BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
LikeLike

#15451 Re: BHTelecom

Post by LikeLike »

last mohicans wrote: 09/04/2023 21:25
LikeLike wrote: 09/04/2023 20:58

Nisam znao da moze google maps raditi offline. Sacu potraziti da to skinem. Valjda ce raditi na iphoneu
Koristio u Istanbulu, ali nema javni prevoz, barem ljetos nije bilo. Ne znam jesu li uradili šta po tom pitanju.
Mi cemo autom ici, treba mi samo da me dovede do smjestaja ili restorana. Uplaticu na drugi broj ovaj travel paket da imam i internet za svaki slucaj
dend

#15452 Re: BHTelecom

Post by dend »

Za regionalna putovanja predlazem OsmAnd+ koji radi offline ( "legalnu" kopiju ) dok za jednokratna "daleka" google maps sa offline mapama je dovoljno.
last mohicans

#15453 Re: BHTelecom

Post by last mohicans »

LikeLike wrote: 09/04/2023 22:12
last mohicans wrote: 09/04/2023 21:25
Koristio u Istanbulu, ali nema javni prevoz, barem ljetos nije bilo. Ne znam jesu li uradili šta po tom pitanju.
Mi cemo autom ici, treba mi samo da me dovede do smjestaja ili restorana. Uplaticu na drugi broj ovaj travel paket da imam i internet za svaki slucaj
I to sam koristio, dobra stvar, samo trebaš paziti jer ne pokriva azijski dio, ako se nije šta promijenilo. Upališ par minuta da obaviš što ti treba. Imaš slobodan wifi na svim tramvajskim stanicama, samo se registruješ i sa istim paswordom frcera.
cicagorio

#15454 Re: BHTelecom

Post by cicagorio »

last mohicans wrote: 09/04/2023 23:20
LikeLike wrote: 09/04/2023 22:12

I to sam koristio, dobra stvar, samo trebaš paziti jer ne pokriva azijski dio, ako se nije šta promijenilo. Upališ par minuta da obaviš što ti treba. Imaš slobodan wifi na svim tramvajskim stanicama, samo se registruješ i sa istim paswordom frcera.
Pokriva travel paket sve, azijski i evropski dio Istanbula, a i dalje prema Aziji, kao NPR Antalya. Isprobao sve prošlo ljeto.

Na pretplati NPR travel paket ima trajanje u danima, nebitno od količine saobraćaja, obračunava saobraćaj po nekoj povoljnijoj cijeni (prošlo ljeto je bilo 15KM 1GB ako se dobro sjećam), znači ako se potroše 2GB bilo bi 30KM. Dok je na ultri drugačije, postoji fizički limit i kad se potroši tu je kraj. Mislim da su mijenjali sada cijene ovih travel paketa.
sencobih

#15455 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Tvrdorah wrote: 09/04/2023 11:19 Početkom maja mi ističe dvogodišnji ugovor moja tv + internet kod ovih smećara. Na stranici vidim nekakvu akciju imaju za moja tv net m i s, 12 mjeseci manji račun, pa svratih u poslovnicu lokalnu da vidim može li se produžiti ugovor.

Prvo vele ne može se novi ugovor potpisati dok stari skroz ne istekne, u suprotnom plaćam penale, jer sam prije 2 godine imao pogodnost 2x mjeseca račun 1KM. Iako je nepuni mjesec ostao, jok.

Nadalje vele da je ovo akcija samo za nove korisnike, stare ko šiša. Koji bezobrazluk prema postojećim korisnicima. Da ima mogućnosti, prešao bih na Telemach.

Šta mislite, da li može moja supruga potpisati novi ugovor/priključak na istoj adresi gdje već postoji priključak na moje ime?
evo šta piše na akciji tako da ne vidim u čemu je problem?

Akcija traje do 3. juna 2023. godine i vrijedi uz ugovor na 24 mjeseca za postojeće korisnike Moja TV Full S/M/L, Moja TV Net S/M/L te Moja TV Phone i Moja TV Basic paketa kojima je istekao ugovor ili nemaju ugovor sa obaveznim trajanjem.

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... -poklanja/
-Chesterfield-

#15456 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

sencobih wrote: 10/04/2023 06:23
Tvrdorah wrote: 09/04/2023 11:19 Početkom maja mi ističe dvogodišnji ugovor moja tv + internet kod ovih smećara. Na stranici vidim nekakvu akciju imaju za moja tv net m i s, 12 mjeseci manji račun, pa svratih u poslovnicu lokalnu da vidim može li se produžiti ugovor.

Prvo vele ne može se novi ugovor potpisati dok stari skroz ne istekne, u suprotnom plaćam penale, jer sam prije 2 godine imao pogodnost 2x mjeseca račun 1KM. Iako je nepuni mjesec ostao, jok.

Nadalje vele da je ovo akcija samo za nove korisnike, stare ko šiša. Koji bezobrazluk prema postojećim korisnicima. Da ima mogućnosti, prešao bih na Telemach.

