Kao što sam i pisao. Mogli ste s mrmkom kako ste htjeli, ali niste htjeli, nego ste se vi njemu na.u.ili!
Sve zbog nikšićeve, konakovićeve i fortine fotelje.
Ne znam sta ce iz trojke da urade ali najgora opcija je da ne prihvate odluke ohr a, odluke ohr a su konacne, o njima se ne raspravlja i sad mi da se ponasamo kao dodik iz razloga sto sda gubi budzet federacije je ludilo. Inace ja cu ponoviti opet da mislim da je odluka smita donesena u izbornoj noci puno bolja od onog sto smo imali prije i da jedino sto nije mogao da predvidi je stepen politicke korupcije i namjestanja kuglica koji su sproveli u sdapalermo wrote: ↑11/04/2023 13:26sajber87 wrote: ↑11/04/2023 13:18
Mislis kao sto dodik sto ne prihvata odluke ohr a, ako bi se tako uradilo dodik moze da otvara sampanjac, odluke ohr a su konacne i o njima se ne pregovara , one se provode, sve drugo je katastrofa za bosnu a time po automatizmu i za bosnjake. Ohr usa onda i eu su bili sad su i bice i u buducnosti dok se ne zatvori kancelarija ohr a( nadam se sto prije jer bi to znacilo samodrziva drzava od une do drine i save do mora) najvazniji stub odbrane bosne. To ko ne vidi onda je suludo trositi vrijeme na objasnjavanje
znaci, ne postoje sanse. Nazalost, mislim da si u pravu, a ovo sto si napisao je otprilike spin koji ce se cuti od ljudi iz trojke a biti podrzan I na forumu.
Ne BA, ti si maCHorak i svojevrsni "korektiv". Dobri moj "mumine" imaš li kakvu reakciju na aktuAlne teme kojih se dotaknem ili to samo izgnorišeš i pokušaš spinovati raspravom sa mnom, ko što bi i svaki "bošnjak" kakvim se par vas dobronamEenih predstavljate?!? Namjerno vam guram aktuelnosti na koje se i ne osvrnete, što vam samo otkrije i ime i prezime.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 13:45Da, inace si ti korektivni faktor ovdje pa se ne mozemo "raspojasati" kad si ti tu. Valjda si ti macka, mi misevi, pa vodimo kolo bez tebe.archi_a wrote: ↑11/04/2023 13:11
Šta je problem? Otišao, pa dočekali da se raspojasate?
Da, dopuštam, do desetog dijela! Ja biram kad i koliko ću vremena izdvojiti i koga će pomnožiti sa nulom i totalno izignorisati, ako vidim kakav je komad. Ima ovdje i normalnih osoba sa kojina može biti zadovoljstvo komunicirati. Ove ostale s podsmjehom samo izignorišeš.
Ovo si već pominjao par puta. Ponavljaš se, sam se svrstavaš u "kategoriju" iz priče. I tako....![]()
Moram ponavljati ovo cesto, vjerovatno cu jos cesto postaviti ovaj tvoj post, pokazuje tvoju principijelnost(!?). Zbog tvog direktnog stila pisanja koji je odlika mnogih u tvojoj struci neiskusni forumasi vrlo lako mogu doci u zabludu. Inace mi balkanci volimo tu vojnicko-zandarovsku spiku.
Zbog takve spike proglasimo Nermina Sehovica za osobu godine par puta kod Nenada', i onu famoznu recenicu "ako nema drzave hajde baci ciglu na izlog", a ne bi Nenadu pameti da ga upita ako unisti Fabriku duhana Sarajevo i izmuze 120miliona ima li onda drzave.
Da se ovo desilo bilo kojem drugom forumasu ne bih obratio paznju. Zao mi je cak i sto je tvoj alter ego animus fasovao trajni.
A da ovdje ima odlicnih forumasa, to svakako, na svim stranama, i sa odlicnim argumentima, i sto mi je najdraze dosta forumasa koji poznaju historiju odlicno, makar se i ne slagali oko iste!
SDA, sa svojom mašinerijom, će se uvijek izboriti za sebe.dječak sa šibicama wrote: ↑11/04/2023 13:41 I NiP je projekt "razocaranih SDA-ovaca", licno ne vjerujem da je nastao eto tek tako slucajno bez necije podrske.
SDA mora shvatiti koja joj je sudbina namjenjena, ili pokrenuti gradjanski rat. Oni treceg puta nemaju.
Naravno da nece prihvatit, isto kao sto SDA nece dati potpis radi dobrobiti domovine.
A Mexican standoff is a confrontation where no strategy exists that allows any party to achieve victory.[1][2] Any party initiating aggression might trigger their own demise. At the same time, the parties are unable to extract themselves from the situation without suffering a loss. As a result, all participants need to maintain the strategic tension, which remains unresolved until some outside event or interparty dialogue makes it possible to resolve it.
