Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
dulekrele

#95126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

axe22 wrote: 21/04/2023 22:03
tvojkomsija wrote: 21/04/2023 21:24 Kako ne shvatate da ni jedan scenario rata ne donosi nista puno bolje za Bosnjake?

Posao Srba i Hrvata u BiH od 1995. pa do danas je da kontrolisu Bosnjake muslimane... da se pobrinu da nista vazno na svoju ruku ne mogu uraditi/promijeniti.

Taj posao im je namijenila medjunarodna zajednica. Zasto 1995. nisu dopustili da RS ide sa Srbijom? Zato jer u tom slucaju ostavljaju 90% muslimansku BiH.

Zasto su formirali kantone u FBiH? Jer bez kantona Hrvati se mnoze sa nulom = muslimanska/bosnjacka FBiH.

Ja mislim da je svakome jasno da ne postoji 1% sanse da se Bosnjacima omoguci ili vlastita drzava / ili da ovladaju drzavom ili federacijom.

Evo npr. poslije potencijalnog sukoba Bosnjaci odnose pobjedu...u BiH ostaje milion Bosnjaka, samo 200k Srba i 100k Hrvata. Sta bi se u tom slucaju desilo? Zapad bi skoro oa sigurno BiH pripojio Srbiji, Bosnjaci bi cinili 15% nacionalnu manjinu u okviru R. Srbije.

Ili ako Zapad dozvoli RS da se odvoji u miru... FBiH nece postati famozna Republika BiH nego ce Zapad Bosnjake uvaliti R. Hrvatskoj na upravljanje.

Hrvati kad padnu na 100 000 u BiH i tada ce imati sve poluge da blokiraju sve federalne procese i odluke. To je jasno kao dan.
Uz tvoju pricu, cudno je kako nema ni reakcija ni jedne ambasade.
(da je neko s Bosnjacke strane izjavio bilo sta u smislu DODOKOVI radnji, sigurno bi se odmah ambasade oglasile)
Bolje sutiti i imati plan nego pricati u prazno.
tramvajtrojka

#95127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

dulekrele wrote: 21/04/2023 22:11
axe22 wrote: 21/04/2023 22:03

Uz tvoju pricu, cudno je kako nema ni reakcija ni jedne ambasade.
(da je neko s Bosnjacke strane izjavio bilo sta u smislu DODOKOVI radnji, sigurno bi se odmah ambasade oglasile)
A bas se pokazalo da imamo plan u zadnjih 30 godina :mrgreen: :mrgreen: :cry: de ba ti tajni planovi , razvijanje NI za ne daj boze i onda isti ti je sahranise :lol: :lol: , slikas se za izbore u binasu taj binas propadne , u zrak dovedes svog uvazenog clana koldzu koji baci firmu u stecaj, ginex gurnes u kanal , u igmanu dozvoljavas malverzacije ovo je sve u dvije godine i ti govoris da se ima neki plan. Pa da se ima plan ne bi se razjebala zivotno vazna grana industrije :run:
Multitalent

#95128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Multitalent »

tramvajtrojka wrote: 21/04/2023 22:09
Multitalent wrote: 21/04/2023 22:04 Rata mora biti i pitanje je samo koliko se može odgoditi. Jednostavno broj Bošnjaka raste brže nego je prihvatljivo. Jedini način da se spriječi bošnjacka dominacija je ratni sukob. Rat u Ukrajini je idealan scenarij da se i ovdje zagužva.
Zadnji put je rat počeo kad je srušen berlinski zid. Sve nam je ovo odavno najavljeno. Dodik otvoreno kaže a Srbi nikada ne lažu. Oni su pošteni što se toga tiče.
Incko je najavio onom porukom Reisu. Taj čovjek je bio naš veliki prijatelj ali su mu ruke bile vezane.
Koju kotu sutra napadamo i sta duzimo od opreme de ba ljudi kad nesto pisete ne mora to biti na nivou dana komedije u Puračiću :zoka: :zzzz:

