Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#92876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

PRIJETI RASPADOM BIH

Dodik: Pokušavam ubijediti Hrvate da sa Srbima jednokratno napuste institucije BiH
Spasavanje diverzanta bOkira.Sad ce mu se bOkir nagovoriti a njegova privatna stranka po milioniti put stati na branik otadzbine i vjere.

Ovo vise nije ni smjesno ni jadno ni žalosno.Ovo je patetika koja svake godine tjera hiljade mladih i sposobnih iz zemlje.
Nek nam zivi bauštel i pranje gujca.
laik1981

#92877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

I SDA se slaze sa Dodikom da amerikanci tuze, sude i presudjuju.. Koliko samo zajednickog imaju lideri SDA i SNSD-a :-) Dodik podrzao Novalica.. Valjda i SDA podrzi Dodika kada mu amerikanci "namontiraju" sudski proces..

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sprema- ... /230409015

Murphy go home, pa da uzivamo sa novim prijateljima
Image
Last edited by laik1981 on 09/04/2023 12:14, edited 1 time in total.
Multitalent

#92878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Multitalent »

Prije agresije na Ukrajinu Vucic je sve to vec najavljivao pomalo kamuflirano. Kupovao namirnice i oružje. Očigledno znao šta se sprema.
Ovo Dodikovo mahnitanje je isto tako najava da se nešto sprema. Ne treba biti naivan i čekati da se to desi.
Ove unutarbošnjačke borbe mi ne djeluju nimalo ohrabrujuće pred oluju koja sigurno dolazi.
Rejhana

#92879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

Škobo Habu wrote: 09/04/2023 11:45

Dodik priča jednu te istu priču već decenijama, uvijek je svodeći na "strani faktor". Vrlo dobro znamo da uzročnik stvarnih problema u BiH nisu strane ambasade, već Dodikova politika o "zajedničkom dogovoru", a onda poslije takvih sastanaka izađe i kaže da je dugoročan politički cilj Srba u BiH samostalna RS i njeno pripajanje matici Srbiji.

Meni bi bilo zaista drago da Dodik želi da uradi to što govori, a ne da se radi o šaradi i dogovoru sa Amerikancima kao i do sada. S druge strane drago mi je zbog toga što znači da to srpski narod voli čuti. To nam isto tako otkriva lažnu gradžanštinu i dodvorničku, kolonijalno-poltronsku narav miljačanskog graDžanstva.

Image
Gusar-from-Riga

#92880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gusar-from-Riga »

Multitalent wrote: 09/04/2023 12:13 Prije agresije na Ukrajinu Vucic je sve to vec najavljivao pomalo kamuflirano. Kupovao namirnice i oružje. Očigledno znao šta se sprema.
Ovo Dodikovo mahnitanje je isto tako najava da se nešto sprema. Ne treba biti naivan i čekati da se to desi.
Ove unutarbošnjačke borbe mi ne djeluju nimalo ohrabrujuće pred oluju koja sigurno dolazi.
Kome pricas :-) .. kad nas opet budu ganjali snajperima po skenderiji pojedini ce pretrcavati i psovati Bakiru majku.
Rejhana

#92881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

Gusar-from-Riga wrote: 09/04/2023 12:18
Multitalent wrote: 09/04/2023 12:13 Prije agresije na Ukrajinu Vucic je sve to vec najavljivao pomalo kamuflirano. Kupovao namirnice i oružje. Očigledno znao šta se sprema.
Kome pricas :-) .. kad nas opet budu ganjali snajperima po skenderiji pojedini ce pretrcavati i psovati Bakiru majku.

Samo da ne bude kmečanja Heljp Baznija, pliz ju es ej, pliz mister Marfi, pliz prezident Bajden i OHR d'uradi nešto.

Imaju sad novi saveznici u Moskvi, Pekingu i Teheranu :lol:
sajber87

#92882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Leverage wrote: 09/04/2023 11:36
sajber87 wrote: 09/04/2023 11:28

Ovaj put je malo drugacije, kao sto sam govorio mile predosjeca ili zna nesto :mrgreen: , samo ovaj put sa tkz probosanske strane nisu tu oni koji sa njim napadaju amere ohr tj zapadne saveznike i vladaju potpuno identicno(pljacka korupcija tenderi kupovina medija nasim novcem itd) kao nas mile, zato je bitno sto prije formirati vladu federacije bez dodikove politicke brace sda i df, da bi nas mile mogao krenuti u nezavisnost koju najavljuje duugo vremena. Nagradno pitanje , da li ce covic biti uz mileta ili cd mu okrenuti ledja, hmm :mrgreen:
Čović će uraditi ono što od njega očekuje Plenković.