Šta mislite, da li može moja supruga potpisati novi ugovor/priključak na istoj adresi gdje već postoji priključak na moje ime?

Akcija traje do 3. juna 2023. godine i vrijedi uz ugovor na 24 mjeseca za postojeće korisnike Moja TV Full S/M/L, Moja TV Net S/M/L te Moja TV Phone i Moja TV Basic paketa kojima je istekao ugovor ili nemaju ugovor sa obaveznim trajanjem.

Eto, kao ti ne znaš u čemu je problem?
Razglabamo ovdje već par mjeseci o tome.
Prepisali su sve od konkurencije. Stari i novi korisnici su do nedavno bili nepoznanica u Bhtelekom-u.

Čovjek je mislio na ovu akciju...
https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... e-i-tvoja/
Piaty

#15457 Re: BHTelecom

Post by Piaty »

Danas mi je prikljucena mojatv. Veceras mi je nesto zastopalala slika pa sam restartovao i pojavilo mi se da mi trazi pin kojeg nisam dobio. Pise ovo:

This device has to be provisioned. Please enter authorization pin you have received from operator.

Moze li se kako rijesiti?
Ali_G

#15458 Re: BHTelecom

Post by Ali_G »

-Chesterfield- wrote: 10/04/2023 20:53

Prepisali su sve od konkurencije. Stari i novi korisnici su do nedavno bili nepoznanica u Bhtelekom-u.

Znaci i u BHT je novi korisnik samo ko prvi put potpisuje ugovor?
-Chesterfield-

#15459 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Jednu večer napišem emajl i pošaljem na podrška...
Napisao da razmišljam o raskidu usluge jer mi je ugovor istekao.
Žalio se na CRC greške u upload koje ne mogu izbrisati ni hard resetom.
Plus tražio veću brzinu...

Stigao odgovor da će provjeriti liniju i da će me neko kontaktirati. Uglavnom, sutradan vidim da su povećali malo brzinu. Ja tražio 20/1 Mbps kada sam slao mejl.
Sada nema niti jedne CRC greške ali mi je malo smanjena brzina u upload. :D

Ja mislim da se ovdje moglo povećati još u download, da su me prebacili na anexA.
Ili da su mogli povećati upload na trenutnom profilu barem na 1,5 Mbps.
Na ovom modemu je samo internet a dva STB-a na drugom modemu.
Trenutno stanje je ovako...

Image

A prije bilo je ovako...

Image

Sada imam 14/0.7 Mbps.
Ali je ovo nedovoljno za 4K sadržaj što mi je neki cilj...
Laertes

#15460 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

Laertes wrote: 07/04/2023 19:51 Znam da se dosta ljudi žalilo na EPG kad su ono promijenili, da je štekalo, a ne vidim da se sad žali neko ovdje. Meni šteka cijeli vrijeme i baš me 3,14zdi... Kako ste riješili, ako ste riješili?
Da se samocitiram... Iko?
Dr_Help
BHTelecom podrška

#15461 Re: BHTelecom

Post by Dr_Help »

Ako imas android box. Taj problem je riješen novom nadogradnjom. Također ako imaš arris stb taj problem bi trebao da nestane
Laertes

#15462 Re: BHTelecom

Post by Laertes »

Dr_Help wrote: 10/04/2023 22:37 Ako imas android box. Taj problem je riješen novom nadogradnjom. Također ako imaš arris stb taj problem bi trebao da nestane
ZTE je STB :?
zippoo87

#15463 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Piaty wrote: 10/04/2023 20:55 Danas mi je prikljucena mojatv. Veceras mi je nesto zastopalala slika pa sam restartovao i pojavilo mi se da mi trazi pin kojeg nisam dobio. Pise ovo:

This device has to be provisioned. Please enter authorization pin you have received from operator.

Nazovi 1444 i provjeri...to mi djeluje kao da onaj ko ti je uvodio i instalirao opremu nije unio onaj pin koji oni moraju unijeti i tako odobriti korisnika.
Mislim da ti kao korisnik nemas nista sa tim pinom ,niti ga mozes znati.

A ako ipak nije to taj pin,onda pin za sadrzaj i ostale imas u ugovoru...ako nisi dobio papire jos ,opet zovi 1444 i neka ti kazu koji je.
dend

#15464 Re: BHTelecom

Post by dend »

Laertes wrote: 10/04/2023 23:15
Dr_Help wrote: 10/04/2023 22:37 Ako imas android box. Taj problem je riješen novom nadogradnjom. Također ako imaš arris stb taj problem bi trebao da nestane
ZTE je STB :?
Trazi zamjenu za arris.
dend

#15465 Re: BHTelecom

Post by dend »

Piaty wrote: 10/04/2023 20:55 Danas mi je prikljucena mojatv. Veceras mi je nesto zastopalala slika pa sam restartovao i pojavilo mi se da mi trazi pin kojeg nisam dobio. Pise ovo:

Jel plave boje ta kockica gdje treba ukucati PIN?

