Ukrajina

Dope_Man

#157126 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Neriya wrote: 21/04/2023 23:06
BiBi911 wrote: 21/04/2023 21:45

Ako ispune sve trazene uslove zasto da ne. I mi bi smo usli da ne seremo
Doduše
Koliko pročitah, učinilo se da bi ih pustili u NATO bez obzira što su u ratu i da li ispunjavaju uvjete.

Ali u pravu si
Ako ispune sve tražene uslove, ok.
To se samo tebi ucinilo. Nijedna drzava ne moze uci u NATO ako je trenutno u ratu kao Ukrajina i to nikad nije drugacije ni receno. Njima samo dolazi poruka da su nakon rata dobrodosli. A i sto ne bi bili, oprema im prelazi na NATO standard, desetine hiljada vojnika zadnjih godinu dana treniraju u NATO zemljama itd... Uci ce spremniji nego iko drugi u trenutku ulaska.

A i BiH je, al BiH nece nikad podnijeti zahtjev za clanstvo jer to moraju potpisati sve tri osobe kraj cijeg imena stoji da su nekakvi predsjednici.
Last edited by Dope_Man on 22/04/2023 00:24, edited 1 time in total.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#157127 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ukrajina mijenja jednog svećenika iz crkve povezane s Moskvom za 28 ukrajinskih vojnika

Valentyna Romanenko - Ukrajinska Pravda
Petak, 21. aprila 2023., 17:00

Image

Ukrajina je razmijenila jednog svećenika za 28 ukrajinskih vojnika. Svećenik iz Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije optužen je za suradnju s Ruskom Federacijom.

Izvor: Vasyl Maliuk, načelnik Službe sigurnosti Ukrajine, u intervjuu za novinsku agenciju Interfax-Ukrajina; Izvor Ukrajinske Pravde u agencijama za provođenje zakona.

Detalji: Maliuk je podsjetio da su od 2022. pokrenuti kazneni postupci protiv 61 svećenika. Ukupno su sudovi donijeli već sedam presuda protiv pojedinih svećenika koji su stali na stranu Rusa.

Maliuk je rekao da su razmijenjena dva svećenika.

Citat: "Želim naglasiti da neprijatelj visoko cijeni svoje agente. Na primjer, jedna takva osoba je razmijenjena za 28 ukrajinskih vojnika."

Detalji: Ukrajinska Pravda je objavila da je riječ o svećeniku Andriju Pavlenku iz grada Lisičanska, osuđenom na 12 godina zatvora zbog veleizdaje, kojeg je ukrajinska strana razmijenila 14. decembra 2022., konkretno za Amerikanca aktivistu. Tada je Jevgenij Prigožin, šef Wagner grupe, osobno upoznao razmijenjenog svećenika.

*Pokrenuli smo engleski Twitter! Prati nas!
drug_profi

#157128 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

laserShow wrote: 21/04/2023 23:22 kako da zemlja u ratu udje u nato? KAKO?
Zemlja u ratu neće i ne može po statutu NATO.
Zemlja koja razriješi svoje sporove sa susjedima, nema prepreke te vrste za NATO.
Ukrajina će rat završiti nekim mirovnim sporazumom. Jer se svaki rat završi diplomatijom na kraju. Pitanje je samo ko diktira uslove koji se stavljaju na papir.
Taj dan je daleko. Možda deceniju(e). Rusija mora da se promijeni, a za to ce trebati dejstvo sankcija i dejstvo ratnih gubitaka.
Nije uopste van realnosti da ce Rusija trampiti svoje bombe za investicije, kredite, ugovore sa zapadom.
Ako misle da se razvijaju i odrze standard trgovinom sa Indijom i Kinom, prvo je pitanje sta misle nuditi? Naftu i gas? Jer ce i oruzje ubrzo postati zastarjelo. Sve ostalo i Kina i Indija imaju.

Dakle Ukrajina će u NATO sigurno, ali ne znamo kada. Zemlja koja nema potpisan mir sa Rusijom sigurno nece dobiti glas svih clanica.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#157129 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ne mora ukrajina da udje u nato
mnogo bolje je da nato udje u ukrajinu a jos bolje samo usa i gb uz tursku od ostalih clanica

to bi bio vrlo zanimljiv razvoj situacije
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#157130 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

drug_profi wrote: 22/04/2023 00:31Zemlja koja nema potpisan mir sa Rusijom sigurno nece dobiti glas svih clanica.
I ti zapeo u ruskom svetu i kako oprostiti neprijatelju.
agent_zero

#157131 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Hame_ wrote: 21/04/2023 23:48 Neka im je sa srećom.
Spoiler
Show
BMP-1.

