Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bumerangss

#17851 Re: Telemach BH

Post by bumerangss »

Image

Ima nas koji bi vratlili da gledamo ramazanski program, zimsku kuhinju, slucajeve x...

Moze li se Telemah potruditi da to omoguci?
kakaljin

#17852 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

bumerangss wrote: 12/04/2023 12:00 Image

Ima nas koji bi vratlili da gledamo ramazanski program, zimsku kuhinju, slucajeve x...

moze li neko upiceniji reci koju to znatnu finansijsku stetu nasnosi opcija vracanja sadrzaja nazad. Osim da korisnici imaju mogucnost ako neki sadrzaj ne stignu vidjeti da ga mogu vrati i pogledati ga na miru. Gdje su korisnici zadovoljni sa sadrzajem koji se emituje na toj tv stanici.

Bas nigdje veze odgovor kada je konkretno Hayat zabranio operaterima da na njihovim kanalima ima opcija vracanja sadrzaja.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#17853 Re: Telemach BH

Post by anex »

Telemach wrote: 12/04/2023 08:40
anex wrote: 11/04/2023 21:22 Oooo @Telemach !!

Od 20:00h treći put restartujem Eon aplikaciju.

Zadnji par dana blokira, koči, ledi...

Nije dobro!
Pozdrav @anex,
Ispravan rad EON Smart TV aplikacije možemo garantovati isključivo putem preporučenih uređaja, koje možete pogledati na linku: https://telemach.ba/preporuceni-uredaji/. Za ispravan rad EON Smart TV aplikacije Vaš TV uređaj treba podržavati HEVC enkodiranje TV kanala, u suprotnom može dolaziti do poteškoća u prikazu koje ste naveli. Također preporučujemo da Vaš TV uređaj spojite mrežnim kablom, kako biste uživali u najboljoj kvaliteti slike i zvuka uz CBR enkodiranje TV kanala. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Ponavljate poruke bez razloga.
Ja na svom TV uređaju zadnjih 8 godina nemam problema. Evo sad su se pojavili i šta trebam uraditi? Kupiti novi uređaj?
Može! Al ako budu isti problemi Vi očekujte tužbu! !
I nemoj te mi govoriti da se povežem sa mrežnim kablom jer sam povezan non stop...I zamolio bih Vas da mi to više ne govorite nakon svake moje kritike na forumu.
Benq
Moderator

#17854 Re: Telemach BH

Post by Benq »

bumerangss wrote: 12/04/2023 12:00 Ima nas koji bi vratlili da gledamo ramazanski program, zimsku kuhinju, slucajeve x...

Hayat je zabranio svim operaterima, a njihovi navodi nemaju veze sa istinom. Smece od televizije svakako.
Telemach

#17855 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

bumerangss wrote: 12/04/2023 12:00 Ima nas koji bi vratlili da gledamo ramazanski program, zimsku kuhinju, slucajeve x...

Pozdrav @bumerangss,
TV kuća Hayat TV je eksplicitno zabranila kompaniji Telemach rad usluge CUTV na kanalima Hayat TV i Hayat Plus, bez mogućnosti da ista ponovo bude aktivna bez njihove dozvole. Zamolit ćemo Vas za razumijevanje.
Telemach

#17856 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 12/04/2023 12:11 Ponavljate poruke bez razloga.
Ja na svom TV uređaju zadnjih 8 godina nemam problema. Evo sad su se pojavili i šta trebam uraditi? Kupiti novi uređaj?
I nemoj te mi govoriti da se povežem sa mrežnim kablom jer sam povezan non stop...I zamolio bih Vas da mi to više ne govorite nakon svake moje kritike na forumu.
Pozdrav @anex,
U okviru EON Smart TV aplikacije je od nedavno dostupno HEVC enkodiranje na određenom broju TV kanala, i u skladu sa tim na uređajima koji ne podržavaju HEVC enkodiranje dolazi do poteškoća u vidu pikselizacije, zastajkivanja, pojave zelene boje i pojave distrozije slike na TV kanalima. Kompanija Telemach garantuje ispravan rad EON Smart TV aplikacije isključivo na preporučenim uređajima koji podržavaju HEVC enkodiranje TV sadržaja. Molimo za razumijevanje.
Dimu1927

