Ukrajina

tramvajtrojka

#155951 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

Image
Image

Zlocinacki mulanski rezim nastavlja sa dopremom oruzja i opreme ruskim zlocincima
sumirprimus

#155952 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote: 14/04/2023 12:56 Image
kaze ukro sa servera, sta je vama cudno na ovojslici?
Dakle? Sistem administrator na njihovoj mrezi, hladno ove dokumente isprinto, par stotina njih presavio u dzep i iznio van osiguranog objekta nakon snouden slucaja? Ma daj zaebavaju na ssve redom :lol:
CrveniKuk

#155953 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ništa posebno, osim sto se može vidjeti koliko su Ukrajinski piloti ludi.
statixx

#155954 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Hame_ wrote: 14/04/2023 16:04 Većina ljudi bi nakon ovoga trebala promijeniti donje rublje.
Ni orcima nije nista bolje.

madner

#155955 Re: Ukrajina

Post by madner »

CrveniKuk wrote: 14/04/2023 16:36
madner wrote: 14/04/2023 10:30

Ja kako pratim amaterski vidim da imaju unutar Ukraine divizije koje nisu na liniji. Predpostavljam da je to trebao biti drugi esalon ako prvi ostvari ciljeve, ali sad je to rezerva.
Posto rijetko pratim ruske izvore informacija, možeš li reci koje su u pitanju divizije i gdje se trenutno nalaze?
Ne moras pratiti ruske izvore, to je osnovno da znamo obim ofanzive.

Kao prvo nakon godinu dana Rusi nastupaju po svom ustroju. Distrikti imaju svoje zone, svaki distrikt druge jedinice drzi u rezervi ili je drzao.

Primjer zapadni distrikt
https://www.criticalthreats.org/analysi ... ry-19-2023
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#155956 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

sumirprimus wrote: 14/04/2023 17:07nakon snouden slucaja
Dobar podsjetnik koliko pojma nemam o ljudima i svemu ostalom (a i nem'o kad sam obični forumaš).

Boli ba njega kurac i za Ameriku i za ostatak Civiliziranog svijeta i za Mene i za ugnjetavane. Kont'o sam kako se zadao za Slobodu i da nam "otvori oči". Pu!

Edward Snowden - Šupčina plaćena Ruska!

Image

*K'o onaj video što sam šarovo 2007. ... Zeitgeist ili tako nekako :-)

Koja sam ja konjina, ostao i danas dan.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#155957 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

pici wrote: 14/04/2023 16:30Postoje rjesenja prvo je i najnepovoljnije je da se Zamrzne konflikt i ukrajina potpise Dejton.Drugo je da Ukrajinci oslobode sto vise teritorije i natjeraju na pregovore sa kremljom i potpisu opet Dejton.Trece je da poraze ruse i oslobode sve teritorije.
Ja sam ga slavio (Dejtonski Mirovni Sporazum) - kad nisam krep'o do njega.

Mi smo prije DMS bili ovakvi MRŠAVI

Image

a nakon DMS 'vako UDEBLJANI

Image

Sami smo sebi krivi što smo prestali slušati savjete Amerike.

Image

I sad, ko nas jebe - nismo ni . na planeti politike i sukoba onih što vuku napredak i onih što vuku protiv napretka.

Odo u duboko (odo ba opet ložit hehe).
agent_zero

#155958 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

pici wrote: 14/04/2023 16:30
statixx wrote: 14/04/2023 16:12 Znaci s jedne strane imamo one koji govore da ono sto uzmu ove godine je kapak i ocekuju se pregovori, a s druge, da ce trebati vise godina da se Ukrajina oslobodi. Ako rezultati ofanzive budu skromni, moguce je da ce pomoc poceti blijediti, ali ako budu dobri u mjeri da ce logistika i odrzavanje okupiranih teritorija dugorocno biti neodrzivo, pomoc ce i dalje dolaziti.
Postoje rjesenja prvo je i najnepovoljnije je da se Zamrzne konflikt i ukrajina potpise Dejton.Drugo je da Ukrajinci oslobode sto vise teritorije i natjeraju na pregovore sa kremljom i potpisu opet Dejton.Trece je da poraze ruse i oslobode sve teritorije.
Moje misljenje je opcija dva i volio bi da grijesim.Zapad nece dovjeka stancati ukre i snadbjevati ih.Najvise je na samim ukrajincima dokle mogu i hoce.Ja im zelim da bace sve do jednog orka iza granice a onda da se mordor raspadne.
Konflikna situacija u Donbasu odgovara amerima, imaju bedem prema mordoru kojim drze ruse u šaci.Najvjerovatnije ce nesto slicno uraditi sa Kinom.
Imamo sjevernu i juznu koreju, tajvan, bliski istok, sjevernu afriku, balkan, srednju i juznu ameriku, kubu, gruziju, moldaviju, nagorno karabah itd itd.
Proizvodjaci oruzija trljaju ruke, lova kapa li kapa.
Slično mislimo.
agent_zero

