Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PM72

#8776 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Penicilin wrote: 22/04/2023 12:14 Ne nasjedajte na gluposti OS akve kakve su u ovom trenutku su sasvim dovoljno spremne i opremljene da odbrane i teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Naravno tu je i podrška saveznika tak da bilo kakva avantura biće samo na štetu onih koji je pokrenu.
Ne treba biti trol iliti dušman BiH nego samo brutalno iskren pa priznati da ovakve OS nisu u stanju samostalno vojni vježbu napravit.
Penicilin

#8777 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

PM72 wrote: 22/04/2023 12:21
Penicilin wrote: 22/04/2023 12:14 Ne nasjedajte na gluposti OS akve kakve su u ovom trenutku su sasvim dovoljno spremne i opremljene da odbrane i teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Naravno tu je i podrška saveznika tak da bilo kakva avantura biće samo na štetu onih koji je pokrenu.
Ne treba biti trol iliti dušman BiH nego samo brutalno iskren pa priznati da ovakve OS nisu u stanju samostalno vojni vježbu napravit.
Ma moraš biti trol da bi takve konstrukcije plasirao ili hajde moža i krajnje neinformisani korisni idiot jer ako proguglaš 5 minuta naći ćeš kamaru objava u zadnjih 10 godina gdje su na svim zajedničkim Nato vježbama i međunarodnim operacijama OS uvijek dobivale najviše ocjene da ne spominjemo deklarisani bataljon pješadije koji je ocjenjem potpuno Nato kompatibilnim. Arči je na ovom forumu postavio slike sa stotine samostalno održanih vježbi svih jedinica OS. Prema tome trol ili korisni idiot svejedno.
PM72

#8778 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Penicilin wrote: 22/04/2023 12:40
PM72 wrote: 22/04/2023 12:21

Ma moraš biti trol da bi takve konstrukcije plasirao ili hajde moža i krajnje neinformisani korisni idiot jer ako proguglaš 5 minuta naći ćeš kamaru objava u zadnjih 10 godina gdje su na svim zajedničkim Nato vježbama i međunarodnim operacijama OS uvijek dobivale najviše ocjene da ne spominjemo deklarisani bataljon pješadije koji je ocjenjem potpuno Nato kompatibilnim. Arči je na ovom forumu postavio slike sa stotine samostalno održanih vježbi svih jedinica OS. Prema tome trol ili korisni idiot svejedno.
Dakle ja sam idiot ako napišem istinu?
Penicilin

#8779 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

Ako tvdiš da OS nisu u stanju samostalno organizovati vojnu vježbu a OS dokazano svake godine organizuju i učestvuju u desetinama vojnih vježbi onda ne govoriš istinu već śiriš laži. Može biti mnoštvo razloga zbog kojih bilo koji pojedinac može širiti neistine o odbranmbenoj sposobnosti nekih oružanih snaga ali ovje smo ih pojednostavljeno sveli na dvije grupe. Trolovi koji su u službi potebcijalnog neprijatelja i namjerno šire neistine kako bi oslabili moral javnosti u BiH. I korisni idijoti koji su pojedinci iz domaćih redova koji šire dezinformacije u kontekstu dobronamjernih kritika nesvjesni svoje službe neprijatelju https://en.m.wikipedia.org/wiki/Useful_ ... %20leaders.
Dakle nisam rekao da je takav pojedinac idiot već korisni idiot
CrazyDiablo

#8780 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by CrazyDiablo »

PM72 wrote: 22/04/2023 12:44
Penicilin wrote: 22/04/2023 12:40
Ispada svi idioti kad uperimo prstom u nesto javno. E imam jedan primjer bas s tog ocjenjivanja al naseg, nije NATO doduse. Ja komandir izvidackog tima, cekamo cetu iz kiseljaka na manjaci. Krenuli oni u formaciji ja zovem preko veze udare artiljerijske po njima, kad nikakvog odgovora (naravno simulacija). Prosetase se ljudi, zaposjedose polozaje sve uredno, dobili 5 ocjenu, zadovoljili sve standarde. Dodem dole u stab poslije reko sta bi sa onim mojim pozivima, mogli smo ih sve unistit cim su posli, kaze meni major slusaj da je to proslo oni ne bi prosli ocjenjivanje. Pa vi skontajte koliko su nasi sposobni i spremni. A daj boze kakve misije ili necega da se zapuca pa bi vidjeli koliko bi ih ostalo
Penicilin

