Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
escobar__

#92926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

Nikog. Dodvorava se Amerikancima jer garant tipuje da zamijeni onog Alijinog troglodita.
sajber87

#92927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

velikonja wrote: 09/04/2023 15:39
sajber87 wrote: 09/04/2023 15:11 Dodik snsd sda df kalabuhov na jednoj strani na drugoj usa marfi ohr smit trojka, nece se dozvoliti budite sigurni u to da izdajnici iz prve grupacije uniste bosnu i bosnjake te dovedu do fildzan sda df bosne gdje bi oni bili vlasnici zivota u toj patuljastoj klepto tvorevini.
da izvines, evo je i sda na toj "drugoj" strani, barem deklarativno..kao i ostali nabrojani

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mehm ... /230409055

ali ti nikad, ali bas nikad ne pomenes na kojoj su strani tvoji iz hdz-a

evo nabrajas sve, i dobre i lose momke, samo svoj kra-de-ze nikako

kamenjarko, kamenjarko, dugo si se prodavao :mrgreen:
Sda je na strani na kojoj nisu marfi usa eu ohr smit, ovo sto je mehmedovic rekao ja govorim dugo jer on to vidi sta mu se desava u stranci i kakvu izdaju cini njegova stranka zajedno sa narandzastim priljepkom, jedna lasta ne cini proljece tako da vapaj mehmedovica da sda ne ide sa dodikom rusijom da ruse ohr zapadne saveznike samo da bi nastavila pljacku narodnih para ne znaci puno jer je usamljen, zapad nece sda i df , zele ih u opoziciji, sto se tice hdz a oni ce raditi kako im kaze plenkovic a plenkovic ce uraditi sto mu kaze eu usa. Jednostavno.
Znam da ti je botovski tesko ali tvoji izdaju bosnu po ko zna koji put, ali izdaja cam ovaj put nece proci opusteno :mrgreen: :bih:
velikonja

#92928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

pa cak se i niksa odvazio

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /230409052

jedino jos sajber, lozinke i tramvaju smatraju da laktasko govedo samo laprda...i smidt :mrgreen:
velikonja

#92929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

sajber87 wrote: 09/04/2023 15:52
velikonja wrote: 09/04/2023 15:39

da izvines, evo je i sda na toj "drugoj" strani, barem deklarativno..kao i ostali nabrojani

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/mehm ... /230409055

ali ti nikad, ali bas nikad ne pomenes na kojoj su strani tvoji iz hdz-a

evo nabrajas sve, i dobre i lose momke, samo svoj kra-de-ze nikako

kamenjarko, kamenjarko, dugo si se prodavao :mrgreen:
Sda je na strani na kojoj nisu marfi usa eu ohr smit, ovo sto je mehmedovic rekao ja govorim dugo jer on to vidi sta mu se desava u stranci i kakvu izdaju cini njegova stranka zajedno sa narandzastim priljepkom, jedna lasta ne cini proljece tako da vapaj mehmedovica da sda ne ide sa dodikom rusijom da ruse ohr zapadne saveznike samo da bi nastavila pljacku narodnih para ne znaci puno jer je usamljen, zapad nece sda i df , zele ih u opoziciji, sto se tice hdz a oni ce raditi kako im kaze plenkovic a plenkovic ce uraditi sto mu kaze eu usa. Jednostavno.
Znam da ti je botovski tesko ali tvoji izdaju bosnu po ko zna koji put, ali izdaja cam ovaj put nece proci opusteno :mrgreen: :bih:
ovo iz kristalne kugle i glavnog stana...
naravno da je tebi kra-de-ze uvijek na pravoj strani, botino
sajber87

#92930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

velikonja wrote: 09/04/2023 15:55
sajber87 wrote: 09/04/2023 15:52
Postajes prilicno frustriran razvojem politicke situacije za snsd sda df sto pokusavas da prikrijes lijepom kolicinom smajlija(sad ih mozda i neces staviti da ne bi potvrdio moju pricu :mrgreen: ), ali pazi vidi se ta kamuflaza, frustracije buducom opozicijom i na federalnom nivou i gubitkom narodnih milijardi kao i buducem kongresu sda , mi koji bezuslovno volimo bosnu od une do drine i save do mora praticemo pomno :mrgreen:
Hank Paldum

