1888 godina
Ova slika mi je uvijek draga za pogledati.

Brdo džamija?
I dan danas mi nije jasno zasto ondje nije uradjen ogroman kruzni tok.agent_zero wrote: ↑22/04/2023 20:31Ova slika mi je uvijek draga za pogledati.
Koliko je Sarajevo bilo ljepše, uređenije, evropskije, zelenije...
Bila bi to ogromna, neugledna, predinamična, "ulična skalamerija". I nefunkcionalna, jer ova raskrsnica nije samo automobilska raskrsnica, na njoj su se dešavale i mnoge druge aktivnosti, osim protoka automobila.Thorgerson wrote: ↑23/04/2023 15:31I dan danas mi nije jasno zasto ondje nije uradjen ogroman kruzni tok.agent_zero wrote: ↑22/04/2023 20:31
Ova slika mi je uvijek draga za pogledati.
I da se lijepo sredi zelenilom. Kao sto je to slucaj u mnogim evropskim gradovima.
Ukrstanje puno raskrsnica, a i brzo se vozi bas na onom pravcu. Rijesis problem manjka zelenila, usporis malo saobracaj i ukines semafore, barem dio, rijesis problem pjesacima za prelazak ulice.
I na kraju dobijes 10x ljepsu raskrsnicu.
Jer ima definitvno prostora za to.
A gdje sam napisao da mu je radijus 20m i da ima dvije trake?
Da, izgleda baš pitomo, kao iz bajkeagent_zero wrote: ↑22/04/2023 20:31Ova slika mi je uvijek draga za pogledati.
Pojedini kruzni jesu smanjili itekako guzve.bitanga_sa_otesa wrote: ↑23/04/2023 16:59 nemojte tako torgerson je onlajn stuĆLJak ,ne smijete sputavati njegove fix ideje
takvi strućljaci poput njega su nam izgradili desetine debilnih kruznih tokova zbog kojih se stvaraju guzve...
Pa evo uzmi google earth pa nacrtaj u mjerilu kružni da ima radijus veći od 20m i više od dvije trake a da ne zalazi u gabarite okolnih zaštićenih objekata. Nemoguće.Thorgerson wrote: ↑23/04/2023 19:05A gdje sam napisao da mu je radijus 20m i da ima dvije trake?
Kruzni sa fiksnim izlazima prema odredjenim smjerovima bi sigurno poboljsao prolaz, nego ova skalamerija od raskrsnice.
Naravno da nisam za to da se prave ovo kao do sada, na Pofalicima.
Takodjer, broj traka iz grada je potrebno smanjiti. Nema smisla da kroz grad idu 4 trake. Treba ici ka tome da se to smanjuje na minimum. Jbt, titova kao neko setaliste i onda imas tri trake gdje zuje auta 100 na sat. Smijesno. Od tih auta te ne dijeli nista, komadic bloka nekakvog.
To sve treba ukinuti. Ostaviti samo ono sto je nuzno. Za stanare i za servis. Ko ide u grad ogaditi mu da ide s autom. To je trend u svijetu.
Al ok, neka ostane ovako. Mozda jos ukinuti trotoar pa pruziti jos jednu traku.
putuj igumane negdje drugo sa svojim ''idejama'' i idi u te gradove ako ti je tamo bolje,ne smaraj nas ovdje po forumu.Thorgerson wrote: ↑23/04/2023 19:10
Pa da imam ideje, razmisljanja. Putujem, vidim sta ljudi rade u svojim gradovima i kako ih mijenjaju na bolje. Sta cu ti ja sto je tebi mozak ostao u 80im i sto si konzerva.
voza trolu il tastaturu po forumu
Ove zgrade su mi nepoznate