Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Često su me raja iz klase kritikovala kako sam "sahranila" sve nakon Šopena. Iako mi nije bilo drago to čuti, ovo je jedna od kompozicija koja ide njima u prilog
Često su me raja iz klase kritikovala kako sam "sahranila" sve nakon Šopena. Iako mi nije bilo drago to čuti, ovo je jedna od kompozicija koja ide njima u prilog
Možda bi bio prikladniji
Ma nepravedno su te kritikovali - sjecam se, na primjer, da volis Rahmanjinova
Da,
ima divnih stvari koje se postavljaju na ovoj temi, neke preslušam x puta, a neke sam čak uvrstila u svoju play listu a poslije romantizma nastale
Što bi rekli, oprosti im ne znaju šta rade (pričaju )
Moram priznati da mi se klavirska verzija više dopada.
Ne mogu definisati šta, ali mi se nešto ne dopada u zvuku violine na postavljenom snimku.
I meni se klavirska verzija najvise dopada
A slusao sam, osim par violinskih i gitarskih i izvedbu na celu - zanimljivo je da je prva verzija koju sam cuo bila odsvirana na harmonici, uz odjavnu spicu neke serije, ako se dobro sjecam.
Ovo je lose i nevjesto snimljeno (cuju se razni sumovi, od disanja do nakasljavanja), a cini mi se da ni taj prostor nije bas najpogodniji za koncerte, pa stoga i instrumenti ne zvuce kako bi trebali - djevojka inace odlicno svira.
John Cleese wrote: ↑11/04/2023 15:31
Ovo je lose i nevjesto snimljeno (cuju se razni sumovi, od disanja do nakasljavanja), a cini mi se da ni taj prostor nije bas najpogodniji za koncerte, pa stoga i instrumenti ne zvuce kako bi trebali - djevojka inace odlicno svira.
Pretpostavila sam da je do akustike
Da, Bruhov koncert skroz drugačije zvuči
i, trebam pomoć željela sam @Hajvanu na post odgovoriti metamorfozama Avde Smajlovića, ali nisam mogla naći na youtube, imaš li ti možda neki snimak da postavimo ovdje?
petunija wrote: ↑12/04/2023 08:21
I trebam pomoć željela sam @Hajvanu na post odgovoriti metamorfozama Avde Smajlovića, ali nisam mogla naći na youtube, imaš li ti možda neki snimak da postavimo ovdje?
Tada su u operi kuburili s tenorima (solistima), bio je tamo neki nesretni vise bariton nego tenor kog su tjerali da pjeva te uloge - ziva frustracija na korepeticiji
A kontratenori su i inace egzotika - za Karminu je dolazio neki lik iz Novog Sada, solidan
(Zanimljivo je da su za Travijatu takodje zvali covjeka iz Novog Sada, tenora - izgleda da su ih u to vrijeme tamo uzgajali )