A Plenković očekuje da se prikloni "dobrim momcima" iz Sarajeva.
Naravno, a kada sam to govorio dobijao sam narandzasto zelene botovske odgovore okicene brdom smajlija, koji su imali samo jedno znacenje, skoro 20 godina sa miletom igramo politicki ping pong zajedno pljackamo bosnu i sada dodje trojka plus i u jednom mandatu posalju mileta u politicku penziju(i jos stosta) kme kme :mrgreen:
Login77777

#92883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Od hiljadu problema koji ima narod u BiH ovaj se bavi Rusijom. :lol:
Borenović: Borrell mi je potvrdio da je Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji
Rejhana

#92884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

laik1981 wrote: 09/04/2023 12:08 I SDA se slaze sa Dodikom da amerikanci tuze, sude i presudjuju.. Koliko samo zajednickog imaju lideri SDA i SNSD-a :-) Dodik podrzao Novalica.. Valjda i SDA podrzi Dodika kada mu amerikanci "namontiraju" sudski proces..

Otaj rad :pijani:

Image
sajber87

#92885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

laik1981 wrote: 09/04/2023 12:08 I SDA se slaze sa Dodikom da amerikanci tuze, sude i presudjuju.. Koliko samo zajednickog imaju lideri SDA i SNSD-a :-) Dodik podrzao Novalica.. Valjda i SDA podrzi Dodika kada mu amerikanci "namontiraju" sudski proces..

Image
Mislim da niko razuman jednom na kraju balade vise nece imati iluzija da je najvece zlo za bosnu bila ova antizapadna sda df ekipa i da je svaka minuta sa njima kao politickih opcija koje su odlucivale o bosni i bosnjacima bila bozija kazna najblaze receno.
Hakiz

#92886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sajber87 wrote: 09/04/2023 12:30

Image
Mislim da niko razuman jednom na kraju balade vise nece imati iluzija da je najvece zlo za bosnu bila ova antizapadna sda df ekipa i da je svaka minuta sa njima kao politickih opcija koje su odlucivale o bosni i bosnjacima bila bozija kazna najblaze receno.
Ja sam do sada bio u zabludi da su najveće zlo bili SDS Karadžić i ekipa.

Neka si mi otvorio oči.

Ratko, vrati se, sve ti je oprošteno.
Mrvice_ba

#92887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mrvice_ba »

Niko ne pohvali dinu, uae ukinuli vize. Maldivi nikad jeftinije i nikad blize. :bih:
Gusar-from-Riga

#92888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Rejhana wrote: 09/04/2023 12:24
Gusar-from-Riga wrote: 09/04/2023 12:18 Kome pricas :-) .. kad nas opet budu ganjali snajperima po skenderiji pojedini ce pretrcavati i psovati Bakiru majku.

Samo da ne bude kmečanja Heljp Baznija, pliz ju es ej, pliz mister Marfi, pliz prezident Bajden i OHR d'uradi nešto.

Imaju sad novi saveznici u Moskvi, Pekingu i Teheranu :lol:
Sta ces moliti nalogodavca, ako zapuca aminovo je zapad. USA OHR i ekipa mutnija od dunava da hoce Bosna bi vec bila u Natu a Dodik u prdekani vec prije 5 godina. Prijatelja u svijetu nemamo jos pogotovo na istoku, igranka nam je spremna, vrijeme ce pokazati.
Last edited by Gusar-from-Riga on 09/04/2023 12:48, edited 1 time in total.
Multitalent

#92889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Multitalent »

Image
Mislim da je to, uz moje dužno poštovanje, pogled žabe iz bunara.
https://istraga.ba/kolumna-janusza-buga ... e-uticaja/
Rejhana

#92890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

Gusar-from-Riga wrote: 09/04/2023 12:47 Sta ces moliti nalogodavca, ako zapuca aminovo je zapad. USA OHR i ekipa mutnija od dunava da hoce Bosna bi vec bila u Natu a Dodik u prdekani prije vec prije 5 godina. Prijatelja u svijetu nemamo jos pogotovo na istoku, igranka nam je spremna, vrijeme ce pokazati.

Mirno spavaj, rata biti neće...
Gusar-from-Riga

#92891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Rejhana wrote: 09/04/2023 12:48
Gusar-from-Riga wrote: 09/04/2023 12:47 Sta ces moliti nalogodavca, ako zapuca aminovo je zapad. USA OHR i ekipa mutnija od dunava da hoce Bosna bi vec bila u Natu a Dodik u prdekani prije vec prije 5 godina. Prijatelja u svijetu nemamo jos pogotovo na istoku, igranka nam je spremna, vrijeme ce pokazati.

Mirno spavaj, rata biti neće...
Molim Boga dragog da si u pravu, a ja cu i dalje biti oprezan.
velikonja

#92892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

@sajber87
Gdje si u hercegovini, daj da dodjem da i meni das te robe sto se udaras
Hakiz

#92893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Dodik je nervozan zbog toga što i pred sveg zla i genocida koji su učinjeni u ime RS i pripajanja Srbiji cilj nije ispunjen, BiH će postati vazal Hrvatskoj.
sajber87

#92894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

velikonja wrote: 09/04/2023 12:52 @sajber87
Gdje si u hercegovini, daj da dodjem da i meni das te robe sto se udaras
Sda botove ce udariti samo realnost, to ce im biti najveca kazna ;-)
Prpa.ba

#92895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

SAD i Zagreb nas obezglavljuju da bi nas bolje spremili za Dodikovo otcjepljenje. To je to. :lol:

Koja komedija i vrijedjanje razuma, bas nas sve vidite kao Muje i Enise Beslagice.
sajber87

#92896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Hakiz wrote: 09/04/2023 12:40

Ja sam do sada bio u zabludi da su najveće zlo bili SDS Karadžić i ekipa.

