Vidjećemo kako će i da li će objasniti prisutnost Krigeove kraljice koja je, čini se, zaginula u First Contactu.
Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#3226 Re: Star Trek
Bilo je više verzija Borg kraljica. Prva, koju tumači Alice Krige, se pojavila u First Contact filmu. Onda je bila Susanna Thompson u Voyageru. Annie Wersching, glumica koja je nedavno preminula, je glumila Borg kraljicu iz alternativnog timelinea koja se na kraju druge sezone Picarda, i uz neizbježni time travel, spaja sa Juratievom u relativno benignu Borg kraljicu koja ima svoju frakciju kolektiva. Ali očigledno da je "pravi" Borg svo ovo vrijeme kovao planove.
Vidjećemo kako će i da li će objasniti prisutnost Krigeove kraljice koja je, čini se, zaginula u First Contactu.
- Ateista
#3227 Re: Star Trek
dale cooper wrote: ↑14/04/2023 09:57 Bilo je više verzija Borg kraljica. Prva, koju tumači Alice Krige, se pojavila u First Contact filmu. Onda je bila Susanna Thompson u Voyageru. Annie Wersching, glumica koja je nedavno preminula, je glumila Borg kraljicu iz alternativnog timelinea koja se na kraju druge sezone Picarda, i uz neizbježni time travel, spaja sa Juratievom u relativno benignu Borg kraljicu koja ima svoju frakciju kolektiva. Ali očigledno da je "pravi" Borg svo ovo vrijeme kovao planove.![]()
![]()
- tranquil
#3228 Re: Star Trek
Oh, FFS, koliko nostalgije
Lično smatram ovu epizodu za najdramatičnijim momentom Star Trek historije. Mislim, godine, decenije relativnog mira, i sada, sve ovo, odjednom.
Drama.
Uglavnom, čekamo finale, pa da onda, jel', kukamo kako nisu dobro završili
Spoiler
Show
Čak su ubacili i jednu Pulaski referencu.
A napokon je referenciran i Archerov Enterprise.
Finale, u starom brodu, to je bilo za naježiti se.
Što se tiče Jurati, njen kolektiv je odvojen i bezopasan, ovo je stari klasični Borg.
I da: NOOOOOOOOOOOOOO, GREASEMONKEY CHICAGO ASSHOLE
A napokon je referenciran i Archerov Enterprise.
Finale, u starom brodu, to je bilo za naježiti se.
Što se tiče Jurati, njen kolektiv je odvojen i bezopasan, ovo je stari klasični Borg.
I da: NOOOOOOOOOOOOOO, GREASEMONKEY CHICAGO ASSHOLE
Spoiler
Show
Starfleet is now Borg
Uglavnom, čekamo finale, pa da onda, jel', kukamo kako nisu dobro završili
- dale cooper
#3229 Re: Star Trek
Pa mislim da je ideja, unutar univerzuma, da je Borg kraljica uniformiranog izgleda i da se radi o mnogo kopija iste persone. Zato su vjerovatno i birali glumice koje, nakon što im se stavi sva ova šminka i maske, izgledaju i zvuče slično. Pomaže i da su sve tri koje su je glumile zaista bile sjajne glumice.Ateista wrote: ↑14/04/2023 10:57dale cooper wrote: ↑14/04/2023 09:57 Bilo je više verzija Borg kraljica. Prva, koju tumači Alice Krige, se pojavila u First Contact filmu. Onda je bila Susanna Thompson u Voyageru. Annie Wersching, glumica koja je nedavno preminula, je glumila Borg kraljicu iz alternativnog timelinea koja se na kraju druge sezone Picarda, i uz neizbježni time travel, spaja sa Juratievom u relativno benignu Borg kraljicu koja ima svoju frakciju kolektiva. Ali očigledno da je "pravi" Borg svo ovo vrijeme kovao planove.![]()
![]()
Vidjećemo kako će i da li će objasniti prisutnost Krigeove kraljice koja je, čini se, zaginula u First Contactu.Svaka ti cast kad upratis sve te detalje, ja sam bio uvjeren da je ista glumica bila za sve verzije borg queen.
- Ateista
#3230 Re: Star Trek
Definitivmo su sve tri dobro odglumile, nema sta.dale cooper wrote: ↑14/04/2023 14:24Pa mislim da je ideja, unutar univerzuma, da je Borg kraljica uniformiranog izgleda i da se radi o mnogo kopija iste persone. Zato su vjerovatno i birali glumice koje, nakon što im se stavi sva ova šminka i maske, izgledaju i zvuče slično. Pomaže i da su sve tri koje su je glumile zaista bile sjajne glumice.
