Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
breuer
#94226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
možda mu je sestrica Sebija spremila onaj vitaminski koktel što joj je muž spominjao 
-
Dr Arsla
#94227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako je krenulo pripadnici sda će sebe proglasiti lozom Muhameda A.S i da su samo oni pravi Muslimani. Priča o Bożijem daru je samo uvod u nesto gore. Daj Boże da ne bude sukoba između "izvornih Muslimana" i ostalih muslimana tj. ćafira
- Roccohljup
- dr_Evil
#94229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece mes cini Rejs da zove Denisa, i bosnjacke ministra sa drzavnog na prijem. Bolje pare dalje poslati.Tradicionalni bajramski prijem za zvanice, koji organizira reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović neće biti održan ove godine, a novac koji bi bio utrošen za ove namjene doniran je Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u Sarajevu.
U svakom slucaju trebalo bi ovako svake godine, veliki plus.
- Tvrtko II Kotromanić
#94230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slažem se svedr_Evil wrote: ↑17/04/2023 13:40Nazalost primjecujem da ova kampanja rezima kojom ostale proglasavaju izdajnicima, petokolonasima, i UZP-ovcima funkcionise. Vec pocinjem da cujem kod sto je najgore pismenih ljudi da ne vjeruju Kifli i Niksicu, krive ih sto su bosnjacke stranke usitnjene dok se bore protiv samo po jedne stranke na drugim stranak. Sto puta ponovljena laz postaje istina.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/04/2023 13:34
Lijepo sumirano![]()
Mada ima eto još 3 godine da trojka na državnom i federalnom nivou pokuša barem dio dobrih stvari iz ks prenijeti (koliko im to bude moguće zbog SNSD-a i ostalih saniteta) pa da se time, koliko toliko, onemogući povratak SDA miljea.
Mada, ako u SDA budu pametni, kao što nisu, otarasiti će se bakira i sebije i ovih bliskih njima, bez toga tereta, uzet će izbore lopatom.
Ljudima se zgadio Bakir i naročito sebijina oholost, pa je dosta ljudi glasali protiv njih dvoje a ne za neku drugu stranku.
Kifla se usutio, valjda je shvatio da je dosadio narodu napadima na SDA, vrijeme je za konkretne poteze.
Takodjer primjecujem je da zadnjih 2 sedmice citam malo vise o privrednom kriminalu, evo i Selimovic ce na klupu, to je bilo nezamislivo prije 2 mjeseca. To bi mogla biti slamka spasa za novu vlast, konkretnim optuzbama i presudama dokazati kriminal rezima, ako tada vec bude bivsi rezim.
Kako god, nece ovo na selamet izaci.
Odvratni su sa svojom kampanjom gibeta, ni za ramazan ne prestaju
Vidjecemo ugl šta će biti
Nek nam je Bog dragi na pomoći
-
laik1981
#94231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jako zanimljiv opus
Bosnjaci trenutno nemaju vecih neprijatelja od SDA.. Ovo sto radi SDA ne bi moglo poci za rukom ni desetorici Vucica, Milanovica i slicnih.. Uspjeli su totalno devastirati naciju i drustvo..
- dr_Evil
#94232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Primise Bashar al Assada opet u arapsku ligu, ima nade i za el-Baketa
-
Dr Arsla
#94233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
More bit bidne a more bit i nebidne. Nemam pojma pravo da ti kažem. Haman nisam izvorni Musliman
- Point.
#94234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesus Fadil.Roccohljup wrote: ↑17/04/2023 14:23 kralj te hebo koji prenosi![]()
Možda ga baš treba još koji mandat ostaviti kad je ovako "nadaren"
![]()
![]()
PAKLENI ŠUND
Fadil Novalić božiji dar presuda respiratori
POLITIKA
Novalić: Imam Božiji dar. Nije do mene, već do deformacije sistema koji će pojesti sam sebe
17.04.2023 13:11 Autor: R.aport.ba
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da ima Božiji dar koji se ogleda u tome da ima više energije nego prosječni ljudi.
On je u intervjuu za Bosnainfo govorio i o presudi u predmetu ‘Respiratori’, kojom je prvostepeno osuđen na 4 godine zatvora.
“Ja sam na ovom mjestu upotrijebio sve svoje znanje i energiju, a imam i jedno i drugo. To je Božiji dar, mnogo veću energiju imam nego prosječni ljudi. Rezultatima se mjerim i ostvario sam značajne pomake. Niko se ne buni. Penzije smo povećali, sad ćemo i boračke. Od 2016. godine nikada nismo zakasnili neko plaćanje. A kad smo došli, bilo je i po tri godine zaostatka. MMF je potvrdio da Federacija stoji dobro. Ekonomska politika je bila na nivou G 20. Frustracije u medijima ne možemo riješiti. Planinarenje mi je mnogo pomoglo. Konzumiram ga redovno, sad je ramazan, pa ne mogu toliko”, rekao je Novalić.
Upitan kako se nosi s pritiskom koji mu je donijela prvostepena presuda, Novalić kaže da nema nikakvih problema.
