samo za GTA 3 raju
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- House
#43926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
samo za GTA 3 raju
- Averus
#43927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
We're running at a fucking wall, and we're gonna crash 
https://www.pcgamer.com/were-running-at ... dget-rpgs/
Dobar clanak o stanju RPG igara i nadrkavanju troškova
https://www.pcgamer.com/were-running-at ... dget-rpgs/
Dobar clanak o stanju RPG igara i nadrkavanju troškova
- ferratilis
#43928 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Disco Elysium je savrsen primjer da mozes postici sve sto zelis u RPG-u bez ogromnog budzeta. Pillars of Eternity, Wasteland, Divinity su svi uradjeni sa slicnom filozofijom, zato i jesu dobri. Sreca da i Owlcat to razumije. Kingmaker je bio prvi korak u zanru, ali u sljedecoj igri i dalje nisu koristili cutscenes nego su znanje steceno kroz Kingmaker iskoristili da unaprijede engine i tako poboljsaju narativ, a samim tim i gameplay ima prostora da dise. Sad u Rogue Traderu idu i korak dalje sa interaktivnim segmentima. Mislim da je to najefektivniji nacin da se uradi odlican RPG. Cim pocnes unajmljivat holivudske glumce, redatelje i slicno, ode i budzet i vizija igre u vrazju mater.
- Averus
#43929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kao i obicno, prioritizacija marketinga i preveliki apetiti (pohlepa) = shit(ty) produkt.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Tito_i_Partija
#43932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Ovo važi i za sve sportske igre.
- ferratilis
#43933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hehe tipican Fargo-ovski tweet 
- Averus
#43934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Instalirao PREY (2017)
Deinstalirao PREY (2017)
Deinstalirao PREY (2017)
- Tito_i_Partija
- Averus
#43936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nerviraju me igre (kao i filmovi) kod kojih se previse toga svodi na trzaje i nagle zvukove. Ide mi na k
Prvi Prey mi se vise svidio, a nazalost nisam ni njega presao (nisam imao masinu tad za igranja)
Prvi Prey mi se vise svidio, a nazalost nisam ni njega presao (nisam imao masinu tad za igranja)
- Tito_i_Partija
#43937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam ko je sad moderator ovog podforuma, al' ko god da je, nadam se da je pročit'o tvoje postove i da sa osmjehom na licu trenutno radi na tvom perma-banu.
- Averus
#43938 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Al' zato je Death Stranding sjeo k'o ćelavom šamar. Instalirao i evo skoro tri sata nisam ustao sa stolice
Ma igraće se PREY neki drugi put. Znas ono kad ti jednostavno u datom momentu neka igra ne sjedne.
Mnoge sam tako preskocio, pa nekad kasnije uzeo igrati kad mi je raspolozenje bilo na 100% i odusevio se (Witcher, Mass Effect, Tomb Raider, Wolf Among Us, Edith Finch, A Plague Tale - samo da navedem nekoliko primjera
)
Ma igraće se PREY neki drugi put. Znas ono kad ti jednostavno u datom momentu neka igra ne sjedne.
Mnoge sam tako preskocio, pa nekad kasnije uzeo igrati kad mi je raspolozenje bilo na 100% i odusevio se (Witcher, Mass Effect, Tomb Raider, Wolf Among Us, Edith Finch, A Plague Tale - samo da navedem nekoliko primjera
- geralt
#43939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Poslije dosta vremena sam instalirao Hearts of Iron IV da probam zadnjih par DLC-ova. Probao sam nekoliko drzava sa razlicitim rezultatima, sve sa pracenjem toka historije.
- Sa Amerikom sam imao dosta uspjesnu kampanju. Japansku mornaricu sam unistio u prvih nekoliko mjeseci rata (postoje trikovi za mornaricku dominaciju kojima AI ne moze nista), izvrsio desant na japanska ostrva, usetao se u Tokio i zavrsio rat na Pacifiku sredinom 1942. Rat u Evropi je trajao nesto duze, u Berlin sam usao krajem '43., ali je SSSR dobio vecinu plijena radi nacina na koji se racuna ucesce u ratu. Nije mi se dalo dalje igrati pa sam tu zavrsio kampanju.
- Sa SSSR-om su mi Nijemci probili liniju i opkolili 20-ak divizija u Lvovu odmah na pocetku rata. Prilicno historijski tacno, znam gdje sam grijesio i u strategiji i u pripremi za rat, ali mi se nije dalo igrati dalje. Nekad cu opet pokusati.
- Sa Etiopijom su me Italijani zgazili u prvih pola godine igre. Interesantno iskustvo ali prilicno mazohisticno, ne znam na koji nacin pobijediti u tom ratu. Dosta ljudi je dobilo achievement tako da mora biti moguce.
- Sa Svicarskom sam zamalo umro od dosade i ugasio igru nakon 10 minuta.
- Italija je veoma interesantno uradjena u zadnjem DLC-u, zasad mi s njima dosta dobro ide.
