Odlicno sumiranoNaslovnica wrote: ↑08/04/2023 21:42Zato što svako zna šta dobije za svoje pare.kao_kaoty wrote: ↑08/04/2023 21:28
To ima smisla. Ja samo uporedujem okuse i zakljucujem na osnovu toga.
Kada prodjem pored MCD (nekada prije), ili KFC i vidim onu guzvu, bude mi nejasno zasto toliko ljudi jede tako neukusnu hranu u poredenu sa drugim mjestima.
Da je u MCD ili KFC hrana nesto jeftinija, bilo bi mi jasno zasto je tako.
Big Mac je isti i i Sarajevu, i u Tokiju, i u NY.
Drugo, nije svima ta hrana neukusna, pogotovu u kombinaciji sa pomfritom i pićem. Ukusi se razlikuju. Ja nemam problem sa McDonald's ukusima, sada, da padam na dupe, niđe veze, ali u odnosu na pola alkoholičarskih hamburgera koje sam u životu pojeo, McD ukusom je sasvim OK. Djeca obožavaju.
Isto kao što mi preziremo McD, ali je zato pače kod Hadžibajrića maxuzija. Spomeni tinejdžeru pače...![]()
McDonalds BiH ALL ABOUT
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#76 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
- canvra888
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
frngla
#79 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Super, ne zbog samog McDonald'sa kao nekog aman restorana, već čisto zbog države, da se ne blamiramo 
-
Osmi Socrates
#80 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Ne znam samo odakle vam dezinformacija da je Big Mac (ili bilo šta drugo na meniju) isti u Sarajevu, Tokiju, New Yorku, itd.
- escobar__
#81 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Za Tokyo ili New York ne znam kakvi su ali znam da je identičan u evropskim zemljama.
-
Osmi Socrates
#82 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Pa ne može (i ne mora), pobogu, biti identičan. Moraju se držati nekih pravila, ali ne moraju kreirati identičan hamburger po čitavom svijetu. Uostalom, to je i nemoguće, s obzirom da ne nabavljaju meso od istog proizvođača.
U BiH čak može (i vjerovatno i jeste) biti bolji Big Mac nego u New Yorku. Ja ne jedem često u McDonald'su, ali sjećam se da je neki pileći sendvič u Njemačkoj bio primjetno bolji nego u Kanadi. Doduše, ima tome 15 godina.
U BiH čak može (i vjerovatno i jeste) biti bolji Big Mac nego u New Yorku. Ja ne jedem često u McDonald'su, ali sjećam se da je neki pileći sendvič u Njemačkoj bio primjetno bolji nego u Kanadi. Doduše, ima tome 15 godina.
- alibegoa
#83 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Mcd burgeri bolji sto puta po ukusu a vjerujem i kvalitetu od bilo kojeg bh domaceg. Nea cijene to sto u njemu ne udaram u zlipu ili nesto tvrdo kao u mamas ili bilo kojem domacem kojem sam probao.kao_kaoty wrote: ↑08/04/2023 21:28To ima smisla. Ja samo uporedujem okuse i zakljucujem na osnovu toga.Naslovnica wrote: ↑08/04/2023 21:15
Volim i ja Mama burgers, ali je to sasvim druga kategorija, drugi koncept, dva različita svijeta.
Pogotovu za teen generacije i mlađe.
Kada prodjem pored MCD (nekada prije), ili KFC i vidim onu guzvu, bude mi nejasno zasto toliko ljudi jede tako neukusnu hranu u poredenu sa drugim mjestima.
- Peacean
#84 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
McD u određenim regijama ima različite menije kako bi privukao mušterije koje vole svoju domaću kuhinju. Mislim da bi bili mnogo uspješniji kod nas kada bi implementirali nešto slično. McĆevap, McBurek, McZelj, McHurmašica, McBaklava...
Sve ovo naravno Made in BiH
Sve ovo naravno Made in BiH
- problemnatravunu
#85 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
McPache
McDolma
McDolma
-
kao_kaoty
#86 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
O okusu necu raspravljati, ali kvalitet da je boljialibegoa wrote: ↑09/04/2023 08:18Mcd burgeri bolji sto puta po ukusu a vjerujem i kvalitetu od bilo kojeg bh domaceg. Nea cijene to sto u njemu ne udaram u zlipu ili nesto tvrdo kao u mamas ili bilo kojem domacem kojem sam probao.kao_kaoty wrote: ↑08/04/2023 21:28
To ima smisla. Ja samo uporedujem okuse i zakljucujem na osnovu toga.
-
frngla
#87 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Npr. jeo sam u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji, Kanadi, Njemačkoj, Turskoj i nisam primijetio razliku, jedino što bude različito je meni sa nekim lokalnim varijacijama. Ista stvar važi za Burger King.Osmi Socrates wrote: ↑09/04/2023 02:43 Ne znam samo odakle vam dezinformacija da je Big Mac (ili bilo šta drugo na meniju) isti u Sarajevu, Tokiju, New Yorku, itd.