Hajde bolan, ko da je tebi problem ovo da otrijes i zaprave, pa zivis od togaarchi_a wrote: ↑11/04/2023 13:50
Ne BA, ti si maCHorak i svojevrsni "korektiv". Dobri moj "mumine" imaš li kakvu reakciju na aktuAlne teme kojih se dotaknem ili to samo izgnorišeš i pokušaš spinovati raspravom sa mnom, ko što bi i svaki "bošnjak" kakvim se par vas dobronamEenih predstavljate?!? Namjerno vam guram aktuelnosti na koje se i ne osvrnete, što vam samo otkrije i ime i prezime.![]()
Mislim da je izbor jednostavan, kad se stvari postave bez umotavanja i raznih "ali".
Apsolutno najveći krivci za položaj u kojem se danas nalaze i država Bosna i Hercegovina i Bošnjaci nisu Sjedinjene Države, već Izetbegovići i Stranka demokratske akcije.
Vjerujes da nece prihvatiti privremenu mjeru ?. Dobro, vidjet cemo.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 13:51Naravno da nece prihvatit, isto kao sto SDA nece dati potpis radi dobrobiti domovine.
Samo je problem sto nas(BiH) je SDA dovela u ovo stanje,a Trojka ne zeli da upadne u istu igru kojom je Dodik srusio opoziciju u RS-u. Ne moze Trojka igrati partiju laznog patriotizma sa SDA, kao sto ni SArovic nije mogao srbovat vise od Dode.
Trojka radi drzave ne moze prihvatiti privremenu mjeru, a ako SDA formira vlast unistit ce Trojku i drzavu.
Pravilan izraz je "meksicki obracun".
A Mexican standoff is a confrontation where no strategy exists that allows any party to achieve victory.[1][2] Any party initiating aggression might trigger their own demise. At the same time, the parties are unable to extract themselves from the situation without suffering a loss. As a result, all participants need to maintain the strategic tension, which remains unresolved until some outside event or interparty dialogue makes it possible to resolve it.
Prihvatice se odluke ohr a, tu price ne smije da bude, a recimo bude po pecaninovom i odbiju ohr kaze ok odlazimo ameri kazu pametni ste sposobni necemo se vise mjesati, dodik proglasi nezavianost sta patriote iz sda df a rade u tom slucaju imas li ti neku ideju i rjesenje ili samo znas sta neces a nemas ideju kako doci do onoga sta hoces. Iskreno me zanima odgovor na ovo pitanjepalermo wrote: ↑11/04/2023 13:40OK, jos mi reci hoce li prihvatiti ovo sto Pecanin predlaze ili ce se vec naci obrazlozenje zasto moraju.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/04/2023 13:38
Trojka ima beton temelje. Već drugi mandat se odrađuje u KS. Pitaj nekoga je li bolje?
Zapad je prepoznao Trojku kao šansu. Nisu nikakav njihov vještački projekt.
Nisam ja nikakav trendsetter, ja samo čekam dan kad će određene piCHoke da poljube patos svojim čelom i poganim žvaljama! Jer "duboka država" i tako to.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 13:53Hajde bolan, ko da je tebi problem ovo da otrijes i zaprave, pa zivis od togaarchi_a wrote: ↑11/04/2023 13:50
Ne BA, ti si maCHorak i svojevrsni "korektiv". Dobri moj "mumine" imaš li kakvu reakciju na aktuAlne teme kojih se dotaknem ili to samo izgnorišeš i pokušaš spinovati raspravom sa mnom, ko što bi i svaki "bošnjak" kakvim se par vas dobronamEenih predstavljate?!? Namjerno vam guram aktuelnosti na koje se i ne osvrnete, što vam samo otkrije i ime i prezime.![]()
Samo ti guraj, vazno je da budes trendsetter. U medjuvremenu cemo mi nastavljati pisati o temama koje su bitne za opstanak Bosne i Bosnjaka.
Izvinjavam se, preletilo mi. Prihvatit ce! Trebalo je da stoji "naravno da ce prihvatit".palermo wrote: ↑11/04/2023 13:56Vjerujes da nece prihvatiti privremenu mjeru ?. Dobro, vidjet cemo.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 13:51
Naravno da nece prihvatit, isto kao sto SDA nece dati potpis radi dobrobiti domovine.
Samo je problem sto nas(BiH) je SDA dovela u ovo stanje,a Trojka ne zeli da upadne u istu igru kojom je Dodik srusio opoziciju u RS-u. Ne moze Trojka igrati partiju laznog patriotizma sa SDA, kao sto ni SArovic nije mogao srbovat vise od Dode.
Trojka radi drzave ne moze prihvatiti privremenu mjeru, a ako SDA formira vlast unistit ce Trojku i drzavu.
