Dzana i Zana ? Slabo si ih poznavao. Ili mislis na djevojku koja je poginula ?smijesni_ste wrote: ↑18/04/2023 20:41Poznavao sam curu iz viđenja, tj. sa faksa. Ni meni nije uopšte djelovala kao neko ko samo čeka da pokupi nekog sa dobrim autom kako su pisali onomadbitanga_sa_otesa wrote: ↑18/04/2023 20:35
tuga....sjecam se koliko su srali ....a ja znao da nije nikakav furach,vec normala momak,zaradio lovu u inostranstvu,kupio sebi dobar auto....
cak koliko se sjecam da je ta djevojka sto je poginula slucajno posla s njima![]()
![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _Reds_
#65476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
smijesni_ste
#65477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim na poginulu djevojku._Reds_ wrote: ↑18/04/2023 21:06Dzana i Zana ? Slabo si ih poznavao. Ili mislis na djevojku koja je poginula ?smijesni_ste wrote: ↑18/04/2023 20:41
Poznavao sam curu iz viđenja, tj. sa faksa. Ni meni nije uopšte djelovala kao neko ko samo čeka da pokupi nekog sa dobrim autom kako su pisali onomad![]()
- ruud
#65478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta li je bilo kod Muzeja? Zaustavljen taxi, Passat 6, hejbet policije, tri patrole i pol. kombi preprijecio put iz kontra smjera.
-
elk
#65479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve pobudalilo
-
morelSeLezat
#65480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i na Otoci maloprije nekih rotacija, nigdje nista ne pise
EDIT: evo ima na avazu nesto, prije toga na Malti hitna i policija pod rotacijom, sve ludo danas
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#65481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zato što je rekla: njima dvojici hvala bogu nije bilo ništa.MMM1977 wrote: ↑18/04/2023 01:33 Jbt koliko osuda djevojaka a one sjedile nazad, više osuda na njihov račun nego na račun vozača. Urazumite se malo.
Par puta se i meni desilo da sjednem sa budalom koji divlja i šta tada možeš? Da stane neće da ga udariš izgidosmo svi, praktički si nemoćan. Još djevojke.
jebem je sve u usta odvratno, tom dionicom šetam sa djetetom.
-
noviclan
#65482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spoiler
Show
mali_balon wrote: ↑17/04/2023 18:26e ovom debilu je sevap zabiti cijev od pistolja u usta ono kad se zaleti pa pocne da jebem ti oooouuuuukljjjlahhh
lik pogrenim smjerom ulazi u kruzni i nesta ljut.....e svasta
- basicm
#65483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje vidite bembaru vi?
- DaysleepeR
#65484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nema poente baviti se polusvijetomChmoljo wrote: ↑19/04/2023 02:28zato što je rekla: njima dvojici hvala bogu nije bilo ništa.MMM1977 wrote: ↑18/04/2023 01:33 Jbt koliko osuda djevojaka a one sjedile nazad, više osuda na njihov račun nego na račun vozača. Urazumite se malo.
Par puta se i meni desilo da sjednem sa budalom koji divlja i šta tada možeš? Da stane neće da ga udariš izgidosmo svi, praktički si nemoćan. Još djevojke.
jebem je sve u usta odvratno, tom dionicom šetam sa djetetom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#65485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sam jednom išao s nekom ekipom na rafting niz neretvu
totalno je propao plan svi su otkazivali i nalazili zamjenu pa sam išao s 4 nepoznata lika i likuše
niko se nije znao ni sa kim
uglavnom vozio je jedan luđak to je bilo 2006 čini mi se...najgori dan u mom životu ne zbog vožnje ili raftinga jer što je jedna treba koju sam ganjao bila baš na istom raftingu a ja samo to skonto tek navečer u mešu od njezine jaranice
uglavnom toliko je vozio ludo i preticao u povratku valjda se žurilo
ja sam samo zažmirio
ni ove 2 cure nisu ništa govorile ni neki lik
imam osjećaj da sam reko momčino smanji da bi pojačao
totalno je propao plan svi su otkazivali i nalazili zamjenu pa sam išao s 4 nepoznata lika i likuše
niko se nije znao ni sa kim
uglavnom vozio je jedan luđak to je bilo 2006 čini mi se...najgori dan u mom životu ne zbog vožnje ili raftinga jer što je jedna treba koju sam ganjao bila baš na istom raftingu a ja samo to skonto tek navečer u mešu od njezine jaranice
uglavnom toliko je vozio ludo i preticao u povratku valjda se žurilo
ja sam samo zažmirio
ni ove 2 cure nisu ništa govorile ni neki lik
imam osjećaj da sam reko momčino smanji da bi pojačao
-
Seyfo
#65486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vezano za slučaj iz 2010 (audi a8 ili s8), na klixu, tadašnjem sarajevo-x, je pisalo da je vozio preko 200 km/h a tu noć je padala lagana kiša tako da je moguće da je u krivini na glavnoj cesti na Malti auto proklizao u tolikoj brzini, zanio se preko proširenja za bus, poravnao stanicu, udario u stub ulične rasvjete, oborio ga, i nastavio kretanje još nekih 20ak metara.