- Sa Amerikom sam imao dosta uspjesnu kampanju. Japansku mornaricu sam unistio u prvih nekoliko mjeseci rata (postoje trikovi za mornaricku dominaciju kojima AI ne moze nista), izvrsio desant na japanska ostrva, usetao se u Tokio i zavrsio rat na Pacifiku sredinom 1942. Rat u Evropi je trajao nesto duze, u Berlin sam usao krajem '43., ali je SSSR dobio vecinu plijena radi nacina na koji se racuna ucesce u ratu. Nije mi se dalo dalje igrati pa sam tu zavrsio kampanju.
- Sa SSSR-om su mi Nijemci probili liniju i opkolili 20-ak divizija u Lvovu odmah na pocetku rata. Prilicno historijski tacno, znam gdje sam grijesio i u strategiji i u pripremi za rat, ali mi se nije dalo igrati dalje. Nekad cu opet pokusati.
- Sa Etiopijom su me Italijani zgazili u prvih pola godine igre. Interesantno iskustvo ali prilicno mazohisticno, ne znam na koji nacin pobijediti u tom ratu. Dosta ljudi je dobilo achievement tako da mora biti moguce.
- Sa Svicarskom sam zamalo umro od dosade i ugasio igru nakon 10 minuta.
- Italija je veoma interesantno uradjena u zadnjem DLC-u, zasad mi s njima dosta dobro ide.
- Tito_i_Partija
#43940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Volio bi da probam neku Paradox igru, ponajviše Crusader Kings 3, al' me malo plaši koliko je kompleksno i da li ja to mogu sve izučit' u ovim poznim godinama. 
-
Nano22
#43941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
auuuuu
Napokon
Rockstar Games će 17. maja konačno predstaviti igru GTA 6
Napokon
Drugi insajder Tez2, koji često objavljuje informacije o Rockstar Gamesu, otkrio je da bi ljetni update za GTA Online mogao sadržavati teasere o igri GTA 6 te da bi mogao biti stilizovan kao nadolazeća igra.
- Chmoljo
#43942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nano22 wrote: ↑25/04/2023 11:10 auuuuu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Napokon
Drugi insajder Tez2, koji često objavljuje informacije o Rockstar Gamesu, otkrio je da bi ljetni update za GTA Online mogao sadržavati teasere o igri GTA 6 te da bi mogao biti stilizovan kao nadolazeća igra.

-
Kuvet
#43943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isti sam. Nemam vala toliko vremena da se uhodavam. I ovaj hearts of iron i ck3 i europa universalis.Tito_i_Partija wrote: ↑24/04/2023 23:12 Volio bi da probam neku Paradox igru, ponajviše Crusader Kings 3, al' me malo plaši koliko je kompleksno i da li ja to mogu sve izučit' u ovim poznim godinama.![]()
- Tito_i_Partija
#43944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zna Džerald al' neće da kaže. 
- geralt
#43945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probaj sa Crusader Kings 3, on je najpristupacniji sa interfejsom i sa tutorijalima, plus sto ima dosta RPG elemenata. Pocni u Irskoj, ona se smatra "tutorijal ostrvom". Ukljucen je u MIcrosoftov Game Pass ako hoces da probas odgovara li ti ili ne.Tito_i_Partija wrote: ↑24/04/2023 23:12 Volio bi da probam neku Paradox igru, ponajviše Crusader Kings 3, al' me malo plaši koliko je kompleksno i da li ja to mogu sve izučit' u ovim poznim godinama.![]()
Problem sa Paradox igrama je sto one kada izadju budu relativno pristupacne i razumljive nakon tutorijala, ali onda svaki novi DLC i veci update doda novi sloj kompleksnosti i nove menije u interfejsu. A nove opcije ne budu nigdje objasnjene, vec moras citati teme na Paradox forumima, Reddit i Steam Guideove.
-
DonieBrasco
#43946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Internet ce da gori ago se ovo obestini, ali cudna je ta kompanija Rock Star zajedno sa partnerima.Nano22 wrote: ↑25/04/2023 11:10 auuuuu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Napokon
- Tito_i_Partija
#43947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije loše to za Game Pass, 12 dolara mjesečno je ovde, možda uzmem. Samo što je u mene trenutno backlog k'o popis kineskog stanovništva, pa ne znam ni kad bi mi doš'o u korist.
- Averus
#43948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj napetosti kad se krecem kroz BT territory, BB place, a cipele se raspadaju 
Samo da mi je da dodjem do motora i upalim ga, pa da sam miran
Samo da mi je da dodjem do motora i upalim ga, pa da sam miran
- Chmoljo
#43949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito pojma nema
- Averus
#43950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Windfarm? Evo upravo to zavrsio
Nisu mi ruke iz zemlje izlazile, samo sam veoma oprezno prolazio izmedju ovih nevidljivih žbuha
Al' zato u povratku isto Skyrim - preko brda i planina, zaobišao ih u širokom luku