Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Mustang1

#67151 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

BHF_Manijak wrote: 13/04/2023 16:18 Macallister mi je vala "onako" bio ono sto sam ga u Argentini gledao...
Nikakva pljacka, ali hajde, oni imaju svoje nakve podatke, analize, fajlove...
Imaju klinac, da imaju ne bi bili gdje jesu ove sezone :D
no_sekirli

#67152 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Mustang1 wrote: 13/04/2023 15:47 Ovaj Mane ko da je na tajnoj misiji unistenja Bayerna. Prvo trenera otjera sad i sebe :oops:
Nek ga vrate nazad u pola cijene.
Propade Mane ko stari kauc.
convict

#67153 Re: Liverpool FC

Post by convict »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/klopp ... /230413125

Ne piše koji su to engleski mediji ovo objavili, ovi što ih ja pratim nisu, tako da uzimam s velikom dozom rezerve.

Ali ako je istina, odlaze:

Golmani: Kelleher, Adrian
Kelleher je strašan potencijal, ako dečko želi da ide, neka mu je sretno. Ako postoji bilo kakva šansa da ga se zadrži, bilo bi super.

Odbrana: Matip, Gomez, Phillips, Rhys, Tsimikas, van den Berg
Čistka. Ovo bi značilo da trebaju 2 nova stopera. Za Tsimikasa, ako je ovo istina, mi fakat nije jasno. Jedno je od boljih alternativnih rješenja za svoju poziciju. Dakle, trebao bi neko novi poput njega i jos jedan takav na desnoj strani.

Sredina: Milner, Ox, Keita, Arthur
Ovdje je sve vec ispričano. Nevezano za ove odlaske, fale 3 kvalitetna veznjaka.

Napad: Firmino
Šteta što odlazi, vrlo drag igrač, ali vjerujem da se u napad neće ulagati za sljedeću sezonu.

Dakle, pod pretpostavkom da je ovo tačno, treba dovesti još rezervnog golmana, 2 stopera, rezervnog lijevog i desnog beka i 3 vezna. Investicija najmanje 300 miliona.
drug_profi

#67154 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Treba ti 7 igraca kvalitete prvotimca.
300 miliona ako naiđeš na akcijsku rasprodaju. A vrlo lako 500-600.
vaučer

#67155 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma gluposti. Sumnjam da idu Gomez i Tsimikas, jer nam to samo stvara nepotrebni problem bez ikakve zarade. Ovi ostali nek idu svi, možda i Carvalha prodati, kad već neće igrati.

Tri veznjaka, stoper i golman - dosta.
no_sekirli

#67156 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Novinari najcesce pisu gluposti, pogotovo nasi copy/paste/lost in translation strucnjaci.

I da ode ovo sve, ne moze se uzeti neka para, ali se moze osloboditi lova za plate.

Na popisu ima i par domacih igraca, koji se naravno moraju nadomjestiti domacim igracima. A svi znamo koje su cijene Engleza koji samo znaju hodati u kopackama.
Pa ne drze se bez razloga neki levati godinama na platnom spisku.

Sljedecu sezonu nema CL, ako se izbori i EL kojim cudom, bice puna saka brade. Sto znaci i dosta, dosta manji prihodi za klub.
Smatram da je to dobro i da je i potrebno uraditi restart i okrenuti se manje razvikanim instant igracima koji kostaju ko rudnik litija u Africi, a doprinos im je jako mal ili nikakav.

Jer jednostavno, vlasnici kluba su biznismeni koji na kraju godine samo pogledaju bruto bilancu. Zaboli njih i za Kop i za istoriju.

