.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#3151 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

drug_profi wrote: 18/04/2023 10:54
eyesburn wrote: 18/04/2023 10:50 vi ste bili najsretnija generacija ovog grada... da mi je to neko rekao tamo nekad 90te, vjerovatno bih se smijao, ali s ove vremenske distance mogu samo da vam zavidim...
I ja to sam ponekad pomislim. Dovoljno sam se zivota nauzivao prije nego je rat poceo. Nakon toga zivota vise nije bilo. Bar ne za nas koji smo pokusali posteno zivjeti.
Ima li ljepši osjecaj nego uzdignuta cela gradom prohodat i svakog svjetla obraza u oci pogledat :D još navece cim glavu na jastuk spustiš zaspiš :D
Ne bih taj osjecaj mjenjo pa makar jednom dnevno jeo :D
drug_profi

#3152 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drug_profi »

Istina. Uvijek kažem da mi ej najvažniju lekciju dao otac. Parafraziram: nemam ti mnogo šta ostaviti, ali ti ostavljam prezime, časno i pošteno, nikad ukaljano.
Grean

#3153 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Grean »

A nije suplja da je bilo bolje.

Jednostavno pogledas koliko se izlazi. Promijenile se navike a i puno kafana naotvaralo pa se to raspe. Sarajevo je sad mrtav grad radnim danom navece.

Predratno Sarajevo, sjecam se u sred zime, snijeg Ferhadijom, bilo koji dan, puno raje na ulici. Mi ako nas je uhvatio kokuzluk posto se izlazilo svaki dan, pravi krugove.

Sad u devet navece nema ziva roba u glavnoj gradskoj ulici.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#3154 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by TojoOptics »

eyesburn wrote: 18/04/2023 10:50 vi ste bili najsretnija generacija ovog grada... da mi je to neko rekao tamo nekad 90te, vjerovatno bih se smijao, ali s ove vremenske distance mogu samo da vam zavidim...
Pa, jesmo. Djetinjstvo proveli u miru i igrama koje danas ni ne postoje, niti interesuju danasnje klince (islo se u jabuke, kruske, igrao fudbal, pentralo se po drvecu i novogradnji, a gradilo se non stop), mladost u doba Indexa, Dugmeta, svih danasnjih legendi, bili smo vec veliki u doba Olimpijade, ja sam mislio da moze samo bolje poslije olimpijskih igara...A, za izlazak...pa, toliko kafica i mjesta za izlazak nije bilo ni u jednom gradu tadasnje Yu. Gledala se EKV u Domu Mladih, Gillan na Ilidzi, Wishbone Ash, Peter Green, Alvin Lee, itd. Bila je to lijepa mladost.
muha_sa

#3155 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Grean wrote: 18/04/2023 11:02 A nije suplja da je bilo bolje.

Jednostavno pogledas koliko se izlazi. Promijenile se navike a i puno kafana naotvaralo pa se to raspe. Sarajevo je sad mrtav grad radnim danom navece.

Predratno Sarajevo, sjecam se u sred zime, snijeg Ferhadijom, bilo koji dan, puno raje na ulici. Mi ako nas je uhvatio kokuzluk posto se izlazilo svaki dan, pravi krugove.

U moje vrijeme si mogo i kokuz u kafanu--uvijek se nadje neko ko ce ti turu zovnut :D haman pa smo se svi znali--on meni danas ja njemu drugi put i vozdra :D U taj vakat (moje iskustvo prenosim) nije bilo da te neko sa susjednog stola ako pogledaš u njihovom pravcu pita--šta je, šta gledaš koje picke materine :-) vec se tura zovne a bogme se znalo i stolove sastavit.
Lijepe kafane sa kockastim stolnjacima :lol:
milojicabrzi

#3156 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by milojicabrzi »

muha_sa wrote: 18/04/2023 09:50
dacha bosanac wrote: 18/04/2023 09:23
Da, žicanje za upad, srednja škola...i nikad prežaljeno zatvaranje Kaktusa.
Baš bi volio da vidim tu staru raju...
Možeš Hakiju vidjet ispred Sovrlickine "Bosanske kuce" u Bravadziluku--kad sam ja hodo po čaršiji bio je dio te ekipe a nerazdvojan od Dragana--mi smo ih hašišarima zvali :D cesto dolazili u bosansku kafanu "Kod Ote" u kojoj sam ja u to doba inventar bio :lol:
Dragan zv."Haug" iz Vogošće?
muha_sa

#3157 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

milojicabrzi wrote: 18/04/2023 11:25
muha_sa wrote: 18/04/2023 09:50

Možeš Hakiju vidjet ispred Sovrlickine "Bosanske kuce" u Bravadziluku--kad sam ja hodo po čaršiji bio je dio te ekipe a nerazdvojan od Dragana--mi smo ih hašišarima zvali :D cesto dolazili u bosansku kafanu "Kod Ote" u kojoj sam ja u to doba inventar bio :lol:
Dragan zv."Haug" iz Vogošće?
Ne znam odakle je al je visio pred Skenderijom i na čaršiji redovan bio u jutarnjim satima.
Pravi roker :D
milojicabrzi