#8781 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

CrazyDiablo wrote: 22/04/2023 17:12
PM72 wrote: 22/04/2023 12:44

Ispada svi idioti kad uperimo prstom u nesto javno. E imam jedan primjer bas s tog ocjenjivanja al naseg, nije NATO doduse. Ja komandir izvidackog tima, cekamo cetu iz kiseljaka na manjaci. Krenuli oni u formaciji ja zovem preko veze udare artiljerijske po njima, kad nikakvog odgovora (naravno simulacija). Prosetase se ljudi, zaposjedose polozaje sve uredno, dobili 5 ocjenu, zadovoljili sve standarde. Dodem dole u stab poslije reko sta bi sa onim mojim pozivima, mogli smo ih sve unistit cim su posli, kaze meni major slusaj da je to proslo oni ne bi prosli ocjenjivanje. Pa vi skontajte koliko su nasi sposobni i spremni. A daj boze kakve misije ili necega da se zapuca pa bi vidjeli koliko bi ih ostalo
Koliko sam upratio tvoje postove po mom mišljenju ti se više uklapaš u kategoriju trola na zadatku.
PM72

#8782 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Penicilin wrote: 22/04/2023 15:31
Ako tvdiš da OS nisu u stanju samostalno organizovati vojnu vježbu a OS dokazano svake godine organizuju i učestvuju u desetinama vojnih vježbi onda ne govoriš istinu već śiriš laži. Može biti mnoštvo razloga zbog kojih bilo koji pojedinac može širiti neistine o odbranmbenoj sposobnosti nekih oružanih snaga ali ovje smo ih pojednostavljeno sveli na dvije grupe. Trolovi koji su u službi potebcijalnog neprijatelja i namjerno šire neistine kako bi oslabili moral javnosti u BiH. I korisni idijoti koji su pojedinci iz domaćih redova koji šire dezinformacije u kontekstu dobronamjernih kritika nesvjesni svoje službe neprijatelju https://en.m.wikipedia.org/wiki/Useful_ ... %20leaders.
Dakle nisam rekao da je takav pojedinac idiot već korisni idiot
E onda se nemoj ljutit ako ti napišem da si konj.Ne glup ko konj nego koristan ko konj...brz,snažan :wink:

A što se tiče OSBiH...kad naprave manevre i vježbe kao prava vojska,kad pokažu opremu,oružje,znanje i volju da zaprijete ko oni krmci na današnjoj vježbu u Batajnici-onda ću im skinut kapu i reći aferim.

A sve dok izvode "vježbe" u okviru mirovnih snaga i dok im oni daju ocjene,gebiru i naftu...mrka kapa.Opasnije su bile one vježbe dok smo bili djeca,kad smo nosali drvene puške i djelili se na partizane i švabe
Penicilin

#8783 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

Ne ljutim se piši šta hoćeš ne možeš ti mene nićim uvrijediti.Meni je bitno da oni koji čitaju shvate kakvu štetu prave korisni idioti.
PM72

#8784 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

:thumbup:
Ti živi u uvjerenju da imamo marinski korpus u oružanim snagama.
CrazyDiablo

#8785 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by CrazyDiablo »

Penicilin wrote: 22/04/2023 20:46
CrazyDiablo wrote: 22/04/2023 17:12

Koliko sam upratio tvoje postove po mom mišljenju ti se više uklapaš u kategoriju trola na zadatku.
Misljenje je ko supak, svi ga imaju..
HelaS

#8786 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HelaS »

PM72 wrote: 22/04/2023 21:04
A što se tiče OSBiH...kad naprave manevre i vježbe kao prava vojska,kad pokažu opremu,oružje,znanje i volju da zaprijete ko oni krmci na današnjoj vježbu u Batajnici-onda ću im skinut kapu i reći aferim.
Naša Vojska to drži u tajnosti, računa na faktor iznenađenja :lol:
PM72

