Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
problemnatravunu

#95101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by problemnatravunu »

Sad bi i mater prodo kad bi je ko htjeo...... :lol: :izet:
Idemedosumom

#95102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

tataćusak wrote: 21/04/2023 17:36 Šta vele trojkaši na ove doDickove poteze? Rekli su da će zaobići u koaliciji teme oko kojih se ne slažu pa jel se slažu sa ovim srpskim potezima
Ne, sad' će Konaković izaći s nekom bijesnom izjavom, tipa da će stat na čelo Bošnjaka ako treba, poput velikog lidera Sandokana :bih:
mishic

#95103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

"Bursać: Srbija dijeli spomenice učesnicima ratova devedesetih u kojima navodno nije sudjelovala"

Da postoji i trun osječaja za poštivanje međunarodnog prava (i pravde) u međunarodnoj zajednici Srbija se ne bi na ovako lopovski način izvukla od odgovornosti za sve ono što je izazvala na Balkanu. Obzirom da odgovornost za ratni zločin ne zastarjeva bez obzira što BiH kao država ne može imati konsenzus da se iznova pokreće tužba i odgovornost Srbije makar Federacija bi, ili Bošnjaci kao narod, morali pokretati mehanizme u međunarodnoj zajednici da se ta nepravda ispravi što bi ujedno i sadašnji režim u Srbiji prisililo na korektniji odnos i prema susjedima i prema toj međunarodnoj zajednici.

Ovako komotno i bezobrazno postupanje Srbije je u stvari sračunato jer idući korak ispred, optužujući s ciljem da ne budu optuženi, dovode i međunarodnu zajednicu i susjede kojima su nanijeli toliko zla u poziciju da se oni krive za sve što se događalo. Ovo je ono klasično "drž'te lopova" jer bi bez toga Srbija daleko lakše mogla da bude suočena sa odgovornošću ne samo za Bosnu i Hercegovinu nego i Hrvatsku, Kosovo pa i Crnu Goru. Nadati se da će jednom neko progledati i sjetiti se da je pokretanje pitanja te odgovornosti još uvijek moguće i da to treba čim prije učiniti. Ovo tim prije što i dalje ta politika stvara ozbiljne tenzije na cijelom Balkanu jer je navikla nekažnjeno činiti zločine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#95104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Uvjek bilo, jos davno receno, dajte im milijardu da se ne kolju.Miletu stize naplata milijarda i po a nema se para vec da rasproda i ono malo sto nije njegovo.Opscine u PC-iju su bankrotirale ima vec deset godina, prodale su obveznice stranim bankama i mogu samo biti robovi.Budale.
saimidin

#95105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Nece ovo zlo zaustaviti nikakvi sudovi I pravo, bez sile da sprovedes pravo to je samo skrabotina na papiru

Vecina ljudi nije svjesna da je :bih: usla u novu fazu odnosa, koji vrlo lahko mogu dovesti do sranja I to veceg

:bih: Politicari su svjesni ali nemaju blage sta da preduzmu osim da cekaju I naknadno reaguju, a stranci bi status quo-dejton, ali prosao mu rok

Komsije ce sranje poceti, susjedi nece moci odoliti da se ne umijesaju, samo ostaje pitanje kako ce usa reagovati, ostali ce pozivati strane u sukobu na smirenje tenzija, primirje, ...

Ja ostajem da ce izbori u usa biti kljucni period, a mozda I ranije
internazionale

#95106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by internazionale »

madner wrote: 21/04/2023 17:03 Bakir bi dosad vec napravio kompromis.
:thumbup:
Dokazali se zločinac Bakir i njegova pogana stranka nakon što su uspješno proveli etničko čišćenje Bošnjaka u institucijama BiH
Seyfo

#95107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Seyfo »

Smite ima li te? Ako to u ponedjeljak u 15 h nije crvena linija,šta je onda?
axe22

#95108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by axe22 »

Idemedosumom wrote: 21/04/2023 18:06
tataćusak wrote: 21/04/2023 17:36 Šta vele trojkaši na ove doDickove poteze? Rekli su da će zaobići u koaliciji teme oko kojih se ne slažu pa jel se slažu sa ovim srpskim potezima
Ne, sad' će Konaković izaći s nekom bijesnom izjavom, tipa da će stat na čelo Bošnjaka ako treba, poput velikog lidera Sandokana :bih:
Zar nece izaci i RELAKSIRATI odnose?
Idemedosumom

#95109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

axe22 wrote: 21/04/2023 19:18
Zar nece izaci i RELAKSIRATI odnose?
Ne, ne, imenovat će generale, pa će iz predsjedništva u Sarajevu proglasiti juriš na Banjaluku, sa slikom rahmetli Alije u pozadini...
**queue plavo Božije prijestolje...**
Mishelinke

#95110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Dejtonski sporazum je i više nego jasan kada su u pitanju granice entiteta. Tu ne treba tumačenje. Ko to prekrši, mirovni sporazum je mrtav.