Pravilan izraz je "meksicki obracun".
Sledeci opsti izbori ce biti po novom izbornom zakonu i izmjenjenom ustavu ne sumnjaj u to, sve presude evropskog i domaceg suda moraju biti sprovedene , vrijeme igre je zavrseno.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 13:58Izvinjavam se, preletilo mi. Prihvatit ce! Trebalo je da stoji "naravno da ce prihvatit".
Ali onda moraju biti svjestni da ako ne donesu novi bolji zakon da ce na stolicu 4 naredna mandata. Pokopat ce ih zeleni termiti.
Nermin je vec poceo da priprema teren za prihvatnje.
Ali @Franjo Kluz je upravu, ima odlicne argumente ovdje.
Vec smo ja i to o ovome. To se moze postici samo stvaranjem treceg, virtuelnog ili zaprave. Ali upravu si, vrijeme igre je zavrseno, da vidimo ko ce ga isporucit.
Da, pilot je ovdje u pravu. Ta ce prica ici,svakako slijedi novi izborni zakon I privremena mjera je nesto logicno.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 13:58Izvinjavam se, preletilo mi. Prihvatit ce! Trebalo je da stoji "naravno da ce prihvatit".
Ali onda moraju biti svjestni da ako ne donesu novi bolji zakon da ce na stolicu 4 naredna mandata. Pokopat ce ih zeleni termiti.
Nermin je vec poceo da priprema teren za prihvatnje.
Ali @Franjo Kluz je upravu, ima odlicne argumente ovdje.
Nema nista od treceg, sklanjanjem sda i df a treci entitet i bilo sta sto lici na njega je stavljen ad acta. Treci entitet je bio moguc jedino uz sda na vlasti jer je to stranka kojoj je licni stranacki interes na prvom mjestu i dali bi sve da ostanu na vlasti, ameri su pritiskom na plenkovica i hdz da ne ide sa sda koji je hdz poslusao jer nije imao drugu opciju posto je vidio da je djavo odnio salu prihvatio da jedino sto se mkze dobiti je da neka hrvataka opcija za koju hrvati budu glasali cak ne i vecinski ali sa nekom respektabilnom cifrom bude u vlasti. Sve ove godine preko komsica sda je jacao hdz i time kupovao vlast za sebe (jer ih bosnjaci dugo ne zele) igrajuci na kartu da gradjanske opcije ne smiju sa hdz om. Procitani su od strane onih koji imaju stvarnu moc i odgovornost prema drzavi zato se sada ovo desava sto se desava. Veliko spremanje, a mile zna ili predosjeca najbolje sta je to
Ako je trojka produkt MZ, zašto ih nisu "pogurali" na izborima ili poslije izbora?palermo wrote: ↑11/04/2023 13:11 Dobro, ovo sto je Pecanin napisao je ok, pa evo I par forumasa se slozili sa njim, al recite vi meni, sta mislite kakvi su izgledi da trojka zaista tako postupi, tj. ne prihvati privremena rjesenja.
Ja mislim, mali, naprosto zato sto su oni sami produkt medunarodne zajednice a ne nesto sto je izraslo na cvrstim temeljima. Bilo bi dobro da grijesim
Slazem se ja u potpunosti da privremenim sklanjanjem SDFA je stavljeno ad acta, sto ne znaci da njihovim povratkom, i to jacih nego ikad nece biti isporuceno. Ovo je neprirodna koalicija Trojke i HDZ-a, a HDZ nikad ne odustaje od svojih zahtijeva, dugorocan plan, cilj ostaje, putanja se moze prilagodjavati usput.sajber87 wrote: ↑11/04/2023 14:17
Nema nista od treceg, sklanjanjem sda i df a treci entitet i bilo sta sto lici na njega je stavljeno ad acta. Treci entitet je bio moguc jedino uz sda na vlasti jer je to stranka kojoj je licni stranacki interes na prvom mjestu i dali bi sve da ostanu na vlasti, ameri su pritiskom na plenkovica i hdz da ne ide sa sda koji je hdz poslusao jer nije imao drugu opciju posto je vidio da je djavo odnio salu prihvatio da jedino sto se mkze dobiti je da neka hrvataka opcija za koju hrvati budu glasali cak ne i vecinski ali sa nekom respektabilnom cifrom bude u vlasti. Sve ove godine preko komsica sda je jacao hdz i time kupovao vlast za sebe (jer ih bosnjaci dugo ne zele) igrajuci na kartu da gradjanske opcije ne smiju sa hdz om. Procitani su od strane onih koji imaju stvarnu moc i odgovornost prema drzavi zato se sada ovo desava sto se desava. Veliko spremanje, a mile zna ili predosjeca najbolje sta je to