#8787 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

HelaS wrote: 22/04/2023 21:20
PM72 wrote: 22/04/2023 21:04
Dobro si.Neće da pokažu najnovije nevidljive avione,helikoptere i tenkove nego namjerno prikazuju oklopnjake iz Vijetnama...da zavaramo mrske vlahe :lol: mudro
HelaS

#8788 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HelaS »

PM72 wrote: 22/04/2023 21:25
HelaS wrote: 22/04/2023 21:20

Dobro si.Neće da pokažu najnovije nevidljive avione,helikoptere i tenkove nego namjerno prikazuju oklopnjake iz Vijetnama...da zavaramo mrske vlahe :lol: mudro
A i motivirani su. Vojnici su plaćeni, čak i po 1500 maraka, generali i niži oficiri i do 3000 maraka. Kaže Helez, ministar naš, zar bi bili ludi da napuste te takve pozicije i pređu na Dodikovu stranu :lol: :lol:

Kakve mi političare imamo, dobro ikako i postojimo :-)
Penicilin

#8789 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

Poznato je koju opremu posjeduju OS. Ima lista na Wikiediji koja je sastavljena na osnovu listi donacija, kupovina, stanja opreme VFiB i VRS i drugih izvora. Poznato je i gdje se nalazi kao i šta je od toga operativno - možda ne baš 100% detaljno ali zna se. Oprema se pokazuje na vježbama i stotine tih slika su postavljene na ovom forumu. Pokazuje se i na otvorenim danima imaju i slike djece koja se po kasarnama penju po tenkovima i transporterima. Ono što nemamo su vojne parade koje RS i Srbija organizuju po ugledu na Rusiju i Sjevernu Koreju. Takve vojne parade rijetko koja demokratska zemlja organizuje je su takve demonstracije sile svojstvene totalitarnim režimima. Takve demonstracije sile OSBiH u zemlji koja i dalje zacijeljuje rane iz prošlog rata bi bile krajnje retardirane kao što ste retardirani vi koji to prizivate.

Što se tiče spina o opremi iz Vijetnama pogledajte o kakvom trolovanju se radi. Dakle Vijetnamskim smećem se naziva M133 koji je dokazano najbolji masovno proizvedeni APC gusjeničar na svijetu koji je i dalje u aktivnoj upotrebi u preko 50 zemalja svijeta uključujući Ameriku, Nemačku, Izrael, Tursku itd. Dakle radi se o komadu opreme koji je dokazan u svim modernim ratovima uključujući i rat u Ukrajini. I to se naziva Vijetnamskim smećem. I onda Vučić napravi paradu i poreda tamo 50 svježe ofarbanih PVP M-80 (pandan APC gusjeničara u Vojsci Srbije) koji se u ratovima 90tih po svjedočenjima onih koji su sa njima upravljali stvarno pokazao kao tabut i onda ovi naši korisni idioti kažu e pogledaj jarane šta je vojska i šta je oprema. A ne Vjetnamsko smeće kao kod nas.

Mislim stvrno informišite se malo prije nego što počnete srat.
PM72

#8790 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Penicilin wrote: 22/04/2023 22:01 Poznato je koju opremu posjeduju OS. Ima lista na Wikiediji koja je sastavljena na osnovu listi donacija, kupovina, stanja opreme VFiB i VRS i drugih izvora. Poznato je i gdje se nalazi kao i šta je od toga operativno - možda ne baš 100% detaljno ali zna se. Oprema se pokazuje na vježbama i stotine tih slika su postavljene na ovom forumu. Pokazuje se i na otvorenim danima imaju i slike djece koja se po kasarnama penju po tenkovima i transporterima. Ono što nemamo su vojne parade koje RS i Srbija organizuju po ugledu na Rusiju i Sjevernu Koreju. Takve vojne parade rijetko koja demokratska zemlja organizuje je su takve demonstracije sile svojstvene totalitarnim režimima. Takve demonstracije sile OSBiH u zemlji koja i dalje zacijeljuje rane iz prošlog rata bi bile krajnje retardirane kao što ste retardirani vi koji to prizivate.