#3158 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by milojicabrzi »

Ovaj je bio Hipik, duga kosa, zvonare, hodao u sred ljeta sa kišobranom :) bio poznat u Hipi svijetu, mislim da je o njemu i pjesma "Mile hašišar" od Z.Pušenja :)
Grean

#3159 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Grean »

muha_sa wrote: 18/04/2023 11:10
Grean wrote: 18/04/2023 11:02 A nije suplja da je bilo bolje.

U moje vrijeme si mogo i kokuz u kafanu--uvijek se nadje neko ko ce ti turu zovnut :D haman pa smo se svi znali--on meni danas ja njemu drugi put i vozdra :D U taj vakat (moje iskustvo prenosim) nije bilo da te neko sa susjednog stola ako pogledaš u njihovom pravcu pita--šta je, šta gledaš koje picke materine :-) vec se tura zovne a bogme se znalo i stolove sastavit.
Lijepe kafane sa kockastim stolnjacima :lol:
Ili ti naruci pjesmu, "Ciji li su ono sirotani"....
uglavnomja

#3160 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

milojicabrzi wrote: 18/04/2023 11:32 Ovaj je bio Hipik, duga kosa, zvonare, hodao u sred ljeta sa kišobranom :) bio poznat u Hipi svijetu, mislim da je o njemu i pjesma "Mile hašišar" od Z.Pušenja :)
mislim da to nije taj, dragan roker je mislim bio stariji od hauga i umro je, bio je dio ekipe sa motorima

a neko je stavio slike da je haug u indiji koliko se sjecam

ima par facebook grupa "kaktus", ima i slika, ali uglavnom raja stavljaju muziku
TojoOptics

#3161 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by TojoOptics »

Dragan Roker pustao muziku u Roku, mrtav. Haug je u Indiji, ako je ziv. Bilo je tu jos likova kao Zijo Krejzi, Miro Coro (Miroslav Corovic iz zajebancije) ucestvovao u odbrani grada, bilo je dobrih i losih likova, kao uvijek.
muha_sa

#3162 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote: 18/04/2023 11:35
milojicabrzi wrote: 18/04/2023 11:32 Ovaj je bio Hipik, duga kosa, zvonare, hodao u sred ljeta sa kišobranom :) bio poznat u Hipi svijetu, mislim da je o njemu i pjesma "Mile hašišar" od Z.Pušenja :)
mislim da to nije taj, dragan roker je mislim bio stariji od hauga i umro je, bio je dio ekipe sa motorima

ima par facebook grupa "kaktus", ima i slika, ali uglavnom raja stavljaju muziku
Dragan je bio legenda :thumbup: pozitivan i drag tip--bar ga se ja takvog sjecam :D
Sami pocetak sedamdesetih-zima a mene hunjavica safatala i kupim u apoteci benil kapi :D tih dana prvi put procitam u vecernjim za nekakvu špansku mušicu.
Elrem, sjedimo kod Ote a ja živco skino tiketu sa one bocice i vrtim bocicu u ruci a Dragan me pita--šta ti je to :? velim-španska mušica :D :shock: daj mi majke ti-imam veceras dernek :lol: šta cu neg mu dam bocicu-kupit cu drugu briga me :D sretnemo se nakon par dana a on ce ti meni--imaš li još onoga :? prava stvar- ludilo je bilo :lol:
RJ57

#3163 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by RJ57 »

TojoOptics wrote: 18/04/2023 11:09
Pa, jesmo. Djetinjstvo proveli u miru i igrama koje danas ni ne postoje, niti interesuju danasnje klince (islo se u jabuke, kruske, igrao fudbal, pentralo se po drvecu i novogradnji, a gradilo se non stop), mladost u doba Indexa, Dugmeta, svih danasnjih legendi, bili smo vec veliki u doba Olimpijade, ja sam mislio da moze samo bolje poslije olimpijskih igara...A, za izlazak...pa, toliko kafica i mjesta za izlazak nije bilo ni u jednom gradu tadasnje Yu. Gledala se EKV u Domu Mladih, Gillan na Ilidzi, Wishbone Ash, Peter Green, Alvin Lee, itd. Bila je to lijepa mladost.
:thumbup:
sa ove distance mislim da nije moglo bolje, rođeni smo u pravo vrijeme. plus minus par godina, to je to
grunf 11

#3164 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by grunf 11 »

Vecini momaka sa sarajevskog asfalta Bog je dao pamet sestogodisnjaka, pogotovo jalijasima, koji su krivili usta kao malajski karambit noz.
Last edited by grunf 11 on 05/06/2023 14:42, edited 1 time in total.
muha_sa

#3165 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

grunf 11 wrote: 18/04/2023 12:41 Vecini momaka sa sarajevskog asfalta Bog je dao pamet sestogodisnjaka, pogotovo jalijasima, koji su krivili usta kao malajski karambit noz.