Naredno jutro sam prolazio biciklom tim dijelom na pješačkoj stazi. Nikad ništa slično nisam vidio. Auto su već bili odnijeli, ali stub ulične rasvjete je bio još tu a dijelovi auta su bili razbacani do Čengić Vile. Mislio sam da nema šanse da ima preživjelih.
Naredno jutro sam prolazio biciklom tim dijelom na pješačkoj stazi. Nikad ništa slično nisam vidio. Auto su već bili odnijeli, ali stub ulične rasvjete je bio još tu a dijelovi auta su bili razbacani do Čengić Vile. Mislio sam da nema šanse da ima preživjelih.
- vjeshalica
#65487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jaoooo one su jadnice tek u tom divljanju saznale da im jaran divlja kao nisu znale od ranije bla bla...MMM1977 wrote: ↑18/04/2023 01:33 Jbt koliko osuda djevojaka a one sjedile nazad, više osuda na njihov račun nego na račun vozača. Urazumite se malo.
Tebi se desilo da sjednes sa budalom, al si znao da je budala, ali svi polazite od 5oga da se vama ne moze nista desiti. Ne znam kakvo vam je to vaspitanje i nebriga iz kuce da vam roditelji ne znaju sa kim se druzite i sa kim sjedate u auto. Osim toga SVE SE ZNA i kad neko divlja i ne divlja za volanom. Apsolutno sve. I sta sta mozes? Izadjes iz auta i kraj price,al gdjeces drustvo uvrijediti i ispasti plasticna kitica koja se boji brze voznje?
-
sahbazzz
#65488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Maloprije na Drveniji, zeleno automobilima ali uhvatila se kolona u lijevoj traci, zuta slobodna. Nekoliko pjesaka iz samo njima poznatih razloga krenu da prelaze cestu, bukvalno se provlace izmedju auta, iako ona idu ono mic po mic. Krece djevojka da pretrcava, u tom tenutku taxi u zutoj, naglo kocenje, skripa i sekund poslije bam, neko ga spucao.
GospoDZetina naravno slusalice u usima, odleprsa kao da se nista nije desilo, ovi ostadose popisani. Eto sta joj uradit.
GospoDZetina naravno slusalice u usima, odleprsa kao da se nista nije desilo, ovi ostadose popisani. Eto sta joj uradit.
-
zdruzdjo
#65489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sahbazzz wrote: ↑19/04/2023 14:30 Maloprije na Drveniji, zeleno automobilima ali uhvatila se kolona u lijevoj traci, zuta slobodna. Nekoliko pjesaka iz samo njima poznatih razloga krenu da prelaze cestu, bukvalno se provlace izmedju auta, iako ona idu ono mic po mic. Krece djevojka da pretrcava, u tom tenutku taxi u zutoj, naglo kocenje, skripa i sekund poslije bam, neko ga spucao.
Danas sam imao 4 puta slicnu situaciju kod kampusa. uredno samo krenu sa koferima sa autobuske stanice preko onog semafora, naravno na crveno.
3 puta sam danas kocio na toj dionici.
Jednom se lik zaletio iza mene. vidio sam da je kocio ko mahnit.
Samo sam cekao poruku na tabli "instlling new hardware".