Što se tiče spina o opremi iz Vijetnama pogledajte o kakvom trolovanju se radi. Dakle Vijetnamskim smećem se naziva M133 koji je dokazano najbolji masovno proizvedeni anfibijski APC gusjeničar na svijetu koji je i dalje u aktivnoj upotrebi u preko 50 zemalja svijeta uključujući Ameriku, Nemačku, Izrael, Tursku itd. Dakle radi se o komadu opreme koji je dokazan u svim modernim ratovima uključujući i rat u Ukrajini. I to se naziva Vijetnamskim smećem. I onda Vučić napravi paradu i poreda tamo 50 svježe ofarbanih PVP M-80 (pandan APC gusjeničara u Vojsci Srbije) koji se u ratovima 90tih po svjedočenjima onih koji su sa njima upravljali stvarno pokazao kao tabut i onda ovi naši korisni idioti kažu e pogledaj jarane šta je vojska i šta je oprema. A ne Vjetnamsko smeće kao kod nas.

Pokaži malo više kulture i kućnog odgoja u komunikaciji...nazivati retardom i idiotima koji seru sve one koji ukazuju na nedostake i propuste u OSBiH .
CrazyDiablo

#8791 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by CrazyDiablo »

Penicilin wrote: 22/04/2023 22:01 Poznato je koju opremu posjeduju OS. Ima lista na Wikiediji koja je sastavljena na osnovu listi donacija, kupovina, stanja opreme VFiB i VRS i drugih izvora. Poznato je i gdje se nalazi kao i šta je od toga operativno - možda ne baš 100% detaljno ali zna se. Oprema se pokazuje na vježbama i stotine tih slika su postavljene na ovom forumu. Pokazuje se i na otvorenim danima imaju i slike djece koja se po kasarnama penju po tenkovima i transporterima. Ono što nemamo su vojne parade koje RS i Srbija organizuju po ugledu na Rusiju i Sjevernu Koreju. Takve vojne parade rijetko koja demokratska zemlja organizuje je su takve demonstracije sile svojstvene totalitarnim režimima. Takve demonstracije sile OSBiH u zemlji koja i dalje zacijeljuje rane iz prošlog rata bi bile krajnje retardirane kao što ste retardirani vi koji to prizivate.

Što se tiče spina o opremi iz Vijetnama pogledajte o kakvom trolovanju se radi. Dakle Vijetnamskim smećem se naziva M133 koji je dokazano najbolji masovno proizvedeni APC gusjeničar na svijetu koji je i dalje u aktivnoj upotrebi u preko 50 zemalja svijeta uključujući Ameriku, Nemačku, Izrael, Tursku itd. Dakle radi se o komadu opreme koji je dokazan u svim modernim ratovima uključujući i rat u Ukrajini. I to se naziva Vijetnamskim smećem. I onda Vučić napravi paradu i poreda tamo 50 svježe ofarbanih PVP M-80 (pandan APC gusjeničara u Vojsci Srbije) koji se u ratovima 90tih po svjedočenjima onih koji su sa njima upravljali stvarno pokazao kao tabut i onda ovi naši korisni idioti kažu e pogledaj jarane šta je vojska i šta je oprema. A ne Vjetnamsko smeće kao kod nas.

Kakve ti gluposti bubas. Garant neka debeljuca iza kompjutera sto skuplja podatke po netu i pokusava ispast pametan. Prvo poredis OT sa BVP. Toliko o tom tvom nekom znanju. Druga stvar jel ti znas kakve verzije uopste koriste Izrael i Turska i koji novi modernizacije. Treca stvar, malo istrazi kakav nivo zastite pruza ovaj nas M113, valjda ces tad skontat neke stvari. I odakle ti to da je najbolji OT ikad proizveden. Dovoljno o tvom znanju govori sto skupljas podatke po wikipediji, malo se obrazuj prije nego pocnes ovdje lupat gluposti. Takvi ko ti garant g***** po kasarnama, ni za sta drugo i nisi.
Penicilin