Ovo je početak rata i nemojte se zavaravati da nije tako. Njemu treba 1.2 milijardi KM koje nema i rat je njemu jedino rješenje. Iz dana u dan će biti sve više ovakvih situacija do konačne sjednice o nezavisnosti u formiranju vojske RS koja će izaći na granice entiteta. To će se sve desiti do datuma dospijeća duga.

Ko to ne vidi, njemu nema pomoći.

Sad me samo zanima reakcija OHR-a i EUFOR-a. Ako opet bude "dogovorite se", onda će biti jasno da smo prepušteni sami sebi i tad će sve opcije biti otvorene.
gistro

#95111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by gistro »

Mishelinke wrote: 21/04/2023 19:37 Dejtonski sporazum je i više nego jasan kada su u pitanju granice entiteta. Tu ne treba tumačenje. Ko to prekrši, mirovni sporazum je mrtav.

Ovo je početak rata i nemojte se zavaravati da nije tako. Njemu treba 1.2 milijardi KM koje nema i rat je njemu jedino rješenje. Iz dana u dan će biti sve više ovakvih situacija do konačne sjednice o nezavisnosti u formiranju vojske RS koja će izaći na granice entiteta. To će se sve desiti do datuma dospijeća duga.

Sad me samo zanima reakcija OHR-a i EUFOR-a. Ako opet bude "dogovorite se", onda će biti jasno da smo prepušteni sami sebi i tad će sve opcije biti otvorene.
Ima li barem ko iz KS da reaguje jbt, podigni sve što imaš i ako ništa patroliraj uz et.liniju. Hitno zasjedanje vlade, konstantno zasjedanje vlade, neka reakcija?
mirza_15

#95112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 21/04/2023 12:44
mirza_15 wrote: 21/04/2023 10:06

I ti meni odgovarao baš u vrijeme bajram namaza. Ako ti Bajram nešto znači to treba cijeniti. :thumbup:
:? Ja sam sekularni Bosnjak koji bastini tradiciju I obicaje svoga naroda.
Da te moj post nije slucajno odvratio od Bajram namaza ??....Bogami bi mene bilo stid napisati ovaj post koji si napisao.
Al da ne kvarimo danasnji dan
Baš si posvađan sa logikom. Ja sam tvoj komentar pročitao i na njega odgovorio daleko poslije Bajram namaza. Ako nisi upratio postoji vrijeme kada je koji komentar napisan. Tako sam znao kada si ti pisao svoj, a i ti vidiš kada je pisan moj. Posljednja dva dana praviš baš elementarne logičke greške.

P.S. baš čudno da i kao neko ko "baštini tradiciju i običaje" pišeš komentare u vrijeme bajram namaza. Mislim, nemam ništa protiv. Samo sam napisao da ako ti nešto bajram znači (a baštiniš tradiciju i običaje svoga naroda) onda je velika stvar da mi odgovaraš baš u vrijeme bajram namaza :thumbup:

I šta znači sekularni Bošnjak? I ja sam za sekularnu BiH. Vjerujem da si želio napisati nešto drugo. Nešto oko praktikovanja, vjerovanja...
Mishelinke

#95113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

gistro wrote: 21/04/2023 19:44
Mishelinke wrote: 21/04/2023 19:37 Dejtonski sporazum je i više nego jasan kada su u pitanju granice entiteta. Tu ne treba tumačenje. Ko to prekrši, mirovni sporazum je mrtav.

Ima li barem ko iz KS da reaguje jbt, podigni sve što imaš i ako ništa patroliraj uz et.liniju. Hitno zasjedanje vlade, konstantno zasjedanje vlade, neka reakcija?
Bošnjaci nemaju petlje za takvo nešto.

05.04.1992. godine, snajperi kolo vode, a Bošnjo izlazi na "proteste za mir".

24.04.2023. godine, Dodik izbacio policiju na entitetske granice, a Bošnjo će da protestuje ispred OHR-a za Dom naroda FBiH.

