Ukrajina

skrbavi-admin

#155176 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

JoseMujica wrote: 09/04/2023 18:53
madner wrote: 09/04/2023 18:50 Spremamo kontranapad pa eto da znate.
jel se skupilo dovoljno T-55-ica?
par kokardi od deda tj dide :lol:
Bossona

#155177 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 18:29
Spoiler
Show
Bossona wrote: 09/04/2023 18:08
Još od kosovske bitke i udaje Olivere za Bayazita, sina čiji je otac ubio njenog oca Lazara i tako šest mjeseci nakon kosovske bitke neprijatelji Murati i Lazar pod zemljom postali prijatelji a njen brat Stefan nastavio vazaliti i ratovati za svog zeta, osvajača u rušenju Vizantije i bitkama protiv kršćanske Evrope, među kojima je bila ključna nikopoljanska sedam godina nakon kosovske, ali mitomanske gusle stoljećima gude mitomansku istinu. Isti narativ je i danas po pitanju pravdanja, pranja i spinovanja Putina i zlodjela ruske agresije nad Ukrajinom i ukrajincima optužujući ih da su NATO sluge sluge zapada koje treba unuštiti i Evropu spasiti od zapadnog devijantnog društa.
Izmedju ostalog mislio sam na to, ali i kod vas je stanje i gore. Ali zasto ti sad pises ovo dok opravdavas neke druge stvari i mnogo blize proslosti?
Ja govorim za svoje dvoriste, ti odma na tudje. Nema veze sto je meni crkla sva stoka, nek crkne i komsiji.
Ovaj forum se iz odlicnog pretvotii u stadion
Da si mislio ne bih to pisao i nastavio sa spinovanjem da se ocrne Ukrajinci a neistomišljnici prikažu kao zli nacifili i podanici jer su kritičari brutalne zločinačko agresorsko hegemonističke Rusije.
U Srbiji je veća podrška Putinu u agresiji na Ukrajinu nego u Rusiji.
Tragedija jedne države: Rusija bez ispaljenog metka okupirala Srbiju
https://balkans.aljazeera.net/teme/2023 ... ala-srbiju
Kako iz dalje tako iz bliže prošlosti, a i sadašnjosti. Koliko su rehabilitovni (anti)fašistički četnici pobili nacista u Beogradu i kome su služili do 1944 godine nakon progona partizanskog pokreta iz Užica u Bosnu 1941 godine ??.
Što znači da je ona poznata beogradska serija "Otpisani" bila još jedna mitomanske bajka.
:-D
SanskiBiser

#155178 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

@CrveniKuk

https://www.secure.instagram.com/markus.foundation/

Ovo je instagram te nove 47 mehanizovane brigade sto smo spominjali i sto je Korshak govorio da se na snimkama vidi da imaju vise i raznovrsnije opreme i vozila nego sto onaj materijal sto je procurio pokazuje. Imaju i Toyote samo im cehra nije prikladna za ratovanje :D
Spoiler
Show
Gvozdeni1

#155179 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

Bossona wrote: 09/04/2023 19:15
Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 18:29
Spoiler
Show
Izmedju ostalog mislio sam na to, ali i kod vas je stanje i gore. Ali zasto ti sad pises ovo dok opravdavas neke druge stvari i mnogo blize proslosti?
Ja govorim za svoje dvoriste, ti odma na tudje. Nema veze sto je meni crkla sva stoka, nek crkne i komsiji.
Ovaj forum se iz odlicnog pretvotii u stadion
Da si mislio ne bih to pisao i nastavio sa spinovanjem da se ocrne Ukrajinci a neistomišljnici prikažu kao zli nacifili i podanici jer su kritičari brutalne zločinačko agresorsko hegemonističke Rusije.
U Srbiji je veća podrška Putinu u agresiji na Ukrajinu nego u Rusiji.
Tragedija jedne države: Rusija bez ispaljenog metka okupirala Srbiju
https://balkans.aljazeera.net/teme/2023 ... ala-srbiju
Kako iz dalje tako iz bliže prošlosti, a i sadašnjosti. Koliko su rehabilitovni (anti)fašistički četnici pobili nacista u Beogradu i kome su služili do 1944 godine nakon progona partizanskog pokreta iz Užica u Bosnu 1941 godine ??.
Što znači da je ona poznata beogradska serija "Otpisani" bila još jedna mitomanske bajka.
:-D
Kad si bio zadnji put u Srbiji? Nije forim citav svijet.
U Beogradu je bio protest podrske Ukrajini. Jel bio kod tebe u gradu? Ne volim generalizovanje
agent_zero

#155180 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 17:53
Spoiler
Show
ee nadjoh sad ima smisla ono sto je Cooper napisao jutros pa cu ga parafrazirati ispod...

Image

Ovo zeleno je gdje Ukrajinci jos drze teren preko pruge na istoku..