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#65490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ah pa tu su stavili semafore, da se pješaci osjećaju stabilnije
- nivla
#65491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
semafor kod autobuske stanice nije dobro rijesen
zeleno pjesacima se ne pali stalno vec samo kad pjesak pridje i pritisne tipku na semaforu
te tipke ne rade na svakom od semafora (cesto su razvaljene)
kad prelazis semafor od autobuske prema kampusu prvo se otvori jedan semafor a onda kad predjes taj semafor moras ponovo pritisnuti i cekati na semaforu iz pravca ilidze, treba otprilike 7-8 minuta da po pravilu predjes od kampusa do autobuske ili obrnuto
zbog ovog se i prelazi na crveno na datom prelazu
mnogo efikasnije bi bilo da semafora uopste nema i da stoje samo jasno oznaceni pjesacki prelazi, uz jednog saobracajca koji puca kazne vozacima problem bi bio rijesen
isto tako kad su ogromne guzve i kad pjesak prelazi na svom zelenom, vozaci koji ne znaju da su tu senzori a stoje u guzvi uredno dobiju cestitke za prolazak na crveno
zeleno pjesacima se ne pali stalno vec samo kad pjesak pridje i pritisne tipku na semaforu
kad prelazis semafor od autobuske prema kampusu prvo se otvori jedan semafor a onda kad predjes taj semafor moras ponovo pritisnuti i cekati na semaforu iz pravca ilidze, treba otprilike 7-8 minuta da po pravilu predjes od kampusa do autobuske ili obrnuto
mnogo efikasnije bi bilo da semafora uopste nema i da stoje samo jasno oznaceni pjesacki prelazi, uz jednog saobracajca koji puca kazne vozacima problem bi bio rijesen
isto tako kad su ogromne guzve i kad pjesak prelazi na svom zelenom, vozaci koji ne znaju da su tu senzori a stoje u guzvi uredno dobiju cestitke za prolazak na crveno
-
elSaik
#65492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kada pješak divlja on pogine zbog svog divljanja, na vozilu uglavnom nastane samo nadoknadiva materijalne šteta, eventualno može krivično odgovarati ako ima određenih propusta u vožnji itd.
kad vozač divlja, pogine pješak ni kriv ni dužan i sa onog svijeta ga niko ne može vratiti
tako da se između ponašanja pješaka i vozača nikada ne može staviti znak jednakosti ma koliko ludi bili ponekad i jedni i drugi
a naravno da moraju ponekad biti ludi i jedni i drugi kad dolaze iz istog frustriranog naroda
kad vozač divlja, pogine pješak ni kriv ni dužan i sa onog svijeta ga niko ne može vratiti
tako da se između ponašanja pješaka i vozača nikada ne može staviti znak jednakosti ma koliko ludi bili ponekad i jedni i drugi
a naravno da moraju ponekad biti ludi i jedni i drugi kad dolaze iz istog frustriranog naroda
- insaneinthebrain
#65493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja tu kad idem od autobuske svaki put pritisnem onu spravu da mi bude zeleno, cekam da se upali i predjem. a naravno hrpa idiota studenata i ostalih prelaze na crveno bez obzira. sve kultura na nivou pa kad nekog opali kuku majko sta bi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#65494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa šta će onda semafor i kamera za mjerenje brzine??
samo da se pare potrošu?
samo da se pare potrošu?
- Logovan
#65495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Previse se ceka da se upali zeleno. Pritisnes i nacekas se lijepo, imam osjecaj da tri dana stojim. 
-
Juka Jebach
- liyf
#65497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a na kojem semaforu to ima?insaneinthebrain wrote: ↑19/04/2023 15:14 ja tu kad idem od autobuske svaki put pritisnem onu spravu da mi bude zeleno, cekam da se upali i predjem. a naravno hrpa idiota studenata i ostalih prelaze na crveno bez obzira. sve kultura na nivou pa kad nekog opali kuku majko sta bi
- darius_maximus
#65498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nathodnik (jel' se tako zove?) i nema potrebe ni za semaforom, ni za policajcima. Taman dovoljno širok prostor da se može postaviti.nivla wrote: ↑19/04/2023 15:11 semafor kod autobuske stanice nije dobro rijesen
Ili tunel. U sto gradova toga ima (pa i kod nas u Hrasnom ispod kružnog). Uđeš s jedne strane ulice, izađeš s druge, a dole još mogu biti i radnjice.
- vjeshalica
#65499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Alahat jel ovo pritisnes, samo sto je ovo na slici puklo, al znas na sta misliminsaneinthebrain wrote: ↑19/04/2023 15:14 ja tu kad idem od autobuske svaki put pritisnem onu spravu da mi bude zeleno, cekam da se upali i predjem. a naravno hrpa idiota studenata i ostalih prelaze na crveno bez obzira. sve kultura na nivou pa kad nekog opali kuku majko sta bi

- insaneinthebrain
#65500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kod autobuske stanice dole prema kampusu semafora dvalavi wrote: ↑19/04/2023 15:26a na kojem semaforu to ima?insaneinthebrain wrote: ↑19/04/2023 15:14 ja tu kad idem od autobuske svaki put pritisnem onu spravu da mi bude zeleno, cekam da se upali i predjem. a naravno hrpa idiota studenata i ostalih prelaze na crveno bez obzira. sve kultura na nivou pa kad nekog opali kuku majko sta bi