I da je pravde i zakona, tako bi trebalo funkcionirati svi klubovi, a ne preko fiktivnih sponzora i laznih ugovora.
BHF_Manijak

#67157 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ja iskreno mislim da su sve ovo mokri snovi, o nekoj ne potpunoj nego bar vecinskoj rekonstrukciji tima. Poucen iskustvom, mislim da ce se dovesti neki igraci B ili cak C kategorije, da to nece biti top kupovina ala Bellingham o kojem se sanja, vec ce dovesti 2-3 neka nunesa, mac allistera, zavarat ce se navijaci "popunjavanjem" veznog reda i to je to. Liverpoolu nazalost ne trebaju u ovom trenutku igraci koji bi u nekoj top ekipi bili dio rotacije, vec neko ko ce upasti u prvi tim i biti prevaga. Osim Bellinghama, nijeda od ovih sto se pominju nije taj.
Uz duzno postovanje tim igracima, ali to nisu prevage.

Mislim mogu mantrati s glupom pricom koju Klopp mantra kako oni prate igrace u razvoju i odluce se za nekog ko ima taj neki potencijal za vise, ne dovode oni superstare ha hu, ali dok nisu doveli Virgila nazad, Alissona na gol, Fabinha u vezu - mogli su kurcu svirati! Kad se kesh izdvojio za top igracine, tad se i osjetila razlika na terenu.
Dok god imaju namjeru te satro skautirane neotkrivene i nebrusene dijamente dovodit - dotad cemo gledati ovakve sezona kao ova.

Upravo se bojim da ce tako ovo ljeto zavrsit, s kupovinom tih 3-4 "nebrusena dijamanta" i "pomno pracena i analizirana" igraca i da je to to. Platit ce njih po 40-50 miliona i reci ce "eh eto, hajte sad igrajte". A ti igraci nisu ni za sta drugo dovoljni nego za eventualno borbu za LP.
MMM1977

#67158 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Image
drug_profi

#67159 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ako ne bude kako treba ljeto, postacemo klub sredine tabele i to je to. Na neodredjeno vrijeme.
no_sekirli

#67160 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

drug_profi wrote: 13/04/2023 23:12 Ako ne bude kako treba ljeto, postacemo klub sredine tabele i to je to. Na neodredjeno vrijeme.
Ne znam čemu se i najveći optimisti mogu nadati ovo ljeto, a ne samo ovo ljeto, nego ni za bližu budućnost. Jude neće doći, to je valjda već svima jasno, makar je meni bilo jasno od samog početka. A i ne znam šta bi on jadnik sam među ovim nekretninama i bolesnicima mogao uraditi.

Trenutni igrači od 30+ godina ne mogu postati nikako bolji, nego samo lošiji. Jebga, nemamo mi Modrića da i sa onim godinama na plećima igra odličan nogomet. Uz očajan medicinski tim, veoma malo igrača ima konstantu od 15-20 tekmi bez ozljede da uhvate punu formu.
Ovi što su kao fol zdravi, ne možemo znati ni kakvi su, jer ne dobivaju priliku nikako, Carvalho, Phillips, Doak.

Igrači poput Eliotta, Jonesa uvijek tu gase neke požare, niti mirišu niti smrde. Trebaju i oni kao mladi igrači igrati svaku tekmu, makar po 15 minuta za napredak. I naravno, da im se nađe pozicija, a ne da lutaju od nemila do nedraga.

Znači treba ubosti barem 5 igrača da konkuriraju za prvi tim odmah. Eh sada, nije ni igrač od 100 miliona garancija da ćeš imati igrača koji će donositi prevagu.Npr. Nunez. Džabe njegova neka solidna statistika od 14 golova i 4 asista do sada u prvoj sezoni u timu, kad frajer ne daje ključne golove (osim možda protiv WH, kad je Becker bio igrač utakmice btw).

Bitnije je bilo da je pogodio ono protiv Arsenala 1 na 1, nego 2 gola protiv Uniteda. Čini mi se da sam čitao negdje da su kombinirano Darwin i Salah promašili preko 30 velikih šansi. Ili podatak da smo dali ukupno 50 golova u 29 utakmica se čini solidan, ali onda uzmeš u obzir da se na 2 tekme dalo 16, dođeš do spoznaje da se u 27 tekmi dalo 34 gola. Halo! Pa to je nešto više od jednog po susretu.