Znaci od juce ujutro, nakon jos jednog voleja iz TOS 1 sistema, sto je sad izgleda uobicajena ruska taktika unutar Bahmuta ili bolje receno krhotina i rusevina koje su od tog grada ostale, nakon tog voleja 98 divizija vdv je uspjela napraviti proboj kroz ukrajinsku odbranu u jugozapadnom Bahmutu. Zauzeli su skolu broj 2. i broj 40, zazeli su zgradu poste i dosli pred ulicu Chaikovskog. ZSU koristi i dalje 0504 na sjeveru za ulaz u grad kao i pomocne sporedne puteve na tom dijelu. Istovremeno su se pocele siriti netacne glasine da se ZSU povukao preko pruge, ZSU jos uvijek kontrolise Agrar skolu (poljovprivredna skola vjerovatno) i tvornicu u ulici Vasylia Pershina. Odmah van grada na podrucju Klischivke ZSU je tokom zadnjih par dana unistio citavu bateriju 2S9 Nona u sastavu VDV.

nakon Kupera:

Kenneth Gregg pise da je kriticno da "preduraju" narednih dvije sedmice u Bahmutu i cim bude bolje vrijeme da se ocekuje ofanziva na podrucju Bahmuta pripreme se vec vrse u Slovjansku i kako on pise u Slovjansku vec cekaju jedinice za predstojecu ofanzivu. Otvoreno prica o tome jer Rusi vec znaju za prisustvo tih jedinica koje nisu uvedene u borbu.

Juce su mu bili blokirali FB nije mogao pisati nove postove i obrisali taj post :D posto je neko prijavio da vjerovatno otkriva vojnu tajnu neku pa je jutros napisao:
A big THANK YOU to my editor-in-chief Jannik Svensson who made FB finally have a person to read my update from 08.04 and lift my restrictions. Today's update is coming tonight
GLORY TO UKRAINE
E sad treba upratiti veceras novu objavu kad napravi o stanju u Bahmutu...
Hvala za kvalitetan info :thumbup:

Ne kontam što ukrajinci ne raspale tos-om po rusima? I što se konačno ne uništi taj ruski tos.
agent_zero

#155181 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Za to vrijeme, u Sevastoplju sudar autobusa moraliste i Volge karavan:

SanskiBiser

#155182 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

agent_zero wrote: 09/04/2023 19:49
SanskiBiser wrote: 09/04/2023 17:53
Spoiler
Show
ee nadjoh sad ima smisla ono sto je Cooper napisao jutros pa cu ga parafrazirati ispod...

Image

Ovo zeleno je gdje Ukrajinci jos drze teren preko pruge na istoku..

Znaci od juce ujutro, nakon jos jednog voleja iz TOS 1 sistema, sto je sad izgleda uobicajena ruska taktika unutar Bahmuta ili bolje receno krhotina i rusevina koje su od tog grada ostale, nakon tog voleja 98 divizija vdv je uspjela napraviti proboj kroz ukrajinsku odbranu u jugozapadnom Bahmutu. Zauzeli su skolu broj 2. i broj 40, zazeli su zgradu poste i dosli pred ulicu Chaikovskog. ZSU koristi i dalje 0504 na sjeveru za ulaz u grad kao i pomocne sporedne puteve na tom dijelu. Istovremeno su se pocele siriti netacne glasine da se ZSU povukao preko pruge, ZSU jos uvijek kontrolise Agrar skolu (poljovprivredna skola vjerovatno) i tvornicu u ulici Vasylia Pershina. Odmah van grada na podrucju Klischivke ZSU je tokom zadnjih par dana unistio citavu bateriju 2S9 Nona u sastavu VDV.

nakon Kupera:

Kenneth Gregg pise da je kriticno da "preduraju" narednih dvije sedmice u Bahmutu i cim bude bolje vrijeme da se ocekuje ofanziva na podrucju Bahmuta pripreme se vec vrse u Slovjansku i kako on pise u Slovjansku vec cekaju jedinice za predstojecu ofanzivu. Otvoreno prica o tome jer Rusi vec znaju za prisustvo tih jedinica koje nisu uvedene u borbu.

