Firma Human-S trazi ljude koji ce pohadjati Ausbildung(obuku) za masinovodju za prevoz tereta. Nakon obuke, radnik pocinje raditi u firmi SETG kao masinovodja u Njemackoj. Zanima me da li je neko cuo za ovu firmu, i kakva su iskustva ljudi koji su radili u ovoj firmi? Takodjer me zanima kakav je posao masinovodje generalno nevezano za ovu firmu?
Da li je to nesto sto bi ste preporucili? Imam 26 godina, imam jako dobar posao u BiH ali mi se ide iz drzave jer ovdje nema nista.
Posao masinovodje u njemackoj
Moderator: anex
-
Robot231
#1 Posao masinovodje u njemackoj
Last edited by Robot231 on 14/04/2023 16:57, edited 1 time in total.
- ShnjaZZZ
#2 Re: Posao masinovodje u njemackoj
Ja sam mašinovođa. O poslu uopšteno ti mogu reći da nisi sekunde cijenjen (makar u BiH), a odgovornost koju imaš je ogromna i moraš imat kamaru nekih pravilnika u malom prstu. Pričam o BiH i dalje, mogu samo zamisliti koliki broj signala i pravila moraš znat u Njemačkoj i Austriji.
Razgovarao sam jednom sa jednim kolegom što je napustio željeznicu i otišao u Austriju. Sistem je skoro kao i u pilota, preuzmeš voz, voziš ga od A do B, sati ti isteknu negdje u C, tu u hotel prespavaš, sutra nastavljaš.
Platom je prezadovoljan ali je non stop negdje na putu.
Ne znam šta bih ti rekao.
Moraš volit prugu i lokomotivu ako hoćeš da se tim baviš.
Razgovarao sam jednom sa jednim kolegom što je napustio željeznicu i otišao u Austriju. Sistem je skoro kao i u pilota, preuzmeš voz, voziš ga od A do B, sati ti isteknu negdje u C, tu u hotel prespavaš, sutra nastavljaš.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3 Re: Posao masinovodje u njemackoj
Ima li negdje zvanična ponuda te firme u Njemačkoj da se prijavim?
-
Ci-Nick
#4 Re: Posao masinovodje u njemackoj
https://human-s.at/Robot231 wrote: ↑14/04/2023 15:49 Firma Human-S trazi ljude koji ce pohadjati Ausbildung(obuku) za masinovodju za prevoz tereta. Nakon obuke, radnik pocinje raditi u firmi SETG kao masinovodja u Njemackoj. Zanima me da li je neko cuo za ovu firmu, i kakva su iskustva ljudi koji su radili u ovoj firmi? Takodjer me zanima kakav je posao masinovodje generalno nevezano za ovu firmu?
Da li je to nesto sto bi ste preporucili? Imam 26 godina, imam jako dobar posao u BiH ali mi se ide iz drzave jer ovdje nema nista.
obuka 52 nedelje,.. koliko znam u Njemačkoj su loše plaćeni.
https://www.stepstone.de/gehalt/Lokfuehrer-in.html
ako si samac to je oko 2100 eura neto, možda sa dodacima 2.500 eura
slično i u Austriji.
Nikad ja ne bi ostavio dobar posao u BiH i otišao u Njemačku,..
- -Chesterfield-
#5 Re: Posao masinovodje u njemackoj
Šta veliš za ono kuckanje pružnih šina?ShnjaZZZ wrote: ↑14/04/2023 15:54 Ja sam mašinovođa. O poslu uopšteno ti mogu reći da nisi sekunde cijenjen (makar u BiH), a odgovornost koju imaš je ogromna i moraš imat kamaru nekih pravilnika u malom prstu. Pričam o BiH i dalje, mogu samo zamisliti koliki broj signala i pravila moraš znat u Njemačkoj i Austriji.
Je li istina da ljudi zarade penziju kuckanjem, a ne znaju zašto su kuckali?
-
HelaS
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#7 Re: Posao masinovodje u njemackoj
Ne kuckaju šine nego točkove-Chesterfield- wrote: ↑14/04/2023 18:44Šta veliš za ono kuckanje pružnih šina?ShnjaZZZ wrote: ↑14/04/2023 15:54 Ja sam mašinovođa. O poslu uopšteno ti mogu reći da nisi sekunde cijenjen (makar u BiH), a odgovornost koju imaš je ogromna i moraš imat kamaru nekih pravilnika u malom prstu. Pričam o BiH i dalje, mogu samo zamisliti koliki broj signala i pravila moraš znat u Njemačkoj i Austriji.
- ShnjaZZZ
#8 Re: Posao masinovodje u njemackoj

To je jedna urbana legenda-Chesterfield- wrote: ↑14/04/2023 18:44 Šta veliš za ono kuckanje pružnih šina?
Naravno da znaju. To su pregledači kola i oni brinu o ispravnosti vagona. Prije svakog kretanja voza moraju staviti potpis na ispravnost svakog vagona. Ukoliko isti nije ispravan oni ga olistavaju, sastavljaju popis opravki i šalju ga u radionu.
-
proama
#9 Re: Posao masinovodje u njemackoj
Ima li neko da je zaposlen u ovoj firmi da mi odgovori na neka pitanja- koga zapošljavaju, kakav je proces obuke, je li treba certifikat za jezik ili oni testiraju ? Koliko se radi sedmično, plata ?