Ukrajina

drug_profi

#156276 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Girkina su, izgleda, konačno uzeli na zub. Budni Putinisti napisali su optužnicu protiv njega zbog diskreditacije vojske. A Solovjov ga je, u svom programu za celu zemlju, nazvao „sranjem“.

Girkinovi saradnici sada su veoma ogorčeni zbog optužnice napisane protiv njega. Ali zašto? Uostalom, ovo je ruski svijet za koji se bore. Denuncijacije, doušnici, logori, represije, staljinizam - sve što vole. Sve je kao u SSSR-u!
drug_profi

#156277 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

U Kazanju, municija se detonira na tenkovskom poligonu. Lokalni stanovnici na društvenim mrežama prijavljuju desetine mrtvih.

Zvaničnih informacija još nema.

@kazansky2017
drug_profi

#156278 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hristos voskrese!
A 181.550 okupatora neće.
drug_profi

#156279 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

🚁 Borci Glavne obavještajne uprave savladali su i koriste u borbenim dejstvima legendarni američki helikopter Black Hawk - "Black Hawk"

☑️ Pre neki dan, na jednom od pravaca fronta, održana je redovna obuka specijalnih jedinica GUR-a Ministarstva odbrane o interakciji sa višenamjenskim rotorkljanom Black Hawk. Specijalci su uvježbavali desant borbenih grupa na bojište, evakuaciju, desant sa desantnih užadi, kao i noćne letove. Kako napominju vojnici i piloti helikoptera, ovo borbeno vozilo je u gotovo svim karakteristikama znatno ispred sovjetskih analoga Mi-8 i Mi-24.

„Helikopter impresionira svojom pouzdanošću, lakoćom upravljanja i borbenom opstojnošću“, kaže inženjer leta. Prema njegovim riječima, ukrajinske posade savladale su "Crnog jastreba" izuzetno brzo - za nekoliko sati. „Imajući iskustvo u upravljanju Mi-8 i Mi-24, letjeli smo na Black Hawku prvog dana kada smo ga primili. Samo su seli i leteli", kaže pilot.

🔥 Kako napominju branioci, "Black Hawk" je višestruko upravljiviji od Mi-8, mnogo bolji u upravljivosti, a pobjeđuje u horizontalnoj brzini leta. Helikopter je sposoban da leti neprekidno oko tri sata i lako može preći razdaljinu veću od 600 kilometara.

☑️ Ovaj tip helikoptera je dizajniran za ispaljivanje vođenih i nevođenih projektila tipa "Hellfire", kao i za podršku pješadiji i transport raznih tereta. Helikopteru je potrebno 3-4 sekunde da iskrca grupu od 12 boraca i evakuiše drugog sa bojišta.

„Tokom protekle godine nivo naših pilota je enormno porastao. Trenutno Ukrajina lako može ugostiti oko stotinu višenamjenskih helikoptera Black Hawk, oko 50 jurišnih helikoptera Apache i oko 40-60 teretnih helikoptera Chinook. Takav broj bismo mogli prihvatiti uz minimalno vrijeme za preobuku naših pilota“, uvjerava prvi pilot helikoptera s pozivnim znakom „Maestro“.

☝️ Kako je napomenuo Maestro, ovaj Crni Jastreb već aktivno učestvuje u neprijateljstvima, uključujući i na neprijateljskoj teritoriji.
drug_profi

#156280 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Moja ekipa je imala običaj da zapjeva "Spremte se spremte četnici, silna će borba da bude" kad ih pođemo rokat.
E ovdje bi mi baš odgovarala ta podloga.

A ja vjerujem da ce nas sviju iznenaditi kolika sila se sprema.

drug_profi

#156281 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ukrajinci dezinficiraju oruzje zarobljeno do vaginera, radi rasirenog hepatitisa i HIV-a među njima.

geralt

#156282 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Procjena koliko su Rusiju kostala utvrdjenja na famoznim krimskim plazama, milion dolara na samo jednoj slici. Na taj milion dodati jos bar tri koja su ukradena. Sve to za nesto sto je potpuno vojno beskorisno, samo radi iluzije da se nesto radi.

Ako dodje do toga da se na plazi moraju braniti od amfibijskog desanta na Krim, onda neka sami potope Crnomorsku flotu, nikakve koristi od nje nemaju. Mogu usput i avijaciju rastaviti i prodati u dijelove.
donnie_darko

#156283 Re: Ukrajina

Post by donnie_darko »

janje_ wrote: 16/04/2023 11:54
Gvozdeni1 wrote: 16/04/2023 11:35
Izvor?
Da ti bi, pa da javiš rusima.. 😁
Juliuscezar

#156284 Re: Ukrajina

Post by Juliuscezar »

drug_profi wrote: 17/04/2023 01:42 Moja ekipa je imala običaj da zapjeva "Spremte se spremte četnici, silna će borba da bude" kad ih pođemo rokat.

Kad vidiš ove snimke izgleda nerealno, a zamislimo koliko još ovakvih grupa ima
karanana

#156285 Re: Ukrajina

Post by karanana »

pa na pocetku rata smo vidjeli ovakve snimke i impresivnije kolone i sa ruske strane i gdje su sada?
Point.