Juce su mu bili blokirali FB nije mogao pisati nove postove i obrisali taj post :D posto je neko prijavio da vjerovatno otkriva vojnu tajnu neku pa je jutros napisao:
E sad treba upratiti veceras novu objavu kad napravi o stanju u Bahmutu...
Hvala za kvalitetan info :thumbup:

Ne kontam što ukrajinci ne raspale tos-om po rusima? I što se konačno ne uništi taj ruski tos.
Nemaju municije za TOS, samo ono sto zarobe od Rusa a nezgodna je i za transport, ako si gledao film Nadnica za strah e tako ti se osjecaju slicno vozaci koji prevoze municiju za TOS nije bez razloga TOS pri ABHO jedinicama ruske vojske po propisima i prevozi se odvojeno od sve ostale municije mada se to u Ukrajini ne postuje.....a uzvratili su odmah juce Ukrajinci sa UR 77 meteorit po VDV polozajima bila je i ta vijest...preko pruge bi trebali Rusi sporije napredovati do linijske odbrane a do tad bi vec bio kraj aprila i vrijeme valjda da se pokvari ugodjaj na paradi 9 maja u Moskvi zivi bili pa vidjeli :lol:
drug_profi

#155183 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hame_ wrote: 09/04/2023 16:41 *zigzag, drugi (drug_profi sam mjesecima čitao kao drugi_profil) i ostala klapa, razumite da nisam nekada u vinklo. Prenese me, a vi ste moji Forum drugovi i foe je ba prikonoći samo dok se ne dohavizam. Usput pozdrav i Sanskom.
De ba, pa nismo trebe da se uvrijedimo. Sta se sve kaze na lopti, pa se na pivu ode. :thumbup:
CrveniKuk

#155184 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

33.mehanizovana brigada. Prve slike ove brigade,bar koje sam ja vidio.
SanskiBiser

#155185 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Evo frisak update od Kenneth Gregg iz Bahmuta
09.04.2023 the update. Thanks to my journalist status, I was freed from the FB blockade but it took intensive work by my editor-in-chief.

On the fronts, nothing special has happened.

At Kreminna, tourists continue to try to find weak points in our positions, but there are no such.

In Bakhmut we have now taken as a line of defense the railway in the west part of the city.

Despite massive reinforcements with elite troops, we resist. The elite bleeds tremendously with its people in our minefields. Our new tactics of mining is even further delaying tourists' attempts to advance.

We continue to send in several companies with special forces that replace the regular troops and the home guard troops. This shows that we intend to keep tourists busy until the big offensive.

The press reports that tourists' progress has declined and it is precisely because of our new mining strategy.

Avdiivka is still standing like Marinka. Regarding Marinka, in the near future, I will make a video reportage with interviews.

In the south, we continue with missile and drone attacks on tourist depots and military headquarters. Drone attacks are also carried out in Crimea. We have now been VERY active with these attacks for two weeks, so it is starting to be a de'ja' vu from late summer (Herson).

Also new equipment is now coming in, not only weapons but also drones and other tactical equipment, especially when from volunteers.
I vezano za Kreminu koju je spomenuo...kod Kremine Rusi vec danima pokusavaju da nadju slabu tacku na linijama Ukrajinaca. Doveden je na to ratiste citav ruski armijski korpus koji sadejstvuje sa obnovljenom 1. gardijskom tenkovskom armijom na tom ratistu...ta gardijska je bila nagrdjena gadno prosle godine u Ukrajini i morala je proci popunu i tehnikom i ljudima sjecaju se oni koji su bili redovno na temi...
SanskiBiser

#155186 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

CrveniKuk wrote: 09/04/2023 20:29 33.mehanizovana brigada. Prve slike ove brigade,bar koje sam ja vidio.
Brigada koja po onim "leaked" dokumentima ima samo Leopard tenkove sad tu ispod komentar na twiteru :-) a na slikama se vidi da imaju i T72.
drug_profi

#155187 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Gvozdeni1 wrote: 09/04/2023 17:21
nota1969 wrote: 09/04/2023 17:15

ius primae noctis
Vrlo moguce.
Ne znam iznervirao sam se danas prvi put na ovom forumu.
Sto je najgore isti ovi sto sad govore o silovanju rusa ne daju reci da su silovali i ukrajinci, jer ih je isto tako bilo koliko hoces u Jugoslaviji i generalno u crvenoj armiji.
Isto kao sto su jedni te isti pljuvali ukrajince jer ih je dosta bilo u VRS, ne danas to nije istina.
Ne znam, ja nisam ta pisanja dozivo tako.
Ono u sta je vjerujem da znam iz svog zivotnog iskustva jeste da smo mi svi u sustini isti, sa malim modifikacijama usadjenim vaspitanjem. Uvijek, ali uvijek ponasanje pojedinca zavisi od toga kako se grupa ponasa i koje su norme zadate od lidera.
Gvozdeni1

#155188 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 20:37 Evo frisak update od Kenneth Gregg iz Bahmuta
09.04.2023 the update. Thanks to my journalist status, I was freed from the FB blockade but it took intensive work by my editor-in-chief.

At Kreminna, tourists continue to try to find weak points in our positions, but there are no such.

In Bakhmut we have now taken as a line of defense the railway in the west part of the city.

Despite massive reinforcements with elite troops, we resist. The elite bleeds tremendously with its people in our minefields. Our new tactics of mining is even further delaying tourists' attempts to advance.