Kaktus je bio naslada za nekadasnje gimnazijalke, danas su to ogorcene zenturace i babetine koje brbljaju bez prestanka i guraju te kolicima u samoposluzi, dok stojis u redu ispred kase.

Nedavno sretoh jednu od ovih hasisarki sa spiska, nije me prepoznala.

Ona: Slabo srce, zvizdanje u plucima i demencija.

Ja: Uvecana prostata, kostobolja i prosirene vene.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
milojicabrzi

#3166 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by milojicabrzi »

A Mick Jagger i dalje u punoj formi, pravi djecu manekenkama...sve je to pitanje stava i odnosa prema rock'n'roll-u :run:
zikamu

#3167 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zikamu »

drug_profi wrote: 18/04/2023 10:00
muha_sa wrote: 18/04/2023 09:54

To generacijo :lol: u najboljim smo godinama :D
Jesmo ali u q. muha moj dobri. Ćorav ko kokoš. Tri nake bobe svaki dan.
Ali kad kažem "više od pola šeste" onda mislim na 50+ >10/2.
Ne mislim na 60+. Starija si ti raja, ova što im smeta kad trubimo pod prozorom :mrgreen:
I ja pomislih evo mi vrsnjaka, kad ono ti jos u pubertetu... :lol:
drug_profi

#3168 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drug_profi »

zikamu wrote: 18/04/2023 13:30

Ne mislim na 60+. Starija si ti raja, ova što im smeta kad trubimo pod prozorom :mrgreen:
Ima 10 godina da sam ja izašo iz puberteta. :mrgreen:
muha_sa

#3169 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:lol:

Bez veze se obradovah da nisam jedini metuzalem :( :lol: dobro--blizu mi je TojoOptics :D
zikamu

#3170 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zikamu »

Imas mene, Muha moj dobri i posteni... 😊
TojoOptics

#3171 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by TojoOptics »

muha_sa wrote: 18/04/2023 13:37

:lol:

Bez veze se obradovah da nisam jedini metuzalem :( :lol: dobro--blizu mi je TojoOptics :D
Djuturum...proletilo dok si se okrenuo iza trebe.
drug_profi

#3172 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drug_profi »

Ma smjesno je ljudi moji kako zivot nakon tridesete proleti.
Tamo negdje do 18. godina duga ko vijek. Nakon toga sve brze i brze lete... nakon 30 vise i ne znas sta bi, ono vec 40...
muha_sa

#3173 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Obavezno se novine od pozada citale :D da vidim bakijski izvještaj :-) umro u cetrdesetoj kažem samom se--uh, mašala, naživio se-da je meni 40 docekat :-)

Sad procitam da je u osamdeset i nekoj velim--mogo je vala još :lol:
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#3174 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by enko 1964 »

muha_sa wrote: 18/04/2023 11:43
uglavnomja wrote: 18/04/2023 11:35

Dragan je bio legenda :thumbup: pozitivan i drag tip--bar ga se ja takvog sjecam :D
Sami pocetak sedamdesetih-zima a mene hunjavica safatala i kupim u apoteci benil kapi :D tih dana prvi put procitam u vecernjim za nekakvu špansku mušicu.
Elrem, sjedimo kod Ote a ja živco skino tiketu sa one bocice i vrtim bocicu u ruci a Dragan me pita--šta ti je to :? velim-španska mušica :D :shock: daj mi majke ti-imam veceras dernek :lol: šta cu neg mu dam bocicu-kupit cu drugu briga me :D sretnemo se nakon par dana a on ce ti meni--imaš li još onoga :? prava stvar- ludilo je bilo :lol:
Imali smo i mi u raji jednu trebu, zvali je Vesna dop.
Pita, imate li šta da se odvalim?
Imao nekih acetisala, bolio me zub (zato što su nam vadili zdrave a ostavljali pokvarene :D ) pa joj dadnem.
Odvali se kao da je dvije čize koke povukla. :D
NediM17

#3175 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by NediM17 »

drug_profi wrote: 18/04/2023 13:48 Ma smjesno je ljudi moji kako zivot nakon tridesete proleti.
Tamo negdje do 18. godina duga ko vijek. Nakon toga sve brze i brze lete... nakon 30 vise i ne znas sta bi, ono vec 40...
Istina, iz perspektive tinejdzera insan od 30 godina star.
Iz ove perspektive mladic u najboljim godinama. :lol:
Post Reply