Ako jeste onda ti instalacija nije urađena kako treba do kraja i moraš pozvati telecom da ti instaliraju ponovo taj STB.

Ako je ona siva/narandžasta kutija onda je potrebno ukucati PIN sa papira gdje se nalaze podaci za IPTV ( IPTV Password , 5 znakova ) tj. papir gdje je i password za WIFI. Ako nemaš taj PIN možeš pozvati 1444 da ti naprave novi tokom poziva.
ing-ecc

#15466 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

Kako ti je povezan STB i modem, jel PLC ili UTP kabal?
Koji ti je STB? Imas li indikaciju mreze na STB-u?
-Chesterfield-

#15467 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Kada saznaš pin i otključaš STB uđi tamo u podešavanja i isključi taj pin jer će ti uvijek tražiti nakon svakog restarta.
Ja mislim da je to petocifreni broj koji moraš ukucavati i za druge stvari.
Punjenje kredita za ultra broj i druge stvari...
sencobih

#15468 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

-Chesterfield- wrote: 10/04/2023 20:53

Ali kako ćeš ići na novu akciju kad si potpisao ugovor i iskoristio pogodnosti ma kakve tada one bile ? Da to tako može onda bi svakih par mjeseci produživao ugovor sa novom akcijom koja je u tom trenutku aktuelna,i koja je povoljnija, to nema nigdje. U stvari može, ali moraš vratiti ono što si dobio plus neke penale, a to se uglavnom ne isplati.
Piaty

#15469 Re: BHTelecom

Post by Piaty »

Hvala vam svima na odgovorima na koje nisam imao mogucnost replicirati odmah.

Uglavnom, problem je rijesen. Nije bilo lijepo instalirano sve to.

Hvala jos jednom
bumerangss

#15470 Re: BHTelecom

Post by bumerangss »

Image

Je li to istina?
kakaljin

#15471 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

bumerangss wrote: 12/04/2023 11:57 Image

Je li to istina?
Napisao sam i na drugoj temi:

Moze li neko upiceniji reci koju to znatnu finansijsku stetu nasnosi opcija vracanja sadrzaja nazad. Osim da korisnici imaju mogucnost ako neki sadrzaj ne stignu vidjeti da ga mogu vrati i pogledati ga na miru. Gdje su korisnici zadovoljni sa sadrzajem koji se emituje na toj tv stanici.

Bas nigdje veze odgovor kada je konkretno Hayat zabranio operaterima da na njihovim kanalima ima opcija vracanja sadrzaja.
dend

#15472 Re: BHTelecom

Post by dend »

Oni tvrde ono sto sam nekada i pisao, a to je da operateri emitovani sadrzaj snimaju bez odobrenja od tv stanica.

Pitanje je da li su te stvari riješene kroz zakon/regulative.
dend

#15473 Re: BHTelecom

Post by dend »

crnivrag wrote: 07/04/2023 23:44
dend wrote: 07/04/2023 23:37

Ne smije se vrsiti selektivno naplaćivanje, ili svi plaćaju ili niko.

Korisnici u te stvari nemaju uvid ali operateri ako posumnjaju u nesto tako mogu se obratiti RAKu da se izvrši provjera.

Jednaki uslovi za sve na tržištu.
Ne tipujem ni na jednog operatera u ovom postu, ali mi nije jasno ako se u ostatku svijeta nikad nije desilo da neka TV kuća zabrani CUTV operaterima, zar ne možemo i mi naći tu neku rupu u zakonu gdje je CUTV u javnoj domeni, pa da RAK opali Hayat po ušima zbog ovog poteza?
Nisam upoznat sa CUTV? Ni google ne pomaze.
kakaljin

#15474 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

dend wrote: 12/04/2023 12:36 Oni tvrde ono sto sam nekada i pisao, a to je da operateri emitovani sadrzaj snimaju bez odobrenja od tv stanica.

Pitanje je da li su te stvari riješene kroz zakon/regulative.
Moje misljenje je da nije to regulisano da bi svi jaci kanali to zabranili i da bi o negdje pisalo o tim stvarima.

Ovo je izgleda samo hir Hayata
crnivrag

#15475 Re: BHTelecom

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 12/04/2023 13:17 Moje misljenje je da nije to regulisano da bi svi jaci kanali to zabranili i da bi o negdje pisalo o tim stvarima.

Ovo je izgleda samo hir Hayata
Ako pogledaš ponude operatera u europskim državama ili americi, svi kanali koji su im u ponudi, pa koliko komercijalni bili i u dodatnim naplatnim paketima, imaju opciju vraćanja sadržaja unazad.

Što znači ako se npr. neka ogromna kompanija kao što je HBO, FOX, Universal, Sony Pictures i slični ne bune i ne traže zabrane, ne vidim razloga da to u BiH uradi Hayat.
Post Reply