covjek mora sam da rjesava problem.
Sto misle da su bogovi?
Sta sad trebam sudskim putem traziti snimak kradje bajka pa onda tek u policiju
Ne kontam te
Ni snimak nije lako dobiti
- tramvajtrojka
#65663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zali boze vozaca ove mecke sto ce na dusi citav svoj život nositi ovog debila jedino mi je zao tih ljudi kad ovakva budala naleti na nekoga jer vrlo lagano mozemo se i mi naci u ovakvoj situaciji zbog shisha brudaroni lika
cim vidis frizuricu i bradicu znas kakav je mentalni sklop bio
-
macchiato
#65665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samoubice na motorima. Jebo ga onaj ko ih izmisli.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#65666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije motor kriv
Mada slazem se da za cestovnu uporabu Yamaha R1 nije potrebna, iako ti mozes sranje i zijan napraviti i sa 250ccm
Losa procjena, mozda masna ili prljava krivina, a na toj krivini ako se brze ide osjeti se i izbocina...
Mada slazem se da za cestovnu uporabu Yamaha R1 nije potrebna, iako ti mozes sranje i zijan napraviti i sa 250ccm
Losa procjena, mozda masna ili prljava krivina, a na toj krivini ako se brze ide osjeti se i izbocina...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#65667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eno u hr muz i zena na motoru zaginuli
3 maloljetne djece ostalo
Znaci kad si kupis motor kao da si kovceg vec rezerviro
3 maloljetne djece ostalo
Znaci kad si kupis motor kao da si kovceg vec rezerviro
- azurna_obala
#65668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bože sačuvaj, ne znam šta drugo da kažem. Tek je proljeće počelo, to se odmah motori vozaju, nije mi žao ovih što izginu, žao mi je djece i mene na istoj cesti s kretenima.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#65669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije motor za 15° celzijusa, za bosanski bijeli asfalt i krntije koje pisaju ulje po cesti.
U BiH se motor moze voziti 3 mjeseca plafon. Juni, Juli, August i fajront.
-
caros
#65670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Forumski intelektualci su već zaključili da je motorista kriv
- GandalfSivi
-
zdruzdjo
#65672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sime_cipol wrote: ↑24/04/2023 03:31 Nije motor za 15° celzijusa, za bosanski bijeli asfalt i krntije koje pisaju ulje po cesti.
Necu te pokusavati ubjediti u suprotno. Niti se raapravljati. Hajde samo mi reci jesi li nekad aktivnije vozio motor. Ne mislim neki tomos 3, apn 6 ili neki skuterci. Mislim motor. A ako nisi odakle si izvukao ovaj podatak sa ta 3 mjeseca.
Last edited by zdruzdjo on 24/04/2023 06:15, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#65673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@caros
Pa klasika Bosnjin stereotipni uski pogled, na sve sto izlazi iz okvira njegovog vidjenja kako bi svijet trebao izgledati.
Sta ako je momak vozio najispravnije 60 km/h i bio ko bubica na cesti. Mozda, ovaj kojeg zalis, je svojom nepaznjom naletio na njega jer je kuckao na telefon. Ne znam ali stereotipna razmisljanja su.....
Ne znam da li je momak na motoru bio kriv ili nije
Ali
Jos uvijek je asfalt dosta hladan. Pogotovo u svakoj sjeni gdje nema sunca.
Samim tim, grip guma na motoru sa cestom na je skroz los. Eto da kazemo da je motorista vozio najispravnije, takvi uslovi bas i nemaju super faktor za kocenje, naglo skretanje, usporavanje...
E tu jos uzmes u obzir da je cesta mozda malo bila masna, rupa/izbocina, pijesak, glatka farba na isprekidanoj/punoj liniji....i eto ga.
Vozio sam motor/e cijeli zivot. Nisam imao vozacku. Na uhu imam i podsjetnik na svoje blesave dane. Od nedavno sam prvi put kupio bas svoj ozbiljniji motor i polozio. Svu opremu pokupovao. Sada imam malo drukciji pogled na to sve jer vozim opustenije i zrelije neko kad su me furali adrenalini.
Puno vozaca te jednostavno ne dozivljavaju kao ucesnika u saobracaju. Ti si za njih isto malo brži pješak koji gura kolica za pijacu. Krene da pretice auto iako te vidi da mu ides iz suprotne trake i ide direkt u tebe. Ne usporava, niti ti daje prostora da ga pri takvom kretenluku sigurno izbjegnes. Ocekuje da se sklonis na trotoar, na sljunak sa strane, zakocis...da ono zavrsi svoje. Presjece ti putanju pri prestrojavanju u traku kao da te nema uopste. Nesto podje gasati kao trkao bi se sa tobom i utrpavati ti se i naglo kociti. Ponekad si zbog slicnih kretena prisiljen i voziti malo agresivnije jer te jednostavno ugrozava. Naravno stariji sam i puno hladnije glave nego prije pa se odsabura, ali bude svega.
Da ne grijesim dusu, ima dosta onih koji se sklone davajuci prostora da ih sigurno obidjes kad te vidi u retrovizoru i sl.
Uglavnom uzmes faktor toga svega loseg, vremena, i cega sve jos tu ne i dodjes do ovoga sto se desilo.