#155959 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

tramvajtrojka wrote: 14/04/2023 16:41
Spoiler
Show
Image
Image
Zlocinacki mulanski rezim nastavlja sa dopremom oruzja i opreme ruskim zlocincima
Šta taj teroristički i zaostali režim radi od jedne divne zemlje i naroda...
agent_zero

#155960 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

sumirprimus

#155961 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Sto znaci, vec su u Ukr
:P
statixx

#155962 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Heroji brane Bakhmut.

Bernardinac

#155963 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

statixx wrote: 14/04/2023 16:12 Znaci s jedne strane imamo one koji govore da ono sto uzmu ove godine je kapak i ocekuju se pregovori, a s druge, da ce trebati vise godina da se Ukrajina oslobodi. Ako rezultati ofanzive budu skromni, moguce je da ce pomoc poceti blijediti, ali ako budu dobri u mjeri da ce logistika i odrzavanje okupiranih teritorija dugorocno biti neodrzivo, pomoc ce i dalje dolaziti.
Postoje rjesenja prvo je i najnepovoljnije je da se Zamrzne konflikt i ukrajina potpise Dejton.Drugo je da Ukrajinci oslobode sto vise teritorije i natjeraju na pregovore sa kremljom i potpisu opet Dejton.Trece je da poraze ruse i oslobode sve teritorije.
Moje misljenje je opcija dva i volio bi da grijesim.Zapad nece dovjeka stancati ukre i snadbjevati ih.Najvise je na samim ukrajincima dokle mogu i hoce.Ja im zelim da bace sve do jednog orka iza granice a onda da se mordor raspadne.
Konflikna situacija u Donbasu odgovara amerima, imaju bedem prema mordoru kojim drze ruse u šaci.Najvjerovatnije ce nesto slicno uraditi sa Kinom.
Imamo sjevernu i juznu koreju, tajvan, bliski istok, sjevernu afriku, balkan, srednju i juznu ameriku, kubu, gruziju, moldaviju, nagorno karabah itd itd.
Mislim da USA neće popustiti u Ukrajini.
Iz jednostavnog razloga jer je to njihov nacionalni interes.

USA je danas duboko podjeljena zemlja jer Rusija godinama radi da je razjebe. Ameri to znaju.

Trump, Tucker Carlson, Snowdeni i slični "korisni idioti" koju je Rusija doslovno napravila zajedno sa milijonima internet trollova diljem Svijeta.

Milanovići-Orbani(plaćeni uzurpatori), Erdoganovi, Bin-Selmani, Bakiri, Dodikovci, Vučići, Kadirovi(feudalno vjerski kastni sistem nepotizma i kriminala podobnih),
ekspanzija rusa i kineza po Africi itd, itd...

USA je odavno svjestna a sada i ostatak Zapada otvara oči šta se spremalo godinama od strane tzv. "multipolarista".

Cilj je "IZVRATIT" ljudsku civilizaciju naopačke i demokratiju predstaviti kao mit i totalno nepotrebnu.

Cilj je zaustaviti civilizacijske dosege Zapada(ljudska prava i slobode) i stvoriti "moderni" feudalni poredak svjetskih moćnika i strogo kontroliranih društava.

Ako USA i Zapad pokleknu u Ukrajini sve ono što danas Zapad živi pada u vodu.

Ova borba je dugotrajna i tek je počela.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#155964 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Bernardinac wrote: 14/04/2023 19:39

USA je danas duboko podjeljena zemlja jer Rusija godinama radi da je razjebe. Ameri to znaju.

Trump, Tucker Carlson, Snowdeni i slični "korisni idioti" koju je Rusija doslovno napravila zajedno sa milijonima internet trollova diljem Svijeta.

Milanovići-Orbani(plaćeni uzurpatori), Erdoganovi, Bin-Selmani, Bakiri, Dodikovci, Vučići, Kadirovi(feudalno vjerski kastni sistem nepotizma i kriminala podobnih),

USA je odavno svjestna a sada i ostatak Zapada otvara oči šta se spremalo godinama od strane tzv. "multipolarista".

Cilj je "IZVRATIT" ljudsku civilizaciju naopačke i demokratiju predstaviti kao mit i totalno nepotrebnu.