“Bez ikakvog problema se nosim jer ja sam čist pred sobom i pred Bogom i nemam ja taj problem. To nije deformacija kod mene, to je deformacija sistema i to značajna. Toliko velika da će ovaj sistem pojesti samog sebe. To je počelo još sa slučajem bivšeg predsjednika Federacije Budimira, kulminiralo je sa mnom. To nema veza se istinom i sa mnom. Građani očekuju istinu. Sve je to posljedica ovoga što smo stvorili, kad god neko stvori vrijednost, to se napada. Ja sam iz privrede i prihvatio sam ovaj posao jer sam mislio da je to tehnokratski i menadžerski posao, i on to jeste. Danas, ja sam žrtva krive procjene. Jer treba mene sada maknuti da bi se došlo do te vrijednosti”, istakao je Novalić.
Kaže da nije vjerovao da će biti osuđen.
“Nisam, ne mogu da vjerujem da postoje ljudi u sistemu koji sve to propuste i krivo reagiraju na neke nagovore i neke narudžbe”, rekao je osuđeni premijer.
-
giannibelif
#94235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Došli Mile i Dragan i uništili "Zrak".
- Roccohljup
#94236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al ovo je interesantno:Čović: S novim partnerima želimo popraviti hrvatsko - bošnjačke odnose
Večernji list: Nema dogovora o izboru vlade. Što dalje?
Očito ćemo morati naći neko prijelazno rješenje za takav slučaj jer rokovi su istekli. Mislim da ćemo u aprilu sigurno imati vladu. Ako se to ne dogodi, onda upadamo u krizu kakvu vjerojatno do sada nikad nismo imali. Ali, krajnje sam optimističan.
Večernji list: Nije to neka novost kod vas?
Ovoga puta postoji dodatna doza optimizma zbog informacija koje ne mogu dijeliti s drugima. Siguran sam, naime, da ćemo sljedeća dva tjedna imati rješenje.
-
sajber87
#94237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako onda trojka moze prodati izborni zakon kad nema dovoljno ruku za to ( na stranu sto to i ne zeli za razliku od sda) a sda je sada spreman na sve za vlast i narodne milijarde pa i da proda izborni zakon hdz u
- Student_u_Ostavci
#94238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali uzalud lažete o nekom 'muslimanskom sukobu', kako vam ne dosadi?
Ko god vas filuje tim informacijama, poručite mu da vas malo plaća.
- BHCluster
#94239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ipak treba "raspršiti bošnjački demografski oportunizam".Student_u_Ostavci wrote: ↑17/04/2023 16:16Ali uzalud lažete o nekom 'muslimanskom sukobu', kako vam ne dosadi?![]()
Ko god vas filuje tim informacijama, poručite mu da vas malo plaća.![]()
- BHCluster
#94240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nesto mi je ovaj poznat odnekud, sigurno je iz sdO?Hamdija Lipovača osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja službene isprave
-
Hakiz
#94241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
detroit-mercy
- Idemedosumom
#94243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Valjda je ključno, kako se stranka ponese prema takvom članu? Hoće li to biti "napad na Bosniake," ili će se ograditi, isključiti ga iz stranke itd.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
laik1981
#94245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ocigledno da se radi o montiranom politickom procesu kojem su kumovali odredjeni krizarski medjunarodni centri moci kojima smetaju Hamdije.. Ne daj se Hamdija, nece nas slomiti.. Pozivam na jednistvo i na koncentracijsku vladu.. Drzava na prvom mjestu..Idemedosumom wrote: ↑17/04/2023 16:37Valjda je ključno, kako se stranka ponese prema takvom članu? Hoće li to biti "napad na Bosniake," ili će se ograditi, isključiti ga iz stranke itd.![]()
- SmokingMan
#94246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji cirkus od čestitke, šta je ovo današnjim vernicima na baterije?
Podseća me na Vesića malo.
Podseća me na Vesića malo.
-
noviforumas
-
sajber87
#94248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto te to cudi, sto vise oraha u dzepovima to veci patriJota veci vjernik vise se poziva na narod drzavu itd itd, dobro poznata matrica sa svih paralela i meridijana
- tandmand
#94249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U Bošnjaka je drugi koncept vremena.Roccohljup wrote: ↑17/04/2023 15:55![]()
Al ovo je interesantno:Čović: S novim partnerima želimo popraviti hrvatsko - bošnjačke odnose
Večernji list: Nema dogovora o izboru vlade. Što dalje?
Očito ćemo morati naći neko prijelazno rješenje za takav slučaj jer rokovi su istekli. Mislim da ćemo u aprilu sigurno imati vladu. Ako se to ne dogodi, onda upadamo u krizu kakvu vjerojatno do sada nikad nismo imali. Ali, krajnje sam optimističan.
Večernji list: Nije to neka novost kod vas?
Ovoga puta postoji dodatna doza optimizma zbog informacija koje ne mogu dijeliti s drugima. Siguran sam, naime, da ćemo sljedeća dva tjedna imati rješenje.
Tjedan je godina.
- sinuhe
#94250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj Lendo djeluje vanparlamentarno. Pa nije on mandator vlade.