#92931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

Nogirati Nikšića i Vojina iz stranke i postaviti Denisa i Irfana na čelo.
Nogirati Bakira i metuzaleme iz stranke i postaviti Šemsudina i Almu Čolo.
Onda u veliku koaliciju bez ovih NiP hinja.
Sa srpskim i hrvatskim strankama na državnom nivou samo koliko se mora a za sve ostalo gdje se pređe granica kao u ovom slučaju sa Dodikom reagovati na određen način u dogovoru sa OHRom.
Ako Zapad i tada ne pokaže spremnost da šta poduzme onda bar znamo na čemu smo i ne treba živjeti u iluziji da su nam prijatelji, onda bar sve treba poduzeti koliko je u našoj moći na demokratski način pa ako nam je namjenjeno da potonemo onda bar da izaberemo način kako ćemo to dopustiti a možda će taj način i promjeniti politiku prema nama Bošnjacima.
dragan53

#92932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dragan53 »

Izgleda da prisustvujemo razvodu koalicije koja je obećala teška pitanja ostaviti po strani i okrenuti se ekonomskim temama i evropskim integracijama sa Dodikom.

Nermin Nikšić: Dodikova izjava je otvorena prijetnja i udar na državu! RS dobija 600 miliona više nego što uplati u državnu kasu
https://avaz.com/niksic-dodikova-iz ... avnu-kasu/
laik1981

#92933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Hank Paldum wrote: 09/04/2023 16:08 Nogirati Nikšića i Vojina iz stranke i postaviti Denisa i Irfana na čelo.
Sa srpskim i hrvatskim strankama na državnom nivou samo koliko se mora a za sve ostalo gdje se pređe granica kao u ovom slučaju sa Dodikom reagovati na određen način u dogovoru sa OHRom.
Ako Zapad i tada ne pokaže spremnost da šta poduzme onda bar znamo na čemu smo i ne treba živjeti u iluziji da su nam prijatelji, onda bar sve treba poduzeti koliko je u našoj moći na demokratski način pa ako nam je namjenjeno da potonemo onda bar da izaberemo način kako ćemo to dopustiti a možda će taj način i promjeniti politiku prema nama Bošnjacima.
Pa sta cekate sa nogiranjem Bakira i metuzalema? Cekate da trojka odradi taj posao? Ili dusmani sa zapada?
velikonja

#92934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

sajber87 wrote: 09/04/2023 16:04
velikonja wrote: 09/04/2023 15:55

Postajes prilicno frustriran razvojem politicke situacije za snsd sda df sto pokusavas da prikrijes lijepom kolicinom smajlija(sad ih mozda i neces staviti da ne bi potvrdio moju pricu :mrgreen: ), ali pazi vidi se ta kamuflaza, frustracije buducom opozicijom i na federalnom nivou i gubitkom narodnih milijardi kao i buducem kongresu sda , mi koji bezuslovno volimo bosnu od une do drine i save do mora praticemo pomno :mrgreen:
mozda sam ja frustruran, ali sigurno ne iz tog razloga koje ti, hdz / uzp botino, navodis....
za promjenu, opet nista protiv stana glavnog, jel tako?

kameni, kameni, ko vas ne zna, zlatom bi vas zlatio, cuj ono voli bosnu uopste a posebno od do

kome se vise prodajes, smijesan si sa svojim tiradama i kra-de-ze retorikom stovaoca i promicatelja europskih vrijednosti
Hank Paldum

#92935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

laik1981 wrote: 09/04/2023 16:17
Hank Paldum wrote: 09/04/2023 16:08 Nogirati Nikšića i Vojina iz stranke i postaviti Denisa i Irfana na čelo.
Pa sta cekate sa nogiranjem Bakira i metuzalema? Cekate da trojka odradi taj posao? Ili dusmani sa zapada?
Ne znam šta ja mogu tu? Moj jedini dodir sa SDA je što glasam svake 2,4 godine za tu stranku a i tu nisam svaki put glasao za SDA, nisam registrovan ni aktivan član nijedne stranke a imam u životu važnijih stvari od toga da protestujem zbog uređenja neke stranke.
Meni je politika samo važna koliko sam na portalima i forumima a i tu mi politika nije jedina tema koja me interesuje.
Neka se time zamaraju oni koji su četvrtinu svog života potrošili na pisanje po forumima i portalima o politici.
A Osmorka neće ništa, obični klimoglavci i alat domaćih i stranih, mogu samo odraditi kada ih drugi budu za takve stvari koristili.
sajber87

