Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Dr Arsla
#93526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta rade od nas, moj Nedime. Boże sačuvaj 
- Tvrtko II Kotromanić
#93527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
de ziv bio, SDA je jos veca govna gutala zarad fotelja i to od istog ovog DodikaStudent_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:39Zbog patološke mržnje prema SDFu, koju ti je Konaković usadio, ti pričaš kao u buniluizvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 17:31
A i sad je isto, na bosnjackoj strani samo sda profitira od dodikovog i covicevog radikalizma. Niko drugi, al ne smeta ti kad sda profitira, naravno![]()
Kakve koristi ima SDA od ovog što Dodik priča? Jel vam SDA kriva što ste morali lagati o novom i relaksiranom Dodari zarad fotelja? Ko vas je tjerao na to? Trpite sada ovo Dodarino šamaranje, ne tražite krivce u drugima.
-
A_A_AKCIJA
#93528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
O čemu ti?plavi_E wrote: ↑11/04/2023 16:54Protiv koje odluke je samo SDA? Gdje sam ja to pisao. Svi koji su javno izjavili da su protiv privremene odluke su ovdje postavljeni. I to treba redovno ponavljati. A to su SDA, DF, SzBiH i NES. Ako neko ima takve izjave SDP, NiP ili NS nek objave ovdje.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/04/2023 12:07SpoilerShow
Eso, osim što je lažov, je i spamer.
Poso mu je da jednu te istu laž kaže na što više načina i guši temu.
Jedna od laži je da je samo SDA protiv odluke. I to vrti ko mutav. Bezbroj puta dokazano da laže, ali jok. Eto ga sutra opet.
Sreća, SDA je u tolikoj panici, da im je i propaganda takva. Ne mogu spojiti dvije teze da imaju smisla.
SDA, tj Fadil se bori za državu.
Već kada Mile podrži Fadila, raspada se teorija.
A pogotovo što niko ne zna objasniti kako Fadil kao premijer Federacije brani državu![]()
Priča o izdaji Trojke je odavno glupanska. Ne mogu naći ni jedan argument da se uhvate.
Naprotiv, uleti Šemso klizeći neki dan i potvrdi sve ono što pišemo. U SDA postoji ozbiljna izdajnička struja koja hoće da odigra sa Srbijom, Miletom i Turskom dupli pas i otjera OHR.
Mi ovdje pišemo o tome mjesecima. Ja sam ih nazvao Kadirovcima, jer je to taj model prčije jedne familije koji oni žele od komadića Bosne. Nema tu više suverene, jedinstvene... Samo Bakiristan.
Bakir to lijepo potvrdi neki dan, kada na onom videu za RS govori "oni tamo", a za Federaciju "mi ovdje".
Revizija presude protiv Srbije i izdaja se savršeno uklapa u čitavu priču. U SDA postoji struja kojoj odgovara da nikada ne uđemo u EU, jer znaju da će biti Sanaderi. Zato igraju na Mileta, Srbiju. Da ostanemo pred vratima EU vječno, da nas zakači koji fond od EU koji će oni oglodati, a zadržati uređenje zarobljene države u kojoj su oni baje na svojim begovatima, gdje ne važe zakoni niti norme normalnog modernog svijeta.
Zato se javno priča, šta fali korupciji, ima je svuda. Zato je korupcija specijalni rat protiv Bošnjaka. Eno, Vučića niko ne optužuje za korupciju, dakle sve je laž.
Dalje, čitav model botovanja, Mulahusića medijskog odstrela protivnika, gomile laži je prepisan od Vučića, donekle i Erdogana. Vidi se isti rukopis. Vidi se saradnja.
Najveće razočarenje mi je Turska. Vjerujem da pokušavaju nasikirati USA i EU, kompliciranjem stanja ovdje. Istorijski, ne bi im bio prvi put da nas zavale. Ovaj put zbog investicija u Srbiji i jer je SDA dopustila da Srbija ima bolje odnose sa Turskom od nas.
Također, moguće je da je Erdogan digao ruke i igra, daj šta daš, kada vidi idiotluke koje Bakir provodi. Javna je tajna da je popizdio kada je saznao da Bakir hoće Sebiju da kandiduje za predsjednika, pa je morao Šefik da čuva stolicu. Ovo je jako realno, kada se zna da su nam Bayraktare dogovarali biznismeni izvan politike, a ne Bakir, SDA ili neko ko bi trebao.
