Bingo City Center Sarajevo
- thekupus
#2977 Re: Bingo City Center Sarajevo
17% rast prošle godine, znači za dvije godine na 2.25 milijardi prihoda
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Trappist
#2979 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ma povecanje cijena po 50% i 100% nekih artikala zbog rata u ukrajini sta vam je...
-
detroit-mercy
-
zippoo87
#2981 Re: Bingo City Center Sarajevo
Dobit 117 miliona...malo li je.
Ovi pokazatelji ,kako sa prihodovne strane,tako i sa strane dobiti ,pokazuju koliko su nas opeljusili svi prosle godine i bukvalno ne postoji firma koja se bavi prodajom koja nije u 2022. godini omastila brkove...svi su u milionskim dobitima.
A valjda ako su im poskupile ulazne sirovine (kako nas LAZU),onda moze prihod biti veci ali je veci i rashod pa dobit moze samo biti ista ili manja.
A finansjski izvjestaji kod svih pokazuju da im ipak nisu poskupili toliko inputi,nego je na snazi ekstra profiterstvo i uzimanje gradjana lopatom.
Evo u mom gradi se u zadnje 2 godine otvorila 2-3 nova velika trzna centra i jedan se prosirio ili su dva ipak.
Lopatom su nas uzeli i to ne samo Bingo,da ne bude da sam protiv Binga.
- Thorgerson
#2982 Re: Bingo City Center Sarajevo
Bice zanimljivo pratiti ove podatke kada Lidl krene sa poslovanjem.
Neko ce dooobro najebati. Nece moci svi opstati, i Amko, i Merkator i Konzum. I Robot. Nema sanse. Neko od pobrojanih ispada iz igre.
Bingo kao najjaci naravno sumnjam da ce biti previse potresen, ali osjetiti ce se itekako.
Neko ce dooobro najebati. Nece moci svi opstati, i Amko, i Merkator i Konzum. I Robot. Nema sanse. Neko od pobrojanih ispada iz igre.
Bingo kao najjaci naravno sumnjam da ce biti previse potresen, ali osjetiti ce se itekako.
- spree
#2983 Re: Bingo City Center Sarajevo
sve i da upolovi dobit opet je to 60 miliona. nesto se ne brinem za dzambica
- ElRe
#2985 Re: Bingo City Center Sarajevo
Amko markete jedino mislim da izvlače lokacije u Starom Gradu i lokacija na Ilidži jer u blizini nemaju konkurenciju.Thorgerson wrote: ↑13/04/2023 00:54 Bice zanimljivo pratiti ove podatke kada Lidl krene sa poslovanjem.
- Thorgerson
#2986 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ma ja, ali ako Lidl i tu upadne gdje u blizini, a ne sumnjam u to...ovi mogu katanac.ElRe wrote: ↑14/04/2023 10:48Amko markete jedino mislim da izvlače lokacije u Starom Gradu i lokacija na Ilidži jer u blizini nemaju konkurenciju.Thorgerson wrote: ↑13/04/2023 00:54 Bice zanimljivo pratiti ove podatke kada Lidl krene sa poslovanjem.
Znam da su vani tako propali hrpa ovih malo manjih lanaca. Gdje se Lidl otvorio nisu imali sanse.
-
kio01
#2987 Re: Bingo City Center Sarajevo
Hoce li Aldi kad poceti u BiH poslovati? Ionako smo već podijeljeni, ne moraju se oko toga mučiti. RS Aldi Nord, FBiH Aldi Süd 
- pepeljara
#2988 Re: Bingo City Center Sarajevo
Lidl upada na 200 metara od bcc u Sarajevu.Thorgerson wrote: ↑14/04/2023 11:31Ma ja, ali ako Lidl i tu upadne gdje u blizini, a ne sumnjam u to...ovi mogu katanac.
Znam da su vani tako propali hrpa ovih malo manjih lanaca. Gdje se Lidl otvorio nisu imali sanse.
