hahahah
zamisli samo koliko glup moras biti da glasas za ovo govedo i partiju mu
ja iskreno mislim da on cak i bi_BataZiv_0809 wrote: ↑17/04/2023 12:32 Nervozan Bakir je melem za moje oci i usi![]()
Zapitaj se ti sto niko nece sa tobom ni da sjedne, moj brale...daj ostavku, skloni se, dosta te vise...
Ima i ta mjestaBlixen wrote: ↑17/04/2023 12:34ja iskreno mislim da on cak i bi_BataZiv_0809 wrote: ↑17/04/2023 12:32 Nervozan Bakir je melem za moje oci i usi![]()
Zapitaj se ti sto niko nece sa tobom ni da sjedne, moj brale...daj ostavku, skloni se, dosta te vise...
ali mu ona ne dozvoljava
mislim da mu je svega dosta i tako mi djeluje
ali zato kada dodje kuci![]()
ona mu majku kroz majku
Sve dok mu ne dira u Meliku Salihbegovic dobro jeBlixen wrote: ↑17/04/2023 12:34ja iskreno mislim da on cak i bi_BataZiv_0809 wrote: ↑17/04/2023 12:32 Nervozan Bakir je melem za moje oci i usi![]()
ali mu ona ne dozvoljava
mislim da mu je svega dosta i tako mi djeluje
ali zato kada dodje kuci![]()
ona mu majku kroz majku
Lijepo sumiranodr_Evil wrote: ↑17/04/2023 13:30 Vratit ce se jaci nego ikad. Duboka drzava koju su stvorili ne moze se tako lako urusiti sa izvana, to mora doci unutra, rezim mora da se srusi sam od sebe, znaci unutar SDA.
Nazalost pretendenti na vlast pokazuju da nisu dorasli zadatku, jedino je kifla shvatao koliko je Blitz krig vazan da se sto prije formira vlast na svim nivoima, bio je blokiran raznim trojanskim konjima prvo u vidu Miletica, pa onda Nesica i Efendica, sve dok rezim nije uspio da se postavi na noge.
Rezim jase na srusenom moralu drustva, gdje se ljudi nadaju da ce jednog dana dobiti priliku da i oni budu tirani. Rezim shvata taj mentalitet, i sve dok je tog mentaliteta oni su sigurno. Ovo je drustvo napravljeno na kriminalu i korupciji, a oni su lice istog.
Pa sami ce se i pojesti izmedju sebe kada ostanu bez federacije.. Nece biti potrebe da ih dira niko van unutarstranackih struktura.. Ucesnici su u kriminalu cije razmjere mi ne mozemo ni shvatiti.. Svi ce oni pokusavati uhvatiti neku slamku spasa.. Ovo sta se desava sa rospijom je dobra naznaka desavanja kada ostanu bez vlasti..dr_Evil wrote: ↑17/04/2023 13:30 Vratit ce se jaci nego ikad. Duboka drzava koju su stvorili ne moze se tako lako urusiti sa izvana, to mora doci unutra, rezim mora da se srusi sam od sebe, znaci unutar SDA.
Nazalost pretendenti na vlast pokazuju da nisu dorasli zadatku, jedino je kifla shvatao koliko je Blitz krig vazan da se sto prije formira vlast na svim nivoima, bio je blokiran raznim trojanskim konjima prvo u vidu Miletica, pa onda Nesica i Efendica, sve dok rezim nije uspio da se postavi na noge.
Rezim jase na srusenom moralu drustva, gdje se ljudi nadaju da ce jednog dana dobiti priliku da i oni budu tirani. Rezim shvata taj mentalitet, i sve dok je tog mentaliteta oni su sigurni. Ovo je drustvo napravljeno na kriminalu i korupciji, a oni su lice istog.
Nazalost primjecujem da ova kampanja rezima kojom ostale proglasavaju izdajnicima, petokolonasima, i UZP-ovcima funkcionise. Vec pocinjem da cujem kod sto je najgore pismenih ljudi da ne vjeruju Kifli i Niksicu, krive ih sto su bosnjacke stranke usitnjene dok se bore protiv samo po jedne stranke na drugim stranak. Sto puta ponovljena laz postaje istina.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/04/2023 13:34
Lijepo sumirano![]()
Mada ima eto još 3 godine da trojka na državnom i federalnom nivou pokuša barem dio dobrih stvari iz ks prenijeti (koliko im to bude moguće zbog SNSD-a i ostalih saniteta) pa da se time, koliko toliko, onemogući povratak SDA miljea.