#17857 Re: Telemach BH

Post by Dimu1927 »

bumerangss wrote: 12/04/2023 12:00

stavljaju na youtube, vjerovatno tu ocekuju gledanost i dodatnu zaradu
Radar71

#17858 Re: Telemach BH

Post by Radar71 »

kakaljin wrote: 12/04/2023 12:05

moze li neko upiceniji reci koju to znatnu finansijsku stetu nasnosi opcija vracanja sadrzaja nazad. Osim da korisnici imaju mogucnost ako neki sadrzaj ne stignu vidjeti da ga mogu vrati i pogledati ga na miru. Gdje su korisnici zadovoljni sa sadrzajem koji se emituje na toj tv stanici.

Bas nigdje veze odgovor kada je konkretno Hayat zabranio operaterima da na njihovim kanalima ima opcija vracanja sadrzaja.
premotavanje reklama
kakaljin

#17859 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Radar71 wrote: 12/04/2023 13:04

premotavanje reklama
Da je do toga onda bi svi ukinuli tu mogucnost.
kakotakonikako

#17860 Re: Telemach BH

Post by kakotakonikako »

Neslužbeno, pismo namjere su između ostalog uputili iz M:tela i BH Telecoma, koji su proteklih desetak godina imali prava na prenose elitnog ranga bh. fudbala. No, također, kako neslužbeno saznajemo iz izvora bliskih savezu i United Groupa koja u svom "carstvu" ima veliki broj kanala, pa i onh sportskih, također je pokazala interes, odnosno javila se na poziv upućen iz FS BiH.

Koliko ima istine u ovome ? Bilo bi dobro imati na Telemachu ( preko United Group ) BH Nogometnu ligu.
ACG

#17861 Re: Telemach BH

Post by ACG »

kakotakonikako wrote: 12/04/2023 14:47 Neslužbeno, pismo namjere su između ostalog uputili iz M:tela i BH Telecoma, koji su proteklih desetak godina imali prava na prenose elitnog ranga bh. fudbala. No, također, kako neslužbeno saznajemo iz izvora bliskih savezu i United Groupa koja u svom "carstvu" ima veliki broj kanala, pa i onh sportskih, također je pokazala interes, odnosno javila se na poziv upućen iz FS BiH.

Koliko ima istine u ovome ? Bilo bi dobro imati na Telemachu ( preko United Group ) BH Nogometnu ligu.
Istine ima da su poslali. Međutim, ništa se neće promijeniti.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#17862 Re: Telemach BH

Post by anex »

Telemach wrote: 12/04/2023 12:28
anex wrote: 12/04/2023 12:11 Ponavljate poruke bez razloga.
Pozdrav @anex,
U okviru EON Smart TV aplikacije je od nedavno dostupno HEVC enkodiranje na određenom broju TV kanala, i u skladu sa tim na uređajima koji ne podržavaju HEVC enkodiranje dolazi do poteškoća u vidu pikselizacije, zastajkivanja, pojave zelene boje i pojave distrozije slike na TV kanalima. Kompanija Telemach garantuje ispravan rad EON Smart TV aplikacije isključivo na preporučenim uređajima koji podržavaju HEVC enkodiranje TV sadržaja. Molimo za razumijevanje.
Ja vas razumijem i uvijek sam vas razumio do sada. Ali na osnovu ovog komentara vi jasno dajete do znanja da tražite od korisnika da kupuju nove TV uređaje.
Podržavam svaki vid napredovanja tehnologije ali ako nešto uradite na tom polju onda morate naći rješenje za korisnike kao što sam ja evo trenutno. Evo kod mene je TV sasvim OK za moje potrebe i sad ja moram mjenjati uređaj jer je neko tamo nešto napravio da ja ne mogu gledati nesmetano sadržaj. To je isto kad bi vi sada ubacili 4K na svim kanalima...sta mislite koliko bi nas moglo ostati na Telemach-u?
kakaljin

