Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Kuvet
#43826 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dishonored kec i dvica beton. Hidden gem nekako.
- Tito_i_Partija
#43827 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako je sličan prvom, nećemo imat' problema.
A meni je maltene sve od Arkane hidden gem. Nemaju taj veliki hype i očekivanja k'o Bethesdine druge franšize poput Elder Scrolls i Fallout, tako da uvijek nadmaše očekivanja.
A meni je maltene sve od Arkane hidden gem. Nemaju taj veliki hype i očekivanja k'o Bethesdine druge franšize poput Elder Scrolls i Fallout, tako da uvijek nadmaše očekivanja.
- Averus
#43828 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je Dishonored 1 puno bolji, opreznije uradjen
Dvica ima potencijala, ali su nekako previse htjeli, pa mi je dosadila napola.
Moram se nakaniti da krenem ispocetka, da je zavrsim
Dvica ima potencijala, ali su nekako previse htjeli, pa mi je dosadila napola.
Moram se nakaniti da krenem ispocetka, da je zavrsim
- ferratilis
#43829 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Volim sva tri dijela, ali dvica ima daleko najbolje levele: Clockwork Mansion i Crack in the Slab. Kad imas u timu covjeka koji je dizajnirao misije u Deus Exu, nema greske. Steta samo sto su u kandzama Bethesde.
- hopi
#43830 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj dishonored prvi dio mi je odličan bio, prešao ga u cugu i čim sam završio počeo opet da vidim ostale načine rješavanja misija, načine ulaska u zgrade itd. A i priča je bila dobra, likovi, čitav svijet u kojem se dešava.
Dvojku počeo nije mi nešto bila, možda da sam do pola došao i odustao.
Dvojku počeo nije mi nešto bila, možda da sam do pola došao i odustao.
- House
- Tito_i_Partija
#43832 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odlična mi je zasad, pravo zabavna. Baš k'o prva: kreativni sandbox za masovna ubistva.
Za playthrough idem sa Emily + stealth + lethal. Nema milosti za izdajice.
@Chmoljo kako ide Dying Light? Jesi li preživio prvu noć?
Za playthrough idem sa Emily + stealth + lethal. Nema milosti za izdajice.
@Chmoljo kako ide Dying Light? Jesi li preživio prvu noć?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43833 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
jesam.Tito_i_Partija wrote: ↑11/04/2023 14:10 Odlična mi je zasad, pravo zabavna. Baš k'o prva: kreativni sandbox za masovna ubistva.![]()
Za playthrough idem sa Emily + stealth + lethal. Nema milosti za izdajice.![]()
@Chmoljo kako ide Dying Light? Jesi li preživio prvu noć?![]()
iskreno, igra je dobra, ali ja sjednem za računar reda radi...
- Tito_i_Partija
#43834 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam odgled'o prvu sezonu, a druga mi se ne da nešto. Znaš ono kad te prosto boli ona stvar za likovima, svi su ti mrski na svoj način? E tako nekako imam filing za Ozark.
Breaking Bad je puno, puno kvalitetnija serija, a prilično su slične (t.j. Ozark kopira BB
)
Breaking Bad je puno, puno kvalitetnija serija, a prilično su slične (t.j. Ozark kopira BB
- Dinostula
- typeOnegative
#43836 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Na mom pc‐u nakon zadnjeg updatea (1.0.2.0.) radi bez ikakvih problema, čak i ono prvo učitavanje je značajno brže (bar duplo), sad se po meni definitivno moze uživati u igri, dok je na 1.0.1.5. , prijašnjim pogotovo bilo svega
I da, driveri moraju bit up to date, jer i to mi je stvaralo dosta problema dok nisam inst zadnje.
Malo offtopica od TLOU da ne pišem drugi post..samo da obavijestim ako nekog zanima, sada je xbox gamepass u fullu podržavan za bih i moze se pristupiti bez xbox insider preview-a kako je bilo od 28.2. tj otkad je usluga djelomično puštena...i navodno, svi koji su se pretplatili za xbox insider preview dobivaju u sljedećih par dana 2 mjeseca usluge za dž ( automatski ce dodati na account )
https://news.xbox.com/en-us/2023/04/11/ ... countries/
I da, driveri moraju bit up to date, jer i to mi je stvaralo dosta problema dok nisam inst zadnje.