Btw, Bajram barečula i slava Ukrajini!
drug_profi

#157132 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Tyke wrote: 22/04/2023 00:05 Cisto sumnjam, prosto ne vjerujem da ce Ukrajinci napasti preko granice i krenuti zauzimati ruski teritorij.
To bi u startu ohrabrilo ionako bolesne umove u rusiji da objave rat, umjesto specijalne vojne operacije, i mobilisu daleko veci broj ljudstva. Nabriju svoje ljude kako su napadnuti, a retardi ko retardi se primaju. Dobro nam poznato sve to.

Najbitnije je kontraofanzivom vratiti svoj teritorij i protjerati agresora, po mogucnosti ih sto vise istrijebiti.
Tranzit preko ruske teritorije je u duzini nekih 20 km. Proboj rovova na sjeveru, tranzit cestom prolazak kroz Urazovo u RF i ulazak u Ukrajinu na cestu koja vodi prema Troitskom. još 20 km I onda u Troitske imaš dvije ceste, jedna jug prema Svatove, druga istok prema Staroblisku.
Ako bi recimo proboj bio brz i jak, sve zajedno bi za max jedan sat ZSU izasla iz Rusije, a mozda stigla i do Troitske. U tom procesu nema sanse da ne pukne linija Svatove-Dvorichne i tu pocinje povlacenje prema SD i Lugansku.
Stvar je samo kako dalje eksploatirati taj proboj, jer u Rusiji na tom području imaš jedan oklopni puk i jedan puk mehanizovane pjesadije. Morace se braniti sa sjevera jer će ovi krenuti za njima. Ako ostali ne probiju Dvorichne i krenu na istok, ostade ta ekspedicija u Troitske varena i pečena.
Taj potez bi bio vrlo rizičan, ali nije nemoguć.
Ja vjerujem da ljudi koji planiraju, znaju odlično šta rade.
Negdje će se udariti i u zid, izgubiti puno vojske i sredstava, ali niko ne očekuje da bude lagano i bez žrtava. Gledaće se krajnji rezultat.
agent_zero

#157133 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

TheProfessional wrote: 21/04/2023 23:21 Ma joj ljudi niste vi ni svjesni koliko smo mi zapravo daleko od toga da budemo operativna vojska. Maksimalno sto mozemo jeste od ovih deklarisanih ceta sastaviti jedan bataljon i to na jedvite jade motorizovani jer mehanizacija sa M113 je nikakva. PZO vise nemamo sto imamo. Do prije par godina samo su 2 covjeka u bataljonu ikad gadjala sa Boforsom i to jedan u JNA a jedan u Turskoj kad je bio na obuci. Kad je trebalo da se cijevi pregledaju da li se mogu gadjati iz topova, Bosnjacka strana je napravila 101 obatrukciju, te nemamo ljudstvo, nemamo goriva … da bi onda nasli nove novcate cijevi u skladistu jel u 8 blp ili u svom vlastitom pa smo konacno dobili valjda jednu posadu koja zna sta radi. O nekim modernijim sistemima
veze, cyber ratovanja ili sl da ne govorim. Kad sam liku rekao da zelim postaviti linux proxy server neki major iz staba negodovao jer ne zna on koristiti linux (misleci da ce in on morati u kanc vrtiti ubuntu). I jos slag na tortu u OSBiH je logistika koja je zapravo sama sebi svrha i koja operativno ne postoji. Od toga da nemaju pojma koliko sredstava treba ni koliko se trosi. Sjetih se na Manjaci vjezbe kad je najednom zafalilo 6 tona goriva. Nisu se jedinice iz Rajlovca mogle vratiti nazad sa Manjace.
Nemojte misliti da je to sve tako kako vidite u medijima. Jednostavno nemojte. Radije otidjite na Veliki Zep, Glamoc, Krcmarice… ili cak dovoljno blizu su Pale (Koran) pa pogledajte uslove rada i zivota kao i nivo obucenosti…
Sorry za offtopic
Ovakve OS kakve mi imamo su bruka i sramota za bilo koju državu.
Neriya

#157134 Re: Ukrajina

Post by Neriya »

Dope_Man wrote: 22/04/2023 00:06
Neriya wrote: 21/04/2023 23:06

Doduše
Koliko pročitah, učinilo se da bi ih pustili u NATO bez obzira što su u ratu i da li ispunjavaju uvjete.