Treba odati postovanje i glumici koja je glumila Vadic, isto tako dobro odglumila na jedan zanimljiv i neobican nacin, samu TNG posadu ne treba ni komentarisati.
I dalje ostaje misterija ko je i zasto ubacio Rafi, ili bar sto je nisu izbacili u ovoj sezoni.
- tranquil
#3231 Re: Star Trek
Tako je, a iz tog razloga mislim da nemaju potrebu objašnjavati povratak Alice Krieg (i dalje najbolje Kraljica, mada je ostarila, ali da se prekriti Borgaline kozmetikom), a ako se ne varam, ista se čak vratila u finalu Voyagera, bez nepotrebnih objašnjavanja.dale cooper wrote: ↑14/04/2023 14:24Pa mislim da je ideja, unutar univerzuma, da je Borg kraljica uniformiranog izgleda i da se radi o mnogo kopija iste persone. Zato su vjerovatno i birali glumice koje, nakon što im se stavi sva ova šminka i maske, izgledaju i zvuče slično. Pomaže i da su sve tri koje su je glumile zaista bile sjajne glumice.
- BHCluster
#3232 Re: Star Trek
Vidim i tebe je tepih dotukao?dale cooper wrote: ↑14/04/2023 00:34 Sa obzirom da sam se načitao teorija i teorija o tome da će glavni antagonista biti Borg, malčice mi je falio taj elemenat iznenađenja kada se ispostavilo da je, je li, Borg u pitanju.![]()
Ali ovo je onaj opaki Borg iz TNG ere i ima smisla da su oni na kraju sa obzirom da su bili Picardov i ekipin najteži i najljući protivnik. I da na ovaj način infiltriraju i asimiliraju cijelu flotu, uz pomoć odmetnutih Changelinga je baš old school Borg način pronalaženja slabosti neprijatelja.
Eh da onaj momenat otkrivanja Enteprisea D i ulaska na legendarni most broda me je doveo do ruba suza. Ponovo sam bio onaj desetogodišnji dječak koji je sa uzbuđenjem čeka svaku novu epizodu TNG-a. Ovo je Star Trek i Enterprise moga djetinjstva i mladosti.
Jedva čekam finale.
- tranquil
#3233 Re: Star Trek
Hahaha tepih
Još samo da je neko rekao "jedino se ne sjećam gdje je ono bio WC", i cijela epizoda bi postala meme
Još samo da je neko rekao "jedino se ne sjećam gdje je ono bio WC", i cijela epizoda bi postala meme
- dale cooper
#3234 Re: Star Trek
BHCluster wrote: ↑14/04/2023 14:48Vidim i tebe je tepih dotukao?dale cooper wrote: ↑14/04/2023 00:34 Sa obzirom da sam se načitao teorija i teorija o tome da će glavni antagonista biti Borg, malčice mi je falio taj elemenat iznenađenja kada se ispostavilo da je, je li, Borg u pitanju.![]()
Ali ovo je onaj opaki Borg iz TNG ere i ima smisla da su oni na kraju sa obzirom da su bili Picardov i ekipin najteži i najljući protivnik. I da na ovaj način infiltriraju i asimiliraju cijelu flotu, uz pomoć odmetnutih Changelinga je baš old school Borg način pronalaženja slabosti neprijatelja.
Eh da onaj momenat otkrivanja Enteprisea D i ulaska na legendarni most broda me je doveo do ruba suza. Ponovo sam bio onaj desetogodišnji dječak koji je sa uzbuđenjem čeka svaku novu epizodu TNG-a. Ovo je Star Trek i Enterprise moga djetinjstva i mladosti.
Jedva čekam finale.
Tepih i osvjetljenje. Jebo ih ova mračna estetika zatamnjenih mostova broda, ništa ne vidim, moram stalno štimati osvjetljenje i kontrast. D izgleda kao čisti luksuz spram ovoga, čak i nakon ovoliko godina. Progledao sam na kraju epizode.