- kloniran
#88 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
pa ne znam ni ja vise, ovo je bilo slucajno i u prolazu pokupljeno, nisam se mogao zadrzati da cujem i ostatak razgovora
frajer je rekao da je dobio mcdonalds, a koliko znam nisu u sudskom sporu
- Peacean
#89 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Ako ponovo kojim slučajem naletiš na lika slobodno prenesi naše prijedloge o bosanskom meniju, biće hit i među domaćima i među turistimakloniran wrote: ↑09/04/2023 11:43
pa ne znam ni ja vise, ovo je bilo slucajno i u prolazu pokupljeno, nisam se mogao zadrzati da cujem i ostatak razgovora, a ne bih da otkrivam ime potencijalnog vlasnika fransize jer ce se dici prasina
![]()
frajer je rekao da je dobio mcdonalds, a koliko znam nisu u sudskom sporu![]()
-
neki
#90 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Big Mac je svuda isti, isti sastav, Ista količina i težina sastojaka...od novog Zelanda do Aljaske.. Isti.
U ekonomiji postoji pojam Big Mac Index kojim se poredi kupovna moć u različitim zemljama upravo zato što je sastav big maca svuda isti
U ekonomiji postoji pojam Big Mac Index kojim se poredi kupovna moć u različitim zemljama upravo zato što je sastav big maca svuda isti
-
Osmi Socrates
#91 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Big Mac Index je u suštini manjkav, jer ne uzima specifične karakteristike pojedinačnog tržišta u obzir.
Ne kažem da ne koristi nikako, ali je manjkav.
U siromašnijoj zemlji, uglavnom financijski stabilniji ljudi idu u McDonald's, u bogatijim zemljama, to nije slučaj. Tako se i cijene formiraju. To je samo jedan primjer, ali treba uzeti u obzir i druge stvari, kao što su troškovi marketinga, specifični uslovi rada za tu zemlju, hype oko McDonaldsa ili slično.
Da se Index bazira na nekoj staple food, bilo bi vjerovatno pouzdanije, s tim što bi i tu bilo manjkavosti. Prvo, teško je naći staple food koji se koristi ravnomjerno u čitavom svijetu.
Ne kažem da ne koristi nikako, ali je manjkav.
U siromašnijoj zemlji, uglavnom financijski stabilniji ljudi idu u McDonald's, u bogatijim zemljama, to nije slučaj. Tako se i cijene formiraju. To je samo jedan primjer, ali treba uzeti u obzir i druge stvari, kao što su troškovi marketinga, specifični uslovi rada za tu zemlju, hype oko McDonaldsa ili slično.
Da se Index bazira na nekoj staple food, bilo bi vjerovatno pouzdanije, s tim što bi i tu bilo manjkavosti. Prvo, teško je naći staple food koji se koristi ravnomjerno u čitavom svijetu.
- alibegoa
#92 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Ne znam ali znam da kad pokvarim stomak i ispovracam bosansku kuhinju odem slijedeci dan u mcd da smirim stomak
-
Osmi Socrates
#93 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
McDonald's standard je da se niko neće razboljeti.
Za razliku od ostalih, gdje možeš super proći sa jednim obrokom a sa drugim možeš završiti u bolnici.
Za razliku od ostalih, gdje možeš super proći sa jednim obrokom a sa drugim možeš završiti u bolnici.
- MehmedPasaMoric
#94 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Gdje su i sta rade fanovi McDonaldsa ovih dana? Kako je prosla tranzicija na pitu i cevape? Zabiberi nam ga Ihtijar posteno 
-
sarajevsko_pivo
-
Naslovnica
#96 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
-
Horke
#97 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Jedan moj prijatelj koji je radio u McD u šali je znao reci da se sve pravi od jedne sirovine i hamburgeri, i fisburgeri i shakeovi i kolaci.Naslovnica wrote: ↑11/04/2023 10:05U čemu je problem sa pripremom mesa (konkretno govorim za govedinu) u slučaju McD?
![]()
- dulekrele
#98 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Ima ovih bolesnika sto smatraju da je McDonalds veci neprijatelj BiH nego baja iz laktasa. 
-
Naslovnica
#99 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
Ma jok, šuplja da ne može biti šupljija...Horke wrote: ↑11/04/2023 10:22Jedan moj prijatelj koji je radio u McD u šali je znao reci da se sve pravi od jedne sirovine i hamburgeri, i fisburgeri i shakeovi i kolaci.Naslovnica wrote: ↑11/04/2023 10:05
U čemu je problem sa pripremom mesa (konkretno govorim za govedinu) u slučaju McD?
![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#100 Re: McDonalds BiH ALL ABOUT
a zasto traziti nekoga ko je radio u mcd kada online mozes naci sve sto te zanima? Ima li propusta? Pa vjerovatno, ali ne kako nas mozak zamislja da nam kljunove melju i podmecu pod meso.
Ima li propusta u buregdzinicama? I vise nego u nekom lancu koji radi po psu. Koliko je puta rodica pricala o tome kako tijesto padne na pod, pa ide opet u pec, ono ubit ce sve toplina
Niti jedna "prodavnica hrane" nije savrsena, ali opet imam vise povjerenja u one koji imaju sistemska pravila.
Ima li propusta u buregdzinicama? I vise nego u nekom lancu koji radi po psu. Koliko je puta rodica pricala o tome kako tijesto padne na pod, pa ide opet u pec, ono ubit ce sve toplina
Niti jedna "prodavnica hrane" nije savrsena, ali opet imam vise povjerenja u one koji imaju sistemska pravila.