Malo offtopica od TLOU da ne pišem drugi post..samo da obavijestim ako nekog zanima, sada je xbox gamepass u fullu podržavan za bih i moze se pristupiti bez xbox insider preview-a kako je bilo od 28.2. tj otkad je usluga djelomično puštena...i navodno, svi koji su se pretplatili za xbox insider preview dobivaju u sljedećih par dana 2 mjeseca usluge za dž ( automatski ce dodati na account )
- Dinostula
#43837 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RX 560 i 16gb rama da ne bude dovoljno za igru iz 2013 godine cirkus zivi.Definitivno PS5 je sada bolje uzeti nego kupovati novi PC jer nov PC vise nije isplatljiviji sto se igara tice.typeOnegative wrote: ↑11/04/2023 16:47 Na mom pc‐u nakon zadnjeg updatea (1.0.2.0.) radi bez ikakvih problema, čak i ono prvo učitavanje je značajno brže (bar duplo), sad se po meni definitivno moze uživati u igri, dok je na 1.0.1.5. , prijašnjim pogotovo bilo svega![]()
- Tito_i_Partija
#43838 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima tu argumenata na obje strane. Dva glavna razloga zašto ja ne kupujem konzolu:
1) Puno manje igara na sniženju za konzole, sniženja na PCu su puno veća ili daju igru čak džaba. A na kraju krajeva tu je i opcija piraterije ako ti se ne troši baš ništa.
2) Moja najfrustrirajuća igračka iskustva su igranja neke igre što zahtijeva određenu dozu preciznosti, a da je ja moram igrat' sa controllerom. Dođe mi da bacim sve kroz prozor. Neke stvari jednostavno ne idu bez miša i tastature.
1) Puno manje igara na sniženju za konzole, sniženja na PCu su puno veća ili daju igru čak džaba. A na kraju krajeva tu je i opcija piraterije ako ti se ne troši baš ništa.
2) Moja najfrustrirajuća igračka iskustva su igranja neke igre što zahtijeva određenu dozu preciznosti, a da je ja moram igrat' sa controllerom. Dođe mi da bacim sve kroz prozor. Neke stvari jednostavno ne idu bez miša i tastature.
- ferratilis
#43839 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Druze nije to igra iz 2013. godine, nego remake uradjen za PS5, sto kazu "from the ground up." Potpuno druga tehnologija u poredjenju sa 2013. Drugo, jos otkako su izasle nove konzole 2020. ljudi ponavljaju da 8GB VRAM-a nece vise biti dovoljno, sto se sad pocelo pokazivati u 2023. U pravu si da igra nije dobro optimizirana, ali isto tako zahtjevi se mijenjaju. To sto je nvidia (a donekle i AMD) ubijedila ljude da daju ogromne pare za kartice s premalo vrama je drugi problem. Kako god, novi Xbox i PS5 u bilo kom trenutku imaju na raspolaganju 12-14GB za teksture, mi na PC-u to ne mozemo jer su ram i vram zasebni. Ni 32GB rama ti nista ne znace jer igre jedu vram. Vremenom ce se pokazati da je to istina i 16gb ce postati standard. Dotad ni optimizacija vise nece biti ucinkovita jer nove igre imaju jednostavno ogroman broj asseta. Da ne spominjem DX12 i shader compilation stutter .
Jbt poceo sam zvucati kao Arnes, iako mi nije cilj da branim PS5.
Jbt poceo sam zvucati kao Arnes, iako mi nije cilj da branim PS5.
- typeOnegative
#43840 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dinostula wrote: ↑11/04/2023 17:42RX 560 i 16gb rama da ne bude dovoljno za igru iz 2013 godine cirkus zivi.Definitivno PS5 je sada bolje uzeti nego kupovati novi PC jer nov PC vise nije isplatljiviji sto se igara tice.typeOnegative wrote: ↑11/04/2023 16:47 Na mom pc‐u nakon zadnjeg updatea (1.0.2.0.) radi bez ikakvih problema, čak i ono prvo učitavanje je značajno brže (bar duplo), sad se po meni definitivno moze uživati u igri, dok je na 1.0.1.5. , prijašnjim pogotovo bilo svega![]()
Kolega je sve objasnio , igra nije iz 2013 . i radi ti u skladu sa grafičkom koju imaš. Možeš imati i 100 GB RAMa , ali ako nemaš video rama za teksture možeš se slikati .