Image

Inckove vezane ruke :oops: :oops: :lol:
Karikiraš. Pokušavaš da kažeš da možemo mirno spavati jer rata nece biti.
Sve vec vidjeno. Jedino fale protesti na Marindvoru sa Titinim slikama.
tramvajtrojka

#95129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Multitalent wrote: 21/04/2023 22:19
tramvajtrojka wrote: 21/04/2023 22:09

Koju kotu sutra napadamo i sta duzimo od opreme de ba ljudi kad nesto pisete ne mora to biti na nivou dana komedije u Puračiću :zoka: :zzzz:

Image

Inckove vezane ruke :oops: :oops: :lol:
Karikiraš. Pokušavaš da kažeš da možemo mirno spavati jer rata nece biti.
Sve vec vidjeno. Jedino fale protesti na Marindvoru sa Titinim slikama.
Ljudino istinitija je moja priča nego tvoja pa ti divi to , jbt ev vec 18 godina kako je Dodik na vlasti čitamo i slušamo rat,rat rat kako vam ba ne dojadi jedno te isto ponavljati i stalno fulati :bih: do sada bi i corava koka jednom ubola koliko je najava bilo i to se slučajno uvijek te najave rata dese kad je on u govnima do guše
Multitalent

#95130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Multitalent »

Ne bi se složio da je bilo ovako ozbiljno. Sjecam se svih tih situacija ali nikada nije bilo ovoliko direktno. Plus ranije si imao solidne snage Eufora. Stranci su bili puno ozbiljniji i nisu dopuštali ovakve igre. I ključno nije bilo rata u Rusiji te je Srbija bila u rangu nasih oruzanih snaga.
A realno do zadnjeg popisa nisu ni imali razloga da prave sranja.
Volio bi da si u pravu ali sve okolnosti ti govore da je zrelo za sranje
dulekrele

#95131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dulekrele »

tramvajtrojka wrote: 21/04/2023 22:15
dulekrele wrote: 21/04/2023 22:11
A bas se pokazalo da imamo plan u zadnjih 30 godina :mrgreen: :mrgreen: :cry: de ba ti tajni planovi , razvijanje NI za ne daj boze i onda isti ti je sahranise :lol: :lol: , slikas se za izbore u binasu taj binas propadne , u zrak dovedes svog uvazenog clana koldzu koji baci firmu u stecaj, ginex gurnes u kanal , u igmanu dozvoljavas malverzacije ovo je sve u dvije godine i ti govoris da se ima neki plan. Pa da se ima plan ne bi se razjebala zivotno vazna grana industrije :run:
Malo si fulio tj. cijeli fudbal. Ne govorim o domacim nesposobnjakovicima. A situacija je ovo do sada najteza. Dodikovci ce konstantno da obaraju drzavne nadleznosti i ponistavaju zakone dok ne organizuju skupstinu sa odlukom o samostalnosti. Sta ce onda biti tesko je predvidjeti. Ili ce biti rat ili ce ameri/eufor napokon podici guzicu i razbucat separatiste.
Last edited by dulekrele on 21/04/2023 22:45, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#95132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Joj kad se zarati pa se 10. Dan Pocnemo motkama i kamenjem gadjati i ganjati. Hocemo im jebat majku jojjj 8-)
Ludzak

#95133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ludzak »

Ma samo će nas Allah sačuvati. Već priprema minobacače i tenkove.
tramvajtrojka

#95134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

made_in_sarajevo wrote: 21/04/2023 22:45 Joj kad se zarati pa se 10. Dan Pocnemo motkama i kamenjem gadjati i ganjati. Hocemo im jebat majku jojjj 8-)
sa bacanjanjem luga u oči presli smo na pravljenje slika u PS :mrgreen:
NediM17

#95135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Ulje skupo na danasnjem vaktu.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#95136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Ma vala pa gledam one slike kada policija napravi neku akciju, samo kriminalci po Sarajevu imaju jači arsenal od Armije RBiH u periodu 1992-95.