#17863 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

anex wrote: 12/04/2023 15:49
Telemach wrote: 12/04/2023 12:28
Pozdrav @anex,
Ja vas razumijem i uvijek sam vas razumio do sada. Ali na osnovu ovog komentara vi jasno dajete do znanja da tražite od korisnika da kupuju nove TV uređaje.
Podržavam svaki vid napredovanja tehnologije ali ako nešto uradite na tom polju onda morate naći rješenje za korisnike kao što sam ja evo trenutno. Evo kod mene je TV sasvim OK za moje potrebe i sad ja moram mjenjati uređaj jer je neko tamo nešto napravio da ja ne mogu gledati nesmetano sadržaj. To je isto kad bi vi sada ubacili 4K na svim kanalima...sta mislite koliko bi nas moglo ostati na Telemach-u?
Bas mi je cudno da po tom pitanju prave stetu korisnicima koji imaju starije android tv, a to isto ne rade sa analognim signalom koji je odavno zastario i vise ne sluzi nicemu vec samo smeta unapredjenju usluga a vec imaju mogucnost da korisnici imaju poboljsanu uslugu u vidu resivera i tv-a koji mogu digitalni signal primati.
Telemach

#17864 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 12/04/2023 15:49 Ja vas razumijem i uvijek sam vas razumio do sada. Ali na osnovu ovog komentara vi jasno dajete do znanja da tražite od korisnika da kupuju nove TV uređaje.
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na dostavljenom povratnom odgovoru i prijedlozima. Vaše prijedloge ćemo proslijediti razvojnom centru United Cloud. Ukoliko dođe do promjene načina enkodiranja TV kanala ili mogućnosti podrške praćenja određenih TV kanala putem TV uređaja koji ne podržavaju HEVC enkodiranje, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Mishelinke

#17865 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Ima štete. Ako možeš vratiti tu emisiju na TV-u, nećeš je onda gledati na YT, a YT donosi dobar novac.
kakaljin

#17866 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Mishelinke wrote: 12/04/2023 20:24

Ima štete. Ako možeš vratiti tu emisiju na TV-u, nećeš je onda gledati na YT, a YT donosi dobar novac.
Pa ako je tako sto onda i puno kvaliteniji kanali nisu na YT jer donosi dobar novac kako kazes jer puno kvalitetniji i atraktivniji sadrzaj imaju i vecu gledanost. A vamo traze isto sto i Hayat da se ne moze vracati sadrzaj. Znaci nije to.
Hakiz

#17867 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

premotavanje reklama
Upravo to. Gledaš emisiju koja je bila emitovana sat ili dan ranije, naiđu reklame, ti ih premotaš. Kompanije koje plaćaju reklamni termin Hayatu prestanu plaćati. Nema smisla plaćati reklame koje niko ne gleda. Hayat ostane bez novca od reklama. Ne može tako. Zato naredi Telemachu da onemogući vraćanje sadržaja.

Opcija bi bila da se može vratiti sadržaj, ali da se onemogući premotavanje (ubrzanje emitiovanja) naprijed. Tako se ne bi mogle preskočiti reklame.