#92936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

velikonja wrote: 09/04/2023 16:24
sajber87 wrote: 09/04/2023 16:04

mozda sam ja frustruran, ali sigurno ne iz tog razloga koje ti, hdz / uzp botino, navodis....
za promjenu, opet nista protiv stana glavnog, jel tako?

kameni, kameni, ko vas ne zna, zlatom bi vas zlatio, cuj ono voli bosnu uopste a posebno od do

kome se vise prodajes, smijesan si sa svojim tiradama i kra-de-ze retorikom stovaoca i promicatelja europskih vrijednosti
Lupas ko maksim po diviziji, fula za fulom fula za fulom, ali nastavi zanimljivo je citati dokle ide autodestrukcija i lupetanje sda botova :lol:
dragan53

#92937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dragan53 »

A nakon što je Dodiku dao četvrtog delegata i svu vlast u BIH Mijatovic poručio . Vojin Mijatović: Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojin-m ... /komentari

I ovako će naredne četiri godine kukati kako se ništa ne može uraditi a poslije izbora Dodik je svima bio dobar
sajber87

#92938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dragan53 wrote: 09/04/2023 16:37 A nakon što je Dodiku dao četvrtog delegata i svu vlast u BIH Mijatovic poručio . Vojin Mijatović: Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojin-m ... /komentari

I ovako će naredne četiri godine kukati kako se ništa ne može uraditi a poslije izbora Dodik je svima bio dobar
Stanivukovicevi ljudi su dali dodiku 4 u domu naroda u ovom mandatu a sda mu je dao u proslom
velikonja

#92939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

sajber87 wrote: 09/04/2023 16:33

Lupas ko maksim po diviziji, fula za fulom fula za fulom, ali nastavi zanimljivo je citati dokle ide autodestrukcija i lupetanje sda botova :lol:
zna se...'dz, jel tako? zar glavni stan nema boljih igaca?

zanimljiva je ta psihologija, dodjes na forum ciji ti habitus nije blizak ni po politickim ni po regionalnim kriterijima, pretvaras se da pripadas istom, pametujes, propagiras...i kada te otkriju, ti prozivas nekog za botovanje...
velikonja

#92940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

escobar__ wrote: 09/04/2023 15:51 Nikog. Dodvorava se Amerikancima jer garant tipuje da zamijeni onog Alijinog troglodita.
:thumbup:
GG_1231

#92941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

Hank Paldum wrote: 09/04/2023 16:32
laik1981 wrote: 09/04/2023 16:17
Ne znam šta ja mogu tu? Moj jedini dodir sa SDA je što glasam svake 2,4 godine za tu stranku a i tu nisam svaki put glasao za SDA, nisam registrovan ni aktivan član nijedne stranke a imam u životu važnijih stvari od toga da protestujem zbog uređenja neke stranke.
Meni je politika samo važna koliko sam na portalima i forumima a i tu mi politika nije jedina tema koja me interesuje.
Neka se time zamaraju oni koji su četvrtinu svog života potrošili na pisanje po forumima i portalima o politici.
A Osmorka neće ništa, obični klimoglavci i alat domaćih i stranih, mogu samo odraditi kada ih drugi budu za takve stvari koristili.
Ma ima osmorka normalnih, problem je što su pod patronatom pomahnitalog HNSovog ogranka trojke, koji više uopšte ne znaju koga predstavljaju niti šta rade
archi_a

