Ukrajina

DebelinJoe

#156151 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

NedoDJ wrote: 16/04/2023 12:16
donnie_darko wrote: 16/04/2023 04:24 Ukrajina spremila 175 brigada za kontraofanzivu - 700 hiljada vojnika :shock:

US Army ima 31 brigadu.
sam broj brigada ne znači puno, čak bi se usudio reći ništa, važna je obučenost, naoružanost, kordinacija, komandovanje i iskustvo
tih "samo" 31. amrickih brigada je jače od bilo koje vojske svijeta
sama elitna najbolja vojna jedinica na svijetu
legendarna amerićka 101. zraćno desantna divizija je sama sposobna razbucat 90% kompletnih armija pojedinih država
a eno je trenutno u Rumuniji čeka ko zapeta puška
jebo me otac ako ne bi stigli do Moskve za par dana ako bi uletili, pogotovo što je, kako sam već pisao, elitna ruska 1. gardijska tenkovska armija koja je trebala branit Moskvu od NATO?!? već razbucana od Ukrajinaca

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... anica.html
Na kraju će NATO vojna čizma morati umaršiarti u Moskvu, drugačije se ova Rusija neće smiriti. To je zmija otrovnica kojoj mora biti otkinuta glava, svijetu, demokratiji i slobodi nema drugog spasa od toga zla.
SanskiBiser

#156152 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

UPDATE od Kenneth Gregga frisak

16.04.2023 ažuriranje.

O situaciji u Bakhmutu odlučuju željeznica i željeznička stanica. Bitke se vode tamo-amo. Sama željeznička stanica je u zadnja 3 dana bila 2 puta u našim rukama i 2 puta u rukama turista. Trenutno ne znate ko je tamo gospodar zaustavljanja. Odvezli smo ih na istočnu stranu željezničke pruge ali su se vratili I SAD smo ih opet gurnuli na veću površinu nazad. I mi smo u situaciji rotacije, povlače se najmanje dvije brigade (uključujući bataljon AZOV gdje je i moj hokejaški drug, a zamjenjuju ih 3. jurišna brigada i 60. mehanizovana brigada.

Dan pokazuje kakav će biti ishod, ako uspemo da zadržimo prugu, turisti će verovatno morati da primaju još pojačanja ili odustanu od nade da će osvojiti grad.

Istovremeno, novo oružje ulazi u sve borbeniji tok i naše rezerve se postavljaju na položaj. Kad vremenske prilike dozvole, krećemo.

Naši domobrani su tiho restrukturirani i od sutra počinjem služiti u domobranima Brovary kao instruktor. Zahvaljujem vam na vremenu provedenom u Volji i 243. bataljonu. U Brovary dovodimo 250 novih muškaraca i žena na obuku. Oni će popuniti rezervna mjesta i braniti Kijev sa okolinom, a posebno Brovary. Mi smo pod 73. bataljonom.

Moja rođendanska kolekcija za dronove za vojsku traje do utorka u 12:00 po švedskom vremenu. Veoma sam ZAHVALNA na velikom odzivu. Jučer smo dobili grant za tri nova drona!! Kupujemo 2 drona Marvic 3, a ostatak dron R18 ukrajinske proizvodnje, koji može podnijeti opterećenje od 5 kg (granate) i djeluje kao dron za napad.

Swish no je 073 382 24 96 i administriraju ga nongrata mediji. Imajte na umu da primalac ima zaštićene lične podatke. Također ne zaboravite označiti prijenos sa "donacijom za dronove Ukrajini"

Mogu se koristiti i sljedeći PayPal:
[email protected] ili [email protected]

SLAVA UKRAJINI
Image
BiBi911

#156153 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

donnie_darko wrote: 16/04/2023 04:24 Ukrajina spremila 175 brigada za kontraofanzivu - 700 hiljada vojnika :shock:

US Army ima 31 brigadu.
sam broj brigada ne znači puno, čak bi se usudio reći ništa, važna je obučenost, naoružanost, kordinacija, komandovanje i iskustvo
legendarna amerićka 101. zraćno desantna divizija je sama sposobna razbucat 90% kompletnih armija pojedinih država
jebo me otac ako ne bi stigli do Moskve za par dana ako bi uletili, pogotovo što je, kako sam već pisao, elitna ruska 1. gardijska tenkovska armija koja je trebala branit Moskvu od NATO?!? već razbucana od Ukrajinaca

Nije 101 al blizuu

jednonogi_Jack

#156154 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Bernardinac wrote: 16/04/2023 11:26
drug_profi wrote: 16/04/2023 03:45

Ja bih se kladio na Prigožina. Više odanih ljudi ima.
Sigurno. Ja ga također vidim u Kremlju uskoro.
Mogao bi on proći kao i masa sličnih likova iz okupiranih dijelova Ukrajine što su se kofrčili, pa na kraju bješe bup.
Romanija

#156155 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

Obzirom na ovoliki optimizam koji citam ovje prethodnu sedmicu, ovdje ce da zavlada akutni picitis nakon prve sedmice moguce ukrajinske ofanzive.
zigzag

#156156 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ali prvo će biti demokratska izborna kampanja sa više kandidata za predsjednika.
:mrgreen:
zigzag

#156157 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Romanija wrote: 16/04/2023 12:49 Obzirom na ovoliki optimizam koji citam ovje prethodnu sedmicu, ovdje ce da zavlada akutni picitis nakon prve sedmice moguce ukrajinske ofanzive.
Prije ili kasnije će ruski obojak otići iz Ukrajine. Ili za tri sedmice ili za tri godine.
BAK-eV

#156158 Re: Ukrajina

Post by BAK-eV »

pici wrote: 16/04/2023 10:43 Da nije glavom i izvadjenim zdravim zubima onaj ...