Po meni je bolje naći 5 prosječnih igrača koji imaju potencijal i statistike, pa ako se ubode 2 dobra, onda super, ostale prodaji. A ne uvalit se sa uhljebima Oxom i Keitom, koju su, da se ne zaboravi dikektna Kloppova akvizicija, i onda niti ih možeš prodat, niti igraju, a plate ogromne. Nije sreća para puna vreća. Naši dobri igrači odlaze većinom džabe ili za smiješne cifre u današnjem svijetu nogometa.

Tako da ne treba kukati i baviti se čarkama-barkama. Uz malo sreće i znanja, može se doći do novog Robertsona, Cimija, ali i Salaha i Beckera. Pogledaš šta je u zadnjih par sezona uradio Brighton, Salzburg, Porto i slični klubovi i kako su pravili igrače i zarađivali novac.

Narativ je da je City plastika, instant uspjeh i slično, ali kad se pogleda malo šira slika, dosta su uradili i na širenju brenda, riješili stadion i okolne trening centre, umrežili par klubova iz više liga i vrte igrače. Naravno, koriste rupe u zakonu da operu crne pare, ali sve je to dozvoljeno u današnjem svijetu. Sporta je ovdje sve manje, moramo biti svjesni.

Ne može se vječno živjeti od stare slave, kao što ni Liverpool ne može više živjeti na istoriji Paisleya, Dalglisha ili Stevena. Da su pravi, barem bi Steven trebao imati neko mjesto u klubu kakvo god zine, a ne da čeka hoće li ga angažirati Aston Villa, Istanbulspor ili Derby County.

Chelsea dao Lampardu drugu šansu na klupi, naši Stevena poslali u LA da se oprosti od igračke karijere.
AmiĐa_Idriz

#67161 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#67162 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli

#67163 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 14/04/2023 10:54
Trebao je Klopp malo ranije početi čitati ovu temu na forumu :D
BHF_Manijak

#67164 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ne moze to biti ta rola da ga jebes. Eto protiv Arsenala je igrao to nesto poludesno u sredini i vrlo cesto izlazio, opet primis 2 gola po njegovoj strani.
On kad naprijed ode, onu rupu nazad moze samo Allah pokrit.

Helem ta neke postavka gdje je desni bek, a nije bek - to mogu kurcu svirati da ce biti efikasno. Hoce za njega kao njega, individualno i bice doprinos naprijed veliki, ali ce te po desnoj strani karat ko stigne, kao i dosad.
AmiĐa_Idriz

#67165 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli

#67166 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 14/04/2023 12:10 Ma ne moze to biti ta rola da ga jebes. Eto protiv Arsenala je igrao to nesto poludesno u sredini i vrlo cesto izlazio, opet primis 2 gola po njegovoj strani.

Helem ta neke postavka gdje je desni bek, a nije bek - to mogu kurcu svirati da ce biti efikasno. Hoce za njega kao njega, individualno i bice doprinos naprijed veliki, ali ce te po desnoj strani karat ko stigne, kao i dosad.
Sad ispade po tebi da je Trent kriv za oba gola u nedjelju.

Prvi gol Robo ispade, Fabino odustao odmah, Saka probio, Konate ispao, Virgil asistirao. I uopće nije ni bilo njegovoj strani.

Drugi gol, Martineli probio, Konate i Trent stoje dosta dobro na njemu, ovaj nije mogao dalje i nabacio, Virgil pokrivao nikoga i ništa, Saka zabio.
BHF_Manijak

#67167 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 14/04/2023 13:55
BHF_Manijak wrote: 14/04/2023 12:10 Ma ne moze to biti ta rola da ga jebes. Eto protiv Arsenala je igrao to nesto poludesno u sredini i vrlo cesto izlazio, opet primis 2 gola po njegovoj strani.

Sad ispade po tebi da je Trent kriv za oba gola u nedjelju.