Ali u pravu si
Ako ispune sve tražene uslove, ok.
To se samo tebi ucinilo. Nijedna drzava ne moze uci u NATO ako je trenutno u ratu kao Ukrajina i to nikad nije drugacije ni receno. Njima samo dolazi poruka da su nakon rata dobrodosli. A i sto ne bi bili, oprema im prelazi na NATO standard, desetine hiljada vojnika zadnjih godinu dana treniraju u NATO zemljama itd... Uci ce spremniji nego iko drugi u trenutku ulaska.

A i BiH je, al BiH nece nikad podnijeti zahtjev za clanstvo jer to moraju potpisati sve tri osobe kraj cijeg imena stoji da su nekakvi predsjednici.
Hvala.
Ovo ima smisla, mada mi je pisanje po portalima oko ulaska u članstvo djelovalo kao da će ih primiti bez obzira na sve

Hvala na odgovoru.
Bernardinac

#157135 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Sad odgledao film Darkest Hour iz 2017 o Winston Churchillu sa legendarnim Gary Oldmanom.

Vrh. Par puta sam se naježio na njegove sudbonosne govore.

Winston je bio pravi čovjek na pravom mjestu u sudbonosnom trenutku za spast svijeta od sila zla.

Bio je pod velikim pritiskom da traži pregovore sa Hitlerom ali nije poklekao i na kraju pobjedio.

Današnji svijet je u istoj opasnosti kao prije 80 godina.

Izgleda da je Zelenski čitao Churchilla.

Putinov Neville Chamberlain tj Angela Merkel je otišla i sada preostaje samo borba.
Krv, patnja, suze i znoj.

Zato mi je vrh stvarka od Iron Maiden, Aces High koja počinje njegovim govorom.

Nisam neki žestok fan metala ali taj uvod i tematika iz Bitke za Britaniju je vrh
Jbte suza mi krene😪

https://youtu.be/Xg9aQvjMS60
Last edited by Bernardinac on 22/04/2023 01:04, edited 1 time in total.
agent_zero

#157136 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

drug_profi wrote: 21/04/2023 22:49
Spoiler
Show
High tech war.

Ili što Bakir rekao hajtek tehnologije.
Image
drug_profi

#157137 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hame_ wrote: 22/04/2023 00:45
drug_profi wrote: 22/04/2023 00:31Zemlja koja nema potpisan mir sa Rusijom sigurno nece dobiti glas svih clanica.
I ti zapeo u ruskom svetu i kako oprostiti neprijatelju.
Hame, ja ne znam čemu ovdje oponiraš.
agent_zero

#157138 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Gremo slovenci:

Kaljuža i dalje:

Bahmut danas:

Neriya

#157139 Re: Ukrajina

Post by Neriya »

japin_mutapi wrote: 22/04/2023 00:43 ne mora ukrajina da udje u nato
mnogo bolje je da nato udje u ukrajinu a jos bolje samo usa i gb uz tursku od ostalih clanica

to bi bio vrlo zanimljiv razvoj situacije
Da
Samo da se eto Turci dogovore oko toga :-)
drug_profi

#157140 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

zato više i ne pominju :mrgreen:
Neriya

#157141 Re: Ukrajina

Post by Neriya »

geralt wrote: 21/04/2023 21:58
BiBi911 wrote: 21/04/2023 21:45

Ako ispune sve trazene uslove zasto da ne. I mi bi smo usli da ne seremo
Ali stvarno, eto ko fol nam oni ne daju, a nismo ni podnijeli zahtjev za clanstvo. Mislim zna se zasto i zbog koga nismo, ali bi mi usli u NATO u roku od mjesec dana od podnosenja.
Ali stvarno eto, ko fol nam ne daju
a znaju koje smeće je dodik
ali ga drže bez ikakvih posljedica, isto kao što drže kišobran Vučića.
Pa ti vidi!
agent_zero

#157142 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Još malo Bahmut:

SSO jedinice su i dalje u gradu:

Grad, heroj, tvrđava - Bahmut:

lajkujMe

#157143 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Njanjavi

#157144 Re: Ukrajina

Post by Njanjavi »

Poslije ovog videa i budali je jasno zbog cega se tamo ratuje.
Msm znalo se i prije al eto.
Nema tu price good guys vs bad guys.
Imas samo pijune koji slusaju tatice iz mraka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#157145 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Njanjavi wrote: 22/04/2023 09:24

Poslije ovog videa i budali je jasno zbog cega se tamo ratuje.
Msm znalo se i prije al eto.
Nema tu price good guys vs bad guys.
Imas samo pijune koji slusaju tatice iz mraka.
a naravno Putko je spasitelj od mraka vampira, guštera, pedera, GMO komaraca i ostalih zombija imperijalizma.