Jedino što je pozitivno je to da narod u RS ne želi rat i sukobe. Ne zato što žele suživot, već što ih je strah. Kada su se prošle godine pojavili plakati za mobilizaciju u Sarajevu, u Lukavici samo što nisu organizovali koncert ilahija za mir. Ovdje čim se počne zveckati oružjem, tamo je opšta epidemija stomačnih bolesti i dijareje.

Ali Dodika to ne spriječava da nastavi još žešće, jer 1.2 milijarde fale, a datum dospijeća sve bliži.
madner

#95114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Sve sto treba jeste da trojka objavi da bilo koje krsenje Deytona znaci da entieti vise ne postoje.

Kao i da je OHR sastavni dio Deytona.
Officer Crabtree

#95115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

madner wrote: 21/04/2023 20:33 Sve sto treba jeste da trojka objavi da bilo koje krsenje Deytona znaci da entieti vise ne postoje.

Kao i da je OHR sastavni dio Deytona.
Na hrvatskom ili američkom engleskom?
palermo

#95116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 21/04/2023 19:52
palermo wrote: 21/04/2023 12:44

:? Ja sam sekularni Bosnjak koji bastini tradiciju I obicaje svoga naroda.
Da te moj post nije slucajno odvratio od Bajram namaza ??....Bogami bi mene bilo stid napisati ovaj post koji si napisao.
Al da ne kvarimo danasnji dan
Baš si posvađan sa logikom. Ja sam tvoj komentar pročitao i na njega odgovorio daleko poslije Bajram namaza. Ako nisi upratio postoji vrijeme kada je koji komentar napisan. Tako sam znao kada si ti pisao svoj, a i ti vidiš kada je pisan moj. Posljednja dva dana praviš baš elementarne logičke greške.

P.S. baš čudno da i kao neko ko "baštini tradiciju i običaje" pišeš komentare u vrijeme bajram namaza. Mislim, nemam ništa protiv. Samo sam napisao da ako ti nešto bajram znači (a baštiniš tradiciju i običaje svoga naroda) onda je velika stvar da mi odgovaraš baš u vrijeme bajram namaza :thumbup:

I šta znači sekularni Bošnjak? I ja sam za sekularnu BiH. Vjerujem da si želio napisati nešto drugo. Nešto oko praktikovanja, vjerovanja...
Nista te nisam shvatio. Kakve veze ima u koje vrijeme sam.pisao post. Ja ne klanjam Bajram namaz prema tome.ne znam zasto ti to smeta sta ja u to vrijeme radim. A Bajram obiljezavam ruckom, baklavom, posjetom harem, posjetom rodbini I prijateljima.....sta ti uopste hoces da mi kazes ?.
Uostalom, nebitno, ne bih da gubim vrijeme na besmislenu raspravu.
Idemedosumom

#95117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Baklava, halva i voPi s rajom. Ali samo zelena boca da bude :thumbup:
Mishelinke

#95118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

:bih:
512MB

#95119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Đe je Nerko aka "Dodik je prozapadni sad, hajd duradimo nešt za državu sa našim partnerima, jel hoćete da ratujemo"

:lol:

Cirkus...
tvojkomsija

#95120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tvojkomsija »

Kako ne shvatate da ni jedan scenario rata ne donosi nista puno bolje za Bosnjake?

Posao Srba i Hrvata u BiH od 1995. pa do danas je da kontrolisu Bosnjake muslimane... da se pobrinu da nista vazno na svoju ruku ne mogu uraditi/promijeniti.

Taj posao im je namijenila medjunarodna zajednica. Zasto 1995. nisu dopustili da RS ide sa Srbijom? Zato jer u tom slucaju ostavljaju 90% muslimansku BiH.

Zasto su formirali kantone u FBiH? Jer bez kantona Hrvati se mnoze sa nulom = muslimanska/bosnjacka FBiH.

Ja mislim da je svakome jasno da ne postoji 1% sanse da se Bosnjacima omoguci ili vlastita drzava / ili da ovladaju drzavom ili federacijom.

Evo npr. poslije potencijalnog sukoba Bosnjaci odnose pobjedu...u BiH ostaje milion Bosnjaka, samo 200k Srba i 100k Hrvata. Sta bi se u tom slucaju desilo? Zapad bi skoro oa sigurno BiH pripojio Srbiji, Bosnjaci bi cinili 15% nacionalnu manjinu u okviru R. Srbije.

Ili ako Zapad dozvoli RS da se odvoji u miru... FBiH nece postati famozna Republika BiH nego ce Zapad Bosnjake uvaliti R. Hrvatskoj na upravljanje.