We continue to send in several companies with special forces that replace the regular troops and the home guard troops. This shows that we intend to keep tourists busy until the big offensive.

The press reports that tourists' progress has declined and it is precisely because of our new mining strategy.

Avdiivka is still standing like Marinka. Regarding Marinka, in the near future, I will make a video reportage with interviews.

In the south, we continue with missile and drone attacks on tourist depots and military headquarters. Drone attacks are also carried out in Crimea. We have now been VERY active with these attacks for two weeks, so it is starting to be a de'ja' vu from late summer (Herson).

Also new equipment is now coming in, not only weapons but also drones and other tactical equipment, especially when from volunteers.
I vezano za Kreminu koju je spomenuo...kod Kremine Rusi vec danima pokusavaju da nadju slabu tacku na linijama Ukrajinaca. Doveden je na to ratiste citav ruski armijski korpus koji sadejstvuje sa obnovljenom 1. gardijskom tenkovskom armijom na tom ratistu...ta gardijska je bila nagrdjena gadno prosle godine u Ukrajini i morala je proci popunu i tehnikom i ljudima sjecaju se oni koji su bili redovno na temi...
Ima mnogo snimaka ukrajinskih gubitaka kod Kremine, ali rusi imaju samo takticke uspjehe. Linija rovova padne ali vec nakon nekoliko stotina metara ceka ih nova ukrajinaka linija, nista losija nego prethodna.
To je recimo primjer necega cega na ovim prostorima nije bilo puno.
Gvozdeni1

#155189 Re: Ukrajina

Post by Gvozdeni1 »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 20:37 Evo frisak update od Kenneth Gregg iz Bahmuta

Ima mnogo snimaka ukrajinskih gubitaka kod Kremine, ali rusi imaju samo takticke uspjehe. Linija rovova padne ali vec nakon nekoliko stotina metara ceka ih nova ukrajinska linija, nista losija nego prethodna.
To je recimo primjer necega cega na ovim prostorima nije bilo puno.
CrveniKuk

#155190 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 20:41
CrveniKuk wrote: 09/04/2023 20:29 33.mehanizovana brigada. Prve slike ove brigade,bar koje sam ja vidio.
Brigada koja po onim "leaked" dokumentima ima samo Leopard tenkove sad tu ispod komentar na twiteru :-) a na slikama se vidi da imaju i T72.
Ako je po slikama suditi, onda će imati jedan bataljon tenkova T72. Znači, 31 tenk tog tipa.
Ja mislim, da će Leopard tenkove, kao i one Chelengere, dobiti brigada koja će u svom sastavu imati Bradly-e i Marder OT. Mardera ce biti za jedan bataljon, a Bradly-a za haman 3 bataljona.
CrveniKuk

#155191 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 19:27 @CrveniKuk

https://www.secure.instagram.com/markus.foundation/

Ovo je instagram te nove 47 mehanizovane brigade sto smo spominjali i sto je Korshak govorio da se na snimkama vidi da imaju vise i raznovrsnije opreme i vozila nego sto onaj materijal sto je procurio pokazuje. Imaju i Toyote samo im cehra nije prikladna za ratovanje :D
Spoiler
Show
Kao da žele formirati vatrogasnu brigadu.
agent_zero

#155192 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

S tim da će taj dio zapadno od pruge u Bahmutu još teže braniti, jer su tu većinom porodične kuće i skladišta, tek malo nešto zgrada na krajnjem jugozapadu.
statixx

#155193 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Sustize ih i bub.

statixx

#155194 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Poljski medicinski volonter Damian Duda, kaze da Bakhmu stoji i nastavlja se boriti protiv agresora.

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#155195 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#155196 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

nismo odavno imali majora🌻
madner

#155197 Re: Ukrajina

Post by madner »

Uglavnom oni su doveli elitne snage i one imaju gubitke a nase elitne snage koje smo doveli nemaju i zato gubimo polozaje.
SanskiBiser

#155198 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

madner wrote: 09/04/2023 22:06 Uglavnom oni su doveli elitne snage i one imaju gubitke a nase elitne snage koje smo doveli nemaju i zato gubimo polozaje.
nasih elitnih ima znatno manje od njihovih elitnih na terenu pa samim tim i manje su sanse za gubitke nasih elitnih a vece za gubitke njihovih. :D

Image
CrveniKuk

#155199 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

SanskiBiser wrote: 09/04/2023 22:21
madner wrote: 09/04/2023 22:06 Uglavnom oni su doveli elitne snage i one imaju gubitke a nase elitne snage koje smo doveli nemaju i zato gubimo polozaje.
nasih elitnih ima znatno manje od njihovih elitnih na terenu pa samim tim i manje su sanse za gubitke nasih elitnih a vece za gubitke njihovih. :D

Image
Logično!
Distortion

#155200 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

I ovaj lupa cifre olako :lol:
Post Reply