Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako govorimo o novim automobilima, u Volvu su njihovi novi E6 motori. Sve redom četverocilindraši 2.0, sa različitim tehnologijama u mixu. Mislim da su sad 99% svi mild hybrid. Prije su takvi imali oznaku B (bez obzira na pogonsko gorivo).
Iskreno, ako već gledaš novog, onda obavezno B5 benzin verziju, jer je poveliko auto.
A još iskrenije, tražio bih godišnjaka kakvog, sa D ili T oznakom, u ovisnosti da li želiš benzin ili dizel. Ukoliko bi s njim prelazio manje od 25000 km godišnje, ja bih išao na benzin.
preludezalude wrote: ↑19/04/2023 12:35
Ma djavo mi neda mira, treba mi neko dva samara opalit da se smirim.
Inace, auto koje bi zamijenilo prelazi manje od 10 000 km godisnje.
Za toliko km mislim da ne treba tako skup auto.
Manji, posto je za zenu, onda 500x
preludezalude wrote: ↑19/04/2023 12:35
Ma djavo mi neda mira, treba mi neko dva samara opalit da se smirim.
Inace, auto koje bi zamijenilo prelazi manje od 10 000 km godisnje.
Za toliko km mislim da ne treba tako skup auto.
Manji, posto je za zenu, onda 500x
Slažem se, 500X sa finom opremom i nekom dobrom bojom izgleda vrhunski meni.
Opet nudite auta sa cijenom od 50k+.
Za manje od 10k godisnje, vjerovatno sve po gradu. Posto hoce SUV onda za zenu 500x. Ja bih svojoj uzeo Abarth 500, da ga i ja ponekad ukradem
sime_cipol wrote: ↑19/04/2023 15:19Opet nudite auta sa cijenom od 50k+.
Za manje od 10k godisnje, vjerovatno sve po gradu. Posto hoce SUV onda za zenu 500x. Ja bih svojoj uzeo Abarth 500, da ga i ja ponekad ukradem
Ma ljudi ne trazim novo. Nebi me mogao ni puskom natjerati da dam 150 000 za auto pa kakvo god bilo. Zena vozi Megane 3 koji je u super stanju ali eto mozda bi se moglo nesto novije kupiti. XC60 bi njoj bio prevelik. Ona nece da vozi granda jer je, kako ona kaze, ko kamion, preveliko. Njoj bi najradije Mercedes gla a meni taj auto je bas bezveze. Nije mi jasno za sta se traze onolike pare.
Last edited by preludezalude on 19/04/2023 17:16, edited 1 time in total.
Konačno sam sveo izbor na par specifičnih auta, radi se o tri Aurisa. Ne bih da ulazimo sad u polemike što Auris. Zanima me samo, od ova tri, je najbolji omjer uloženo-dobijeno. I da, prvi je od Eurocentra, a čuo sam prigovora na njih ali bez argumentacije.
dzale wrote: ↑19/04/2023 23:16
Konačno sam sveo izbor na par specifičnih auta, radi se o tri Aurisa. Ne bih da ulazimo sad u polemike što Auris. Zanima me samo, od ova tri, je najbolji omjer uloženo-dobijeno. I da, prvi je od Eurocentra, a čuo sam prigovora na njih ali bez argumentacije.
dzale wrote: ↑19/04/2023 23:16