Ruku na srce veeeeliki je broj i divljaka motorista. Voze divljaci u laganim jaknicama, bez ikakvih zastita na sebi, tenama za izlazak u grad, majicama....
Kazne su nikakve za motoriste. Policija se uopste ne trudi da ih zaustavlja. Tablice su sa preklopnim meganizmima da se ne vide na kamerama.
Pa klasika Bosnjin stereotipni uski pogled, na sve sto izlazi iz okvira njegovog vidjenja kako bi svijet trebao izgledati.
I da se Ekrem nogira iz kuhinje.
Ne znam uopste ko je momak niti ista o njemu. Alitramvajtrojka wrote: ↑23/04/2023 21:32
zali boze vozaca ove mecke sto ce na dusi citav svoj život nositi ovog debila jedino mi je zao tih ljudi kad ovakva budala naleti na nekoga jer vrlo lagano mozemo se i mi naci u ovakvoj situaciji zbog shisha brudaroni lika
cim vidis frizuricu i bradicu znas kakav je mentalni sklop bio![]()
Sta ako je momak vozio najispravnije 60 km/h i bio ko bubica na cesti. Mozda, ovaj kojeg zalis, je svojom nepaznjom naletio na njega jer je kuckao na telefon. Ne znam ali stereotipna razmisljanja su.....
Ne znam da li je momak na motoru bio kriv ili nije
Ali
Jos uvijek je asfalt dosta hladan. Pogotovo u svakoj sjeni gdje nema sunca.
Samim tim, grip guma na motoru sa cestom na je skroz los. Eto da kazemo da je motorista vozio najispravnije, takvi uslovi bas i nemaju super faktor za kocenje, naglo skretanje, usporavanje...
E tu jos uzmes u obzir da je cesta mozda malo bila masna, rupa/izbocina, pijesak, glatka farba na isprekidanoj/punoj liniji....i eto ga.
Vozio sam motor/e cijeli zivot. Nisam imao vozacku. Na uhu imam i podsjetnik na svoje blesave dane. Od nedavno sam prvi put kupio bas svoj ozbiljniji motor i polozio. Svu opremu pokupovao. Sada imam malo drukciji pogled na to sve jer vozim opustenije i zrelije neko kad su me furali adrenalini.
Puno vozaca te jednostavno ne dozivljavaju kao ucesnika u saobracaju. Ti si za njih isto malo brži pješak koji gura kolica za pijacu. Krene da pretice auto iako te vidi da mu ides iz suprotne trake i ide direkt u tebe. Ne usporava, niti ti daje prostora da ga pri takvom kretenluku sigurno izbjegnes. Ocekuje da se sklonis na trotoar, na sljunak sa strane, zakocis...da ono zavrsi svoje. Presjece ti putanju pri prestrojavanju u traku kao da te nema uopste. Nesto podje gasati kao trkao bi se sa tobom i utrpavati ti se i naglo kociti. Ponekad si zbog slicnih kretena prisiljen i voziti malo agresivnije jer te jednostavno ugrozava. Naravno stariji sam i puno hladnije glave nego prije pa se odsabura, ali bude svega.
Da ne grijesim dusu, ima dosta onih koji se sklone davajuci prostora da ih sigurno obidjes kad te vidi u retrovizoru i sl.
Uglavnom uzmes faktor toga svega loseg, vremena, i cega sve jos tu ne i dodjes do ovoga sto se desilo.
Ruku na srce veeeeliki je broj i divljaka motorista. Voze divljaci u laganim jaknicama, bez ikakvih zastita na sebi, tenama za izlazak u grad, majicama....
Kazne su nikakve za motoriste. Policija se uopste ne trudi da ih zaustavlja. Tablice su sa preklopnim meganizmima da se ne vide na kamerama.
- problemnatravunu
#65674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I uz to ne zaboraviti da je dokazano da motoristi najviše stradavaju na početku sezone vožnje....ja sam prije mjesec dana svjedočio kako se lik shebao na Bradini ničim izazvan, lik regularan motociklista sa punom opremom i zvijeri ispod sebe ... mene pretekao na izlazu iz Konjica
- Rothmans
#65675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sportak se uzme kad volis piletinu i uzivas da budes u centru paznje. To se ne salta dalje od trece, nego fino po gradu , sorc , majica , torbica ,najkice, a od opreme kaciga navucena iznad lakta. parkiraj pred kafic, stani uz put da se pozdravis sa poznanikom/poznanicom. Prolazis kolone, turiras na semaforu kad stanes kraj koke u autu itd itd. Sve ostalo je nepravilna upotreba sportaka koja nerijetko zavrsi kobno.
A ovi sto prepoznaju svoje ukradene stvari, to se ode hinjski ko musterija, snimis ko je sta je, dje zivi, sta vozi, a ne ic plakat policiji. Nece ti pomoc, a u slucaju da kasnije nesto poduzmes protiv doticnog , prvi si osumnjiceni. Think before u act !
A ovi sto prepoznaju svoje ukradene stvari, to se ode hinjski ko musterija, snimis ko je sta je, dje zivi, sta vozi, a ne ic plakat policiji. Nece ti pomoc, a u slucaju da kasnije nesto poduzmes protiv doticnog , prvi si osumnjiceni. Think before u act !