Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑17/04/2023 11:20
znate da su reklamirali huntere za zapadnu opremu, i obecavali nagrade, dakle iskonski lovci na leoparde
Spoiler
Show
Ovo su kurbani a ne specijalci.Meni je obuka pomogla kako da rastavim i sastavim kalaš, kako da miniram i de miniram, kako da pravilno bacim rucnu granatu itd.U ratu sam pucao iz tromblona, RPG-a, mitraljeza raznih, puzao ko zmija, prolazio i deminirao minska polja jednom sam i protrčao kroz minsko itd, itd.
Ovi moraju pureeeeee pojest i to mnogooooo.
Znamo mi to sve. Nemojte sad da vas pogađa potvrda tome.
Odlično je što neki od njih imaju potrebu da si olakšaju savjest.
Ovi iskazi su jako vrijedni.
znate da su reklamirali huntere za zapadnu opremu, i obecavali nagrade, dakle iskonski lovci na leoparde
Spoiler
Show
Ovo su kurbani a ne specijalci.Meni je obuka pomogla kako da rastavim i sastavim kalaš, kako da miniram i de miniram, kako da pravilno bacim rucnu granatu itd.U ratu sam pucao iz tromblona, RPG-a, mitraljeza raznih, puzao ko zmija, prolazio i deminirao minska polja jednom sam i protrčao kroz minsko itd, itd.
I onaj osjećaj kad prepoznaš ispaljenje koje je okrenuto prema tebi... jednostavno znaš da ide prema tebi.
Znamo mi to sve. Nemojte sad da vas pogađa potvrda tome.
Odlično je što neki od njih imaju potrebu da si olakšaju savjest.
Ovi iskazi su jako vrijedni.
u mom oku suza nema, ovo je vise zarad ovih zabrinutih na temi.
Spoiler
Show
pico druze kontas zaebanciju, za sve ove godine zar nisi skonto kako opisujem , oduzimam i dodajem
Bitka kod Bakhmuta traje 8 mjeseci, 2 sedmice i 2 dana, samo jos 42 dana ostalo da od Verdunske bitke preuzme prvo mjesto kao najduža bitka u istoriji.
Je li to sve što "2. najjača vojska na svijetu" može postići nakon 14 mjeseci rata? Lupanje glavom o jedan utvrđeni grad?
Ili su Putin i Gerasimov jednostavno odlučili da uđu u Ginisovu knjigu rekorda...
Ne razumijete taktiku.
"Jedan je ruski milbloger pokušao da opravda odlaganje zauzimanja Bakhmuta kao namjernu operaciju. da muči ukrajinske snage sve dok su voljni da brane grad."
Što kaže @geralt kad ne ide dalje onda im je to ustvari bio cilj.
Nece nista biti pokrenuto dok ne stignu Patriot sa posadom a najavili su poslije uskrsa, znaci kad stignu i jos PVO zastite, onda ovi dodatni Migovi i ostala čudesa, tek tada ide spektakl.Bez branjenja neba, nesmije se ici u ovakve ofanzive.Rusi nek pokrenu grupu strateskih bombardera i izbace teret na pravcu udara, moze nastati haos.I obicni avioni, helikopteri se moraju koliko toliko prizemljiti a sebi olaksati.
Treba unistiti i artijeriju koja zasipa ovaj fosfor a sigurno i avioni i helikopteri to rade.
Mora se misliti na sve a ne poslati hiljade vojnika i stotine tenkova i evo nas mi i Moskvi.Qurqo, onesposobiti ili umanjiti neprijateljsku prednost pa tek huuuuraaa idemo do tokija.
Edit: oko Izjuma je svaka oklopna brigada imali bruku PVO zastite, cak su na tenkovima sjedili vojnici sa stingerima.
Last edited by pici on 17/04/2023 14:46, edited 1 time in total.
pici wrote: ↑17/04/2023 14:43
Nece nista biti pokrenuto dok ne stignu Patriot sa posadom a najavili su poslije uskrsa, znaci kad stignu i jos PVO zastite, onda ovi dodatni Migovi i ostala čudesa, tek tada ide spektakl.Bez branjenja neba, nesmije se ici u ovakve ofanzive.Rusi nek pokrenu grupu strateskih bombardera i izbace teret na pravcu udara, moze nastati haos.I obicni avioni, helikopteri se moraju koliko toliko prizemljiti a sebi olaksati.
Treba unistiti i artijeriju koja zasipa ovaj fosfor a sigurno i avioni i helikopteri to rade.
Mora se misliti na sve a ne poslati hiljade vojnika i stotine tenkova i evo nas mi i Moskvi.Qurqo, onesposobiti ili umanjiti neprijateljsku prednost pa tek huuuuraaa idemo do tokija.
Edit: oko Izjuma je svaka oklopna brigada imali bruku PVO zastite, cak su na tenkovima sjedili vojnici sa stingerima.
Naravno.
Jučer sam malo mjerio(razvlačio) na google Earth da vidim razdaljine i šta range pvo pokriva(patriot, nasams).
Za očekivati je da će rusi morati masovnije koristiti avijaciju i više riskirati.
Za UA biće važno i rano uzbunjivanje od napada ruskih letjelica i podrška od AVAKS-a.
Biće tu žestoko i gutavo.