Prvi gol Robo ispade, Fabino odustao odmah, Saka probio, Konate ispao, Virgil asistirao. I uopće nije ni bilo njegovoj strani.

Drugi gol, Martineli probio, Konate i Trent stoje dosta dobro na njemu, ovaj nije mogao dalje i nabacio, Virgil pokrivao nikoga i ništa, Saka zabio.
Doduse ne znam odakle mi da je i prvi gol po desnoj pao, do mene je, ali drugi 100%. Kako su bolan bili na njemu, pustise frajer hladno da centrira. Trent na mapi nema, Konate sam ostao s covjekom. U konacnici, pa siguran sam da je 2/3 golova se primilo upravo po desnoj njegovoj strani.

Uglavnom ne mislim da je ta neka nova rola top za njega i ekipu. Ofanzivno mozda i da, ali defanzivno jos ce veci propuh biti.
AmiĐa_Idriz

#67168 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Bilo je svega na embargo sekciji, izgleda Kloppa malo zaboljela istina pa opet upalio onaj odvratni diktatorski modus, kao onda "recite mi ko je bolji od Jonesa" i sl. Ne znam što mu to treba, ali hajde sačekaćemo večeras pa da vidimo.

edit

Nedjelja navečer, zaboravih da je Leeds u ponedjeljak.
BHF_Manijak

#67169 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 14/04/2023 16:35 Bilo je svega na embargo sekciji, izgleda Kloppa malo zaboljela istina pa opet upalio onaj odvratni diktatorski modus, kao onda "recite mi ko je bolji od Jonesa" i sl. Ne znam što mu to treba, ali hajde sačekaćemo večeras pa da vidimo.

edit

Da, zna vrlo drzak i bezobrazan biti kada ga sa istinom suocis i neugodnim pitanjima.
Mislim moze on kurcu svirati, ali i budala vidi koliko su ti pojedini igraci limitirani i na kraju ce ga jos glave doci. Samo neka ih on brani... Tvrdoglavi stvor.

A li je se fakat zvanicno od Judea odustalo?!
convict

#67170 Re: Liverpool FC

Post by convict »

BHF_Manijak wrote: 14/04/2023 16:47
AmiĐa_Idriz wrote: 14/04/2023 16:35 Bilo je svega na embargo sekciji, izgleda Kloppa malo zaboljela istina pa opet upalio onaj odvratni diktatorski modus, kao onda "recite mi ko je bolji od Jonesa" i sl. Ne znam što mu to treba, ali hajde sačekaćemo večeras pa da vidimo.

edit

Da, zna vrlo drzak i bezobrazan biti kada ga sa istinom suocis i neugodnim pitanjima.
Mislim moze on kurcu svirati, ali i budala vidi koliko su ti pojedini igraci limitirani i na kraju ce ga jos glave doci. Samo neka ih on brani... Tvrdoglavi stvor.

A li je se fakat zvanicno od Judea odustalo?!
Da, definitivno, i Klopp je potvrdio.

Obzirom da se neće izboriti Liga šampiona, pretpostavljam da će biti još škrtiji nego inače, dovesti dvojicu tipa Nunes i McAllister i guraj dalje.
no_sekirli

#67171 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 14/04/2023 15:30 Kako su bolan bili na njemu, pustise frajer hladno da centrira. Trent na mapi nema, Konate sam ostao s covjekom. U konacnici, pa siguran sam da je 2/3 golova se primilo upravo po desnoj njegovoj strani.

Uglavnom ne mislim da je ta neka nova rola top za njega i ekipu. Ofanzivno mozda i da, ali defanzivno jos ce veci propuh biti.
Nemoj samo molim te pomisliti da se zelim prepirati, ali moram ti replicirati. Sve u zelji za kvalitetnom raspravom :D

Nadji negdje na YT golove, pa pogledaj. Kod drugog gola Kontate docekao Martinelija, ovaj stao, nakon sto je vidio da je i Trent dosao. Stao, jer nije mogao naprijed, ni nazad. Sve sto je mogao je centarsut, a to je i uradio.