Ti kazes da si govorio da u SDA postoji "struja" koja na s vuce Rusiji i da si ti te nazivao "kadirovcima". Mozes naci taj posto gdje govoris o "struji" o SDA. Ova tema je prepuna postova gdje se citava SDA a ponekad i njihovo biracko tijelo naziovca "kadirovcima", "balijama", "islamskim teroristima".
Naravno da je korupcija problem. Ali u te bajke da se ovaj cirkus radi samo da bi se Bosnjaci zastitili od korupcije vise nisu ni smijesne.
Simpatizeri Xmorke ocigledno ne mogu shvatiti da Mile podrzava Fadila jer se nada da ce nezadovoljstvo ovim pishanjem po "muslimanskoj" kvoti prevagnuti i "muslimani" napraviti glupost koju ovi sto ih nazivaju "kadirovcima" i "islamskim teroristima" i prizeljkuju. Ali vas je Mehmedovic ohladio. Isti taj Mehmedovic kojem niste dozvolili da bude na celu parlamentarne kontrole obavjestae slizbe. Nego ste izglasali "covicevu opoziciju". I da odmah odgovorim na "ko smo to mi". Vi iz Xmorke politicari i simpatizeri.
Haj malo ofirnije laži. Nekada se za ovo dijelio ban.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /221111061Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je da odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta pogoduje samo SDA-u te da bi Trojka sa koalicionim partnerima u slučaju da je ostao raniji model biranja delegata u Dom naroda FBiH već osigurala svoju poziciju u izvršnoj vlasti.
Šemso direktno proziva Kadirovce
U boldiranom, jasno čovek proziva SDA da ne nasjeda na Dodikove pozive da ruše OHR i okrenu leđa Americi. Prevedeno, Kadirovcima.Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović (SDA) reagovao je na prijetnje predsjednika RS-a Milorada Dodika i pozive na povlačenje iz državnih institucija.
"Dokle smo došli: Dodik je prepoznao trenutak da nas pozove da otjeramo strance - rušitelj BiH i negator genocida nas zove da krenemo u antikolonijalnu pobunu protiv Amerike", naveo je Mehmedović.
Mehmedović ističe da ili je Dodik pogrešno protumačio poteze vrha SDA i ono što vrh SDA poručuje Americi, međunarodnoj zajednici, ili je nešto drugo, puno opasnije u pitanju, ali da se došlo do te tačke od Dejtona kad je Dodik prepoznao da je pravi trenutak da bi mu se Bošnjaci mogli pridružiti u pobuni protiv Amerike.
"Ako neko iz SDA nasjedne na ovaj plan, neće to biti kraj Dejtona i BiH, već kraj Bošnjaka. Neka dobro razmisle", upozorio je Mehmedović.
On naglašava da ako Dodik i ubijedi Hrvate da se jednokratno povuku iz institucija BiH, i ako mu se u tome pridruže Bošnjaci, kako bi krenula pobuna protiv Amerike i tjeranje stranaca iz BiH, onda ništa više neće biti isto - oprali bi sve što je RS, Srbija i Hrvatska radila od 1992. do danas.
"Dodik se boji i upozorava da stranci planiraju uvesti trupe u BiH i zato poziva na veliki dogovor između tri naroda kako bi se otjerali stranci i OHR prije dovođenja trupa. Računa na rezervu kod SDA zbog Schmidtovih odluka oko Vlade Federacije BiH i zato bira ovaj trenutak. Računa i na to da inspiriše SDA izlaskom Srba i Hrvata iz institucija BiH, da mu se SDA pridruži kako bi srušila Šestorku u Vijeću ministara BiH i Osmorku u Federaciji BiH. Vrlo opasan plan koji neki od Bošnjaka mogu i zaželjeti", poručio je Mehmedović.
Državni zastupnik Mehmedović navodi da je već upozoravao da je plan da se izazove gnjev kod Bošnjaka kako bi oni postali izvođači radova za arhitekte iz Hrvatske i Srbije na rušenju OHR-a i Amerike u BiH i na Balkanu.
"Očito da je došao taj trenutak kao otvoreni poziv. Bosanci, ne nasjedajte za mrvicu vlasti da rušite domovinu! Podsjećam da je i Milanović govorio o dogovoru Hrvatske, Srbije i Turske oko BiH. I Escobar", zaključio je Mehmedović.