-
akcija007
#2989 Re: Bingo City Center Sarajevo
Statistike s trzista govore da Lidl gdje sodje hrana pojeftini za 20%. Ogromni igraci Bingo i Konzum/Mercator nece toliko biti pogodjen koliko Amko Robot . Nece moci svi opstati
-
bumerangss
#2990 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nijedan bingo nece raditi u petak
Zato ko misli u shoping nek ide sto prije dok nisu gužve i sve opuhane police a pogotovo meso
Zato ko misli u shoping nek ide sto prije dok nisu gužve i sve opuhane police a pogotovo meso
-
aston_martin
#2991 Re: Bingo City Center Sarajevo
ne znam gdje da stavim pa cu ovdje. pokvario sam stomak od namirnica u amku. 3 puta. do cega moze biti? je li ne radi frizider u kojem dostavljaju robu, pitam jer im hladjenje radi u samoposluzi, pa ne znam kako im se kvare namirnice. je li moguce da se pokvare namirnice u dostavnim vozilima u kojima dostavljaju robu?
- Laplace
#2992 Re: Bingo City Center Sarajevo
Neko je na ovoj temi, čini mi se na prvim stranicama negdje, pisao kako u Bingu preko noći (kad ne radi) gase frižidere. Moguće da to i Amko radi. To bi objasnilo kako im se pojedini artikli kvare iako do isteka roka trajanja ima po više od šest mjeseci.aston_martin wrote: ↑26/04/2023 02:05 ne znam gdje da stavim pa cu ovdje. pokvario sam stomak od namirnica u amku. 3 puta. do cega moze biti? je li ne radi frizider u kojem dostavljaju robu, pitam jer im hladjenje radi u samoposluzi, pa ne znam kako im se kvare namirnice. je li moguce da se pokvare namirnice u dostavnim vozilima u kojima dostavljaju robu?
- SmokingMan
#2993 Re: Bingo City Center Sarajevo
Kod nas je jednom na Stupu u Peniju vraćena roba dostavljača koji nije uključio hladnjak. Ovi odbili da istovare, hvlava lijepo, primit ćemo robu kada budete malo došli pameti.
- Haris033
#2994 Re: Bingo City Center Sarajevo
Je l to opljackan BCC? 
- okanomalo
#2995 Re: Bingo City Center Sarajevo
nesto mi to malo nategnuto. kako sa sladoledom,zamrznutim spinatom, raznim pecivima, vocem? sve bi se u kasu pretvorilo. to bi se vidjelo odmah,ljudi bi se potrovali.ne smiju bas toliko rizikovati.Laplace wrote: ↑26/04/2023 10:18Neko je na ovoj temi, čini mi se na prvim stranicama negdje, pisao kako u Bingu preko noći (kad ne radi) gase frižidere. Moguće da to i Amko radi. To bi objasnilo kako im se pojedini artikli kvare iako do isteka roka trajanja ima po više od šest mjeseci.aston_martin wrote: ↑26/04/2023 02:05 ne znam gdje da stavim pa cu ovdje. pokvario sam stomak od namirnica u amku. 3 puta. do cega moze biti? je li ne radi frizider u kojem dostavljaju robu, pitam jer im hladjenje radi u samoposluzi, pa ne znam kako im se kvare namirnice. je li moguce da se pokvare namirnice u dostavnim vozilima u kojima dostavljaju robu?
- Hajvan
#2996 Re: Bingo City Center Sarajevo
Bingo, Hoše i dva Koncum u krugu od 150 metara. Najblizi Koncum jedva 20 m od AmkaElRe wrote: ↑14/04/2023 10:48Amko markete jedino mislim da izvlače lokacije u Starom Gradu i lokacija na Ilidži jer u blizini nemaju konkurenciju.Thorgerson wrote: ↑13/04/2023 00:54 Bice zanimljivo pratiti ove podatke kada Lidl krene sa poslovanjem.
- drugtito2011
#2997 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nije OK za sva poskupljenja optužiti samo Bingo. Za sve što uvoze i poizvode to pije vode, ali šta mislite koliko je to % u udnosu na kompletan asortiman u Bingu? Nije veći od 20% sigurno. Šta je sa 80% asortimana? Ko kontroliše cijene? Koje firme kontrolišu distribuciju hrane i deterženata u BiH i gdje idu te pare? O njima se uopšte ne govori, a oni nas oderaše. Bingo ima svoje uslove poslovanja, ali distributeri kontrolišu cijene na tržištu.