Ispred naseg gola Virgil i Robo, plus Becker, Jesus sam. Ali zabija glavom. Ok, zabio. Ali ne mozes brate reci da je tu Trent kriv. Ako i ima njegove krivice, onda je max 20%.

Jebga, lijepo je vidjeti kad asistira sa korner linije za gol Bobija, ali jednostavno frajer ne moze biti i u obrani i u napadu u isto vrijeme :D
Obzirom da se neće izboriti Liga šampiona, pretpostavljam da će biti još škrtiji nego inače, dovesti dvojicu tipa Nunes i McAllister i guraj dalje.
Ova 2 u paketu ce biti barem 120 milja. Skupo je i to za nas :-D
AmiĐa_Idriz

#67172 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

convict wrote: 14/04/2023 17:42 dovesti dvojicu tipa Nunes i McAllister i guraj dalje.
Nema šanse, matematika je bar jasna, s obzirom na to koliko igrača odlazi ovog ljeta.
BHF_Manijak

#67173 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 14/04/2023 18:35
Nemoj samo molim te pomisliti da se zelim prepirati, ali moram ti replicirati. Sve u zelji za kvalitetnom raspravom :D

Nadji negdje na YT golove, pa pogledaj. Kod drugog gola Kontate docekao Martinelija, ovaj stao, nakon sto je vidio da je i Trent dosao. Stao, jer nije mogao naprijed, ni nazad. Sve sto je mogao je centarsut, a to je i uradio.

Ispred naseg gola Virgil i Robo, plus Becker, Jesus sam. Ali zabija glavom. Ok, zabio. Ali ne mozes brate reci da je tu Trent kriv. Ako i ima njegove krivice, onda je max 20%.

Jebga, lijepo je vidjeti kad asistira sa korner linije za gol Bobija, ali jednostavno frajer ne moze biti i u obrani i u napadu u isto vrijeme :D
Ma kakvi brate, pa meni je i zelja da se tema aktivnom drzi i da se rasprava veza u normalnom tonu.

A zbog ovog drugog boldiranog dijela, odnosno zadnje recenice, i govorim da mi je nidje veze ta nova zamisljena njegova rola. Super je sto ces ti ofanzivan biti jos vise, ali legendo ostaje nazad propuh koji stoperi sami ne mogu pokriti, a ni veznjaka za to nemas.
Brate ako ga vec goni naprijed, stavi mu jednog desnog beka iza i to je to.

Ovo s Bellinghamom je najveca moguca smijurija koja se mogla desiti i samo pokazuje nesposobnost, aljkavost, traljavost likova koji trenutno vode Liverpool!
Dan te jebo imas navodno nakav "projekat", pratis ga i vodis godinu i po i onda se ljudi popisaju po tebi i ti kazes "odustajem jer je preskup". Pa kakvi su to imbecili krv ti jebem.
Fuj, nemam rijeci dede mi. Bar su sad debili na vrijeme odustali, a ne da se brukaju kao prosle godine za Tchouamenija, e to bi tek jos veci cirkus bio da im ga je neko uzeo ispred nosa.

Uglavnom dobrodosli u jos jedno kurcevo ljeto pokriveno polovnjacima i nadritalentima, jebo vam moneyball familiju.
Osmi Socrates

#67174 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

:lol:

Ovo je jedina prava klupska diskusija na Forumu. :thumbup:

Mrzi me ići na početak, da vidim kako je to izgledalo u korijenima. Mislim da bi sa Mac Allisterom dobili dosta u sredini. Ima nešto posebno u njemu.
Plunkett

#67175 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

Majku jebali, odigras 3 finala Lige Prvaka u zadnjih 5 godina, i ti sestu godinu nemas para za transfere, nakon uzasne sezone gdje trebas ponovo ekipu sklapati :lol:
Post Reply