Oglašivači bi to voljeli, jer bi platili reklamu samo u terminu emitovanja RTB (real time broadcasting), dakle jedan put za termin, a ljudi bi ih gledali svaki put kada se ta emisija na kojoj je reklama opet (vraćeno) pogleda.
kakaljin

#17868 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Hakiz wrote: 12/04/2023 22:25
premotavanje reklama
Upravo to. Gledaš emisiju koja je bila emitovana sat ili dan ranije, naiđu reklame, ti ih premotaš. Kompanije koje plaćaju reklamni termin Hayatu prestanu plaćati. Nema smisla plaćati reklame koje niko ne gleda. Hayat ostane bez novca od reklama. Ne može tako. Zato naredi Telemachu da onemogući vraćanje sadržaja.

Opcija bi bila da se može vratiti sadržaj, ali da se onemogući premotavanje (ubrzanje emitiovanja) naprijed. Tako se ne bi mogle preskočiti reklame.

Oglašivači bi to voljeli, jer bi platili reklamu samo u terminu emitovanja RTB (real time broadcasting), dakle jedan put za termin, a ljudi bi ih gledali svaki put kada se ta emisija na kojoj je reklama opet (vraćeno) pogleda.
Ako je tako sto se i ostali nisu sjetili toga i onda da ugasi se skroz vracanje sadrzaja i korisnici da bi nesto gledali moraju biti tu kada ide taj sadrzaj.

Da je tako onda bi reklame kostale dosta skuplje od trenutne cijene.
Benq
Moderator

#17869 Re: Telemach BH

Post by Benq »

Dobro, hajde ne spamajte vise temu sa tim kanalom i nagadjanjima sto ovo, sto ono..
agent_zero

#17870 Re: Telemach BH

Post by agent_zero »

Benq wrote: 12/04/2023 12:25

Hayat je zabranio svim operaterima, a njihovi navodi nemaju veze sa istinom. Smece od televizije svakako.
Potpuno se slažem.
Averus

#17871 Re: Telemach BH

Post by Averus »

@Telemach sta ce biti sa nama koji imamo HBO Max sada kad prestane postojati?

Za neupucene, HBO Max i Discovery+ se gase kao servisi i nastaje novi servis - MAX+
Telemach

#17872 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Averus wrote: 13/04/2023 09:52 @Telemach sta ce biti sa nama koji imamo HBO Max sada kad prestane postojati?

Za neupucene, HBO Max i Discovery+ se gase kao servisi i nastaje novi servis - MAX+
Pozdrav @Averus,
Trenutno ne raspolažemo sa informacijama po pitanju navedenog servisa. Ukoliko dođe do promjene, svi korisnici će o tome biti blagovremeno obaviješteni. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
acer5101

#17873 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

@Telemach

Ipak su zamijenili router iz napredne i nije bilo kao što ste rekli da je sve uredu kad sam vam se javio ;)

A sad bih vas zamolio za user manual za: HGW SDMC NE1611B
Nema ga nigdje na netu, pa pretpostavljam da ga vi imate

Hvala
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#17874 Re: Telemach BH

Post by laserShow »

Zbog korisnika kao ti, iskreno se nadam da telemach ima policy da ne dopusta bilo kakav pristup modemu. Cuj zahtjevas manual i uputstvo "za koristenje" routera. Kupi jarane svoj i radi mu sta hoces.

Ljudi kontaju da placaju X i da u to ulazi sve sto oni pomisle. Hajde da ja tebe upitam, gdje ti u ugovoru stoji da mozes pristupati, ili konfigurisati opremu?
Telemach

#17875 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

acer5101 wrote: 13/04/2023 10:22 @Telemach

Ipak su zamijenili router iz napredne i nije bilo kao što ste rekli da je sve uredu kad sam vam se javio ;)

A sad bih vas zamolio za user manual za: HGW SDMC NE1611B
Nema ga nigdje na netu, pa pretpostavljam da ga vi imate

Hvala
Pozdav @acer5101,
Trenutno ne posjedujemo korisničko uputstvo za navedeni Home Gateway uređaj. Ukoliko isto bude dostupno, rado ćemo ga podijeliti sa Vama. Hvala Vam na javljanju i saradnju na ovaj način.
Post Reply