#92942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

"Još jednom želim podsjetiti da smo se odlučili preuzeti odgovornost i pokušati promijeniti stanje u zemlji. Mi smo se odlučili na kompromis, ali ne i na kompromitovanje. Neka našu odlučnost za postizanje kompromisa niko ne shvati kao našu slabost, nego kao pruženu ruku za saradnju. Naša dobra volja ima svoje granice, naročito prema onima koji to ne znaju cijeniti", dodao je Nikšić.
Vi ste se ljigo odlučili za fotelje, a molili ste dodika i čovića da ne talasaju previše i da rade u tišini to što rade. Evo, već preko pola godine vi u javnosti plasirate tezu o "dobrim momcima" miloradu i čoviću i kriminalu, lopovlucima, lažima i korupciji unutar bošnjačkog političkog korpusa. Svojim spinovima napravili ste atmosferu da je bošnjački narod iransko ruski partner, da smo antizapadno orjentisani a da ćete kao vi da spašavate stvari! Trebalo je da prođe preko pola godine, da gutate žabe, da svi trpimo uvrede i ponižavanje i naroda i države da bi sada vi nama objašnjavali kako imate granice. Koje bolan granice, koga zaboli za tvoje granice? Nekim ljudima stvarno treba vremena da nadođu, o ovome govore i upozoravaju ljudi od prvog dana, i šta je bilo i šta će biti, al ti si "spor" da bi skontao! Odnosno nisi spor nego si interesdžija za vlastiti šićar! Dosta te više!! Nećeš! Svojim ponašanjem i pikiranjem samo fotelja, okretanjem otrovnih strijela prema svojim oponentima u Sarajevu vi ste secesionistima dozvolili da se i verbalno i projektima iživljavaju i nad državom i nad bošnjacima kao narodom i da okrenu priču da se sve loše događa zbog bošnjaka, bošnjačke politike i "političkog Sarajeva". Udruženo, sa svojim prijateljima, izvođačima secesionističke politike ste, zajedno, krvoločno udarali po oponentima u Sarajevu, naizmjenice, ne birajući ni vrijeme ni mjesto, ne bi li ih dotukli radi vašeg ličnog interesa, ne gledajući uopšte interes bošnjačkog korpusa, kakve to šire konsekvence nosi i kakve posljedice ima po državu BiH kao našu jedinu državu. Na sceni je trenutno totalna promjena i historijskih i političkih činjenica i narativa, a vi ste supomagači tih politika. Nećete, zapamtite.
Last edited by archi_a on 09/04/2023 17:12, edited 4 times in total.
Hank Paldum

#92943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

GG_1231 wrote: 09/04/2023 16:51
Hank Paldum wrote: 09/04/2023 16:32
Ma ima osmorka normalnih, problem je što su pod patronatom pomahnitalog HNSovog ogranka trojke, koji više uopšte ne znaju koga predstavljaju niti šta rade
Ima dobrih ljudi koji pripadaju tim strankama kao npr. Adnan Šteta. Problem je što su u medijima zastupljena trojica standardnih likova i što oni obavljaju zadatke na državnom nivou.
plavi_E

#92944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Mehmedović: Ako neko iz SDA nasjedne na Dodikov plan to bi bio kraj i BiH i Bošnjaka, neka dobro razmisle

Sad je jasno zasto Covic i Dodik nisu dozvolili da Mehmdovic bude presjednik odbora za kontrolu OSA-e. Ne samo da nije mogao biti Mehmedovic nego niko iz "muslimanske" kvote. Samo mi nije jasno zbog cega Dodik pravi ova sranja bas sad kad u vlasti imaXmorku. Pa nije mu Xmorka mlitava i krimanlana SDA. Xmorka su odlucni lavovi koji ce ga pojesti za dorucak ako krene pravit sranja. Ili nece?
:D
Login77777

#92945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Eso Plavi spinuje opet… :lol:
A_A_AKCIJA

#92946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Gledaj Mehmedovića kako ruži Kadirovce u SDA i poziva da se spriječe u slijeđenju Dodika.

Izgleda da postoji dosta ozbiljnija priča iza Zahiragićevog laprdanja.
Očito da je došao taj trenutak kao otvoreni poziv. Bosanci, ne nasjedajte za mrvicu vlasti da rušite domovinu! Podsjećam da je i Milanović govorio o dogovoru Hrvatske, Srbije i Turske oko BiH. I