Druga je stvar što bi pučanstvo naoružanje plaćala kao metar kvadratni u centru grada.
PreWiBa

#95137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

NediM17 wrote: 21/04/2023 22:56 Ulje skupo na danasnjem vaktu.
Eto vidiš, i to je prednost.

Ne bi se morali bojati profiterstva, jer su ionako već profiterske cijene na rafalima.
NediM17

#95138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Racunamo na vase donacije.
PreWiBa

#95139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

NediM17 wrote: 21/04/2023 22:57 Racunamo na vase donacije.
Ima da radi Western Union u tri smjene.
tramvajtrojka

#95140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 21/04/2023 22:56 Ma vala pa gledam one slike kada policija napravi neku akciju, samo kriminalci po Sarajevu imaju jači arsenal od Armije RBiH u periodu 1992-95.

Druga je stvar što bi pučanstvo naoružanje plaćala kao metar kvadratni u centru grada.
Ma raja ne shvata da nece biti rata kako oni zamišljaju to jest da bude isti scenario kao 92-95, koga ba da napadaju kad imaju etnicki cist entitet i teritoriju koju vladaju oni apsolutno nemaju nikakvih pretenzija prema ijednom dijelu federacije, mi bi ti trebali biti koji bi morali ici u oslobadjanje vukojebina oko Zvornika jednostavno pozicije su davno podijeljene i svaka vrsta rata bi bila retardirana. Al posto su Srbi u pitanju koji historijski su poznati po retardiranim odlukama kroz historiju, nista me vise ne gumo iznenaditi al kakvi su oni ne računaju da bi ovaj put oni bili ti koji bi bili vise ugroženi na nivou bosnjaka 92-95 jer nikako ne racunaju na revansizam ove strane i svu srdžbu za nenaplacene racune i saburanje u rahat patnji za bolje sutra na nepronadjenim kostima svoje familije. Jednostavno previse usijanih glava na premalom prostoru
PreWiBa

#95141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 21/04/2023 23:05
sehohari wrote: 21/04/2023 22:56 Ma vala pa gledam one slike kada policija napravi neku akciju, samo kriminalci po Sarajevu imaju jači arsenal od Armije RBiH u periodu 1992-95.

Ma raja ne shvata da nece biti rata kako oni zamišljaju to jest da bude isti scenario kao 92-95, koga ba da napadaju kad imaju etnicki cist entitet i teritoriju koju vladaju oni apsolutno nemaju nikakvih pretenzija prema ijednom dijelu federacije, mi bi ti trebali biti koji bi morali ici u oslobadjanje vukojebina oko Zvornika jednostavno pozicije su davno podijeljene i svaka vrsta rata bi bila retardirana. Al posto su Srbi u pitanju koji historijski su poznati po retardiranim odlukama kroz historiju, nista me vise ne gumo iznenaditi al kakvi su oni ne računaju da bi ovaj put oni bili ti koji bi bili vise ugroženi na nivou bosnjaka 92-95 jer nikako ne racunaju na revansizam ove strane i svu srdžbu za nenaplacene racune i saburanje u rahat patnji za bolje sutra na nepronadjenim kostima svoje familije. Jednostavno previse usijanih glava na premalom prostoru
Pa moralo bi opet biti rata.
Fol je u tome što bi se moralo ratovati 100% oko Brčkog, a ni oko Goražda nije baš dobro. Može biti i neki veliki incident kod Mrkonjić Grada.
I kad jednom negdje rat počne, teško je to lokalizirati na jednom mjestu.

Plus Hrvati sa kojima bi najkasnije mjesec dana poslije počeo rat u Hercegovini i/ili srednjoj Bosni.

Ja iskreno rečeno nisam toliko siguran da oko ovoga ima išta.
Mislim, zamislite, da počnu krenuti te stvari polako: Pa ja da sam kreditor, u roku od 24 sata pi tražio što više svojih para nazad i time doveo do lančane finansijske reakcije.
Last edited by PreWiBa on 21/04/2023 23:10, edited 1 time in total.
Student_u_Ostavci

#95142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Sa pravoslavnim teroristima iz manjeg BH entiteta nikad nisi miran.