#156286 Re: Ukrajina

Post by Point. »

karanana wrote: 17/04/2023 05:31 pa na pocetku rata smo vidjeli ovakve snimke i impresivnije kolone i sa ruske strane i gdje su sada?
Suncokretili i gnjoje ukrajinsku zemlju
Point.

#156287 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Egoistični ples zabrinutih Čeha. Lično bi sve do jednog deportovao u majčicu Rusiju, tamo gdje nema ratnih huškača, gdje je energija jeftina i u izobilju kao i hrana. Mamicu im.
Hiljade ljudi okupile su se u središtu Praga kako bi protestovali protiv češke vlade desnog centra, okrivljujući je za pridavanje previše pažnje Ukrajini i ignoriranje privrednih problema u zemlji.

Nezadovoljni građani kritizirali su vladu Petra Fiale zbog rasta cijena energije i namirnica nakon što je inflacija u toj članici EU-a i NATO-a od 10,5 miliona ljudi u martu dosegla 15 posto.

Uzvikujući “ostavka” i “sramota”, mahali su transparentima zahtijevajući da Češka da napusti NATO i pozivajući na mir u Ukrajini.

Fialina vlada pružila je Ukrajini znatnu vojnu i humanitarnu pomoć otkako je Rusija izvršila invaziju na nju u februaru 2022, javlja Hina.

Vladu “treba zamijeniti pravim stručnjacima, sadašnji ministri nisu dobri i nisu u stanju nositi se s privrednim situacijom u ovoj zemlji”, rekao je praški prosvjednik Ludek Sic.

Noseći češku zastavu, Renata Urbanova, koja je na protest u Pragu došla iz južnog grada Piseka, dodala je da je vlada “puna ratnih huškača”.

“Druga stvar je što zbog njih ekonomski patimo, energija je preskupa, a također i hrana”, rekla je.

Demonstranti na skupu “Češka protiv siromaštva”, koji je sazvala mala vanparlamentarna stranka PRO, također su kritizirali Fialinu vladu zbog ogromnoj javnog deficita i loše komunikacije s biračima.
SanskiBiser

#156288 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

karanana wrote: 17/04/2023 05:31 pa na pocetku rata smo vidjeli ovakve snimke i impresivnije kolone i sa ruske strane i gdje su sada?
Po vidjenom u videu, eto ih parkiranih a nesto je zavrsilo ko hedija i u USA, ha ja. :D
madner

#156289 Re: Ukrajina

Post by madner »

Dobro i ovi snimci ZSU su od prije rata, 3 godine tacno.
SanskiBiser

#156290 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

madner wrote: 17/04/2023 07:19 Dobro i ovi snimci ZSU su od prije rata, 3 godine tacno.
gledam i kontam sta je ovo nigdje nista zapadnjacko od tehnike a to se obicno snima u zadnje vrijeme. :-)
madner

#156291 Re: Ukrajina

Post by madner »

SanskiBiser wrote: 17/04/2023 07:23
madner wrote: 17/04/2023 07:19 Dobro i ovi snimci ZSU su od prije rata, 3 godine tacno.
gledam i kontam sta je ovo nigdje nista zapadnjacko od tehnike a to se obicno snima u zadnje vrijeme. :-)
Snimci sa velikih vjezbi, nisu slucajno znali sta rade.
Bossona

#156292 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Distortion wrote: 16/04/2023 23:02
Image
Belgorod je ukrajinski okupirani grad.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#156293 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

japin_mutapi wrote: 16/04/2023 16:04 ako se rusisticki fasisti ne smire i nastave sa agresijom doci ce do direktne vojne intervencije - nato tj usa, gb i kina zajedno - kina daje pjesadiju, oklope i artiljeriju a nato avijaciju, krstarece rakete, specijalne jedinice, logistiku, novac, nove vrste preciznog naoruzanja ... plus desetak pobuna manjinskih naroda i gradjanskih ratova sirom rusije i strana vojna pomoc pobunjenicima i borcima za slobodu

carstvo zla se mora razoruzati tj predati wmd a posle razgovori i pregovori i sansa za povratak u drustvo civiliziranih naroda i drzava
predace rusisti nuklearno, hemijsko i biolosko oruzje u zamjenu za ukidanje sankcija, hranu, gorivo, lijekove i slicno a civilna nuklearna postrojenja ce biti pod kontrolom usa, gb, eu, kine, japana

ako nastave ovim putem rata, smrti i razaranja slijedi rat na teritoriji rusije i unistenje rusistickog rezima i ideologije ,,treceg rima"

Da Rusija nema N arsenal ne bi oni danas ratovali sa Ukrajinom vec bi odavno ratovali sa Kinom u istocnom Sibiru.
Bossona

#156294 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Biće veselo na sve strane,....... :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#156295 Re: Ukrajina

Post by pici »

drug_profi wrote: 17/04/2023 01:42 Moja ekipa je imala običaj da zapjeva "Spremte se spremte četnici, silna će borba da bude" kad ih pođemo rokat.