#8792 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Penicilin »

Pokaži malo više kulture i kućnog odgoja u komunikaciji...nazivati retardom i idiotima koji seru sve one koji ukazuju na nedostake i propuste u OSBiH .
Malo kulture da ja pokažem? Jarane moj vojnik, policajac, vatrogasac su položili zakletvu da su dužni i spremni ŽRTVOVATI SVOJ ŽIVOT da bi zaštitili tvoju i moju sigurnost i slobodu. To je njihov posao i kakvi god oni bili, koliku imali platu i opremu oni su ti koje imamo da nas brane i šta god vi mislili o njima oni će biti ti koji će prvi svoju glavu rizikovati ako zatreba jer to im je posao. U ovoj zemlji fali malo više kulture poštovanja tih profesija i institucija i ja sebi vrlo rado uzimam za pravo da jebem mater svakome ko se ismijava s tim ljudima. OK? Jel ti sad jasno?
HelaS

#8793 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HelaS »

Penicilin wrote: 22/04/2023 22:26
HelaS wrote: 22/04/2023 21:28

A i motivirani su. Vojnici su plaćeni, čak i po 1500 maraka, generali i niži oficiri i do 3000 maraka. Kaže Helez, ministar naš, zar bi bili ludi da napuste te takve pozicije i pređu na Dodikovu stranu :lol: :lol:

Kakve mi političare imamo, dobro ikako i postojimo :-)
Bravo korisni idiote plata običnog vojnika samo 1500KM i to je valjda malo u odnosu na šta? Da nije možda u odnosu na platu običnog vojnika u Vojsci Srbije koja je u 2022 bila 800KM?https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/ ... Prilog.pdf
Ti i @archi i, kakva je razlika :-)
tramvajtrojka

#8794 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

HelaS wrote: 22/04/2023 23:18
Penicilin wrote: 22/04/2023 22:26
Bravo korisni idiote plata običnog vojnika samo 1500KM i to je valjda malo u odnosu na šta? Da nije možda u odnosu na platu običnog vojnika u Vojsci Srbije koja je u 2022 bila 800KM?https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/ ... Prilog.pdf
Ti i @archi i, kakva je razlika :-)
tu je ta svemirska vojska samo mi nemamo patriotsku dioptriju da je primjetimo :lol: :lol: :mrgreen:
anelsol

#8795 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by anelsol »

Mislim da se svi možemo više manje složiti da opremljenost jedinica OS nije na vrhunskom nivou, a znaju se i razlozi zašto je to tako, meɗutim postoji struktura vojnih snaga i ono što nam je jako nedostajalo 1992 godine - obrazovan oficirski i podoficirski kadar i to po NATO standardima. I da separatisti sutra izađu iz struktura OS BiH, ta struktura će opstati.
liyf

#8796 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by liyf »

da se maljo prisjetimo
TheMule

#8797 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by TheMule »

Oprema je odlicna, jer imaju cizme, imaju i pusku.
Hrmpallier

#8799 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Hrmpallier »

TheMule wrote: 23/04/2023 01:26 Oprema je odlicna, jer imaju cizme, imaju i pusku.
Nije ovo '92.
Sažaljevam slućai 😁😁😁
PM72

#8800 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Penicilin wrote: 22/04/2023 22:40

Malo kulture da ja pokažem? Jarane moj vojnik, policajac, vatrogasac su položili zakletvu da su dužni i spremni ŽRTVOVATI SVOJ ŽIVOT da bi zaštitili tvoju i moju sigurnost i slobodu. To je njihov posao i kakvi god oni bili, koliku imali platu i opremu oni su ti koje imamo da nas brane i šta god vi mislili o njima oni će biti ti koji će prvi svoju glavu rizikovati ako zatreba jer to im je posao. U ovoj zemlji fali malo više kulture poštovanja tih profesija i institucija i ja sebi vrlo rado uzimam za pravo da jebem mater svakome ko se ismijava s tim ljudima. OK? Jel ti sad jasno?
To ti ko zajeban nešto :lol:
Post Reply