- tramvajtrojka
#93529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Budimo dobre komsijeStudent_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:39Zbog patološke mržnje prema SDFu, koju ti je Konaković usadio, ti pričaš kao u buniluizvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 17:31
A i sad je isto, na bosnjackoj strani samo sda profitira od dodikovog i covicevog radikalizma. Niko drugi, al ne smeta ti kad sda profitira, naravno![]()
Kakve koristi ima SDA od ovog što Dodik priča? Jel vam SDA kriva što ste morali lagati o novom i relaksiranom Dodari zarad fotelja? Ko vas je tjerao na to? Trpite sada ovo Dodarino šamaranje, ne tražite krivce u drugima.
- Login77777
#93530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na kraju svakako na istu stranu valja stati protiv tog Dodika. Tako da se svi malo smirite.Student_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:39Zbog patološke mržnje prema SDFu, koju ti je Konaković usadio, ti pričaš kao u buniluizvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 17:31
-
Multitalent
#93531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na šta tačno misliš?plavi_E wrote: ↑11/04/2023 17:19 "Bio sam u Kataru, na iftaru s emirom Katara. Tamo je bio i Valentin Inzko. On nije bio na iftaru, ali je bio u Kataru s našim ambasadorom. I poslao mi je jednu poruku. Ne znam zašto meni. Nisam ga vidio. Kazao je, prenesi reisu, a znamo se dugo, prenesi mu i kaži mu da se Bošnjaci nemaju na koga osloniti izuzev na sami sebe", ispričao je reis prisutnima.
Tako je kad se zabarovlja sta je Paddy Ashdown davno reko.
Da nisi mozda mislio na Lorda Ovena i njegovu izjavu
- Student_u_Ostavci
#93532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ponavljam, kakve veze ima SDA sa lažima trojke o novom Dodiku, poželjnom partneru spremnom za suradnju?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 17:41de ziv bio, SDA je jos veca govna gutala zarad fotelja i to od istog ovog DodikaStudent_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:39
Zbog patološke mržnje prema SDFu, koju ti je Konaković usadio, ti pričaš kao u bunilu![]()
- Tvrtko II Kotromanić
#93533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja sam upao tu u diskusiju kao padobranac, pa ne bih da vam kvarim ugodno caskanjeStudent_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:49Ponavljam, kakve veze ima SDA sa lažima trojke o novom Dodiku, poželjnom partneru spremnom za suradnju?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 17:41
de ziv bio, SDA je jos veca govna gutala zarad fotelja i to od istog ovog Dodika![]()
samo kazem da mi je, u najmanju ruku, bezveze ovo branjenje SDA/DF kao da isto (ili jos gore) nisu oni radili
-
LSD
#93534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Itekako ima vezeStudent_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:49Ponavljam, kakve veze ima SDA sa lažima trojke o novom Dodiku, poželjnom partneru spremnom za suradnju?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 17:41
de ziv bio, SDA je jos veca govna gutala zarad fotelja i to od istog ovog Dodika![]()
-
plavi_E
#93535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A_A_AKCIJA wrote: ↑11/04/2023 17:42SpoilerShowO čemu ti?plavi_E wrote: ↑11/04/2023 16:54
Protiv koje odluke je samo SDA? Gdje sam ja to pisao. Svi koji su javno izjavili da su protiv privremene odluke su ovdje postavljeni. I to treba redovno ponavljati. A to su SDA, DF, SzBiH i NES. Ako neko ima takve izjave SDP, NiP ili NS nek objave ovdje.
Ti kazes da si govorio da u SDA postoji "struja" koja na s vuce Rusiji i da si ti te nazivao "kadirovcima". Mozes naci taj posto gdje govoris o "struji" o SDA. Ova tema je prepuna postova gdje se citava SDA a ponekad i njihovo biracko tijelo naziovca "kadirovcima", "balijama", "islamskim teroristima".
Naravno da je korupcija problem. Ali u te bajke da se ovaj cirkus radi samo da bi se Bosnjaci zastitili od korupcije vise nisu ni smijesne.
Simpatizeri Xmorke ocigledno ne mogu shvatiti da Mile podrzava Fadila jer se nada da ce nezadovoljstvo ovim pishanjem po "muslimanskoj" kvoti prevagnuti i "muslimani" napraviti glupost koju ovi sto ih nazivaju "kadirovcima" i "islamskim teroristima" i prizeljkuju. Ali vas je Mehmedovic ohladio. Isti taj Mehmedovic kojem niste dozvolili da bude na celu parlamentarne kontrole obavjestae slizbe. Nego ste izglasali "covicevu opoziciju". I da odmah odgovorim na "ko smo to mi". Vi iz Xmorke politicari i simpatizeri.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /221111061Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je da odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta pogoduje samo SDA-u te da bi Trojka sa koalicionim partnerima u slučaju da je ostao raniji model biranja delegata u Dom naroda FBiH već osigurala svoju poziciju u izvršnoj vlasti.