Možda su vas zaprašivali, ali nisu dovoljno :evil:
Njanjavi

#157146 Re: Ukrajina

Post by Njanjavi »

Mujice ne laprdaj u prazno.
Ta prica ti slabo prolazi ako nisi sa nama uz njih si.
Putin je veci poslusnik od zelenog a i iskusniji.
Doduse putko slusa malo jace tatice od ovog zelenog skobalja.
Putko ti je sine davos igrac od 1992ge.
Najsmješnije od svega da i dan danas ovce padaju na bajkicu oko sukobljene dvije strane koje iza kulisa rade za iste gospodare.
Presmjesna bajkica hljeba mi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#157147 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sine, bolje bi ti bilo da se drogiraš :skoljka:
Njanjavi

#157148 Re: Ukrajina

Post by Njanjavi »

I tebi matori da izvadiš glavu iz dupeta pod stare dane barem :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#157149 Re: Ukrajina

Post by pici »

Bernardinac wrote: 22/04/2023 01:02 Sad odgledao film Darkest Hour iz 2017 o Winston Churchillu sa legendarnim Gary Oldmanom.

Vrh. Par puta sam se naježio na njegove sudbonosne govore.

Winston je bio pravi čovjek na pravom mjestu u sudbonosnom trenutku za spast svijeta od sila zla.

Bio je pod velikim pritiskom da traži pregovore sa Hitlerom ali nije poklekao i na kraju pobjedio.

Današnji svijet je u istoj opasnosti kao prije 80 godina.

Izgleda da je Zelenski čitao Churchilla.

Putinov Neville Chamberlain tj Angela Merkel je otišla i sada preostaje samo borba.
Krv, patnja, suze i znoj.

Zato mi je vrh stvarka od Iron Maiden, Aces High koja počinje njegovim govorom.

Nisam neki žestok fan metala ali taj uvod i tematika iz Bitke za Britaniju je vrh
Jbte suza mi krene😪

https://youtu.be/Xg9aQvjMS60
Ja sam prije mrzio Čerčila, bio mi je ksenofob i zastoki kapitalist ALI ( od Neda Starka) kako sam kasnije citao o njemu i gledao dokumetntarce, shvatio sam i slazem se da je pravi covjek na pravom mjestu tog vremena.
Za Merkelovu se isto slazem, skinula je gače, kepecu od kremlja i uvukla europu u ruske kandze.
Steta je sto Amidza Joe nije mladji i da sa onom energijom i odlucnoscu se suprostavi kinesko-ruskom ekspanzionizmu.Podsjeca me na njemacko-japanski pakt ondasnjeg vremena.
Europa mora imati nekog jako lidera da povuce ala kao Čerčil onda i da zaustavi ove azijske varvare.
Ukrajina je prekretnica globalne svjetske politike.Ako tu bitku zapad izgubi, dolaze teski i neizvjesni dani.
Anglosasi poslije pada Berlinskog zida i raspada SSSR-a nisu vise imali dostojnog protivnika.
Ono sa Islamskim fundamentalistima je bila djecija igra, zagrijavanje.Sad predstoji Kinesko-Ruski svet i to se treba zaustaviti pa i razjebati.
Gvozdeni1

#157150 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

drug_profi wrote: 21/04/2023 22:15 Nije za curice.
Spoiler
Show
68. lovačka zauzima ruske rovove.
Ovi momci su koliko znam kod Vuhledara.
Dakle radi se, radci. I to je ono što ja očekujem za početak ofanzive. Čačkanje posvuda, od Hersona do Harkiva.
Rusi su se puno pritajili, ima 10ak dana (mozda i vise) nema neke buke, galame, price. Ili se ozbiljno spremaju za ukrajinsku ofanzivu ili spremaju nesto svoje.
Bice zanimljivo ugl
Post Reply