Hrvati kad padnu na 100 000 u BiH i tada ce imati sve poluge da blokiraju sve federalne procese i odluke. To je jasno kao dan.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#95121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tvojkomsija wrote: 21/04/2023 21:24 Kako ne shvatate da ni jedan scenario rata ne donosi nista puno bolje za Bosnjake?

Posao Srba i Hrvata u BiH od 1995. pa do danas je da kontrolisu Bosnjake muslimane... da se pobrinu da nista vazno na svoju ruku ne mogu uraditi/promijeniti.

Taj posao im je namijenila medjunarodna zajednica. Zasto 1995. nisu dopustili da RS ide sa Srbijom? Zato jer u tom slucaju ostavljaju 90% muslimansku BiH.

Zasto su formirali kantone u FBiH? Jer bez kantona Hrvati se mnoze sa nulom = muslimanska/bosnjacka FBiH.

Ja mislim da je svakome jasno da ne postoji 1% sanse da se Bosnjacima omoguci ili vlastita drzava / ili da ovladaju drzavom ili federacijom.

Evo npr. poslije potencijalnog sukoba Bosnjaci odnose pobjedu...u BiH ostaje milion Bosnjaka, samo 200k Srba i 100k Hrvata. Sta bi se u tom slucaju desilo? Zapad bi skoro oa sigurno BiH pripojio Srbiji, Bosnjaci bi cinili 15% nacionalnu manjinu u okviru R. Srbije.

Ili ako Zapad dozvoli RS da se odvoji u miru... FBiH nece postati famozna Republika BiH nego ce Zapad Bosnjake uvaliti R. Hrvatskoj na upravljanje.

Hrvati kad padnu na 100 000 u BiH i tada ce imati sve poluge da blokiraju sve federalne procese i odluke. To je jasno kao dan.
Ima smisla.
Ima teorija da je i ovo pomaganje BiH na početku samo iz razloga što su mislili da je dovoljno Bošnjaka protjerano, pa bi u toj državi i sa manjim etnocentričnim sistemom opet teško bilo zaobići Srbe ili Hrvate.

Moguće je i da je ovo sve dogovoreno da se sada RS može odcijepiti, u onom paketu "RS za Kosovo". U tom kontekstu bi se onda moglo i posmatrati Šmitovo djelovanje, kao osiguranje da i kada Srba ne bude, Hrvati imaju dovoljno snage da Bošnjaci ništa bez njih ne mogu.
Hajvan

#95122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

tvojkomsija wrote: 21/04/2023 21:24 Kako ne shvatate da ni jedan scenario rata ne donosi nista puno bolje za Bosnjake?

Jeste, al u qrcu
Hoce, al u qrcu
axe22

#95123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by axe22 »

Uz tvoju pricu, cudno je kako nema ni reakcija ni jedne ambasade.
(da je neko s Bosnjacke strane izjavio bilo sta u smislu DODOKOVI radnji, sigurno bi se odmah ambasade oglasile)
Multitalent

#95124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Multitalent »

Rata mora biti i pitanje je samo koliko se može odgoditi. Jednostavno broj Bošnjaka raste brže nego je prihvatljivo. Jedini način da se spriječi bošnjacka dominacija je ratni sukob. Rat u Ukrajini je idealan scenarij da se i ovdje zagužva.
Zadnji put je rat počeo kad je srušen berlinski zid. Sve nam je ovo odavno najavljeno. Dodik otvoreno kaže a Srbi nikada ne lažu. Oni su pošteni što se toga tiče.
Incko je najavio onom porukom Reisu. Taj čovjek je bio naš veliki prijatelj ali su mu ruke bile vezane.
tramvajtrojka

#95125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Multitalent wrote: 21/04/2023 22:04 Rata mora biti i pitanje je samo koliko se može odgoditi. Jednostavno broj Bošnjaka raste brže nego je prihvatljivo. Jedini način da se spriječi bošnjacka dominacija je ratni sukob. Rat u Ukrajini je idealan scenarij da se i ovdje zagužva.
Zadnji put je rat počeo kad je srušen berlinski zid. Sve nam je ovo odavno najavljeno. Dodik otvoreno kaže a Srbi nikada ne lažu. Oni su pošteni što se toga tiče.
Incko je najavio onom porukom Reisu. Taj čovjek je bio naš veliki prijatelj ali su mu ruke bile vezane.
Koju kotu sutra napadamo i sta duzimo od opreme de ba ljudi kad nesto pisete ne mora to biti na nivou dana komedije u Puračiću :zoka: :zzzz:

Image

Inckove vezane ruke :oops: :oops: :lol:
Locked