To sto se tebi ovaj tip ne svidja, ne znaci da mu nije ucinjena nepravda u djetinjstvu, za koju je naveo konkretne dokaze, ime zubara itd ....
Labirint

#156159 Re: Ukrajina

Post by Labirint »

BAK-eV wrote: 16/04/2023 12:55
pici wrote: 16/04/2023 10:43 Da nije glavom i izvadjenim zdravim zubima onaj ...

To sto se tebi ovaj tip ne svidja, ne znaci da mu nije ucinjena nepravda u djetinjstvu, za koju je naveo konkretne dokaze, ime zubara itd ....
Dokazi su mu fbi-ovski nema sta :oops:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#156160 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Romanija wrote: 16/04/2023 12:49 Obzirom na ovoliki optimizam koji citam ovje prethodnu sedmicu, ovdje ce da zavlada akutni picitis nakon prve sedmice moguce ukrajinske ofanzive.
zabrinut sam
madner

#156161 Re: Ukrajina

Post by madner »

Inace najbolje izglede Ukrainci imaju protiv istocnog distrikta, te jedinice su pretrpjele najvece poraze bez konkretnih rezultata. To bi bio pravac izmedju Donjetska i Melitopela.

Zapadni distrikt izgleda dosta jace nego prosle godine, kod Kremine ima previse snimaka ruskih uspjeha.
drndalo

#156162 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dzeno123 wrote: 15/04/2023 20:12 Kazem vam, ja bi im dao ove pokrajine i onda se naorutavao do zla boga. Nije fer ovo sto se desava Ukrajincima, obicnom narodu, elita uziva po cg i hrv a ovi ginu. Zali boze jednog zivota, zar nismo nista naucili iz naseg rata?
Ko je tebe ovlastio da dajes Ukrajinske pokrajine? Valjda se tu Ukrajinci pitaju? Ako oni nece da daju, zasto bi mi davali njihovo?

Drugim rijecima Ukrajince treba da boli ćurac za to sta bih ja ili sta bi ti...!
NedoDJ

#156163 Re: Ukrajina

Post by NedoDJ »

današnja situacija u Avdiivki

Image
Distortion

#156164 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

drndalo

#156165 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

eltroxin

#156166 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

splinter wrote: 16/04/2023 08:41 Hoće li biti kakvo primirje uz Vaskrs?
Hoce, i “jaja” su im Ukrajinci spremili
Image
Distortion

#156167 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Ministar odbrane Reznikov tvrdi da su gubitci AFU manji od 50.000 :!:
Gvozdeni1

#156168 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

DebelinJoe wrote: 16/04/2023 12:28

Na kraju će NATO vojna čizma morati umaršiarti u Moskvu, drugačije se ova Rusija neće smiriti. To je zmija otrovnica kojoj mora biti otkinuta glava, svijetu, demokratiji i slobodi nema drugog spasa od toga zla.
To se vrv nikada nece desiti. Cak i ako izuzmemo da je Rusija nuklearna sila, postoji x drugih razloga zasto se nece desiti.

Prvi razlog je to sto u slucaju da NATO stvarno napadne ruse direktno na njihovoj teritoriji to vise nece biti ovi rusi,moral bi bio mnogo veci. Nije isto napadat tudju ili braniti svoju kucu.
Drugo regularne vojske ne bi bile dovoljne. Evropa bi morala vrsiti mobilizaciju. A iskrenk sem poljaka i ukrajinaca niko ne bi isao.
Mozes li zamislit prosjecnog danca, nijemca ili talijana kako ide u bespuca stepe?
Bernardinac

#156169 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Odoše za Ukrajinu.
Handbanana

#156170 Re: Ukrajina

Post by Handbanana »

@Gvozdeni1
Ma nije ni on to ozbiljno utvrdio. Rusi su kao i Srbi bolesna nacija koja se nikad nece promjeniti. Uostalom, NATO zemlje sto trebaju iz rusije mogu ukinuti sankcije i uvesti kad god hoce. A vidjeli su kako je 'pouzdan' dobavljac i zato se pre-orijentiraju na druge izvore. Rusija je 'sirova' zemlja koja samo moze biti izvor sirovina i nista vise. Nema nikakve potrebe ici na Moskvu - gluposti.