Cilj je zaustaviti civilizacijske dosege Zapada(ljudska prava i slobode) i stvoriti "moderni" feudalni poredak svjetskih moćnika i strogo kontroliranih društava.

konačno je lirika krimskih plaža je dobila svoju liberalnu mimikriju :kiss:
statixx

#155965 Re: Ukrajina

Post by statixx »

I ja mislim da nece lako odustati. Vidimo da potezi koje povlace nisu kratkorocni i imaju sluha za ono sto Ukrajinci govore. Prije pola godine Putin je prijetio da Zapad ne smije poslati tenkove, a sad suti. Evo rijesavaju i probleme s municijom. Uskacu Bugari, Korejanci, Pakistanci, EU planira sredstva. Ameri najavljuju svoje tenkove, land-lease nije jos aktiviran. Ne vidim konkretne naznake da ce Ukrajina izgubiti podrsku. Naravno da postoje ocekivanja u vezi ofanzive, mnogo se ulozilo, ali alternativa je mrak na granicama EU sto ne ostavlja prostor za nedoumice.
lajkujMe

#155966 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Bernardinac wrote: 14/04/2023 19:39

Ta ista Kina i ista Rusija zaboravlja ko je taj zapad

Kina je danas ono sto jeste iskljucivo zbog Amerike i zapada
Rusija je prije 30 godina tesko porazena od tog istog zapada bez ispaljenog metka
Prije 70 godina Zapad je kontrolisao 70% svjetskog kopna i njenih naroda.

Ne kontrolise vise jer se zapad zbog raznoraznih belaja u svom dvoristu morao promjeniti iz radikalizma u ovo danas sto vidimo.

Kina i Rusija ne smiju zaboraviti da je citav svijet danas iskljucivo zasnovan na zapadnim vrijednostima i zapadnom tehnologijom i znanoscu.

10 godina toliko je potrebno da se zapadno drustvo pretvori od free the people u make genocide to make sure we dominate.
CrveniKuk

#155967 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Malo lijepoga za oči.
Dope_Man

#155968 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

Ala im Ameri bacaju kosku da se kerovi potuku

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /230414202
statixx

#155969 Re: Ukrajina

Post by statixx »

NedoDJ

#155970 Re: Ukrajina

Post by NedoDJ »

pojavili se konačno na ratištu "strašni" ruski tenkovi
oni sa kojima se sprdalo nedavno

očigledan znak da rusi imaju opasan gubitak tenkova i da su spali na prastare T-55
kojih čak nema više ni u OS BH

TENK T-55 POJAVIO SE PRVI PUT U RATU U UKRAJINI:
Snimljen kod Zaporožja, na MESTU gde se očekuje ofanziva Kijeva
!

Priča o tenku T-55 započela je u martu 2023. kada se na društvenim mrežama pojavio snimak kompozicije na kojoj su bili ukrcani tenkovi T-55, koji su put zapada iz zone Sibira i Dalekog istoka krenuli. Neki su predviđali remont, a neki front.

Posle 20 dana na ruskom Telegram kanalu pojavio se i snimak tenka T-55. Sudeći prema onome što se navodi i to u borbenoj zoni, odnosno u Zaporoškoj oblasti.

Ovo je po prvi put da tenkovi T-55 se pojavljuju u Ukrajini. Naravno, sada će početi razne teorije i ismejavanja o upotrebi ovog tenka, ali je evidentno da su ovi guseničari dati jedinicama DNR i LNR milicije kako bi bili iskorišteni za vatrene tačke i zaustavljanje dugonajavljivane ukrajinske ofanzive koja se u medijima skoro svakog dana po 100 puta najavljuje. Tenkovski top D-10-T2S idealan je za gađanje oklopnih ciljeva jednodelnom granatom. Borbeni komplet je 43 granate. Inače Rusija i dalje u svojim vojnim skladištima ima mnogo granata kalibra 100 mm.

U sklopu priprema za ovaj okršaj ono što je interesantno jeste da je podignuta sva borbena tehnika iz sovjetskog vremena protivtenkovski top rapira MT-12, tenkovi T-55 i T-62, zatim oklopni transporteri familije BTR-60, 70, BRDM-2, lansirni mostovi TMM-3. Interesantno je da novije borebene tehnike poput tenkova T-90M, BMP-3, BMP-2 sa modifikovanom kupolom ima mnogo manje nego što se očekivalo, ali ta tehnika se i dalje prikuplja na granici sa Ukrajinom u Belgorodskoj, Brjanskoj, Kurskoj i Rostvoskoj oblasti, ali i u Belorusiji, dok starija tehnika sva ide direktno na prvu liniju fronta.

sumirprimus

#155971 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Auh on na ukr otac na agresorskoj strani :-)
Slava Ukrajini :-)
sumirprimus

#155972 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#155973 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Daaaamn buba hehehe
sumirprimus

#155974 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Skuplja se armada fajnl tač