- drag_gost
#3235 Re: Star Trek
Vala, ovaj "originalni Borg" mi je uvijek lezao dobro. Od onog "limunada Borga" mi se povracalo. Bila su mi pomijesana osjecanja jer sam ocekivao vise, ali sada kada su se slegnule emocije i kada sam vidio sijedu, naboranu ekipu na svom starom mjestu... tesko je da ti se to sve ne svidja. Covjek opet dobije reality check - koliko je ostario.
Ilitiga - dobar tepih.
Ocekujem da se Janeway pojavi u finalu i da ne useru odlicnu sezonu.
Zivjeli nostalgicari!
Ocekujem da se Janeway pojavi u finalu i da ne useru odlicnu sezonu.
Zivjeli nostalgicari!
- BHCluster
#3236 Re: Star Trek
Jos da se pojavi Tal Shiar ili Klingoni sa svojim flotama pa da bude pravi gangbang. Salu na stranu, dobar ce ovo biti ulet za nesto novo ako budu znali iskoristiti. Zastad od svi ovi novi ST ova sezona Pikarda, za mene, je vrh.
- tranquil
#3237 Re: Star Trek
Smije li ko špekulisati šta će biti u zadnjoj epizodi?
Bez gledanja u razne Trekie forume?
Ja sam već fulao hrpu stvari što sam ranije nagađao
, ali i dalje mislim da će zadnja epizoda sadržati barem neke od ovih stvari:
- Worf će popizditi i napraviti masakr
- Picard, i možda još neki članovi TNG ekipe će poginuti (tipujem na La Forge-a, možda spašavajući kćerke).
- Rikerovi preživljavaju
- Rafi i 7 se mire, očigledno, možda jedna od njih dvije zagine (svi znamo za koga od njih dvije se to priželjkuje
)
- pojaviće se Janeway, možda čak preuzme komandu onoga što ostane od Zvjezdane Flote, jer je ona glavna admiralica poginula
- možemo očekivati još hrpu nekih starih likova (naročito ako Picard pogine), moguće: opet Tuvok (ovaj put pravi), Wesley (već je bio u prethodnoj sezoni, ali Wheaton je cameo whore, siguran sam da će se utrpati, naročito jer se sada radi o njegovoj porodici), Guinan, ona Picardova romulanska Tal Shiar ženska (bila je u prvoj epizodi, sigurno će biti i u zadnjoj)
Pošto apsolutno nemam pojma kako bi jedan, pomalo zastario brod, mogao pobijediti novu Borg flotu, pretpostavljam da se glavni rasplet neće desiti u svemirskoj bitci, nego će vjerovatno tri lika odlučiti priču: Picard, Jack, Kraljica.
Ja sam već fulao hrpu stvari što sam ranije nagađao
- Picard, i možda još neki članovi TNG ekipe će poginuti (tipujem na La Forge-a, možda spašavajući kćerke).
- Rikerovi preživljavaju
- Rafi i 7 se mire, očigledno, možda jedna od njih dvije zagine (svi znamo za koga od njih dvije se to priželjkuje
- pojaviće se Janeway, možda čak preuzme komandu onoga što ostane od Zvjezdane Flote, jer je ona glavna admiralica poginula
- možemo očekivati još hrpu nekih starih likova (naročito ako Picard pogine), moguće: opet Tuvok (ovaj put pravi), Wesley (već je bio u prethodnoj sezoni, ali Wheaton je cameo whore, siguran sam da će se utrpati, naročito jer se sada radi o njegovoj porodici), Guinan, ona Picardova romulanska Tal Shiar ženska (bila je u prvoj epizodi, sigurno će biti i u zadnjoj)
Pošto apsolutno nemam pojma kako bi jedan, pomalo zastario brod, mogao pobijediti novu Borg flotu, pretpostavljam da se glavni rasplet neće desiti u svemirskoj bitci, nego će vjerovatno tri lika odlučiti priču: Picard, Jack, Kraljica.
- Ateista
#3238 Re: Star Trek
Ne vjerujem da ce neko od TNG ekipe poginuti, to bi bio prevelik udarac, sa Rafi bi pogodili i tu bi se vecina obradovala.tranquil wrote: ↑17/04/2023 15:25 Smije li ko špekulisati šta će biti u zadnjoj epizodi?Bez gledanja u razne Trekie forume?
Ja sam već fulao hrpu stvari što sam ranije nagađao, ali i dalje mislim da će zadnja epizoda sadržati barem neke od ovih stvari:
- Rikerovi preživljavaju
- Rafi i 7 se mire, očigledno, možda jedna od njih dvije zagine (svi znamo za koga od njih dvije se to priželjkuje)
Za Janeway vrlo vjerovatno da ce se pojaviti, za Wesleya vec sumnjam.