Medjutim, postoji jedna puno gora varijanta ishoda ovog rata: a to je da rusija postane "rogue nation", odnosno odmetnuta razbojnicko-mafijaska zemlja. Evo recimo sutra Ukrajina da padne. NATO/EU/USA nikad nece nazad na stare postavke - rusi su ih hinjski zajebali i pokusali ucjeniti sa energentima te otvoreno prijete nuklearkama te za cilj kazu da su im granice sa NATO-om iz 1997.

Sta sprjecava takvu (izoliranu i bez zapadnih milijardi) rusiju da recimo jednoj Gruziji daju ultimatum: kapitulacija ili vam ide takticka pa onda malo veca nuklerka? Ili recimo kupujte naftu i plin od nas ili slijedi [masa opcija za ucjenjivanje]? Osim Kine i ispod tezge nece niko da kupuje od tebe ni energente ni zelene limenke zvane T-90M, BMP3.. Ako bijesna paschad izgubi u Ukrajini, sankcije ostanu, nema svapskih milijardi eura da se opet obnovi vojska (koja je ozbiljno naceta) - mislite da ce se stvari jednostavno vratiti na stanje prije Februara 24-og?
Gvozdeni1

#156171 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

Handbanana wrote: 16/04/2023 15:18 @Gvozdeni1
Ma nije ni on to ozbiljno utvrdio. Rusi su kao i Srbi bolesna nacija koja se nikad nece promjeniti. Uostalom, NATO zemlje sto trebaju iz rusije mogu ukinuti sankcije i uvesti kad god hoce. A vidjeli su kako je 'pouzdan' dobavljac i zato se pre-orijentiraju na druge izvore. Rusija je 'sirova' zemlja koja samo moze biti izvor sirovina i nista vise. Nema nikakve potrebe ici na Moskvu - gluposti.

Medjutim, postoji jedna puno gora varijanta ishoda ovog rata: a to je da rusija postane "rogue nation", odnosno odmetnuta razbojnicko-mafijaska zemlja. Evo recimo sutra Ukrajina da padne. NATO/EU/USA nikad nece nazad na stare postavke - rusi su ih hinjski zajebali i pokusali ucjeniti sa energentima te otvoreno prijete nuklearkama te za cilj kazu da su im granice sa NATO-om iz 1997.

Sta sprjecava takvu (izoliranu i bez zapadnih milijardi) rusiju da recimo jednoj Gruziji daju ultimatum: kapitulacija ili vam ide takticka pa onda malo veca nuklerka? Ili recimo kupujte naftu i plin od nas ili slijedi [masa opcija za ucjenjivanje]? Osim Kine i ispod tezge nece niko da kupuje od tebe ni energente ni zelene limenke zvane T-90M, BMP3.. Ako bijesna paschad izgubi u Ukrajini, sankcije ostanu, nema svapskih milijardi eura da se opet obnovi vojska (koja je ozbiljno naceta) - mislite da ce se stvari jednostavno vratiti na stanje prije Februara 24-og?
Bas ti hvala.

Ajde da se kladimo, kad se rat zavrsi, kako god da se zavrsi. 7i dan se razmjena i komplet ekonomski odnosi vracaju svi na stanje od prije rata. Jer, sta zna para sta je ko propatio i uradio u ratu. Vidjet ces
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#156172 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Gvozdeni1 wrote: 16/04/2023 15:26

Bas ti hvala.

Ajde da se kladimo, kad se rat zavrsi, kako god da se zavrsi. 7i dan se razmjena i komplet ekonomski odnosi vracaju svi na stanje od prije rata. Jer, sta zna para sta je ko propatio i uradio u ratu. Vidjet ces
živi u nadi

Mordor ostaje samo sirovinska baza, iz koje će uvesti tek toliko da orke ne skapaju od gladi.

Nikad se više Rusija neće vratiti na evropsko tržište.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#156173 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ako se rusisticki fasisti ne smire i nastave sa agresijom doci ce do direktne vojne intervencije - nato tj usa, gb i kina zajedno - kina daje pjesadiju, oklope i artiljeriju a nato avijaciju, krstarece rakete, specijalne jedinice, logistiku, novac, nove vrste preciznog naoruzanja ... plus desetak pobuna manjinskih naroda i gradjanskih ratova sirom rusije i strana vojna pomoc pobunjenicima i borcima za slobodu

carstvo zla se mora razoruzati tj predati wmd a posle razgovori i pregovori i sansa za povratak u drustvo civiliziranih naroda i drzava
predace rusisti nuklearno, hemijsko i biolosko oruzje u zamjenu za ukidanje sankcija, hranu, gorivo, lijekove i slicno a civilna nuklearna postrojenja ce biti pod kontrolom usa, gb, eu, kine, japana

ako nastave ovim putem rata, smrti i razaranja slijedi rat na teritoriji rusije i unistenje rusistickog rezima i ideologije ,,treceg rima"
GAU8

#156174 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Mora pasti trenutni režim i onda se nadati da ruski narod napokon shvati da je sam sebi najveći neprijatelj.
drug_profi

#156175 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hoće sigurno kao i Srpski.
A pomoći će im crkva u tome kao i do sada.
Post Reply