Mada, ako u SDA budu pametni, kao što nisu, otarasiti će se bakira i sebije i ovih bliskih njima, bez toga tereta, uzet će izbore lopatom.
Ljudima se zgadio Bakir i naročito sebijina oholost, pa je dosta ljudi glasali protiv njih dvoje a ne za neku drugu stranku.
Nova vlast je tako rasitnjena da se nece moci oduprijeti krimogenoj hobotnici. Dio nove vlasti je HDZ, NES i SBIH koji su takodjer dio postojece krimogene hobotnice. Da li Trojka ima snage sama da se na razini drzave u ovakvim uslovima odupre dubokoj drzavi i razvijenoj mafiji. Postotak Trojke u vlasti je oko 30%.laik1981 wrote: ↑17/04/2023 13:38
Pa sami ce se i pojesti izmedju sebe kada ostanu bez federacije.. Nece biti potrebe da ih dira niko van unutarstranackih struktura.. Ucesnici su u kriminalu cije razmjere mi ne mozemo ni shvatiti.. Svi ce oni pokusavati uhvatiti neku slamku spasa.. Ovo sta se desava sa rospijom je dobra naznaka desavanja kada ostanu bez vlasti..
Istina, nazalost…dr_Evil wrote: ↑17/04/2023 13:40
Nazalost primjecujem da ova kampanja rezima kojom ostale proglasavaju izdajnicima, petokolonasima, i UZP-ovcima funkcionise. Vec pocinjem da cujem kod sto je najgore pismenih ljudi da ne vjeruju Kifli i Niksicu, krive ih sto su bosnjacke stranke usitnjene dok se bore protiv samo po jedne stranke na drugim stranak. Sto puta ponovljena laz postaje istina.
Egzistencijalni problem za SDA je njihov potencijalni izostanak iz vlasti.. Njima apsolutno ne igra nikakvu ulogu da li je njihova alternativa kvalitetna ili ne.. Oni su aparat koji je ovisan o kontroli federalnih resursa i budzeta.. Ako SDA ne bude u vlasti ne sumnjam da ce mnogi njihovi clanovi postati dio NiP-a, NES-a i SBiH-a.. Na taj nacin ce se odraditi ta rekonstrukcija i rehabilitacija SDA koju mnogi pominju i prizivaju u zadnje vrijeme.. Sama SDA u ovom obliku ce prestati da postoji, a dinastija ce konacno na smetljiste istorije.. Da li ce to biti dovoljno da se promijeni sistem zasnovan na korupciji ostaje da vidimo.. I ja sumnjam da ce se nesto konretno promijeniti po tom pitanju, ali od necega se mora poceti..dr_Evil wrote: ↑17/04/2023 13:42Nova vlast je tako rasitnjena da se nece moci oduprijeti krimogenoj hobotnici. Dio nove vlasti je HDZ, NES i SBIH koji su takodjer dio postojece krimogene hobotnice. Da li Trojka ima snage sama da se na razini drzave u ovakvim uslovima odupre dubokoj drzavi i razvijenoj mafiji. Postotak Trojke u vlasti je oko 30%.laik1981 wrote: ↑17/04/2023 13:38
Pa sami ce se i pojesti izmedju sebe kada ostanu bez federacije.. Nece biti potrebe da ih dira niko van unutarstranackih struktura.. Ucesnici su u kriminalu cije razmjere mi ne mozemo ni shvatiti.. Svi ce oni pokusavati uhvatiti neku slamku spasa.. Ovo sta se desava sa rospijom je dobra naznaka desavanja kada ostanu bez vlasti..
I da dodam sa ovakvim kadrovima?