Escobar", zaključio je Mehmedović
Login77777

#92947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

archi_a wrote: 09/04/2023 16:55
"Još jednom želim podsjetiti da smo se odlučili preuzeti odgovornost i pokušati promijeniti stanje u zemlji. Mi smo se odlučili na kompromis, ali ne i na kompromitovanje. Neka našu odlučnost za postizanje kompromisa niko ne shvati kao našu slabost, nego kao pruženu ruku za saradnju. Naša dobra volja ima svoje granice, naročito prema onima koji to ne znaju cijeniti", dodao je Nikšić.
Vi ste se ljigo odlučili za fotelje, a molili ste dodika i čovića da ne talasaju previše i da rade u tišini to što rade. Evo, već preko pola godine vi u javnosti plasirate tezu o "dobrim momcima" miloradu i čoviću i kriminalu, lopovlucima, lažima i korupciji unutar bošnjačkog političkog korpusa. Svojim spinovima napravili ste atmosferu da je bošnjački narod iransko ruski partner, da smo antizapadno orjentisani a da ćete kao vi da spašavate stvari! Trebalo je da prođe preko pola godine, da gutate žabe, da svi trpimo uvrede i ponižavanje i naroda i države da bi sada vi nama objašnjavali kako imate granice. Koje bolan granice, koga zaboli za tvoje granice? Nekim ljudima stvarno treba vremena da nadođu, o ovome govore i upozoravaju ljudi od prvog dana, i šta je bilo i šta će biti, al ti si "spor" da bi skontao! Odnosno nisi spor nego si interesdžija za vlastiti šićar! Dosta te više!! Nećeš! Svojim ponašanjem i pikiranjem samo fotelja, okretanjem otrovnih strijela prema svojim oponentima u Sarajevu vi ste secesionistima dozvolili da se i verbalno i projektima iživljavaju i nad državom i nad bošnjacima kao narodom i da okrenu priču da se sve loše događa zbog bošnjaka, bošnjačke politike i "političkog Sarajeva". Udruženo, sa svojim prijateljima, izvođačima secesionističke politike ste, zajedno, krvoločno udarali po oponentima u Sarajevu, naizmjenice, ne birajući ni vrijeme ni mjesto, ne bi li ih dotukli radi vašeg ličnog interesa, ne gledajući uopšte interes bošnjačkog korpusa, kakve to šire konsekvence nosi i kakve posljedice ima po državu BiH kao našu jedinu državu. Na sceni je trenutno totalna promjena i historijskih i političkih činjenica i narativa, a vi ste supomagači tih politika. Nećete, zapamtite.
Vidi ljutog zelenasa. sdO nOrod znO… :izet: :bih: :lol:
PM72

#92948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Hank Paldum wrote: 09/04/2023 17:03
GG_1231 wrote: 09/04/2023 16:51

Ima dobrih ljudi koji pripadaju tim strankama kao npr. Adnan Šteta. Problem je što su u medijima zastupljena trojica standardnih likova i što oni obavljaju zadatke na državnom nivou.
Po čemu je dobar? Znaš ga lično?
archi_a

#92949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Login77777 wrote: 09/04/2023 17:21
archi_a wrote: 09/04/2023 16:55

Vidi ljutog zelenasa. sdO nOrod znO… :izet: :bih: :lol:
Ovaj post je namjenjen pametnim ljudima, ne znam što se miješaš. :izet: :bih:
A_A_AKCIJA

#92950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

plavi_E wrote: 09/04/2023 17:17 Mehmedović: Ako neko iz SDA nasjedne na Dodikov plan to bi bio kraj i BiH i Bošnjaka, neka dobro razmisle

Sad je jasno zasto Covic i Dodik nisu dozvolili da Mehmdovic bude presjednik odbora za kontrolu OSA-e. Ne samo da nije mogao biti Mehmedovic nego niko iz "muslimanske" kvote. Samo mi nije jasno zbog cega Dodik pravi ova sranja bas sad kad u vlasti imaXmorku. Pa nije mu Xmorka mlitava i krimanlana SDA. Xmorka su odlucni lavovi koji ce ga pojesti za dorucak ako krene pravit sranja. Ili nece?
:D
Hahahahahhahahahaha

Pa možeš li ofirnije lagati.

Čovjek bez sumnje objasnio:
"Dodik se boji i upozorava da stranci planiraju uvesti trupe u BiH i zato poziva na veliki dogovor između tri naroda kako bi se otjerali stranci i OHR prije dovođenja trupa. Računa na rezervu kod SDA zbog Schmidtovih odluka oko Vlade Federacije BiH i zato bira ovaj trenutak. Računa i na to da inspiriše SDA izlaskom Srba i Hrvata iz institucija BiH, da mu se SDA pridruži kako bi srušila Šestorku u Vijeću ministara BiH i Osmorku u Federaciji BiH. Vrlo opasan plan koji neki od Bošnjaka mogu i zaželjeti", poručio je Mehmedović.
Kako majstorski sruši SDA propagandu, svaka mu čast. :D
Navlači botovija gomilu laži, a Mehmedović ih, iz srca SDA demantuje.

Sve ono što već znamo. SDA i sa crnim đavolom, samo da sruši Trojku.

Ja bih na vašem mjestu (SDA pregalaca na temi), uzeo malo duži hijatus sa foruma :D

Ili je i on izdajnik?
Last edited by A_A_AKCIJA on 09/04/2023 17:28, edited 1 time in total.
Locked