Guinan isto tako bi bilo ocekivano da se pojavi, kad vec idu na nostalgiju to bi isto bio pun pogodak, jos da kako nadju nacin da se iz mrtvih vrati Tasha Jar, ali to bi vec bilo previse.
Vjerovatno je da ce Picard nekako doprijeti do Jacka i da ce on iznutra rasturiti ovu pricu sa asimilacijom flote, to mi je najrealniji ishod, sto kazes nema sanse starim brodom da pobijede u direktnom okrsaju.
- BHCluster
#3239 Re: Star Trek
A ima i onaj novi Borg mogli bi i oni malo da upadnu kao zastitnici.
A meni se cini da je i 7 postala kraljica privremeno u prvoj sezoni? ima se tu svasta udrobit samo da se ne pojavi ona spodoba iz STD-a. 
- drag_gost
#3240 Re: Star Trek
Janeway neka se pojavi i Rafi neka strada i pun pogodak. 
Salu na stranu, ocekujem nostalgicnu limunadu i jedva je cekam.
Salu na stranu, ocekujem nostalgicnu limunadu i jedva je cekam.
- drag_gost
#3241 Re: Star Trek
Odgledah i finale. Vala odlicno se ovo zavrsilo, bas se osjetio TNG smek. I kakav na kraju throwback na zavrsni kadar iz "All good things" epizode , svaka cast.
"Five Card Stud, nothing wild. And the sky's the limit."
Iiiiii... trebalo se tu zavrsiti, medjutim...
Necu spojlati, uzivajte.
"Five Card Stud, nothing wild. And the sky's the limit."
Iiiiii... trebalo se tu zavrsiti, medjutim...
Necu spojlati, uzivajte.
- Ateista
#3242 Re: Star Trek
Sta reci, sasvim dobar zavrsetak jedne vrhunske sezone.
Ono sto najvise cijenim je kad neku seriju ili film zavrse sa stilom i zaokruze pricu. Pravo me nervira kad je rasplet prakticno zadnja scena, ono tipa ubiju glavnog negativca i odmah odjavna spica. Volim kada se nakon raspleta dodatno zaokruzi prica sto je ovdje uradjeno sa stilom.
Pogodio sam ono za Dzeka i njegov raazgovor sa Picardom, iako to nije bilo bas kljucno za spasavanje galaksije ali je bilo ocekivano da ce tako nesto biti.
Naslutio sam i ovo za pojavljivanje Q-a, iako opet ne na nacin kako sam ocekivao.
Odlicna najava za novu seriju sto je isto bilo ocekivano, mislim da sa sigurnoscu mozemo reci da ce biti. To je ono cemu sam se nadao - konacno potpuno nova generacija sa par starih i poznatih likova, koja ide dalje u vremenu a ne stalno vracanje nazad. Tu naravno potpuno zanemarujem ovu zajebanciju sa STD i odlasku u buducnost koju niko ne dozivljava ozbiljno kao pravi star trek, pogotovo nakon jedne ovakve sezone.
Sve u svemu, fenomenalno uradjeno i odlican zavrsetak TNG price koja je ovim zaokruzena. Ne znam kad sam zadnji put ovoliko uzivao u nekoj seriji ili filmu.
Mislim da ce me ovo natjerati da ponovo odgledam TNG seriju da se prisjetim, jer sam davno gledao i zaboravio puno toga, te da je otkrijem svom Next generation koji sa nestrpljenjem ceka da pocne gledati star trek.
Ono sto najvise cijenim je kad neku seriju ili film zavrse sa stilom i zaokruze pricu. Pravo me nervira kad je rasplet prakticno zadnja scena, ono tipa ubiju glavnog negativca i odmah odjavna spica. Volim kada se nakon raspleta dodatno zaokruzi prica sto je ovdje uradjeno sa stilom.
Pogodio sam ono za Dzeka i njegov raazgovor sa Picardom, iako to nije bilo bas kljucno za spasavanje galaksije ali je bilo ocekivano da ce tako nesto biti.
Naslutio sam i ovo za pojavljivanje Q-a, iako opet ne na nacin kako sam ocekivao.