Mjenjanje dresova opet, za 5 godina citam Lendo ostavio Aidu te njihovo troje djece Senada, Selenu i Kemala, pa opet ozenio svoju staru ljubav Ljiljanu i sada vise bude sa svojom djecom Nenadom, Selenom, te unukom Lazarom.laik1981 wrote: ↑17/04/2023 13:54
Egzistencijalni problem za SDA je njihov potencijalni izostanak iz vlasti.. Njima apsolutno ne igra nikakvu ulogu da li je njihova alternativa kvalitetna ili ne.. Oni su aparat koji je ovisan o kontroli federalnih resursa i budzeta.. Ako SDA ne bude u vlasti ne sumnjam da ce mnogi njihovi clanovi postati dio NiP-a, NES-a i SBiH-a.. Na taj nacin ce se odraditi ta rekonstrukcija i rehabilitacija SDA koju mnogi pominju i prizivaju u zadnje vrijeme.. Sama SDA u ovom obliku ce prestati da postoji, a dinastija ce konacno na smetljiste istorije.. Da li ce to biti dovoljno da se promijeni sistem zasnovan na korupciji ostaje da vidimo.. I ja sumnjam da ce se nesto konretno promijeniti po tom pitanju, ali od necega se mora poceti..
GandalfSivi wrote: ↑17/04/2023 13:48Istina, nazalost…dr_Evil wrote: ↑17/04/2023 13:40
Nazalost primjecujem da ova kampanja rezima kojom ostale proglasavaju izdajnicima, petokolonasima, i UZP-ovcima funkcionise. Vec pocinjem da cujem kod sto je najgore pismenih ljudi da ne vjeruju Kifli i Niksicu, krive ih sto su bosnjacke stranke usitnjene dok se bore protiv samo po jedne stranke na drugim stranak. Sto puta ponovljena laz postaje istina.
PAKLENI ŠUND
Fadil Novalić božiji dar presuda respiratori
POLITIKA
Novalić: Imam Božiji dar. Nije do mene, već do deformacije sistema koji će pojesti sam sebe
17.04.2023 13:11 Autor: R.aport.ba
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da ima Božiji dar koji se ogleda u tome da ima više energije nego prosječni ljudi.
On je u intervjuu za Bosnainfo govorio i o presudi u predmetu ‘Respiratori’, kojom je prvostepeno osuđen na 4 godine zatvora.
“Ja sam na ovom mjestu upotrijebio sve svoje znanje i energiju, a imam i jedno i drugo. To je Božiji dar, mnogo veću energiju imam nego prosječni ljudi. Rezultatima se mjerim i ostvario sam značajne pomake. Niko se ne buni. Penzije smo povećali, sad ćemo i boračke. Od 2016. godine nikada nismo zakasnili neko plaćanje. A kad smo došli, bilo je i po tri godine zaostatka. MMF je potvrdio da Federacija stoji dobro. Ekonomska politika je bila na nivou G 20. Frustracije u medijima ne možemo riješiti. Planinarenje mi je mnogo pomoglo. Konzumiram ga redovno, sad je ramazan, pa ne mogu toliko”, rekao je Novalić.
Upitan kako se nosi s pritiskom koji mu je donijela prvostepena presuda, Novalić kaže da nema nikakvih problema.
“Bez ikakvog problema se nosim jer ja sam čist pred sobom i pred Bogom i nemam ja taj problem. To nije deformacija kod mene, to je deformacija sistema i to značajna. Toliko velika da će ovaj sistem pojesti samog sebe. To je počelo još sa slučajem bivšeg predsjednika Federacije Budimira, kulminiralo je sa mnom. To nema veza se istinom i sa mnom. Građani očekuju istinu. Sve je to posljedica ovoga što smo stvorili, kad god neko stvori vrijednost, to se napada. Ja sam iz privrede i prihvatio sam ovaj posao jer sam mislio da je to tehnokratski i menadžerski posao, i on to jeste. Danas, ja sam žrtva krive procjene. Jer treba mene sada maknuti da bi se došlo do te vrijednosti”, istakao je Novalić.
Kaže da nije vjerovao da će biti osuđen.
“Nisam, ne mogu da vjerujem da postoje ljudi u sistemu koji sve to propuste i krivo reagiraju na neke nagovore i neke narudžbe”, rekao je osuđeni premijer.