Ovo je samo dio koji ce da udari i to zestoko.Ukrajinci su svjesni da ova ofanziva odlucuje sudbinu ukrajine.Kada bi propala, morali bi ruse imati na grbači.Kada uspije a vjerujem da hoce, ukrajinci su motivirani da zbace imperiju zla sa grbače.Dobijaju zapadnu obuku i oruzije.Vjerujem da ce uspjeti slomiti ruse e sad do koje mjere vidjet cemo.Nisam vidovita Dzemila.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#156296 Re: Ukrajina

Post by pici »

Postoje opcije koje strane angencije i analiticari spominju.Jedna je presjecanje juga i izlazak na azovsko more, druga oslobadjanje regije Luganjsk i treca udar u samo srce Donbasa, Donjeck.Dali sad ukri imaju snagu za sva tri udara, nije do njih vec do rusa, dali rusi imaju ljudstva i tehnike da zaustave to.
Na ljeto prosle godine sam govorio da Ukrajinci imaju pod oruzijem milion vojnika sad sam ubjedjen da ih imaju milion i po do dva.Toliko je rusima trebalo u onoj prvoj invaziji da slome ukrajinu.Oni krenuli sa dvjesta-trista iljda.Glupani na svu srecu.
SanskiBiser

#156297 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Bossona wrote: 17/04/2023 08:12
Spoiler
Show

Biće veselo na sve strane,....... :-D

Image

jedna stolica lagano skripi i popusta pod guzicom a druga zulja zestoko, koja je koja to samo on zna. :D
DaysleepeR

#156298 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

BAK-eV wrote: 16/04/2023 19:24
DaysleepeR wrote: 16/04/2023 18:48
Ja shvatam da ima ljudi koji su vjernici pa ce po defaultu vjerovati nekom efendiji.
Ali zar ne mozes mucnuti glavom malo da 99,99% bosnjaka nisu bili izvadjeni zdravi zubi u socijalizmu i zakljuciti da neka prica nekog lika, koliko god da je visoko pozicioniran u IZ-u i SDA jednostavno ne drzi vodu?
Nisam neki vjernik.

Vjerujem da je po kakvim zabitima prije 50 godina bilo svasta.
Sta ti mislis, kakvo je stanje vladalo u tim selima 60-tih i neke???

trebas se malo udubiti u tadasnje vrijeme a ne iz ove perspektive interneta dozivljavati Jugoslaviju.

Meni inace licno su pravili zube u 70-tim ali bez inekcije.
Horor!
Pravili su i meni bez injekcije zube i osamdesetih, i devedesetih u ratu u Sarajevu.
SanskiBiser

#156299 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Kenneth Gregg frisak update:
17.04.2023 ažuriranje.

Bakhmut je isti kao i prije samo što smo ponovo krenuli na željezničku stanicu. Turisti nisu uspeli da probiju, pa je sada na putu još pojačanja iz severne Harkovske oblasti. Ovo sada počinje biti zanimljivo jer mi sa svoje strane značajno jačamo na sjeveru!!!

Mogu sa sigurnošću reći da su Wagneri poraženi i da igraju sve manju ulogu. Njihove 'redovne vojske' sve više preuzimaju i Wagner im je sada podređen.

Uočen je još jedan VEOMA zanimljiv trend; Turistički vojnici se dobrovoljno javljaju za predaju našim trupama u Bakhmutu, Avdijevki i Marinki. Da se radilo samo o 40 u Bakhmutu, smatrao bih to jednokratnim događajem, ali to se dešava i na dvije druge lokacije istog dana, nije slučajno. osim toga, među onima koji su odustali su i vojnici VDV!! Čak i na društvenim mrežama samih turista, njihovi turisti se intervjuišu i oni direktno kažu da će biti "fucked", i da je to samo pitanje vremena.

I pored svega toga, na navedenim lokacijama se vodi PUNO krvavih borbi, psihološki se čini da imamo prednost. Da vidimo kakve su to trupe turisti poslali sa sjevera kao pojačanje i da li mogu natjerati "šatl" da se okrene u korist turista.

Zatim na neinteligentne izjave ministra odbrane Reznikova. To što smo trebali izgubiti samo 50.000 vojnika i civila je čista glupost..Samo idite na svako groblje i prebrojite grobove, bar je duplo!!! Ne razumijem zašto mora lagati kada je ukrajinski narod prihvatio cijenu koju plaćamo da ostanemo među demokratskim zemljama i branimo svu našu teritoriju.

Čak je i njegova moguća umiješanost ili nesposobnost da korupciju drži podalje od Ministarstva odbrane potpuno kriminalna.

SLAVA UKRAJINI
Za Reznikova i Stefan Korshak u vec nekoliko izvjestaja kaze da brblja i blebece previse...
madner

#156300 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ko ode do DZ zdravlja i danas ima sansu da bez injekcije pravi zube. Samo mozda to i nije bilo toliko iza stadarda 1950 ali je malo problem 2010.
Post Reply