U boldiranom, jasno čovek proziva SDA da ne nasjeda na Dodikove pozive da ruše OHR i okrenu leđa Americi. Prevedeno, Kadirovcima.Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović (SDA) reagovao je na prijetnje predsjednika RS-a Milorada Dodika i pozive na povlačenje iz državnih institucija.
"Dokle smo došli: Dodik je prepoznao trenutak da nas pozove da otjeramo strance - rušitelj BiH i negator genocida nas zove da krenemo u antikolonijalnu pobunu protiv Amerike", naveo je Mehmedović.
Mehmedović ističe da ili je Dodik pogrešno protumačio poteze vrha SDA i ono što vrh SDA poručuje Americi, međunarodnoj zajednici, ili je nešto drugo, puno opasnije u pitanju, ali da se došlo do te tačke od Dejtona kad je Dodik prepoznao da je pravi trenutak da bi mu se Bošnjaci mogli pridružiti u pobuni protiv Amerike.
"Ako neko iz SDA nasjedne na ovaj plan, neće to biti kraj Dejtona i BiH, već kraj Bošnjaka. Neka dobro razmisle", upozorio je Mehmedović.
On naglašava da ako Dodik i ubijedi Hrvate da se jednokratno povuku iz institucija BiH, i ako mu se u tome pridruže Bošnjaci, kako bi krenula pobuna protiv Amerike i tjeranje stranaca iz BiH, onda ništa više neće biti isto - oprali bi sve što je RS, Srbija i Hrvatska radila od 1992. do danas.
"Dodik se boji i upozorava da stranci planiraju uvesti trupe u BiH i zato poziva na veliki dogovor između tri naroda kako bi se otjerali stranci i OHR prije dovođenja trupa. Računa na rezervu kod SDA zbog Schmidtovih odluka oko Vlade Federacije BiH i zato bira ovaj trenutak. Računa i na to da inspiriše SDA izlaskom Srba i Hrvata iz institucija BiH, da mu se SDA pridruži kako bi srušila Šestorku u Vijeću ministara BiH i Osmorku u Federaciji BiH. Vrlo opasan plan koji neki od Bošnjaka mogu i zaželjeti", poručio je Mehmedović.
Državni zastupnik Mehmedović navodi da je već upozoravao da je plan da se izazove gnjev kod Bošnjaka kako bi oni postali izvođači radova za arhitekte iz Hrvatske i Srbije na rušenju OHR-a i Amerike u BiH i na Balkanu.
"Očito da je došao taj trenutak kao otvoreni poziv. Bosanci, ne nasjedajte za mrvicu vlasti da rušite domovinu! Podsjećam da je i Milanović govorio o dogovoru Hrvatske, Srbije i Turske oko BiH. I Escobar", zaključio je Mehmedović.
Mozes ti lagati do iznemoglosti ali ja govorim o mogucoj privremenoj odluci a ti postavljas izjave Konakovica kad se nije imalo ni pojma o mogucoj privremenoj izjavi. Mehmedovic je demantovao sve one koji su cijelu SDA a ponekad i njihove glasace nazivali "kadirovcima" i "islamskim teroristima" zato Xmorka, Covic i Dodik nisu dali da on bude na celu kontrole OSA-e.
-
plavi_E
#93536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali Xmorka je dosla na vlast tvrdnjom da nista vise nece biti kao za vrijeme SDA i za to su dobili glasove. Ili?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 18:00ja sam upao tu u diskusiju kao padobranac, pa ne bih da vam kvarim ugodno caskanjeStudent_u_Ostavci wrote: ↑11/04/2023 17:49
Ponavljam, kakve veze ima SDA sa lažima trojke o novom Dodiku, poželjnom partneru spremnom za suradnju?![]()
![]()
samo kazem da mi je, u najmanju ruku, bezveze ovo branjenje SDA/DF kao da isto (ili jos gore) nisu oni radili
-
Jordan1961
#93537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa skontace kad shvate da ne mogu ni uci ni izaci iz rezervata a da im to ne odobre iz PC ili HZHB.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 17:33 ja ne mogu da shvatim da neko se moze drzati samo svoje avlije i da ga boli briga da, eto hipoteticki, jedna Srebrenica, Vlasenica, Rogatica, Foča, jedan Bratunac, Zvornik, Višegrad, Prijedor itd itd ne budu odjednom više Bosna
kao normala
normala bi vam bila drzavna granica u Lukavici?