Volio bih da Lidl otvori što prije, da se razbije monopol distributera u BiH, kao što se dogodilo u Srbiji. Dokle god nemaju konkurenciju tako će nam biti. A nadam se da neće još dugo.
A Bingo, najveće zlo za BH proizvođače. I ono malo proizvođača što imamo, on tretira kao smeće i njihovi proizvodi su uglavnom na dnu polica. Masu proizvoda koji su Made in BiH, i koje bi moRao pogurati i omogćiti bolje uslove za proizvođače, on i one dvije štuke idu u Srbiju, Makedoniju, itd..i tamo im proizvode kao Bingo brand. E zato mu želim da propadne kao Konzum.
Bingo je najbolji zastupnik i dostibuter srbijanske i hrvatske privrede, samo što niko nema muda da to javno kaže. I uvijek se priča svodi na to, Bingo zapošljava xxxx ljudi. A koiko firmi u BiH uništi i koliko Bosanaca ostane bez posla zbog njegove pohlepe? E o tome se ne smije pričati.
Volio bih da Lidl otvori što prije, da se razbije monopol distributera u BiH, kao što se dogodilo u Srbiji. Dokle god nemaju konkurenciju tako će nam biti. A nadam se da neće još dugo.
A Bingo, najveće zlo za BH proizvođače. I ono malo proizvođača što imamo, on tretira kao smeće i njihovi proizvodi su uglavnom na dnu polica. Masu proizvoda koji su Made in BiH, i koje bi moRao pogurati i omogćiti bolje uslove za proizvođače, on i one dvije štuke idu u Srbiju, Makedoniju, itd..i tamo im proizvode kao Bingo brand. E zato mu želim da propadne kao Konzum.
Bingo je najbolji zastupnik i dostibuter srbijanske i hrvatske privrede, samo što niko nema muda da to javno kaže. I uvijek se priča svodi na to, Bingo zapošljava xxxx ljudi. A koiko firmi u BiH uništi i koliko Bosanaca ostane bez posla zbog njegove pohlepe? E o tome se ne smije pričati.
-
tap3ah75
#2998 Re: Bingo City Center Sarajevo
aston_martin wrote: ↑26/04/2023 02:05 ne znam gdje da stavim pa cu ovdje. pokvario sam stomak od namirnica u amku. 3 puta. do cega moze biti? je li ne radi frizider u kojem dostavljaju robu, pitam jer im hladjenje radi u samoposluzi, pa ne znam kako im se kvare namirnice. je li moguce da se pokvare namirnice u dostavnim vozilima u kojima dostavljaju robu?
Sto posto u nekim radnjama isključuju preko noći frižidera.
Budalaština ali jeste tako
- Laplace
#2999 Re: Bingo City Center Sarajevo
Oni su u zamrzivačima (onim položenim), koji se valjda ne gase. Ovo navodno gase (ili smanje nivo hlađenja) u onim uspravnim, gdje su mliječni i mesni proizvodi koji se ne moraju zamrzavati.
Možda je i do proizvođača, koji pod uticajem new age hemofobije prave proizvode bez konzervansa (npr., ako samk dobro zapamtio proizvođača, Poljoradov maslac je navodno bez konzervansa i uhvati mu se plijesan usred važećeg roka upotrebe).
- Hajvan
#3000 Re: Bingo City Center Sarajevo
drugtito2011 wrote: ↑26/04/2023 11:10 Nije OK za sva poskupljenja optužiti samo Bingo. Za sve što uvoze i poizvode to pije vode, ali šta mislite koliko je to % u udnosu na kompletan asortiman u Bingu? Nije veći od 20% sigurno. Šta je sa 80% asortimana? Ko kontroliše cijene? Koje firme kontrolišu distribuciju hrane i deterženata u BiH i gdje idu te pare? O njima se uopšte ne govori, a oni nas oderaše. Bingo ima svoje uslove poslovanja, ali distributeri kontrolišu cijene na tržištu.