Naravno da je neprirodna ali je najbolje prelazno rjesenje, imas strah meni jasan ali prenapuhan da neiskoristim tezu rijec od velikog povratka sda i df jacih nego sto su ikad bili, kada ih otkacis sa federalne budzetske sise u federaciji idu dole za najmanje cetvrtinu glasova, pogledaj sda i kanton sarajevo izbore prosle i ove sa 50 000 na 35 000( uz izborne manipulacije i kradju glasova) i to sa pozicije federalne vlasti, a sad zamisli ako i to izgube.dr_Evil wrote: ↑11/04/2023 14:24Slazem se ja u potpunosti da privremenim sklanjanjem SDFA je stavljeno ad acta, sto ne znaci da njihovim povratkom, i to jacih nego ikad nece biti isporuceno. Ovo je neprirodna koalicija Trojke i HDZ-a, a HDZ nikad ne odustaje od svojih zahtijeva, dugorocan plan, cilj ostaje, putanja se moze prilagodjavati usput.sajber87 wrote: ↑11/04/2023 14:17
Nema nista od treceg, sklanjanjem sda i df a treci entitet i bilo sta sto lici na njega je stavljeno ad acta. Treci entitet je bio moguc jedino uz sda na vlasti jer je to stranka kojoj je licni stranacki interes na prvom mjestu i dali bi sve da ostanu na vlasti, ameri su pritiskom na plenkovica i hdz da ne ide sa sda koji je hdz poslusao jer nije imao drugu opciju posto je vidio da je djavo odnio salu prihvatio da jedino sto se mkze dobiti je da neka hrvataka opcija za koju hrvati budu glasali cak ne i vecinski ali sa nekom respektabilnom cifrom bude u vlasti. Sve ove godine preko komsica sda je jacao hdz i time kupovao vlast za sebe (jer ih bosnjaci dugo ne zele) igrajuci na kartu da gradjanske opcije ne smiju sa hdz om. Procitani su od strane onih koji imaju stvarnu moc i odgovornost prema drzavi zato se sada ovo desava sto se desava. Veliko spremanje, a mile zna ili predosjeca najbolje sta je to
Nije ovo pospremanje ustava u BiH zavrseno, tek je pocelo.
Ovi što su sad na vlasti koliko su sposobni i organizovani ne bi znali kamion pušaka iz fabrike u Goraždu prebacit do Sarajeva.Frtalj bi im "ispao" u prevozu a pola ne bi ni utovarili jer fale papiri iz tenderske dokumentacije...
Kako ih bolan nisu pogurali ? Pa ti bogami, kao da je trojka pomela izbore,...organizovali ih, davali neskrivenu podrsku, obezbijedili da HDZ-u bude prihvatljiv partner....mislim sta jos. A vjerovatno ce ih sada I ovom dodatnom odlukom ponovno pogurati.pemanapemani wrote: ↑11/04/2023 14:19Ako je trojka produkt MZ, zašto ih nisu "pogurali" na izborima ili poslije izbora?palermo wrote: ↑11/04/2023 13:11 Dobro, ovo sto je Pecanin napisao je ok, pa evo I par forumasa se slozili sa njim, al recite vi meni, sta mislite kakvi su izgledi da trojka zaista tako postupi, tj. ne prihvati privremena rjesenja.
Ja mislim, mali, naprosto zato sto su oni sami produkt medunarodne zajednice a ne nesto sto je izraslo na cvrstim temeljima. Bilo bi dobro da grijesim
Ako je tako, zašto VP nije donio odluku i sjebao ona kinder jaja iz kojih se izleglo nekoliko zastupnika u klubu Bošnjaka DN ili zašto nije donio neku modificiranu odluku 3. oktobra kada su se već znali rezultati ili...?
Najlakše ovako bubnuti, pa ko se uhvati.
Schmit bukvalno svaki potez donio na štetu trojke, od izmjena IZ, preko davanja legitimiteta izbornim rezultatima (mada je krađa bila očita), famoznog narodnog legitimiteta izleglog iz kinder jaja, do savjeta da đuture naprave koaliciju sa SDA i tako osiguraju potpis Lende.
Šta bi bilo da trojka nije "produkt MZ".![]()
Stvarno se nisam nadao da će te ovoliko zabrinuti pokušaj pravljenja vlasti bez SDA i to isključivo i samo na federalnom nivou.
Ekipa zabrinutih patriota se nije ni počešala nakon formiranja državne vlasti. Takvi patrioti i moralne vertikale kojima su usta puna države, pustili "izdajicama" iz trojke da bez ikakvih problema naprave "kvislinšku" vlast na nivou Bosne i Hercegovine.![]()
Čak ni Inzko i reis Kavazović nisu bili zabrinuti za Bošnjake kada se formirala državna vlast.
Baš onako državnički, što bi se reklo.![]()
![]()