da kad na Jahorinu krenete pasoš morate ponijeti?
ne kontam fakat
jedino kontam ove borce 92-95, oni imaju pravo da kazu da nece, jer su jednom vec dali svoja tijela, krv i ptsp pa im priznajem to
al ovo ostalo, fuj![]()
- anelsol
#93538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U januaru 2022. godine ja sam bio 100 % ubjeđen da nam dolazi rat. Sjednice skupštine RS, provokacije u Janji, Brčkom itd, isti scenarijo ko 92 godine. Bilo je tada kod nas spremnih momaka, čudo jedno, samo nije za priče. Jbg, Putin izgubi pred Kijevom i stvari se smiriše. Sad kad bi se Mile upustio u avanturu, nisam siguran ni da bi mu Vučić pomogao, a ne Putin koji više ne može pomoći ni samom sebi. I ratovalo bi se, i te kako. Ovo što Mile sada bulazni je po posljedica finacijskog pritiska. Stisli krediti, a stranci ne daju pare.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/04/2023 17:30Ne zanosi se.mistek wrote: ↑11/04/2023 16:35 Ja ne znam što to "neću ratovati" ide u smjeru "dvije države" i slično. Ko bi ba ratovao u RS? Ratovali bi ljudi do table na Dobrinji. Na dijelovima gdje administrativna linija nije blizu naseljenih mjesta se niko ne bi počešao, a negdje po RS pogotovo. Zapravo, nije niko, bi par stotina ljudi željnih toga.
Ljudi brane sebe, vlastitu imovinu, život, porodicu. Sve van toga ljudima je previše.
Ratovalo bi se itekako. Rane 90ih neće dugo zarasti. A Mile ih svako malo raskopava.
Uvjerio sam se prije malo više od godinu.
Pitaj malo u RS šta misle, ko će bježati ovaj put.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#93539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i nije. Nema vise SDAplavi_E wrote: ↑11/04/2023 18:05Ali Xmorka je dosla na vlast tvrdnjom da nista vise nece biti kao za vrijeme SDA i za to su dobili glasove. Ili?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 18:00
ja sam upao tu u diskusiju kao padobranac, pa ne bih da vam kvarim ugodno caskanje![]()
- Point.
#93540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reče bot i slaga.izvrsni direktor wrote: ↑11/04/2023 16:23Rece bot koji izdajnikom proglasava svakog ko ode u banjaluku
-
velikonja
- tramvajtrojka
#93542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pogledaš koga sve Visković po Kini obilazi i skontas u kakvim su govnima i sto Dodik fura ovu retorikuanelsol wrote: ↑11/04/2023 18:14U januaru 2022. godine ja sam bio 100 % ubjeđen da nam dolazi rat. Sjednice skupštine RS, provokacije u Janji, Brčkom itd, isti scenarijo ko 92 godine. Bilo je tada kod nas spremnih momaka, čudo jedno, samo nije za priče. Jbg, Putin izgubi pred Kijevom i stvari se smiriše. Sad kad bi se Mile upustio u avanturu, nisam siguran ni da bi mu Vučić pomogao, a ne Putin koji više ne može pomoći ni samom sebi. I ratovalo bi se, i te kako. Ovo što Mile sada bulazni je po posljedica finacijskog pritiska. Stisli krediti, a stranci ne daju pare.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/04/2023 17:30
Ne zanosi se.
Ratovalo bi se itekako. Rane 90ih neće dugo zarasti. A Mile ih svako malo raskopava.
Uvjerio sam se prije malo više od godinu.
Pitaj malo u RS šta misle, ko će bježati ovaj put.
- anelsol
#93543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne razumijem o kakvoj privremenoj odluci vi uporno pričate. Ne može izmjena Ustava ili izbornog zakona biti privremena. Kada se usvoji ona je trajna kategorija, dok je VP ili parlamant ponovo ne izmjeni. Znači u pravnoj terminologiji ne postoji Zakon ili Ustav (a VP jedino to može promjeniti/nametnuti kada je u pitanju ova zavrzlama oko Vlade FBiH) koji će se primjenjivati neko određeno vrijeme. Fakat ako se neka takva odluka donese to bi bio presedan na planeti, a Šmit nije toliko mahnit ni lud.plavi_E wrote: ↑11/04/2023 18:05A_A_AKCIJA wrote: ↑11/04/2023 17:42SpoilerShow
O čemu ti?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /221111061
U boldiranom, jasno čovek proziva SDA da ne nasjeda na Dodikove pozive da ruše OHR i okrenu leđa Americi. Prevedeno, Kadirovcima.
