Configdr_Evil wrote: ↑14/04/2023 11:43Nsoft, Zendev, Config, More Screens... eto samo prve sta mi padose na pamet za MOstar sa malo vise uposlenih, a ima na stotine malih firmi i firmica.Thorgerson wrote: ↑14/04/2023 11:28
Pojedinacno - mozda. Sveukupno nema sanse da te firme vise zaradjuju od sarajevskih.
Pa ovdje imas InfoBip, Symphony, Mistral, Zira, Atlant, MOP... nabrojao sam ove sto imaju malo vise uposlenih. A imas jos stotine firmi i firmica. Plus nekakvih desetine i desetine
I hoces da kazes kombinirano da oni ne stvaraju vise prihoda od tih ostalih iz drugih gradova? Mislim, nije to ni tema ko vise prihoduje - pojedinacno.
Mislim da ovdje neko zeli da potencira da su u Sarajevu svi na budzetu i da niko nista ne proizvodi, stvara. Sto jednostavno nije tacno.
Kad pricas o IT sektoru. IT sektor je zapravo jak ko beton u Mostaru, samo mislim da nisi bas upucen.
Sarajevo nema proizvodnju, a u Mostaru se proizvodnja defintivno gasi. Drugi mali gradovi preuzimaju primat, veci centri zive od drugih industrija
nije toliko ogromna firma
Nsoft da
u totalu nemoguće da ima više IT uposlenih u mostaru nego u sarajevu, prosek je isti primanja vjerovatno.