btw kad smo kod tekstura , TLOU je prva igra dosad gdje mi 12GB na rtx3060 ekstra dobro dođe...11 GB popuni za postavke koje koristim (mjesavina high/ultra postavki / više vuče na ultra/ , na 2K uz DLSS) ,a prave dosta razlike u prikazu..igra odlično izgleda al baš baš , na OLED TVu uz HDR pogotovo
- ferratilis
#43841 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Microsoft misli da smo Turci 

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43842 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pa meni nije baš. Ruth mi je odličan lik, i mala je fenomenalno odglumila.Tito_i_Partija wrote: ↑11/04/2023 15:08 Ja sam odgled'o prvu sezonu, a druga mi se ne da nešto. Znaš ono kad te prosto boli ona stvar za likovima, svi su ti mrski na svoj način? E tako nekako imam filing za Ozark.
Breaking Bad je puno, puno kvalitetnija serija, a prilično su slične (t.j. Ozark kopira BB)
Breaking bad se dugo kanim, sve mi mrsko jer znam da ću se zavući
- emotivac
#43843 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma kod mene lagano pokreće, samo mi je building shaders jelo procesor na 100%, a inače dobar procesor, i9-10900K, 32 GB rama, a grafa je tajna

- Averus
#43844 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa realno, dosta i "nas" misli to isto
- ferratilis
#43845 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nego, je li se neko probao pretplatit? Ja ne mogu jer vec imam aktivan americki account. Bas me zanima cijena kod nas. Procitao sam online da nije ista cijena npr. u Hrvatskoj i Srbiji. Kad probam otvorit sajt za aktivaciju, izbaci error.

- _coRey_
#43846 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moras preko Xbox aplikacije, i mora ti sve biti BiH, od akaunta do regije tamo u Winferratilis wrote: ↑12/04/2023 08:31
Nego, je li se neko probao pretplatit? Ja ne mogu jer vec imam aktivan americki account. Bas me zanima cijena kod nas. Procitao sam online da nije ista cijena npr. u Hrvatskoj i Srbiji. Kad probam otvorit sajt za aktivaciju, izbaci error.
![]()
Ja sam iskoristio onih 3 mjeseca za $1
- typeOnegative
#43847 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@feratillis Ja sam se pretplatio dok je još bio preview, bilo je 0.99$ prvi mjesec ,dalje 9.99$, bas jučer skinulo...al kako vidim to je ukinuto neki dan...sad je 9.99$ mj.za bih
- Riddle
#43848 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Uzbudljivo jutro.
- Tito_i_Partija
#43849 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Preko VPN-a il' živiš u AmeriKi?ferratilis wrote: ↑12/04/2023 08:31
Nego, je li se neko probao pretplatit? Ja ne mogu jer vec imam aktivan americki account. Bas me zanima cijena kod nas.
- geralt
#43850 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ni meni bila jasna ta stednja na VRAM-u kod proizvodjaca kartica. Izletis velike pare za 3070 Ti, kontas da si hadzija i da mozes igrati sta hoces, kad ono kurko.ferratilis wrote: ↑11/04/2023 17:54 Druze nije to igra iz 2013. godine, nego remake uradjen za PS5, sto kazu "from the ground up." Potpuno druga tehnologija u poredjenju sa 2013. Drugo, jos otkako su izasle nove konzole 2020. ljudi ponavljaju da 8GB VRAM-a nece vise biti dovoljno, sto se sad pocelo pokazivati u 2023. U pravu si da igra nije dobro optimizirana, ali isto tako zahtjevi se mijenjaju. To sto je nvidia (a donekle i AMD) ubijedila ljude da daju ogromne pare za kartice s premalo vrama je drugi problem. Kako god, novi Xbox i PS5 u bilo kom trenutku imaju na raspolaganju 12-14GB za teksture, mi na PC-u to ne mozemo jer su ram i vram zasebni. Ni 32GB rama ti nista ne znace jer igre jedu vram. Vremenom ce se pokazati da je to istina i 16gb ce postati standard. Dotad ni optimizacija vise nece biti ucinkovita jer nove igre imaju jednostavno ogroman broj asseta. Da ne spominjem DX12 i shader compilation stutter .![]()
Jbt poceo sam zvucati kao Arnes, iako mi nije cilj da branim PS5.![]()