Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote: ↑20/04/2023 11:11
Radi...kupaju se patke
Sumnjam da patke tamo dolaze iz Zeljeznice uz toplu vodu koju imaju iz termalnih izvora.
Jedan od najludjih javnih investicija. Jos je presjekla setnicu kakvu takvu uz rijeku Dobrinju.
nije bazen presjekao setnicu i sad je napravljen novi dio od mosta kod kuce hadzihalilovica od mosta pored desnom obalom ide nova setnica napravljena prosle sedmice ispod bazena na mostu prelazi na lijevu stranu i ide nova setnica do mosta na a transferzali sad napokon ima kompletirano to setaliste na dobrinji
PM72 wrote: ↑20/04/2023 11:11
Radi...kupaju se patke
Sumnjam da patke tamo dolaze iz Zeljeznice uz toplu vodu koju imaju iz termalnih izvora.
Jedan od najludjih javnih investicija. Jos je presjekla setnicu kakvu takvu uz rijeku Dobrinju.
Fino ti kažem- kupaju se patke.Prolazim svakodnevno.Ulaz i izlaz iz kompleksa bazena je otvoren i može se proći.Fušeraj na pločicama,ogradi i na objektu je za nepovjerovat.Trebaće naknadni radovi i rekonstrukcija pojedinih dijelova pred otvaranje.
P.S.Patkama ne treba topla voda,ima ih svugdje
tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2023 11:23
nije bazen presjekao setnicu i sad je napravljen novi dio od mosta
Mozda sam ja naopak. Uz korito rijeke je napravljen bazen. Sta je falilo da se odmakne i sacuva i lijevom obalom trasa za setnicu?
ima prolaz kroz bazen ograđen uz tensatore kad bazen nije u upotrebi da se prodje kroz njega , ima i kafić otvoren pa oni imaju stolove kod bazena da se sjedne vani
Mozda sam ja naopak. Uz korito rijeke je napravljen bazen. Sta je falilo da se odmakne i sacuva i lijevom obalom trasa za setnicu?
A šta je falilo da su napravili pokriveni bazen i da ga koriste 365 dana? Ovako se koristi tri mjeseca i kapak
20 miliona mu je falilo.
tramvajtrojka wrote: ↑20/04/2023 11:31
ima prolaz kroz bazen ograđen uz tensatore kad bazen nije u upotrebi da se prodje kroz njega , ima i kafić otvoren pa oni imaju stolove kod bazena da se sjedne vani
I sto to uopce? Zasto uopce ista napraviti da se to tako radi? Prolaz kroz bazen?
P.S.
Da ne bude veliki off. Kace tramvaj za Dobrinju?
laik1981 wrote: ↑20/04/2023 11:55
Falilo nekih desetak miliona..
Moglo se pokriti i za milion.
Moglo je 1970 i neke...
Danas samo građevinski radovi cca 6-8 miliona
Plus postrojenja za zagrijavanje objekta, zagrijavanje vode, ventilacija, hlađenje....
Izađe to realno 10-15 miliona
Bez ugrađivanja
Na osnovu prezentovane studije izvodljivosti - gradit će se tramvajska pruga do Dobrinje.
Zadovoljan sam rezultatima studije i ponosan što mogu biti dio još jedne važne priče za drugačiju sliku Sarajeva, slike koja će dati još jednu novu dimenziju javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.
Trenutno oko 40 hiljada ljudi živi u ovom dijelu grada i ovaj projekat će značajno poboljšati svakodnevnicu svima.
Krenut ćemo u pregovore za izgradnju tramvajske pruge do Nedžarića, na osnovu izrađene studije, jer je jasno da će se realizacijom ovog projekta dobiti pouzdanija i kvalitetnija usluga javnog prevoza, smanjiti vrijeme putovanja i unaprijediti postojeće stanje.
Izgradnjom tramvajske pruge dobit ćemo najbrži prevoz i najkraću saobraćajnicu od Dobrinje prema Ilidži i Centru.