Neka si mi otvorio oči.

Ratko, vrati se, sve ti je oprošteno.
Uvijek je peta kolona i domaci izdajnici opasniji od otvorenog neprijatelja, a sda sa svojim narandzastim priljepkom pokazao koliko je spreman da izda bosnu i bosnjake.
PM72

#92897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Spasa nam nema a propasti nećemo...žaba je skoro skuhana
noviforumas

#92898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Novi spijunski triler u reziji naseg sajbera pod naslovom: Sve je ovo za vase dobro

Jos kad stavi onaj smajli sto namiguje, kao; ne kontas ti to, ovo CIA i MI6 rade da smaknu Dodka ;-)
Prpa.ba

#92899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

mirza_15 wrote: 09/04/2023 11:42 Kritikuju izmjene zbog jeftinih političkih poena, a kupuju zastupnike i koriste blagodati nametnutih odluka da bi još koji dan upravljali javnim dobrima i firmama.

Proigrao je on svakoga i misli da tako može vječno. Proigrao, sve u svoj vakat, i iskoristio SBB, SDP, SBiH, američku ambasadu, britansku ambasadu... Mislio je da je zbog toga maher i faca i zaboravio riječi rahmetli babe Atifa. Sine veli, ko izradi svakoga s kojim nešto dogovori nije faca i maher nego šibicar i lažov. I sada kmeka što neće niko sa kriminalnom, korumpiranom mafijaškom organizacijom osim kupljenog DF-a. Kada je konkretno u pitanju mostarski sporazum pogledati na dnu dokumenta ko su svjedoci sporazuma. Osim onoga napisanog nešto se i usmeno obećalo, a tome svjedočili ambasadori i ljudi iz OHR-a. Sam VP se više puta pozvao na mostarski sporazum namećući odluku. Nametnute odluke su direktna posljedica mostarskog sporazuma. Čak i na papiru je prilično jasno definisano. Stranci skontali da lik nije pouzdan. Da obeća jedno, a radi drugo i odbacili ga ko staru čarapu. Da ne pričamo kako forumski puk danima spinuje pogrešno interpretiranu Dininu izjavu, a sasvim im je ok kada Bake koji u tom trenutku nema nikakvu funkciju osim predsjednika stranke i člana rukovodstva jednog doma parlamenta ide u Zagreb da u ime svih Bošnjaka sa Plenkovićem razrađuje detalje izbornog zakona. Javno i transparentno. Valjda je ok kada suverenitet države isporučuje Bake. Šutili su tada i dežurne patriJote u borbi za federalne hazne javnog novca iz DF-a. Ne grize se ruka koja te hrani.

Dakle, Bake dobro proigrava ali je rezultat njegovog proigravanja autogol za 0:3 u sudijskom vremenu. Iako je u igru ubacio posljednjeg džokera Lendu svima je jasno da je utakmica izgubljena. Džaba je bacio pare kupujući vijećnike i zapošljavao članove porodice za tog džokera.
Ako dobro razumijem, Bakir je izdajnik jer je potpisao Mostarski sporazum, ali je sarajevski stan HNS-a patriotska opcija jer fakturisu Mostarski sporazum Bakiru kao izdaju, ali posljedice Mostarskog sporazuma doprinose relaksaciji odnosa sa katolicima u BiH i pomazu u borbi protiv korupcije sa HDZ-om i SNSD-om koji blokiraju borbu protiv korupcije.

I Bakir je nepouzdan jer nije pristao na katolicku definiciju nedefinisanog pojma u Mostarskom sporazumu, ali je sarajevski stan HNS-a pouzdan jer su pristali na katolicku zagrebacko-washingtonsku definiciju nedefinisanog pojma u Mostarskom sporazumu.

Na kraju ove bravure ja samo mogu zakljuciti da je i mlijeko u ovoj drzavi crno, i nadati se da ce na zajednickoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i ministara iz BiH iz reda Ostalih, katolika i pravoslavaca biti njezni i ostaviti makar privid demokratije u Izbornom zakonu BiH.
Last edited by Prpa.ba on 09/04/2023 13:04, edited 1 time in total.
sajber87

#92900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Multitalent wrote: 09/04/2023 12:48

Mislim da je to, uz moje dužno poštovanje, pogled žabe iz bunara.
https://istraga.ba/kolumna-janusza-buga ... e-uticaja/
Mozemo li se sloziti da ce rezultat reci sve, racunaj dodikovu snagu kako je rastao sa preko decenije koalicije sa sda i df priljepkom i kako ce zavrsiti sa jednim mandatom trojke. Ako se informises sa faktora istrage stava hayata pa i jos nekih neces daleko dogurati slicno kao kad se naprimjer u srbiji neko informise sa informera pinka i slicnih zlih masina za ispiranje mozga
Locked