Kakve, bolan, veze ima valuta sa bilo cim?zippoo87 wrote: ↑08/04/2023 18:29MA evo i kod nas su oglasnici prezasiceni iphonima...90% oglasa polovnih na olxu su iphone...od sedmice pa nadaljeskafiskafsnjak wrote: ↑08/04/2023 18:26
Ovdje je svejedno, svako ga ima skoro![]()
Rekao bih da vise ljudi iphone ima nego neki android.
Ali evo ja sam bas zadovoljan ... cackao sam malo s23 ultra i mogu reci da mi iphone nekako vise lezi .
Ali ove cijene koje narod ovdje placa su pljacka...jer recimo u DE su u vlastitoj valuti 1200 eura a ovdje kod nas su fakticki duplo,ako gledamo vlastitu valutu a plate u KM.
Ti fakticki trebas raditi 3 mjeseca i da ne potrosis ni 1 KM i da kupis iphone iz serije 14.
Eto zamisli svabu da za iphone placa 5-6-7 hiljada eura,ako napravimo isti omjer snaga
Nezamislivo a ovdje je to normalno da platis toliko![]()
Sta bi onda trebali indijci, turci…
Indijac bi to tvojom logikom treba da kupi iPhone 14 za 25 eura, zato sto mu je valuta takva kakva jeste?
Kakav omjer snaga?
Ne brkaj standard sa valutom.
U Juznoj Koreji iPhone 14 kosta 3 miliona vona, sta bi onda oni trebali reci po toj tvojoj logici? A ljudi imaju 100 puta bolji standard nego mi.
I da, ako ti trebaju 3 cijele plate da kupis telefon, onda si ili budala ili neki opasan pacenik ako uopste razmisljas o tome (bilo koji telefon da je u pitanju)