Odlicna najava za novu seriju sto je isto bilo ocekivano, mislim da sa sigurnoscu mozemo reci da ce biti. To je ono cemu sam se nadao - konacno potpuno nova generacija sa par starih i poznatih likova, koja ide dalje u vremenu a ne stalno vracanje nazad. Tu naravno potpuno zanemarujem ovu zajebanciju sa STD i odlasku u buducnost koju niko ne dozivljava ozbiljno kao pravi star trek, pogotovo nakon jedne ovakve sezone.
Sve u svemu, fenomenalno uradjeno i odlican zavrsetak TNG price koja je ovim zaokruzena. Ne znam kad sam zadnji put ovoliko uzivao u nekoj seriji ili filmu.
Mislim da ce me ovo natjerati da ponovo odgledam TNG seriju da se prisjetim, jer sam davno gledao i zaboravio puno toga, te da je otkrijem svom Next generation koji sa nestrpljenjem ceka da pocne gledati star trek.
-
broj dva
- drag_gost
#3244 Re: Star Trek
Jedino sam malo vise ocekivao od Worfa da budem iskren. Tu se po meni potencijal bacio, jer je imao odlican ulazak u sezonu 3. Bolje da je Rafi poginula, pa da je Worf krenuo u ubilacki pohod. 
- dale cooper
#3245 Re: Star Trek
Što se kaže uspješno su prizemljili sezonu.
TNG ekipa je dobila sasvim pristojan oproštaj, nešto poput ekipe originalne serije u filmu
Undiscovered Country. Napravljen je i dobar setup za potencijalnu Star Trek Legacy seriju sa Sedmom. Možda mi jedino malo zasmetalo
što su Titana preimenovali u Enterprise, ali to je minorna zamjerka. Zvijezda finala je definitivno stari dobri Enterprise D. Za jednu
starudiju sasvim dobro je manevrisao kroz Borgovu kocku. Data ga tjerao poput speed demona.
Undiscovered Country. Napravljen je i dobar setup za potencijalnu Star Trek Legacy seriju sa Sedmom. Možda mi jedino malo zasmetalo
što su Titana preimenovali u Enterprise, ali to je minorna zamjerka. Zvijezda finala je definitivno stari dobri Enterprise D. Za jednu
starudiju sasvim dobro je manevrisao kroz Borgovu kocku. Data ga tjerao poput speed demona.
- Qler
#3246 Re: Star Trek
Nakon sranja sa STD i nakon katastrofalnih prvih sezona Picarda, ova treca je baš neočekivano iznenađenje. Odlična sezona, odličan kraj. I odličan uvod u nadam se novu seriju.
Svaka im čast za ovo.
Svaka im čast za ovo.
- BHCluster
#3247 Re: Star Trek
Kad je Data parkira pod rucnu ...dale cooper wrote: ↑21/04/2023 16:19 Što se kaže uspješno su prizemljili sezonu.TNG ekipa je dobila sasvim pristojan oproštaj, nešto poput ekipe originalne serije u filmu
starudiju sasvim dobro je manevrisao kroz Borgovu kocku. Data ga tjerao poput speed demona.![]()
P.S. Dobar trailer za SNW.
- Ateista
#3248 Re: Star Trek
Jest malo bezveze preimenovanje broda, bolje bi bilo da su im dali nov Enterprise iz fabrike. 
- tranquil
#3249 Re: Star Trek
Hahaha većina mojih prognoza su netačne, i drago mi je zbog toga, jer ovo je bilo beton. Naročito mi je drago da sam fulao da će neko poginuti.
Haman sam jedino pogodio da serija sadrži teaser za iduću, i da je vezano za Titan.
Ona scena kada se iznad Picarda parkira D pod ručnom je vrh.
Kraljica je najbolja verzija do sada, kao da ju je dizajnirao H. R. Giger.
I partija kartanja. Naravno da je to trebalo ovom finalu.
Haman sam jedino pogodio da serija sadrži teaser za iduću, i da je vezano za Titan.
Ona scena kada se iznad Picarda parkira D pod ručnom je vrh.
Kraljica je najbolja verzija do sada, kao da ju je dizajnirao H. R. Giger.
I partija kartanja. Naravno da je to trebalo ovom finalu.
- dale cooper
#3250 Re: Star Trek
Žao mi je jedino što nije Shaw preživio na kraju. Ispade čovjek ljudina, vidi se da je svo vrijeme cijenio Sedmu.