Čekamo Marfija da nam kaže da je sve okej i da zaprijeti jednim jakim saopštenjem.
MuaDib

#95143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Dodikova prdimahovina, bit će glasna podvala straha, dok se delegacija vjerovnika ne nacrta u Banja Luci. A kad se pojave bit će lihvarsko šamaranje, sa diktatom da njih ne interesuje imovina BiH, već pokriće RS za mjenice i vraćanje uloženih sredstava.
chino

#95144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by chino »

RS ove godine mora platiti 1,1 milijardu duga, i tu je jasna prica oko drzave imovine

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/29 ... video.html
pinkman

#95145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

sehohari wrote: 21/04/2023 23:08
tramvajtrojka wrote: 21/04/2023 23:05

Pa moralo bi opet biti rata.
Fol je u tome što bi se moralo ratovati 100% oko Brčkog, a ni oko Goražda nije baš dobro. Može biti i neki veliki incident kod Mrkonjić Grada.
I kad jednom negdje rat počne, teško je to lokalizirati na jednom mjestu.

Plus Hrvati sa kojima bi najkasnije mjesec dana poslije počeo rat u Hercegovini i/ili srednjoj Bosni.

Ja iskreno rečeno nisam toliko siguran da oko ovoga ima išta.
Mislim, zamislite, da počnu krenuti te stvari polako: Pa ja da sam kreditor, u roku od 24 sata pi tražio što više svojih para nazad i time doveo do lančane finansijske reakcije.
Sve se to naplati prije ili kasnije... isto kao sto Ukrajini ne daju donacije nego kredite. :D

Ja sam navikao na ove krize i ne vjerujem u bilo kakve sukobe. Valjda tako i ostane.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#95146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Multitalent wrote: 21/04/2023 22:19 Karikiraš. Pokušavaš da kažeš da možemo mirno spavati jer rata nece biti.
za ovih trijes godina, na sto si ponosan? Sta ides da branis? Svoju porodicu? Sto je nisi branio 30 godina?
Student_u_Ostavci

#95147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Čuj šta ideš da braniš :lol:

Ništa kralju, ostani ti kući i čekaj razvoj situacije. U slučaju sukoba, neće tebi četnici ništa, samo ćeš biti pozvan na informativni razgovor sa kojeg se nećeš vratiti. Ali uvijek možeš reći 'Ja se ne borim jer nemam za šta' :lol:
Multitalent

#95148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Multitalent »

laserShow wrote: 21/04/2023 23:20
Multitalent wrote: 21/04/2023 22:19 Karikiraš. Pokušavaš da kažeš da možemo mirno spavati jer rata nece biti.
za ovih trijes godina, na sto si ponosan? Sta ides da branis? Svoju porodicu? Sto je nisi branio 30 godina?
Ne znam sta bi ti odgovorio na ovo jer sve ukupno nema veze sa mojim postom. Nisam ja predmet posta niti imam potrebu da pišem o svojim nekim motivima. Piše se općenito o mogućnostima i okolnostima
Prpa.ba

#95149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Student_u_Ostavci wrote: 21/04/2023 23:23 Čuj šta ideš da braniš :lol:

Ništa kralju, ostani ti kući i čekaj razvoj situacije. U slučaju sukoba, neće tebi četnici ništa, samo ćeš biti pozvan na informativni razgovor sa kojeg se nećeš vratiti. Ali uvijek možeš reći 'Ja se ne borim jer nemam za šta' :lol:
Ako pokaze clansku NiP-a, dobice oprost greha i siguran prolaz u Anatoliju.
tramvajtrojka

#95150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 21/04/2023 23:37
Student_u_Ostavci wrote: 21/04/2023 23:23 Čuj šta ideš da braniš :lol:

Ako pokaze clansku NiP-a, dobice oprost greha i siguran prolaz u Anatoliju.
pa da mi prvi komsija bude gazija zaha i ona njegova baba ispred Narodnog pozorišta :mrgreen: :mrgreen: lijepa njemacka i austrija 8-)
Locked