Mozes ti lagati do iznemoglosti ali ja govorim o mogucoj privremenoj odluci a ti postavljas izjave Konakovica kad se nije imalo ni pojma o mogucoj privremenoj izjavi. Mehmedovic je demantovao sve one koji su cijelu SDA a ponekad i njihove glasace nazivali "kadirovcima" i "islamskim teroristima" zato Xmorka, Covic i Dodik nisu dali da on bude na celu kontrole OSA-e.
- Tvrtko II Kotromanić
#93544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
postoje realni limiti sta mozes i sta ne mozes sa RS i HRHB ekipomplavi_E wrote: ↑11/04/2023 18:05Ali Xmorka je dosla na vlast tvrdnjom da nista vise nece biti kao za vrijeme SDA i za to su dobili glasove. Ili?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 18:00
ja sam upao tu u diskusiju kao padobranac, pa ne bih da vam kvarim ugodno caskanje![]()
sa i bez SDA
s tim da je SDA doktorirala autodestrukciju bosnjackog nacionalnog bica i BiH kao ideje
davno prije trojke
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#93545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ogromna je promjena. Ona koja tebe jedino i boli, realnoplavi_E wrote: ↑11/04/2023 18:05Ali Xmorka je dosla na vlast tvrdnjom da nista vise nece biti kao za vrijeme SDA i za to su dobili glasove. Ili?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/04/2023 18:00
-
A_A_AKCIJA
#93546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mile je jako ozbiljno prošle godine planirao ocepljenje. Preduslov je bio pad Ukrajine.tramvajtrojka wrote: ↑11/04/2023 18:19 Pogledaš koga sve Visković po Kini obilazi i skontas u kakvim su govnima i sto Dodik fura ovu retoriku , nasminkaj svoj svinjac prijetnjama da niko ne vidi ocaj koji si napravio
I ne laže kada kaže da ima spremne zakone i akte. To je sve tačno. Znam Bošnjake povratnike kojima je nudio da budu izdajnici i priklone se RS-u na bitnim pozicijama. Plan je bio razrađen u najsitnije detalje.
Ono što danas nema je Putina kao mentora. Putin je u većim govnima nego Mile sto puta.
A Mile nije planirao ovu godinu u BiH, pa odatle nervoza.
Postoji par opcija.
Putinu mora ispuniti obećanje, pa je moguće da će zakuhati, kako bi mogao živ bježati u Rusiju, ada ne padne sa prozora (raja sa Ukrajine znaju
Nervozan je jer nema zaleđe kao prije, a USA i EU se približavaju sa metlom. Zna da poslije propalog plana okupacije Evrope, saveznici neće ostaviti smrad da kuje zavjere i da će sve pomesti.
- escobar__
#93547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On će krenut u otcjepljenje, u to nemam nikakve sumnje.
-
A_A_AKCIJA
#93548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa treba biti spreman za taj scenarij.
Ključ je držati se priče o očuvanju državnosti i suvereniteta. Ko hoće neka napusti institucije.
Oni što ostaju su bitni, da se drže državničke priče.
Naslušao sam se gluposti tipa, ali mi njima ništa ne smijemo, mi bi bili agresori.
Naravno da smijemo i moramo sve da zaštitimo državu i ustavno pravni poredak.
A taj poredak nam između ostalog garantuje NATO, po DMS. Dakle, NATO je u BiH kao dio toga sporazuma i zato je katastrofalna ideja zakuhavanja sa zapadom.
- anelsol
-
noviforumas
#93550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ljudi nisu svjesni koliko smo blizu dosli kad je pocela invazija na Ukrajinu. Da Ukrajinci nisu pruzili onakav otpor na samom pocetku, ne bi se mi sad zajebavali ovdje. Druga stvar je sto je rat u Ukrajini promijenio kalkulacije zapada, prvenstveno Amerike, pa su im se sad planovi za zapadni Balkan takvi da je BiH kusur kojim treba da se namire Hrvatska i Srbija.